Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afval update: voorlopig geen updates meer

Afval update: voorlopig geen updates meer

Een dalende lijn is de afgelopen tijd niet te zien, ik blijf een beetje heen en weer jojo-en. En jullie hebben gelijk, je moet er vol voor gaan of anders niet. Op dit moment gaat het leven in een snelvaart trein aan mij voorbij. Mijn leven staat best wel op zijn kop, ook al lijkt dat niet zo. Ik zoek mijn heil in voedsel, dat is een ding wat duidelijk is en dat gaat met momenten goed en sommige momenten niet goed.

Afval update: voorlopig geen updates meer

Inderdaad, ik heb excusses die eigenlijk nergens op slaan. Het ontbreek mij zoals gewoonlijk weer aan discipline om door te gaan. Ik zit in tweestrijd, ik ben tevreden met mijzelf en ook weer niet. Het is lastig en sta niet 100 % achter wat ik doe qua eten en daarom lukt het gewoon niet. Ik heb het één keer gedaan, totaal het roer omgegooid en dat strikt gevolgd met een mooi resultaat (wat ik gelukkig gedeeltelijk nog heb). Er moet nog meer vanaf, maar ik ben ook tevreden met mijzelf, elke keer weer die tweestrijd in je hoofd.

En op dit moment lukt het me gewoon niet, helemaal niet. En daarom heb ik besloten het afvallen niet stop te zetten, maar wel de updates. Voor mij waren die echt een stok achter de deur (ben benieuwd of het fout gaat wanneer ik helemaal niet meer update) maar ik ben de laatste tijd zoveel weg geweest dat ik het lastig vind om me aan mijn punten te houden. De komende maand ben ik ook nog onder de pannen in Zuid-Afrika en Engeland dus daarom heb ik besloten geen updates meer online te zetten voorlopig. Ik heb toch geen weegschaal tot mijn beschikking en ik wil ook gewoon genieten op mijn manier. Ik wil volop kunnen genieten van de kansen die ik nu heb en daar niets in hoeven te laten.

Dus vanaf nu de komende weken geen afvalupdates meer. Hoe het me vergaat ben ik heel erg benieuwd naar. Ik denk eind oktober weer terug te zijn met updates en hoop dan ook dat er een knop om is ofzo, dat het dan de tijd is? Jullie horen van me!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

13 reacties

 1. Je hebt ook nog zoiets als je basis gewicht, het gene wat gewoon het beste (ongeacht of je daar nu ook blij mee bent) bij jouw als persoon en jouw lichaam past.
  Je eet redelijk gezond , ziet er goed uit en geniet van lekker eten, prima dus.
  Schommelen in gewicht is erger voor een lichaam dan continue een stabiel gewicht, zelfs al is deze net iets hoger dan je wilt.
  Ik vind juist dat je het heel goed doet.
  Je leeft maar 1 X dus waarom jezelf iets waar je oprecht van geniet ontzeggen?
  Natuurlijk kan je na een heeeeele gezellige periode beter ff wat inbinden, maar dat doe jij ook altijd.
  Je doet het echt veel beter dan je denkt, ergens van genieten is echt heel gezond en belangrijk in het leven.

 2. Het lijkt mij een prima keus! Het is echt super cliche, maar wél een feit dat je er voor duizend procent moet gaan. En als dat moment komt, dan komt het en dan wéét je het! (en ik spreek uit ervaring haha;-)

 3. dan maar even zo Meis, ik blijf erbij dat je te hoog aan koolhydraten zit en daarom zo blijft jo-jo-en ;) en genieten moet je vooral blijven doen want anders is het helemaal een hel. doe gewoon lekker waar jij je lekker bij voelt ;) en ja we zijn niet allemaal tevreden met onszelf maar je kan je daar ook gewoon bij neerleggen een keer omdat je al tig keer dingen hebt geprobeerd ;)

 4. Prima keus lieverd! Je moet niet het gevoel krijgen dat het nooit goed genoeg is of een wedstrijd is! Heel langzaamaan gewoon keuzes aanpassen en blijven genieten van het leven en dan kom je er echt wel. Komt helemaal goed! <3

 5. Goede keuze. De knop moet echt om en niet half en dat is lastig als je niet thuis bent. En ook als iedereen hier met je meekijkt en een mening heeft (ja, ik ook). Jouw moment komt nog wel. Eerst genieten van de reis! X

 6. Wat mij hielp/ helpt en ik jou niet wil onthouden is: vraag jezelf steeds af

  ‘Is dit voeden of vullen’.

  Er kies dan wat je wilt. laat de punten en calorieën los.
  Dat verschilt per moment van de dag (En wat je daarna (ermee) wilt doen en het maakt de switch naar iets beters makkelijker.

  Voorbeeld roomboter is gezonder dan margarine. Roomboter voedt en is veeel lekkerder. Suiker vult. Ongezond en kortdurend plezier (smaak). Uiteindelijk wordt je er alleen maar moe(er) van.
  Gelukkig zijn er gezonde vervangers en er zijn momenten waarop suiker (snelle koolhydraten) moet.

  Succes en geniet

 7. Lijkt mij een uitstekende keuze. Lijnen heeft geen zin. Is vaak ook niet blijvend en enorm moeilijk vol te houden. Ben ik ook achter na talloze pogingen. Ik maak nu bewustere keuzes. Heb ik behoefte aan vulling of voeding? Ik probeer om dan eerst iets voedends te eten, maar soms heb ik daar geen zin in en ga ik gewoon voor de chocola haha. Groente toevoegen aan de avondmaaltijd, zoals bij lasagne. En kleinere porties. Van huis uit heb ik geleerd ‘je bord leeg, anders geen toetje’. Nu eet ik rustiger en stop ik als ik vol ben, ook al is het bord niet leeg. En balans. Eet ik een dag patat en chips, dan de volgende dag even rustig aan. Het leven moet wel leuk blijven haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *