Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afval update: wonderen zijn de wereld nog niet uit

Afval update: wonderen zijn de wereld nog niet uit

Mijn update van vorige week was alles behalve positief, behalve het weegmoment want die was aan de goede kant met cijfers die weer meer richting de 87 kilo gingen, het gene wat ik voor de vakantie woog. Ik gaaf mezelf onbewust toch een standje en het moest anders. Natuurlijk gaat dat al meteen fout bij mij als ik met een groep vrienden ben en het ineens wel een goed idee is om lekker uit eten te gaan. Maar daarnaast was ik streng en hield mezelf kort waar mogelijk. En toen ineens stond daar een heel mooi getal op mijn weegschaal!

Wellicht worden jullie een beetje moe van mijn updates rondom mijn gewicht en het afvallen, maar ik heb het toch nodig en uit jullie comments haal ik inspiratie. Ik was inderdaad obsessief met die weegschaal en de getallen bezig. Ik ga dan ook niet ontkennen dat ik soms wel drie keer op een dag op de weegschaal stond. ’s Ochtends met het opstaan, na een bezoekje aan de wc en ’s avonds voor het slapen gaan. Ik heb op advies van jullie die weegschaal maar eens met rust gelaten en wil er dan ook alleen maar op staan wanneer ik mijn wekelijkse weegmoment heb voor mijn Weight Watchers app en dit artikel natuurlijk. En ik was blij verrast dat hij 86,7 kilo aangaf, een nieuw record!

Afval update: wonderen zijn de wereld nog niet uit

Maar toen dacht ik meteen bij mezelf, ik heb deze week niet eens gek streng gedaan. Nee, ik heb geen toetjes genomen en heb al het drank door water, thee of Crystal Clear vervangen. Heb tussendoor van fruit genoten en ’s avonds enigszins op het eten gelet. Maar ik heb niet bijzonder streng geleefd, want die chocolade kruidnoten staren me nog steeds aan, een gebakken eitje met kaas ging er ook wel in en er is toch echt een heel zakje nootjes opgegaan tijdens Gossip Girl kijken.

Toch denk ik dat het ook komt omdat ik zo druk ben de laatste tijd, ik werk veel en heb weinig tijd voor mezelf en laat daar ook nog eens de stress van Mila bij komen van afgelopen dagen en het plaatje is compleet. Ik denk dat dat toch wel veel te maken heeft met je verbranding en het afvallen. Maar wat me wel irriteert is dan de centimeters er maar niet af willen. Ik ben dan wel 15 kilo afgevallen, ik pas nog steeds perfect mijn kleren van toen ik over de 100 kilo was. Nu weet ik wel dat ik alleen maar stretch broeken droeg en alles me nu écht wel beter staat dan met een dikke flubber buik er in wat eerst het geval was. Maar toch knaagt het een beetje als iedereen zegt, je hebt zeker al een hele nieuwe garderobe kunnen shoppen, eh nee…

Afval update: wonderen zijn de wereld nog niet uit

Sporten is voor de centimeters toch het beste denk ik, maar daar heb ik op dit moment echt 0,0 zin en tijd voor. Ik werk veel en werk daarnaast thuis ook nog hard om alles rond te krijgen. Als ik dan eindelijk op de bank zit is me dat meer waard om ook nog even in de sportschool te moeten zwoegen. Maar dat is natuurlijk aan mezelf waar ik keuzes in maak en prioriteiten in stel. Over een paar weken heb ik het weer een stuk rustiger en zal ik me dan ook zeker weer naar de sportschool slepen. Genoeg geluld, tijd voor de resultaten:

Vorige WEEK

 • Gewicht: 87,9 kg
 • Buikomvang: 102 cm
 • Beenomvang: 62 cm
 • Armomvang: 31 cm

DEZE WEEK

 • Gewicht: 86,7 kg
 • Buikomvang: 103 cm
 • Beenomvang: 63 cm
 • Armomvang: 32 cm

Qua gewicht is er dus meer dan een dikke kilo vanaf, daar ben ik echt super blij mee! Alleen tsja, die centimeters, daar had ik het al over maar die willen gewoon echt niet vlotten. Binnenkort dan toch echt maar een bezoekje aan de sportschool brengen, want inderdaad, ik merk het gewoon ook echt niet aan mijn kleding.

Deze week gaan we er weer voor. Ik werk deze week wat minder en heb twee dagen afspraken in Amsterdam en zit een middag lekker lui bij de kapper. Ben erg benieuwd hoe het me deze week vergaat. Hopelijk kom ik volgende week met nog mooiere resultaten terug!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

20 reacties

 1. Ik word helemaal niet moe van je afval-updates! Integendeel. :) Drie keer per dag wegen; inderdaad niet doen joh! Als je een keer extra vocht vasthoudt – en dat kan rustig een kilo schelen – verlies je onnodig je moed, terwijl je gewicht wilt verliezen. ;-) Toevallig moest mijn zoon (hij is 12) gisteren naar JGZ om zijn lengte en gewicht te meten. Hij was begin dit jaar in korte tijd veel aangekomen dus ik kreeg een belletje na schoolonderzoek. Hij had nog wel een gezond gewicht maar het was opvallend dus iets om in de gaten te houden. Ik wist waardoor het kwam: hij was dol op een drankje waar heel veel suiker in zat. Hij krijgt dat nu alleen af en toe, en voortaan drinken we hier nu alleen suikervrije dranken. En dat gaat goed! Zijn grafieklijn is wat gezakt. Ik blij, mijn zoon blij en de arts. En net als jij zelf zegt; soms zijn het al kleine dingen die een positieve bijdrage kunnen leveren! :) Succes verder met afvallen en houd ons gerust op de hoogte.

 2. Ps: ik haat de sportschool. Ik heb mezelrlf een tijd terug getrakteerd (wat je een ’traktatie’ kunt noemen haha) op een mooie fitnessmat en doe sindsdien bijna elke ochtend buikspieroefeningen e.d. En you tube helpt me te inspireren. Kun je gewoon tussendoor doen, al is het maar 5 minuten. Idee?

 3. Gefeliciteerd met het nieuwe record! Ik vind de updates juist erg leuk om te lezen dus laat ze maar blijven komen :-) Er komen zeker nog nieuwe records aan!

 4. Misschien is hoepelen een idee! Doe ik zelf ook. Gewoon voor de tv thuis s avonds bijv 15 minuutjes hoepelen. (Wel met een fitnesshoepel). Gaan de centimeters er ook vanaf en hoef je niet naar de sportschool

 5. Gaat de goede kant op! Misschien kun je ook je start cm/gewicht er steeds bij zetten, dan kunnen wij, en jijzelf zien, wat t resultaat is over de gehele periode! Is ook weer motivatiepuntje voor jou :-)

 6. Goed gedaan afgelopen week! Misschien helpt het om meer sporten te gaan proberen ipv alleen sportschool? Ik merk bij mijzelf dat het totaal niet werkt om een sport te gaan doen ‘omdat ik moet sporten’ ipv dat ik de sport zelf daadwerkelijk leuk vind ;). En daarnaast levert het me dan ook energie op, in plaats van dat het me alleen maar energie kost. Succes komende week!

 7. Afvallen gaat inderdaad niet als je alleen op je eten let, bewegen is echt een must! Zelf heb ik een tijd geleden ook de stap gezet om me in te schrijven bij de sportschool, welliswaar toen ze een actie hadden waardoor ik 1 maand gratis kreeg. Met het letten op eten was ik al wat afgevallen, maar door toch naar de sportschool te gaan met een persoonlijk schema viel ik toch net wat meer af. Daarnaast was het bewegen ook wel welkom, want conditie heb ik ook al niet haha. De laatste tijd ga ik eigenlijk bijna niet meer naar de sportschool, dus dit artikel is wel even een mooie reminder voor mezelf. Succes verder nog, gaat helemaal goed komen!

 8. Ik lees je updates graag, omdat ze heel eerlijk zijn. Misschien een tip wat kleding betreft: als je gaat shoppen, trek eens iets aan waarvan je eerst vond dat het niet stond of waar je je gewoon niet prettig in voelde. Bijvoorbeeld een jurkje. Is heel wat anders en wellicht dat je dan opeens denkt: wow! Want 15 kilo is echt veel en dat is zeker zichtbaar. Veel kleding rekt mee, zoals je zelf ook aangeeft. Dus probeer dit eens en laat jezelf verrassen :) Ben benieuwd!

 9. Hoi hoi, ik lees je afval updates met een half oog. Ik kijk ze zo eens door, gewoon om weer op de hoogte te zijn. Maar nu ben ik gestopt bij de zin waarin je verteld dat je 0.0 zin en tijd hebt om te sporten.
  Ik wil je meegeven dat sporten je écht meer rust kan brengen dan je denkt, namelijk in je hoofd.
  Ik heb een aantal jaar geleden tegen een burnout aangezeten. Toen sportte ik nog niet. Maar wat heb ik er behoefte aan wanneer het nu druk is op mijn werk en privé. Ook al ga ik dan maar 1x in die drukke week. Even een uur gedachtes weg laten ebben en daarna me-time met een lekker bad of een goede douche.
  En denk bij sporten niet alleen aan fitness e.d. maar ga even fietsen zonder doel of gewoon wandelen. En heb je al aan yoga gedacht? Bij de juiste lerares hoef je niet lenig te zijn en al helemaal niet zweverig!
  Zet hem op, ps het boek van Mieke Kosters met een kop thee op de bank doet het ook goed ;)
  Don’t push yourself too far!

 10. Ik ben je updates helemaal niet zat. Vind ze juist leuk om te lezen.
  Het is namelijk zo dat ik in hetzelfde schuitje zit :)
  Sporten vind ik ook niks helaas. Ik moet zeggen dat ik wel veel wandel en laatste tijd volg ik thuis 3 maal per week een workout via youtube. Eentje van een kwartiertje intensief zodat het voor mezelf leuk blijft.
  Misschien iets voor jou?

 11. Hoi Aranka,
  Ik word helemaal niet moe van je updates omtrent afvallen en weightwatchers. Het zijn stiekem een van mijn favoriete artikelen.
  Vind het heel leuk en leerzaam om te lezen hoe je ermee om gaat.
  Je geeft aan dat je geen tijd/zin hebt om te sporten. En dat hoeft helemaal geen probleem te zorgen. Wanneer je op verschillende momenten op een dag veel in beweging bent verbrand je misschien nog wel meer dan slechts een uurtje in de sportschool. Of probeer iets leuks te vinden waarbij je toevallig ook beweegt (haha). Zoals bijvoorbeeld hoepelen, touwtje springen, dansen voor de WII (er staat mij iets van bij dat je deze hebt?) of lekker wandelen in het bos.
  Succes weer deze week!

 12. Ik zou het ook wel leuk vinden een eetdagboekje van een week of zoiets te lezen! Succes, knap resultaat! Die cm komen vast een keer :)

 13. Bewegen hoeft niet per se in de sportschool. Stel dat je nou elke avond na het eten een half uur tot een uur gaat wandelen. Dit kan alleen, maar ook gezellig met je vriend of een vriendin? Of in plaats van met je vrienden bordspellen spelen met heel wat hapjes samen gaan wandelen? (moeten zij daar ook wel voor in zijn natuurlijk) Mocht dat na een tijdje niet te merken zijn op de weegschaal kun je alsnog ervoor kiezen om te gaan sporten :)

 14. Misschien is het wel een goede investering en cadeau aan jezelf om 1x per week personal training te nemen? 15 kilo is niet niets! En misschien heb je voor die cm’s juist wel begeleiding nodig met sporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *