Afval update: We bikkelen langzaam door

Afval update: We bikkelen langzaam door

Omdat het toch een beetje verwarrend was de twee wekelijkse update’s rondom het afvallen met de resultaten heb ik besloten dan maar elke zaterdag een update te plaatsen hoe het gaat! Elke donderdag heb ik mijn weegmoment en daar heb ik bewust voor gekozen zodat ik van het weekend nog een beetje kan bijkomen, want ja ik het weekend ga ik me echt niet alles ontzeggen. Maar ik kijk terug op een goede week!

Afval update: We bikkelen langzaam door

De vrijdag begon goed en hield me netjes aan mijn punten, ik was tenslotte toch aan het werk en dan lukt het me wel als ik geen rare kronkel heb en ineens brownies en pizza wil. Gelukkig ging dit goed met gezonde maaltijden. Ook hebben we het weekend nog gebarbecued bij mijn ouders en moet daarin wel eerlijk toegeven dat ik daar gewoon heb genomen waar ik zin in had en geen punten heb geteld. Als ik mezelf dat allemaal wil ontnemen word ik ook niet geheel gelukkig. En af en toe mag dat best toch? De rest van de week let ik wel weer op mijn voeding.

Afval update: We bikkelen langzaam door

Tenminste dat dacht ik… Ik werkte bijna de hele week en Delhaize en Ahold vonden het zo nodig bonbons uit te delen vanwege hun fusie. Hartstikke leuk voor hun en de rest, maar minder voor mij. Waarom? Deze bakken stonden in de kantine en voor mijn neus op de balie… En ik kan je vertellen, ze zijn SUPER lekker. Dus je raad het al wel, er verdwenen iets meer bonbons in mijn buik dan dat de planning was de afgelopen dagen… oeps… Gelukkig heb ik de rest van de week wel goed opgelet rondom de punten en bewustere keuzes gemaakt.

Afval update: We bikkelen langzaam door

Goed en dan nu de cijfertjes, dit ben ik trouwens vorige week, nog steeds geen slanke den, maar dat hoeft ook niet. Wel voel ik me al veel beter in dit lichaam als ik mijn oude foto’s terug kijk. Niet dat ik me toen onzeker of vervelend voelde, maar als ik nu het verschil van 13 kilo zie is het toch wel even schrikken. Nu heb ik wel echt zoiets van, dat nooit meer, zelfs dat ik niet ongelukkig was in dat lichaam.

Week 30

 • Gewicht: 88,9 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 65 cm
 • Armomvang: 32 cm

Qua gewicht is er deze week het meeste af, 0,6 kilo! Ook is er een centimeter van mijn been af en de rest is stabiel gebleven. Ik merk dat ik langzaam afval maar dat ik daar eigenlijk wel vrede mee heb. Ik ga mezelf niet alles ontnemen, maar kies wel bewuster voor het ‘normale’ leven om het zo te zeggen. Als we met vrienden wat gaan doen, natuurlijk mag ik dan wat lekkers, gaan we uit eten bestel ik geen salade, als we gaan barbecueën doe ik lekker mee. Alleen dit zijn dingen die één of twee dagen in de week voorkomen en de rest hou ik me gewoon aan mijn Weight Watchers punten en val toch af. Het hoeft niet zo snel te gaan, vanaf februari ben ik 13 kilo kwijt en ben daar al super blij mee. Mijn doel is natuurlijk 20, maar als ik dat pas in december haal ben ik ook tevreden. Ik merk nu echt dat ik een heel ander etenspatroon krijg en dat is me meer waard op de lange termijn dan snelle kilo’s op korte termijn.

Deze week hoop ik het weer goed te kunnen doen, gisteren wel een ‘slechte dag’ gehad omdat ik in Amsterdam ben geweest en gezellige avond bij mijn schoonouders had met lekkers en zondag gaan we barbecueën bij mijn opa en oma, maar de rest van de week hoop ik toch echt mijn punten te halen en weer een mooi resultaat op de weegschaal te halen. Jullie nog tips wat betreft afvallen en volhouden of lekkere recepten?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply
  Laura
  30 juli 2016 at 15:52

  Klinkt alsof je goed bezig bent hoor en ‘slecht’ bezig zijn hoort denk ik bij balans creeren en ik denk dat je het daardoor juist veel langer vol kunt houden! Keep on going! :)

 • Reply
  Marjoleine
  30 juli 2016 at 18:12

  Wat super goed van je! 13 kilo is echt heel veel. Beter dat je een ander eetpatroon krijgt dan dat je met een crashdieet veel afvalt en het er daarna weer aankomt. You go girl!

 • Reply
  Yvonne
  30 juli 2016 at 18:32

  Ik denk dat je zo op de goede weg bent. Je geniet nog wel maar wel bewust en alleen tijdens bepaalde gelegenheden. Dan gaat het misschien wat langzamer, maar dat lijkt me prima! Jezelf alles ontzeggen werkt inderdaad niet. Zolang je er niet in doorslaat en de rest van de tijd oplet, ga je goed!

 • Reply
  Mariska
  30 juli 2016 at 18:41

  Goed bezig! En dat je jezelf in het weekend niets ontneemt snap ik wel.. vaak is het zo dat als je jezelf ding verbied de drang om het wel te nemen veel erger wordt. Tenminste, ik heb dat wel altijd.

 • Reply
  Susan
  31 juli 2016 at 08:15

  Goed bezig Aranka! En ik snap zeker wel dat je vindt dat het ook leuk moet blijven.

 • Reply
  Kim
  31 juli 2016 at 09:44

  Geen tips, want volgens mij ben je super goed bezig! Juist het langzame lijkt me beter, dan een crashdieet, want alles wat je dan kwijt bent, komt er ook als een razende bij zodra je weer ‘normaal’ gaat eten! Verder is mijn ervaring ook dat zodra ik mezelf alle lekkere dingen ga ontzeggen, ik het niet lang volhoud!

 • Reply
  Elsa
  31 juli 2016 at 09:46

  Ik wil niet vervelend overkomen maar elke week een update over je afvallen vind ik wat veel, doe het dan 1x per maand, dan valt er ook meer te melden :-)

 • Reply
  chucky1012
  31 juli 2016 at 13:10

  Ga zo door want je bent erg goed bezig!
  Maar men moet soms eens iets lekkers kunnen eten ;-)

  Xoxo

 • Reply
  rachel
  2 augustus 2016 at 11:23

  je bent gewoon goed bezig klaar :d en als je je zoveel zou verbieden dan is de fun eraf en werkt het ook niet

 • Reply
  Nicole
  2 augustus 2016 at 12:06

  Goed bezig! Je moet ook echt niet te streng voor jezelf zijn, af en toe mag je echt wel iets lekkers. Als je verder goed op je eten let lijkt mij dat prima. Je moet natuurlijk ook kunnen genieten!

 • Laat een reactie achter