Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afval update: we zijn een maand verder

Afval update: we zijn een maand verder

We zijn een maand verder en ik kan nog steeds stellen dat ik lekker in mijn vel zit. Ik voel me goed en ik voel me op een of andere manier ook gewoon ‘mooi’ zonder dat ik naar een getalletje op de weegschaal kijk. En ik moet eerlijk toegeven, dat heb ik ook niet gedaan de afgelopen weken en dat is best bijzonder want voorheen stond ik iedere dag op de weegschaal. Van de week voor deze update ging ik er toch maar weer eens op staan en was heel benieuwd naar het resultaat.

Wat heb ik afgelopen maand allemaal gedaan en waar heb ik op gelet? Ik ben met enige regelmaat lekker wezen sporten in de sportschool, naar de fitjump geweest of baantjes trekken in het zwembad. Naast het sporten zorg ik dat ik iedere dag mijn stappendoel haal door flink te gaan lopen en vaker lopend te gaan dan met de fiets ergens heen. Ik zorg dus wel dat ik voldoende beweging krijg. Ook nu ik de Fitbit Versa nieuw heb is de motivatie weer helemaal hoog zitten en wil ik alle nieuwe workout functies ontdekken.

Qua eten heb ik het af en toe nog wel lastig, het is niet zo erg meer als in het begin en laat ook echt veel vaker dingen staan, maar als ik eenmaal begin ga ik aan een stuk door met eten. Ook merk ik dat ik steeds vaker mijzelf ’trakteer’ op een lekkere lunch met bijvoorbeeld een broodje frikandel (uit de airfryer, dat dan wel) of met lekker beleg zoals een salade. Zoals jullie misschien wel weten ben ik de rest van het jaar Weight Care ambassadeur en op dit momenten dat ik snel zin in wat lekkers heb en het dan niet op de aller beste manier kan of wil oplossen gebruik ik de producten van Weight Care. Is er bijvoorbeeld geen normaal brood meer in huis en wil ik dus even snel een frikandelletje bakken om toch maar wat te eten dan neem ik een reep of een shake. Of ga ik ’s ochtends vroeg de deur uit en heb ik nog niet ontbeten (ik kan pas eten als ik eventjes wakker ben, anders krijg ik last van mijn darmen) neem ik een reep mee voor later. Uit voorzorg dat ik niet twee croissantjes haal en over een uur dan weer trek heb.

Maar voor de rest gaat het eigenlijk heel goed! Ik ontbijt tegenwoordig altijd met vetvrije Griekse Yoghurt met granola en merk dat ik daar (een thuis werkdag) wel de hele ochtend op kan teren en dat als ik druk ben de tussendoortjes er ook wel bij in schieten dus eigenlijk geen behoefte aan heb. Toetjes sla ik ’s avonds zo vaak mogelijk over of vervang ik door fruit (de bakken aardbeien zijn niet aan te slepen). En ’s avonds na het avondeten probeer ik eigenlijk zo streng mogelijk te zijn en niet meer te eten (tenzij het weekend is of gezelligheid met vrienden).

Afval update: we zijn een maand verder

Dan nu de grote vraag, heeft het mij iets opgeleverd, ben ik misschien wel aangekomen of gelijk gebleven? Als ik naar bovenstaande foto kijk ben ik best tevreden, ik zie er best goed uit toch ;)? Natuurlijk kan het altijd beter en gezonder, maar ik voel me hierbij prettig! Laten we naar de resultaten gaan kijken.

BEGIN 2018

 • Gewicht: 96,0 kg
 • Heupomvang: 109 cm
 • Beenomvang: 62 cm
 • Armomvang: 34 cm
 • Vetpercentage: 31,7 %

EEN MAAND GELEDEN

 • Gewicht: 89,9 kg
 • Heupomvang: 97 cm
 • Beenomvang: 59 cm
 • Armomvang: 29 cm
 • Vetpercentage: 26,8 %

DEZE WEEK

 • Gewicht: 90,1 kg
 • Heupomvang: 96 cm
 • Beenomvang: 59 cm
 • Armomvang: 30 cm
 • Vetpercentage: 27,4 %

Alles is helaas wel een beetje omhoog gegaan maar het is echt maar een klein verschil. Jammer dat er niets af is, maar ik vind het eigenlijk veel fijner dat er niets bij is na een maand. Ik voel me hierbij prettig en ik hoop dat het ook zo door kabbelt (wel met cijfers omlaag). Nu ik zie dat ik toch een paar gram aangekomen ben is de motivatie toch weer groter om net even wat beter op te letten en de slechte dingen die ik af en toe mijzelf toezeg aan de kant te schuiven. Tot over een maandje (na alle vakanties en persreizen, dat zal spannend worden).

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. Ik zie in mijn omgeving dat veel mensen trappen in dat gezond frituren verhaal van de Airfryer. Kreeg laatst nog een flyer met de tekst gezond frituren. Uiteindelijk eet men nog steeds een ongezonde snack, maar denkt men het is niet slecht want het komt uit de Airfryer. Merk het ook bij mijn opa en oma, die gebruiken dat ding ook meerdere keren per week. Snacks zijn niet minder slecht voor je, omdat ze uit een Airfryer komen.

  1. Eens met Mariska! Het zijn de producten op zichzelf die slecht zijn! Een frinkandel wordt echt niet gezonder in de Airfryer! Dat blijven bewerkte producten vol slechte transvetten.
   Bij griekse yoghurt ga je dan weer voor de magere variant, terwijl de onbewerkte volle variant juist helemaal prima is.
   Ik vind ook dat je er goed uitziet hoor en er hoeft niet perse wat af. Maar wellicht voel je je beter als de focus meer komt te liggen bij “gezondere keuzes maken” ipv afvallen?

   1. Andersom denken mensen ook gezond/mager bezig te zijn door bijv. koolraap te frituren ipv aardappel (patat). Of dat ze beter groentechips kunnen nemen. Maar dat is net zo slecht juist omdat het allemaal gefrituurd is. :) En aardappel is uiteindelijk ook gewoon een knol, wat in het buitenland wordt gezien als groente…;) En mijn schoonmoeder zit op een zeer streng koolhydraatarm dieet (van een diëtist). Ze mag geen brood, crackers of rijst. Wel mag ze vetten, waaronder volle producten, zoals kwark/melk/slagroom/kaas/kokos. Zo at ze o.a. een toetje van slagroom, chocola en mascarpone. ? Ik dacht toen al: huh…volgens mij schiet het dan ook niet echt op. En ja hoor, ze was 6 kilo aangekomen sinds ze is begonnen aan dat dieet! Tja…vet is gezond mits het om onverzadigde vetten gaat. Kokosolie bestaat voor 80% uit transvetten. En dat is dus niet beter dan die frikandel. ;)

 2. Als jij lekker in je vel zit dan is het gewoon goed! :) Bewegen is heel gezond maar als het echt om afvallen gaat, gaat dat sneller als je op je eten let. Je moet bijv. 25 uur wandelen om 1 kilo lichaamsgewicht kwijt te raken…;) En elke dag op de waagschaal staan brengt alleen maar frustraties met zich mee, want de ene dag houd je ook meer vocht vast dan de andere. En sterkere spieren zorgen ook voor meer gewicht, maar dat betekent dus niet per se dat je aangekomen bent door eten. Je vetpercentage kan dan wél lager zijn. Uiteindelijk gaat het erom dat je tevreden bent, welk gewicht je ook hebt.

  1. Waagschaal? Haha, moet natuurlijk weegschaal zijn, al is het altijd wel weer gewaagd om erop te staan haha. ?

 3. Jammer dat je niks bent afgevallen. Ik denk dat het komt door het warme weer. En daar hoort een ijsje af en toe bij. Dan houdt je vaker vocht vast. Met sporten doe je het goed. Spieren wegen meer dan vet, dat klopt. Je bent goed bezig. Afvallen komt wel weer. Je ziet er goed uit. En misschien is dit je natuurlijke gewicht. Dat betekent dat je niet tot weinig zal afvallen. Ik geloof niet dat je 90 kilo weegt. Je ziet eruit alsof je 82 kilo weegt, met zo’n figuur. Verder doe je het goed. Nou en dat je weinig afvalt. Gewicht zegt niet alles.

 4. Toch win je er uiteindelijk het meeste mee als je een nieuwe manier van eten ontdekt die je net zo lekker, dan niet lekkerder, vind dan de dingen die je at waar je dik van werd. Dan hoef je je ook niks meer te ontzeggen. Volgens mij is dat ook wat men bedoelt met een nieuwe lifestyle aannemen. Er is niks mis met niet ontbijten, als je daarna dus ook tot de lunch geen trek hebt. heb je dat wel, en zijn die croissantjes een struikelblok, wat is er dan mis met 20 minuten eerder opstaan (en ook 20 minuten eerder naar bed, dan ;))? Dan heb je voldoende tijd om wakker te worden en voldoende te ontbijten.
  Je bent wel op de goeie weg, want ondanks dat je nergens op zegt te letten, ben je helemaal niet zo veel aangekomen. Zou misschien helemaal niet zo moeilijk zijn om nog dat extra zetje te geven en eens naar andere dingen te grijpen en beter de week voorbereiden wat eten betreft. Voor mij helpt het dat er altijd cherry tomaatjes/snoeptomaatjes op tafel staan, dat er ene goedgevulde fruitschaal is, met kiwi, appel, aardbeien (idd heerlijk!) en dat ik het echt lekker vind om ipv chips een halve paprika op te eten in de avond. Zoek je eigen weg daarin en ik weet zeker dat je iets vind wat voor jou werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *