Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afval update: we blijven maar schommelen

Afval update: we blijven maar schommelen

Tijdens en na de vakantie ging het mis, daarvoor zat ik in zo een goede flow en hield perfect mijn punten aan en de kilo’s gingen er langzaamaan vanaf. Maar sinds de vakantie is mijn gewicht heen en weer aan het schommelen tussen een aantal kilo’s. Nu ben ik weer op het punt dat ik al een paar keer enthousiast bereikt had, maar ik er bijna vanuit ga dat het er volgende week weer bij aan zit. Tijd om dat patroon te doorbreken!

Goed, ik ben weer de goede weg ingeslagen en heb me vrij goed aan mijn punten kunnen houden (oké, ik had één verjaardag en een rotdag waarbij ik me totaal niet fit voelde en gecheat heb) en dat werpt meteen zijn vruchten af, ik zit weer onder de 87 kilo grens wat voor mij weer goed is, want lichter dan dat ben ik al jaren niet geweest. Maar toch knaagt het aan me en wil ik bijna de handdoek in de ring gooien, dit punt heb ik al drie keer bereikt en de eerste keer was vol trots en wilskracht, maar twee keer daarvoor zaten de kilo’s de week daarna er zo weer aan. Dus eigenlijk ben ik nu blij, maar ook weer niet blij. Wat als het volgende week nou weer teleurstellend is.

Afval update: we blijven maar schommelen

Ik weet het, ik moet het loslaten die getallen en moet gewoon lekker gezond bezig zijn met voeding en beweging. Die cijfers zijn maar cijfers en ik zit ontzettend goed in mijn vel. Ik mag dan wel geen modellen lichaam hebben, ik ben wel tevreden hoe ik er uit zie en heb er dan ook totaal geen problemen mee dat ik die kilo’s er écht af moet hebben. Misschien is dit dan ook wel mijn struikelblok, ik vind namelijk al snel iets goed en ben niet zo een doorzetter.

Maar toch wil ik die paar kilo’s er toch nog af hebben, niet omdat het mooier is – wat het natuurlijk uiteindelijk wel is – maar omdat het gezonder is voor mezelf. Laten we wel wezen, ik heb nog steeds geen ideaal gewicht bereikt. Goed, ik moet mezelf dus echt dwingen om goed door te gaan, al die lekkere slechte dingen te laten liggen en te kiezen voor verstandige keuzes. Alleen het ook echt doen is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker in mijn geval. Laten we naar de cijfers gaan kijken.

Vorige week WEEK

 • Gewicht: 88,1 kg
 • Buikomvang: 103 cm
 • Beenomvang: 63 cm
 • Armomvang: 32 cm

DEZE WEEK

 • Gewicht: 86,9 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 62 cm
 • Armomvang: 31 cm

De cijfers zijn de week heel positief ten opzichte van vorige week, maar weer bijna hetzelfde als de week daarvoor, dus we zijn nog lekker aan het schommelen qua gewicht. Maar stiekem hoop ik dat het me deze week gaat lukken hier echt aanzienlijk wat vanaf te krijgen. Ik volg jullie tips op, mijn vriezer ligt inmiddels vol met kliekjes van overgebleven maaltijden die gezond zijn. De koekjes zijn vrijwel allemaal op in huis en op het werk heb ik het soms nog even lastig, maar de maaltijden zijn wel allemaal verantwoord. Volgende week ben ik veel thuis maar wil dan wel gezond en goed eten, ik beloof het mezelf nu ook gewoon. En jullie vroegen er massaal om, ik ga gewoon een eetdagboek bijhouden voor volgende week, dan kunnen jullie me meteen controleren! Tot volgende week, nu ga ik echt voor de 86 kilo zonder een komma!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. Niet zo’n doorzetter? Moet je kijken wat je er wel al hebt afgekregen! :) Dat bewijst dat je dat wel degelijk bent. Ik denk dat het heel normaal is dat er mindere dagen of zelfs weken zijn. Vorige keer zei ik het ook al, maar afvallen gaat denk ik met vallen en opstaan. Zolang je maar blijft opstaan en weer doorgaat, gaat het de goede kant op. En je ziet er goed uit, zo te zien! Juist het feit dat je nu lekker in je vel zit, moet de motor zijn om dat gevoel vast te houden, toch? :) En eenmaal gewenste gewicht bereikt, ja, dan zul je (helaas) altijd moeten blijven opletten. Maar echt afvallen hoeft dan niet meer en dan kun je rustig eens een mindere dag hebben. ;-) Succes weer!

 2. Het zal altijd best wel lastig kunnen blijven denk ik.. ik heb een enorme terugval op dit moment jammer genoeg :( Uiteindelijk gaat het erom of je je lekker in je vel voelt zitten natuurlijk.

 3. Blijven volhouden. Je lichaam is voor het leven dus het verdient het ook dat je er voor het leven voor zorgt… Ik sukkel er ook mee maar na jaren gesukkel heb ik een gezond eetpatroon gevonden dat bij me past. Heeft me 5 jaar en 2 zwangerschappen gekost… Maar nu is het er… Voor het leven hopelijk ?

 4. nou vind je aardig goed bezig alleen blijf ik anti tegen de hoeveelheid koolhydraten die je tot je neemt ;) maar dat is mijn mening:) ik zal zeggen ga lekker zo door meis je komt er uiteindelijk toch wel :D

 5. Hoeveel gezonds gun jij jezelf? Bedenk bij iedere (!) hap die je neemt of je het waard bent? Dat gebakje? Ben jij dat waard? Al dat vet, suiker en dat korte geluksmomentje? Of kies je bewust voor een halve / paar happen (voor de smaak) en kies je voor het langdurige geluk van een gezond(er) lijf?

  Eet bewust. Alles. Geniet bewust.
  Dan hoef je niets te laten, maar kies je vanuit je hart!

  1. Dan worden het heel veel gebakjes, vet en suiker, want daar word ik heel gelukkig van. Maar die gedachtegang moet ik nog even de kop in drukken, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *