Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afval update: we zijn weer op de goede weg

Leuk dat jullie weer met mij meekijken naar mijn avontuur tegen de kilo’s. Ik kan jullie wel vertellen dat ik het ontzettend lastig vind, het lekkere en vele eten zit nog veel in mijn hoofd en heb er dan ook echt moeite mee. Niets meer dan diep respect voor de mensen die (het laten blijken) makkelijk afgaan. Ik vind het lastig, heel lastig. Die lekkere dingen te laten staan en voor niets of een bewuste keuze te kiezen. Maar afgelopen week is het me aardig gelukt.

Weekvlog: Feestjes, werken en opmaken bij Bobbi Brown

Weekvlog: Feestjes, werken en opmaken bij Bobbi Brown

Het weekend was natuurlijk om maar meteen met de deur binnen te vallen ontzettend slecht. Ik ging met het werk uit eten, dronk het nodige drank, snackte bij de Turk na het stappen en zondag hadden we ook nog eens een verjaardag met gebak én eten. En ik geef gewoon eerlijk toe, op dit soort momenten ben ik gewoon te zwak om nee te zeggen tegen al dat lekkers en doe ik gewoon lekker mee. En ja, op dat moment maakt mij dat ook echt gelukkig en heb ik er eigenlijk geen spijt van.

Weekvlog: Feestjes, werken en opmaken bij Bobbi Brown

Maar zodra het weer maandag is zijn we weer streng! Ik doe goed mijn best om me aan mijn punten te houden en eet gezonde en voedzame dingen. Zoals hier groentes met ei wat goed vulde maar uiteindelijk toch niet zo lekker was of gewoon een volkoren boterham met smeerkaas of rookvlees. ’s Avonds ben ik streng voor mezelf en mag geen koekje of chips meer. Ook toetjes worden aan de kant geschoven en kies ik maar voor een stukje fruit of niets. Ik heb deze week mango ontdekt en iedereen is daar altijd zo enthousiast over, maar het is niet helemaal mijn ding. Dus ik heb maar twee netjes mandarijnen gekocht, misschien doe ik het daar beter op!

Weekvlog: Feestjes, werken en opmaken bij Bobbi Brown

Qua avondeten heb ik het ook zo gezond mogelijk proberen te houden wat hier in het huishouden past. Ik at sowieso één dag buiten de deur en we aten ook een keer restjes nasi van de verjaardag van oma. Maar ik maakte ook gezonde stamppot boerenkool en beperk me dan met de worst. En deze gezondere doordeweekse dagen hebben zijn vruchten afgeworpen!

BEGIN 2017

 • Gewicht: 88,2 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

Vorige WEEK

 • Gewicht: 88,4 kg
 • Buikomvang: 102 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

DEZE WEEK

 • Gewicht: 86,9 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

Al met al dus een goede week met – 1,5 kilo op de teller. Vorige week had ik natuurlijk een hele slechte week en was ik ook ongesteld dus dat telt natuurlijk ook mee. Maar ik ben benieuwd wat volgende week gaat brengen. Deze week heb ik namelijk geen feestjes of andere bijzondere dingen gepland staan dus eigenlijk moet ik gewoon mijn punten halen! Duimen jullie met me mee dat het goed gaat, ik de verleidingen kan weerstaan en mijn Weight Watchers punten haal?!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

 1. Feestjes/verjaardag in het weekend zijn denk ik jouw valkuil. En daarna dacht je dan: het is toch al verpest, dus laat ik doordeweeks ook maar lekker snaaien dan.
  Ik vermoed dat je tijdens dat soort feestjes toch geen weerstand kunt bieden aan lekkers, dus is het zaak dat je dan doordeweeks je wel aan de punten houdt.
  Dat doe je dus goed afgelopen week, neem zelf ook ’s avonds niets te snaaien, alleen als ik punten over heb mag ik Optimel vla van mezelf.

  Ik zou als ik jou was dit een tijdje proberen vast te houden, lekker meedoen in de weekenden en dan doordeweeks streng voor jezelf en je aan de punten houden. Wellicht werkt dit wel goed voor je.

 2. Balans is inderdaad super moeilijk.
  Bij mij is het echt alles of niks.
  Lastig he?!
  Op zich gaat ’t wel okay maar met kids in huis zijn er altijd wel toetjes, candy bars en koekjes in huis ….. En daar wil ik nog wel ‘ns wat van mee pikken ( helaas iets meer dan wat hahaha)
  Ik vind dat je het heel goed doet en zo zie je er ook uit.
  Mooie meid hoor!

 3. ik ga weer mee duimen voor je!! en ja zondigen….weetje dat moet ook een keer kunnen meis en dat houd het afvallen ook een beetje te doen, ik heb het dan over 1 avondje he haah niet gelijk het hele weekend los gaan ;’)

 4. Dat gaat heel goed zo te zien! Een beetje zondigen mag heus wel, je moet het geen straf voor jezelf maken. Als je jezelf dingen gaat verbieden wordt het juist aantrekkelijker om er uiteindelijk aan toe te geven dus genieten gewoon, ga zo door!

 5. Groentjes met ei niet zo lekker? Gebruikte je groenten die je niet lekker vind, misschien? Heb je al eens groenten gewokt met een lekker woksausje erdoorheen? Zo eet ik bij wijze van spreken kilo’s groenten op een avond en heb ik absoluut geen honger meer. :-) Succes!

 6. Ik maak vaak een husseltje van ui, tomaat en ei (in die volgorde in de pan), beetje aromat (de gele bus) er over en dan op de bruine boterham, heerlijk voor de lunch! En met goede weken en wat mindere weekends heb je wel een balans om het vol te houden, je alles ontzeggen werkt niet.

 7. Ik vind dat je weer goed bezig bent! Het is ook ontzettend lastig om met die feestjes alles te laten staan. Volgens mij is balans heel goed, en als je de ene dag wat meer hebt gegeten, laat je het de andere dag staan (de dag er na zeg maar). Dan compenseer je toch een beetje. En na zo’n feestje het ritme gewoon weer oppakken. Enne, zo’n feestje moet ook kunnen (maar niet elke dag uiteraard ;-)).

 8. Het is vaak een kwestie van de knop omzetten. Soms ben je wat meer gemotiveerd en gaat het lijnen beter. Ik denk dat als je in het weekend los gaat, dat je dan niet echt afvalt maar meer stabiel blijft. Dat is toch ook prima? Je bent echt niet zo dik hoor. Succes!

 9. Je kan beter tomaatjes,komkommer, druiven nemen in plaats van gebak en frituur. Maar dat weet je nu ook. Super goed anderhalve kilo afgevallen echt knap. Ga zo door meid je kan het. Op naar de 80 kilo zou ik zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *