Afval update: weinig thuis en warm weer

Afval update: weinig thuis en warm weer

Deze afgelopen twee weken waren echt chaos voor mijn afvallen. Om de twee weken geef ik mijn afval update op de site en ik moet zeggen dat de eerste week fantastisch ging, alleen de laatste week was een drama. Ik was bijna geen enkele dag thuis en at alleen maar buiten de deur met ‘verplichte’ etentjes. En ook het warme weer van de afgelopen dagen heeft me niet echt geholpen. Ik vertel jullie weer hoe het er mee gaat!

Afval update: weinig thuis en warm weer

Laten we maar gewoon met de deur in huis vallen, uiteindelijk is er niet veel af deze twee weken, een magere 0,8 kilo. Ik was halverwege veel meer afgevallen en zat al op de 88,8 kilo, maar door het warme weer en alleen maar buiten de deur eten ben ik van de week op mijn weegmoment weer 89,5 wel een beetje balen.

Trouwens, de nieuwe hype Pokémon helpt me wel goed te bewegen, omdat ik fanatiek Pokémon aan het vangen ben heb ik bijna de hele dag al afgelopen. Ik speel het nu een week en mijn app geeft al aan dat ik 30 kilometer in totaal heb gelopen met dat spel. Dat zijn toch 30 kilometers die ik normaal op de bank had doorgebracht. Dus daar ben ik nog wel even zoet mee en voor vandaag wil ik ook nog even een blokje om maken!

Afval update: weinig thuis en warm weer

Als ik thuis ben kan ik me perfect aan de goede eetgewoontes houden, maar ben je dan buiten de deur of spreek je met vrienden af dan gaat het bij mij al snel fout. Ik had vorige week een aantal events met ook nog overnachtingen daarbij en dat alles voor je geregeld wordt, dus ook het eten. En dan komen ze met de lekkerste dingen aan waar ik heel moeilijk nee tegen kan zeggen en voor je het weer verdwijnt brownie nummer 1, 2 en 3 achter de kiezen. Ja, sorry ik kon er niets aan doen ze waren zó lekker. Iets waar ik dus echt op moet gaan letten als ik buiten de deur eet en dat gewoon te weigeren of een klein stukje te nemen.

We gaan dus nog even terug naar de cijfertjes over mijn gewicht:

 • week 28: 88,8 kilo
 • week 29: 89,5 kilo

En over de centimeters natuurlijk, deze zijn beide weken hetzelfde gebleven:

 • buik – 101 cm
 • been – 66 cm
 • arm – 32 cm

Gelukkig is daar ten opzichte van vorige week wel iets vanaf, 2 cm van mijn buik en 1 cm van mijn arm. Ik denk trouwens wel dat ik door dit warme weer extra vocht vasthoud (of is dat totale onzin) want mijn handen en voeten voelen een beetje pafferig aan. Dus hopelijk als het weer afkoelt de centimeters er ook weer afvliegen.

Afval update: weinig thuis en warm weer

De komende twee weken ben ik gelukkig vooral veel aan het werk en kan ik me daar goed inhouden als ik dat wil. Ik pak dan maar gewoon een banaan in plaats van een lekkere koek of broodje. En de maaltijden zijn dan gewoon een salade in plaats van een pizza. Thuis probeer ik er ook zo goed als mogelijk rekening mee te houden, gelukkig gaat dat op dit moment vrijwel altijd goed. Dus ik hoop dat ik over twee weken bij jullie terug kom met goede resultaten! Zijn er hier meer mensen aan het afvallen en hoe gaat het daar mee? Hebben jullie nog goede tips voor het warme weer?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reply
  Marije
  23 juli 2016 at 08:10

  Ondanks de events, ben je toch afgevallen en grote kans dat je nu veel meer vocht vast houdt door het warme weer. En dat telt ook mee in gewicht. Gewoon doorgaan en vooral blijven genieten van het leven.

 • Reply
  chucky1012
  23 juli 2016 at 09:09

  Je bent goed bezig en valt af ;-)
  Geweldig hoe jij dit vol kan houden.

  Ga zo door…. Xoxo

 • Reply
  stella
  23 juli 2016 at 09:43

  je ziet er goed uit!
  en complimenten voor je blog. Leuke schrijfstijl en je bent zo down to earth.

 • Reply
  Varenka W
  23 juli 2016 at 09:51

  Zolang je niet aan komt is het toch goed?! Je leven gaat gewoon door ( en dus ook je uitjes met bijbehorende verplichtingen) ….. Je ziet er HOE DAN OOK SUPER GOED UIT ;-) echt waar! Het is vervelend voor jouw , maar voor de buiten wereld ben je juist top bezig. Te streng zijn voor jezelf lost ook niks op. Hoop dat je iig genoten hebt van je (lekkere) uitjes. Geniet van je weekend en vanaf maandag weer ff je normale ritme….komt helemaal goed dus.

 • Reply
  Sandra
  23 juli 2016 at 09:52

  Knap dat je ondanks alles toch nog bent afgevallen! Het is toch bijna weer een kilo :)

 • Reply
  Yvonne
  23 juli 2016 at 10:12

  Ik snap het zo goed! Thuis is makkelijker, dan haal je de verleidingen niet in huis. Etentjes buiten de deur zijn funest om het goed vol te houden. Ik probeer momenteel 4 kilo kwijt te raken. De eerste week was ik een halve kilo kwijt maar nu al blijf ik steken. En niet dat ik gesnoept heb, integendeel. Ik denk (hoop) dat ik nu gewoon spieren aan het kweken ben, want ik doe nu elke ochtend fitnessoefeningen op een matje. Thuis. Want ik haat de sportschool. En spieren schijnen zwaarder te wegen dan vet, dus ik hou me daar maar aan vast! Overigens speelt mijn zoon ook pokemon go. Hij is inderdaad nooit zo lang en vaak buiten geweest! Succes met afvallen!

  • Reply
   Melissa
   24 juli 2016 at 00:11

   Als je bang bent dat je ‘aankomt’ door spieren kun je het beste ook meten in centimeters !

 • Reply
  Susan
  23 juli 2016 at 10:36

  Jammer, maar het maakt niet uit op welk tempo je het doet. Je bent super bezig Aranka!

 • Reply
  Astrid
  23 juli 2016 at 11:27

  Lastig he als je buiten de deur moet eten. Ik heb met warm weer zelf altijd minder trek. Ik zou zorgen voor genoeg gezonde snacks in je tas voor onderweg. Ik ben zelf nu heel erg van het zomerfruit. Heerlijk! Het is net snoep! Succes de komende twee weken!

 • Reply
  Florence Vlogt
  23 juli 2016 at 18:43

  Met het warme weer als tussendoortje een waterijsje, of lekker een fruitsalade. En inderdaad als er lekkere dingen zijn 1 nemen ipv 3. Je hebt alle tijd lieve Aranka
  Xxx

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  23 juli 2016 at 20:53

  Je gaat in elk geval vooruit (of naar beneden, hihi), dat is toch mooi! En met dat warme weer vind ik eten ook altijd erg lastig, en dan neem je soms toch gewoon even waar je zin in hebt, ondanks dat het slecht is. Komende week (weken) gaat het vast beter!

 • Reply
  Felicia
  23 juli 2016 at 21:04

  Ik koop bij de ah 50 cent ijsjes die je moet invriezen. Scheelt veel calorien die kleine ijsjes ipv andere ijsjes.

 • Reply
  Mariska
  23 juli 2016 at 23:05

  Het is ook verrekte lastig om al dat lekkers te weerstaan. Geef de moed niet op, je kunt iedere dag opnieuw beginnen. Ik las laatst een goede tip op een blog van een diëtist. Ze zei dat het handig kon zijn om bepaalde gewoontes rustig af te bouwen en niet ineens cold turkey te gaan. En dan te beginnen met 1 ding. Bijvoorbeeld je drinkt iedere dag twee glazen cola, ga eerst eens naar 1 per dag, dan 1 per 2 dagen etc. En dat kun je bijvoorbeeld ook met snoepen doen. Maar voor events en dingen buiten de deur is het misschien lastiger, omdat het wisselt. Je gaf al aan dat het thuis wel goed lukt, maar buiten huis met sociale dingen minder. Lastig hoor. Heel veel succes. Je kan het!

 • Reply
  beautifulday4makeup
  25 juli 2016 at 09:07

  Ik snap volledig wat je bedoelt: buitenshuis is het zo veel moeilijker om je aan je ‘dieet’ te houden.

 • Laat een reactie achter