Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afval update: we zijn weer begonnen

Afval update: we zijn weer begonnen

We zijn weer begonnen met Weight Watchers en ik had er gemengde gevoelens over. Ik moest weer die lekkere dingen opzij zetten (waar ik toch best wel moeite mee heb) en weer kiezen voor de gezonde dingen. Afgelopen maandag ben ik weer echt begonnen en het ging al meteen mis bij het middageten met een heel blikje knakworstjes voor mezelf… Goed begin Aranka…

Vorige week

 • Gewicht: 88,2 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

Vorige week begon in met deze getallen, die volgens mij iets te optimistisch waren want de rest van de week woog ik dik boven de 89 kilo, dus ik zal toen wel een goed moment hebben uitgekozen om op de weegschaal te gaan staan. Maandag wilde ik echt gaan beginnen met WW en natuurlijk kwam er niets van terecht, ik had veel te veel zin in lekkere dingen en niets doen. Je raadt het dus al, die maandag is compleet in de soep gelopen. Gelukkig is mijn zusje ook deze week met WW begonnen en dat geeft zeker een stimulatie om door te gaan. Je kan natuurlijk niet achterblijven als je zusje vraagt hoe het gaat…

Dus dinsdag ben ik echt begonnen en toen stond er een dikke vette 89,9 kilo op de weegschaal in de ochtend, ja, tijd om het weer op te pakken. Ik vulde weer netjes mijn app in en ik kreeg een puntenaantal van 35 per dag wat ik af en toe best lastig vind. Maar het is me toch weer gelukt. Ik probeer overdag zo gezond mogelijk te eten met zo min mogelijk punten. Dit doe ik omdat ik ’s avonds dan gewoon met de pot mee kan eten. Danny is een vrij lastige eter en het woordje konijnenvoer komt dan ook niet in zijn boekje voor, ja, dat die dat niet eet. En aangezien ik geen zin heb in meerdere maaltijden te maken doe ik het overdag rustig aan en kan ik ’s avonds met het eten wat meer punten nuttigen en het aanpassen waar nodig zodat ik geen toetje of een extra stuk vlees neem.

Afval update: we zijn weer begonnen

Ik begin dus ’s ochtends met 2 Wasa lichtgewicht crackers met daarop filet american, smeerkaas of kipfilet. Als ik een keutelochtendje heb wil ik ook nog wel eens bananenpannenkoekjes maken. Tussendoor eet ik een banaan als ik maar 2 crackers heb gehad. Ik dronk ook super weinig – ik denk misschien twee glazen per dag – en probeer nu ook meer te drinken om voller te raken.

Afval update: we zijn weer begonnen

’s Middags lunch ik met twee volkoren boterhammen met kipfilet of maak er een tosti van zonder saus. Dat doe ik met twee sneetjes volkoren brood, één plakje Milner jonge kaas en een plakje kipfilet.

Tussendoor probeer ik weer niets te nuttigen en ’s avonds rond 5 uur ga ik met het eten bezig zodat we rond 6 uur eten. En ik eet gewoon wat uit komt, pasta, groente, stamppot, gebakken aardappeltjes. Maar nu houd ik wel rekening met het soort vlees dat ik koop, doe er geen sauzen bij en kies voor mezelf zo veel mogelijk groente.

’s Avonds is het streng en mag ik alleen mijn kopje thee om 8 uur. Dat is soms even lastig omdat ik ’s avonds echt een lekker eter ben en ik echt kan genieten van een zak chips met een serie op de bank. Iets wat in het weekend natuurlijk mag, maar ik deed het het liefst elke avond. Nu is het gewoon streng en mag ik door de weeks niets, ook geen koekje. En dit strenge aan mijn punten houden heeft geresulteerd in:

DEZE WEEK

 • Gewicht: 88,1 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

Ik krijg trouwens veel opmerkingen dat ik er helemaal niet zo dik uitzie voor mijn gewicht, misschien komt dat komt ik 1,87 meter ben ;).

Zoals ik al zei had ik vorige week vrijdag echt een gelukkig weegmoment uitgekozen want de rest van de week was ik gewoon dik boven de 89 kilo. Dus ik vind dat ik het de eerste week best netjes heb gedaan. Al is er maar 100 gram af vergeleken met vorige week, het is er toch weer af. Ik hoop dat volgende week de resultaten nog beter zullen zijn. Als ik zo door ga hoop ik de 87 of misschien de 86 wel weer aan te tikken. Vanaf hier gaan we onderweg naar een gewicht dat begint met de 7, dan ben ik gelukkig! Hoe gaat het bij jullie?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

13 reacties

 1. Oeps je drinkt veel te weinig.
  Wat denk je ervan om een bidon gevuld met water naast je te zetten als je blogt of als je het huis schoonmaakt.
  Het kan ook tijdens het schoonmaken op de eettafel staan.
  Vul dit ook soms met schijfjes citroen en stukjes vers geschilde gember en wat stukken sinasappel.
  Begin de dag met een beker lauw water en schijfjes citroen.
  Ik begrijp het wel dat je lekkers eet tijdens een mooie film of als jullie een avond spelletjes spelen wanneer er vrienden thuis komen.

  Veel succes Xoxo

 2. Volgens mij ga je nu weer de goede kant op! Ik drink de hele dag door thee. Ik vul een thermoskan met gekookt water en dan pak/maak ik sneller even een kopje thee. En kipfilet eet ik vaak omdat ik het ook echt lekker vind, zeker als het tuinkruiden bevat. Misschien een idee? Verder eet ik ook graag volkorencrackers van Fjord. Die zijn heel goedkoop maar ontzettend bros en knapperig; bovendien zijn ze als beste uit de test gekomen van consumentenbond, wat hoeveelheid volkoren betreft. Daardoor vullen ze ook langer. Ze zijn te koop bij Dirk van den Broek. En ’s middags zou ik tussendoor toch iets nemen als ik jou was. Een gekookt eitje ofzo. Of een volkorencracker met een dun laagje halvajam als je zin hebt in iets zoets. Anders heb je meer honger tegen etenstijd en ga je onbewust misschien meer eten. Maar je bent al 10 kilo kwijt, dus deze poging gaat ook vast goedkomen. Succes!

 3. Streng dieet zeg. Ik. Heb al heel vaak gedieet en gelijnd maar dat hele strenge gaat me niet meer lukken. En ik deed het vanaf begin januari maar ik at zo weinig. Zoiets als jou nu. Dat ik na 1 a 2 weken heeeele erge snaaitrek kreeg. En ik was er zo mee bezig dat ik nu heb besloten gewoon normaal te eten. Soms heb je ook feestjes oid. Je weet best wat wel en niet kan. En ik ben nu niet meer aangekomen. Sinds paar maanden niet. Dan gaat het maar langzamer maar het blijft eraf. Ik vind het heel knap wat je doet. Denk dat je nu voor je lengte ook een prima gewicht hebt maar je moet er natuurlijk zelf tevreden mee zijn! Heel veel succes meid!

 4. Ik vind het strenge wel meevallen. Ik mocht 30 punten (36 om te stabiliseren) maar ben ook maar 1.63. In het begin is het wel wennen maar op een gegeven moment merk je dat je eigenlijk ook niet zoveel nodig hebt en vaak gewoon uit verveling of gewoonte eet. Afleiding zoeken.
  Je kan tussendoor wel meer 0 punten snacks eten als fruit. Vooral tussen lunch en avondeten is de tijd wel erg lang zonder eten. Soep tussen de middag vond ik ook altijd erg lekker. Gewoon bouillon met extra groenten. Of meer eiwitten. Kikkererwten salade bv met tonijn vult erg goed.

 5. Drinken is gezond voor je, lekker veel water, maar ook bijvoorbeeld Crystal Clear, thee of koffie kan helpen, geen calorieën maar het vult wel! Voorderest denk ik dat het je helemaal gaat lukken, je hebt het al eens laten zien maar je kan het wel!

 6. Ik vind het zo leuk dat jij zo eerlijk bent! Wat herkenbaar om bijvoorbeeld een volledig blikje knakworstje op te eten. Oeps! Ik kan ook de dag zo gezond en goed starten, veel drinken, geen toetjes, gezond ontbijt, maar dan heb ik plots een zwak moment + ik ben een enorme emo-eter en dan bestel ik twee croissants voor ik het goed besef… Vreselijk.
  Ik probeer nu terug op de betere weg te gaan en ga voor enkele kilo’tjes af! Veel succes!

 7. Die 7 komt er binnenkort vast te staan ! Ik ben ook weer begonnen met wat gezonder te eten en te sporten. Het sporten (hardlopen) heb ik met het winterweer maar even op pauze gezet. En de Mc donald was gisteren ook weer te verleidelijk. Maar goed we beginnen vanaf maandag weer vol goede moed!

 8. Goed bezig Aranka!!!! You go Girl! Je zou wel wat maar water en/of thee mogen drinken gedurende de dag. Je water kun je eventueel lekker maken met citroen/limoen, komkommer, munt, gember ed erin. Ook denk ik dat je wat meer gezonde tussendoortjes toe zou mogen voegen vooral tussen lunch en avond eten en ook nog iets in de avond. Denk aan magere kwark (eiwitten), rauwkost zoals worteltjes, paprika, komkommer, bleekselderij (vind ik zelf super smerig trouwens, haha). Let wel op met fruit aanzien fruit best wel wat suiker bevat, ookal zijn het de ‘gezondere’ suikers.

  Gewicht blijft een lastig iets. Ik ben momenteel bezig om aan te komen in spiermassa. Mijn gewicht en vetpercentage ben ik tevreden over, maar ik wil heel graag meer spiermassa opbouwen. The struggle van de week.

  Succes verder!!

  Groetjes Monique

 9. Wat goed van je dat je het weer op hebt gepakt, ik kan me voorstellen dat het inderdaad extra motivatie geeft wanneer je zusje het ook volgt en je succesmomenten, en moeilijke momenten, kunt delen.
  Wat voor mij zelf altijd erg goed werkt is dat ik de dag van tevoren al mijn eten inplan, zo kom ik niet op een punt “Ik heb trek, wat zal ik gaan eten….?”
  Op deze momenten koos ik namelijk normaal voor ongezonde producten. Wanneer ik mijn eten plan merk ik dat ik meer structuur heb en het mij persoonlijk makkelijker vergaat.
  Probeer je eigen valkuilen te ontdekken (je geeft bijv aan dat dit je snackneigingen zijn in de avond?) en hier een oplossing voor te bedenken. Ik eet bijvoorbeeld savonds vaak yoghurt met wat fruit en muesli van MyMuesli, dit zie ik dan als mijn ‘avondsnack’, wanneer ik mijn avondeten dan op heb weet ik ook dat ik van mezelf nog een lekker toetje mag!
  Wanneer je écht lekkere trek hebt maar je wilt hier niet aan toegeven kun je ook je tanden poetsen, want zeg nou…. Chips met een tandpasta smaak in je mond is echt niet lekker.
  Bedenk aan het begin van de dag wat er de vorige dag goed ging (Yes ik hen genoeg water gedronken) dat geeft direct motivatie om het die dag ook juist aan te pakken.
  Zo dit zijn heel wat tips die voor mij werken, misschien heb je er wat aan!
  Dit zijn mijn favoriete artikelen om te lezen. Succes weer deze week! (Lief zijn voor jezelf)

 10. Echt goed dat je het weer hebt opgepakt. Ik vind dat je het echt zo goed doet en ik vind het zo leuk om deze updates te lezen!

 11. vooral voor de middag is het veel te streng, maar 2 boterhammen en dat tot het avondeten niks? dat hou je niet vol. Ik zou rond 15-16 uur fruit eten of magere kwark. Niet te streng hoor anders ga je toch weer zondigen!!

 12. Hoi Aranka,
  Wat betreft het water: vul een theepot! Geloof me, dit werkt echt. Je ziet dat er drinken in de buurt staat, dus drink je ook sneller.
  Betreft het eten met je vriend, ik ken het. ‘Nieuwe’ dingen durft hij eigenlijk niet te proberen. Maar, ik heb het in stapjes gedaan. Dus de pasta veranderen naar volkorenpasta (begin bij spaghetti want dit proef je niet, volkorenpenne blijft vaak wat harder van structuur). Daarnaast eet mijn vriend ’s avonds ook chips en snoep. Zo vervelend want hij komt er niet van aan en als ik er alleen al naar kijk, kom ik aan ? Dus dat is nog wel een dingetje bij mij.
  Verder vind ik dat je goed bezig bent!! Misschien iets minder streng zijn en je niet op de dagen vastbinden dat je in het weekend iets ongezonds mag. Ik ben erachter gekomen dat ik dan eigenlijk onozzele dingen ga eten “omdat het weekend is, want doordeweeks mag ik het niet”. Je geniet er dan niet meer van, wees je ervan bewust! Ik reageer verder nooit op je blog, maar volg je al wel ontzettend lang. Wilde gewoon even tips delen ☺️ Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *