Search
Close this search box.

Afval update: we pakken de draad weer op

Afval update: we pakken de draad weer op

Even wat later dan normaal deze afvalupdate, maar de batterijen van de weegschaal waren leeg, haha! Daar moesten natuurlijk eerst batterijen voor komen! Deze week ging het eindelijk voor mijn gevoel wat beter. Ik maakte bewuste keuzes, had weer de drive gevonden om door te gaan en het ging best een beetje goed! Lezen jullie weer met mij mee?

Misschien was het wel even goed voor mij, mijn problemen (h)erkennen en daar mee verder te gaan. Ik had het gewoon even nodig denk ik. Ik voel mezelf niet helemaal mezelf en dat heeft impact op mijn humeur en eetgedrag. Op dit moment zit ik nog steeds niet voor 100% lekker in mijn vel, maar ik weet wel waar mijn valkuil zit en daar probeer ik nu aan te werken. Ook ben ik ontzettend moe, ben erg duizelig en trek vaak wit weg als ik inspannends doe of als ik opsta. Van de week ga ik daar maar even voor naar de dokter toe, want misschien heb ik wel iets van bloedarmoede. Dat zou ook mijn lusteloosheid van de afgelopen tijd verklaren.

Deze week heb ik mijn best gedaan overdag en ’s avonds zo gezond mogelijk te leven. Naar de bioscoop had ik paprikareepjes met hummus meegenomen in plaats van een zak chips te kopen. Op het werk genoot ik niet meer van lekkere (en slechte) broodjes maar nam ik mijn pauze gewoon een banaan. ’s Avonds geen koekjes meer en in het weekend alleen chips. Ook zijn de terrasjes en leuke uitstapjes niet aan de orde geweest dus ik heb mij goed gedragen al zeg ik het zelf. Ben dan ook erg benieuwd naar de resultaten van deze week!

BEGIN 2017

 • Gewicht: 88,2 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

vorige week

 • Gewicht: 87,7 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

DEZE WEEK

 • Gewicht: 87,1 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

Goed, het zijn geen kilo’s maar het is wel weer een begin! Er is toch zeker een halve kilo af en daar ben ik blij mee! Ik wil heel graag sporten maar ben tegenwoordig toe moe om daar de energie voor te vinden. Ik werk 25 uur per week bij de Albert Heijn tegenwoordig, besteed al mijn vrije tijd daarna aan mijn blog met afspraken, artikelen maken en deadlines halen en heb daarnaast ook nog een sociaal leven en we zijn druk bezig in het huis om dat op de rit te krijgen en nu de tuin te verbouwen. Dat kost allemaal best veel energie en vind het dan ook echt heerlijk even languit op de bank te liggen. Maar als de tuin straks af is, ik wat minder uren werk en ik weer een lekkere buffer heb opgebouwd met bloggen valt hopelijk de werkstress van mijn schouders en kan ik lekker buffelen in de sportschool of eens een rondje gaan hardlopen.

Ik hoop dat de curve doorzet en ik nu verstandige en gezondere keuze’s maak. Ik merk dat ik nu ook weer de motivatie gevonden heb, die was ik namelijk helemaal kwijt. Ik heb lekkere en gezonde dingetjes in huis gehaald en vind het fantastisch lekkere en gezonde maaltijden met de Airfryer te maken. Als jullie daar nog steeds tips voor hebben zijn die meer dan welkom. Volgende week hoop ik toch weer aan de 86 kilo te zitten, tot volgende week!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

9 reacties

 1. Wat ga je goed! Heel erg knap dat je het deze week weer zo goed heb opgepakt. Ik heb er alle vertrouwen in dat je er gaat komen. Zeker met dit lekkere weer en de lente is het extra moeilijk om je in te kunnen houden met alle BBQ, ijsjes en terrasjes. Knap hoor!

 2. Hoi aranka,
  Super om te lezen!! Daar gaat het om… De draad weer oppakken. Iedereen heeft zulke dagen, het is juist de truc on daarna jezelf weer te motiveren. Echt knap!
  En wat betreft het sporten, heel goed dat je luistert naar je lichaam. Misschien kun je in het voorjaar of de zomer gaan zwemmen? Baantjes trekken in het zwembad. Dit vind ik zelf niet echt voelen als sport (het is wel heel inspannend maar door het water heb je geen last van het zweet Haha) en als je het samen met iemand doet is het ook best gezellig!

 3. Komt goed. Als je volgende week niet aan de 86 kilo zit is dat ook niet erg. Te snel afvallen is ook niet goed. Beter is om iets onder de 87 te zitten, de rest komt vanzelf. Tuurlijk heb je trek in lekkere dingen maar kies dan 1 keer iets wat je lekker vind en neem dan niet ineens vier lekkere dingen. Bijvoorbeeld: ik heb zin in appeltaart en zin in een softijsje. Ga dan na wat je het lekkerst vind en kies dat en niet beide. Dus vind je appeltaart het lekkerst? Kies daar dan voor en neem dan geen softijs en chocomel met slagroom erbij. Of hou je toch je meer van softijs en vind je dat het allerlekkerst? Ga dan voor een softijsje ,maar kies geen discodip. Dat is slecht voor je tanden en maakt ook je ijsje minder lekker. Ik kies soms ook een softijsje van de Hema. Die zijn niet duur,1 euro en ik vind ze zonder discodip toch het allerlekkerst dan proef je ook het ijs goed dan met discodip erop,dan proef je minder goed het ijs. Vandaag bijvoorbeeld heb ik vijf chocoladepaaseitjes gegeten. Nu weet ik: ik heb vandaag iets gegeten wat ik lekker vind, morgen doen we weer gewoon normaal. Kan je misschien niet eens lekker gaan zwemmen in je vrije tijd die je over hebt? Is ook sporten en ik zwem ook ongeveer twee uur per week. Is ook goed tegen de stress. En yoga helpt ook goed. Daar heb je dvd ’s van en bij mij helpt het als ik stress heb. Of een lekkere lange wandeling na het avondeten . Kost niks en je bent toch in beweging.

 4. Super fijn om te lezen dat jij een doorzetter bent en je goed bezig bent om goed op je voedng te letten.
  Veel succes want chocolade paaseitjes laten staan is zo moeilijk……

  Xoxo

 5. Een kilo is ook knap. Alle beetjes helpen. Ik sport sinds een klein jaar wel drie keer in de week. Begin er echt plezier in te krijgen. Ik heb inmiddels een hele leuke kennissenkring opgebouwd op de sportschool en begin echt resultaten te zien qua spieren. Ik heb opeens een taille! De juiste sportschool en de juiste lessen, het helpt echt! Je krijgt er juist energie van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *