Search
Close this search box.

Afval update: zitten we onder de 90 kilo?

Afval update: zitten we onder de 90 kilo?

Vorige week ging ik echt lekker en had de motivatie en de drive weer helemaal gevonden. Deze week ging ik dus weer vrolijk verder en hoopte zo op weer een goede week, zou ik dan eindelijk weer onder die 90 kilo zitten? Ik heb me netjes aan mijn punten gehouden (behalve zondag met uit eten gaan, maar dat mag best een keer), ben drie keer wezen sporten en haal netjes elke dag mijn 10.000 stappen. Als die 89 kilo niet op de weegschaal staat ben ik dus best wel een beetje sip…

Mijn afval week begint eigenlijk altijd in het weekend en dat is wel mijn tijd om te cheaten. Zaterdag ging prima, maar zondag zijn we natuurlijk uit eten geweest en dat is natuurlijk niet het beste om af te vallen. Ik koos er wel bewust voor om hier lekker van te genieten en daarna de rest van de week streng te doen en netjes op mijn punten te letten. Dinsdag ben ik ook nog gezellig met mijn moeder wezen lunchen, maar dit paste in mijn puntenaantal van die dag dus op zich is dat niet heel erg geweest.

Ik heb ook flink gewerkt bij de Albert Heijn deze week dus lekker veel stappen gemaakt en bewuste dingen gekozen tijdens de pauzes. Ja, ik ben best wel goed bezig geweest op het uit eten en een McFlurry na. Want ik heb mezelf zelfs drie keer naar de sportschool gesleept en ik heb netjes elke dag minimaal 10.000 stappen gezet, dus lui op mijn kont gezeten heb ik niet.

Die 89 kilo is wel in beeld hoopte ik…

BEGIN 2017

 • Gewicht: 88,2 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

VORIGE WEEK

 • Gewicht: 90,0 kg
 • Buikomvang: 103 cm
 • Beenomvang: 63 cm
 • Armomvang: 31 cm
 • Vetpercentage: 31,9 %

DEZE WEEK

 • Gewicht: 91,0 kg
 • Buikomvang: 103 cm
 • Beenomvang: 63 cm
 • Armomvang: 31 cm
 • Vetpercentage: 29,7 %

F*CK! Toch een kilo aangekomen, maar hoe dan?! Oké eigenlijk weet ik wel waarom, ik ben vandaag – wanneer ik dit typ en mijzelf gewogen heb – ongesteld geworden en dat gaat bij mij ook gepaard met een aantal dagen niet naar de wc kunnen. Dus wellicht is het die kilo en is die als sneeuw voor de zon verdwenen volgende week. Ik hoop het maar want anders is het niet echt motiverend. Gelukkig is mijn vet percentage wel afgenomen en de centimeters gelijk gebleven dus we blijven maar gewoon positief! Volgende week is alles weer achter de rug, heb ik mezelf weer een week netjes aan mijn punten gehouden en komt alles goed. Dan staat er echt een getal op de weegschaal dat begint met een 8, écht!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

19 reacties

 1. Huh ik snap niet dat je teleurgesteld bent, je vetpercentage is toch verminderd of lees ik dat verkeerd?
  Die hele weegschaal zegt precies niks.
  Je spiermassa weegt nml (zoals jij ook weet) meer, en vocht vast houden weegt een hoop maar maakt je niet vetter om het maar zo te zeggen.
  Je doet het juist kneiter goed! Wees nou maar trots op jezelf , je bent zoveel meer dan een getal op de weegschaal. Kunnen we wel zeggen maar dat zal je echt zelf moeten voelen en beseffen.
  Tot die tijd moet je e maar op vertrouwen wat iedereen tegen je zegt, je bent gewoon een super leuk mens met een super leuke blog.

 2. Je mag trots zijn op jezelf en jij doet het hartstikke goed.
  Ik zou niet zo vaak op de weegschaal gaan staan.
  Dit laatste werk frustratie op.
  Dat is niet nodig.
  Ik heb veel respect en bewondering voor jou.

  Fijn weekend en werkse Xoxo

 3. Bij mij komt het ook vaak pas later eraan. Van de week ervoor zeg maar. Dus als het goed is is er volgende week qua gewicht een beter resultaat! Ligt er inderdaad ook aan dat je nu ongesteld bent en ook zeker aan je stoelgang.

  Kom op meid. Laat de moed nu aub niet zakken! Ik ken je gevoel. Het is lastig maar je moet nu niet opgeven:-)

 4. Hi Aranka, ik snap niet dat het getalletje het enige is wat je motivatie zou moeten zijn? Volgens mij gaat het er juist om dat je gezond bezig bent en je lichaam voorziet van gezonde voeding. Dus je gezondheid als motivatie gebruiken! Je vet% is gezakt dus dat is top, en als je gewoon lekker zo doorgaat krijg je op de lange termijn echt wel resultaat :) fijn weekend!

 5. Ah wanneer ik ongesteld ben ben ik vaak ook wat zwaarder, het ligt vast daaraan! Hopen dat je volgende week dan toch onder de 90 zit!

 6. Super dat je vetpercentage is gedaald. Dat lijkt me belangrijker voor je gezondheid. Maak je niet druk om een kilo meer of minder, dat kan van alles liggen. Met sporten ben ik aangekomen (krachttraining, spieren zijn zwaarder dan vet) maar alles is wel veel strakker geworden. Laat je niet teveel leiden door de weegschaal. Een gezonder eetpatroon en beweging zet veel meer zoden aan de dijk, zeker op de langere termijn. Je bent gewoon goed bezig. En ik weet niet of ik het al heb geschreven, ik vind je dapper en eerlijk om dit met ons te delen. Fijn weekend!

 7. Je moest toch even rustig aan doen met sporten gezien je blessure aan je schenen; waarom ga je dan toch 3x sporten. Je gaat echt niet afvallen van meer sporten je weet wat ze zeggen toch Afvallen doe je in de keuken (minder eten) en fit worden in de sportschool! Als je serieus bent zou ik toch eens naar een deskundige gaan ipv maar aanmodderen zoals je nu doet.

 8. Mijn god aranka!

  Knal die kak weegschaal de deur uit! Dat is helemaal niet belangrijk….jouw persoonlijke eetgewoontes en levensstijl zijn dat wel!! Totdat jij een goede balans hebt gevonden in dat alles blijf je zo “aanmodderen”.

 9. Je doet het goed Aranka. Ik snap niet dat mensen zich zo blindstaren op een getalletje. Iemand die 50kg weegt kan bvb minder gezond zijn (meer vette troep, niet bewegen, maar een sneller metabolisme) dan iemand van 80kg ofzo die wel gezond eet en beweegt.
  Doe zo voort & ga minder vaak op de weegschaal staan!

 10. Helemaal eens met bovenstaande reacties, stop met je zo vaak wegen. Je merkt het vanzelf wel als je kleding losser gaat zitten. Als je je zo vaak weegt en het schiet naar jouw gevoel niet op, geef je er straks weer de brui aan. Enne… Dacht dat je rustig aan moest doen met sporten?

  1. Ik mag heel veel sporten niet meer doen en die doe ik ook niet! Ik mag wel fietsen en krachttraining doen (niet met benen) dus ik doe dat lekker in de sportschool! En niet wegen heb ik al een keer geprobeerd, dan is de motivatie helemaal weg en kom ik verschrikkelijk aan omdat ik mezelf dan niet meer ‘controleer’.

 11. Bij mij ook: altijd minstens een kilo erbij in die week! Gewoon doorgaan, volgende week begint het cijfertje op de weegschaal weer met een 8 ?

 12. Mee eens met de reactie van Lisanne! Doorzetten nu en dan begint dat getal volgende week met een 8.
  Alhoewel ik het ook eens ben met de reactie van anderen dat het getal op de weegschaal niet het belangrijkste is, maar ik snap jou ook heel goed.
  Succes weer deze week!

 13. Jeetje wat balen zeg van die kilo. Gelukkig kan het komen door de ongesteldheid. Ik hoop dat die kilo er snel weer vanaf is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *