Search
Close this search box.

Afval update: volle agenda en veel lekkers

Afval update: volle agenda en veel lekkers

Mijn eerste week als fulltime ZZP-er zit er op en wat vliegt de tijd zeg. Het seizoen is weer begonnen en de vakanties zijn voorbij. Mijn agenda staat bomvol met afspraken en reizen. Ik vlieg van hot naar her en ben vooral heel erg druk. Events, etentjes en het lekkere weer zorgde voor een spontane barbecue. Hou ik deze week mijn hoofd boven water?

Het weekend stond in het teken van mooi weer en op pad gaan. Zo zijn we te vinden op het terras met lekkere drankjes en in de tuin met een barbecue. Ik hou me in en bestel geen borrelhap en hou het alleen bij een drankje. Ook met de barbecue probeer ik meer fruit, groente en kip te eten dan andere vette dingen. Ik moet zeggen dat ik niet alles ontzeg, maar er wel op heb gelet.

Maandag heb ik een afspraak in Amsterdam om het nieuwe chocolade merk Godiva te testen bij de lancering. Ik kan jullie nu al vertellen dat die chocolade echt heaven is en ik best wel wat stukjes heb getest. Maar de rest van de dag heb ik wel opgelet en geen toetjes en dat soort dingen genomen gedurende de week.

De rest heb ik eigenlijk normaal gedaan en ik heb veel bewogen. Ik zat elke dag standaard over de 15.000 stappen zonder daar moeite voor te doen en ben drie keer wezen sporten. Ik probeer dus wel zo actief mogelijk te blijven waar dat kan. Toch had ik een beetje een zure nasmaak over het begin van de week en was toch wel een beetje bang voor die weegschaal. Maar uiteindelijk viel het allemaal heel erg mee!

BEGIN 2017

 • Gewicht: 88,2 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm
 • Vetpercentage: 33,9 %

VORIGE WEEK

 • Gewicht: 90,3 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 63 cm
 • Armomvang: 31 cm
 • Vetpercentage: 28,0 %

DEZE WEEK

 • Gewicht: 90,3 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 63 cm
 • Armomvang: 31 cm
 • Vetpercentage: 28,5 %

Deze week (tenminste ik weeg en schrijf dit op woensdag in plaats van vrijdag) is het redelijk stabiel gebleven en is mijn vetpercentage wel iets gestegen. Maar ik begin steeds meer te twijfelen of mijn vetpercentage wel klopt want in de sportschool had ik een meting voorafgaand aan mijn nieuwe sportprogramma en daar had ik een vetpercentage van 41%, een behoorlijk verschil dus! Goed, nu ga ik van een heerlijke mini vakantie genieten naar een onbekende bestemming! Ik hoop dat ik uit de buurt kan blijven van alle lekkernijen en flink wat kan lopen en bewegen. Tot volgende week!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. Als je echt wil dat er iets verandert moet je actie ondernemen. Elke keer is er opnieuw een excuus om lekkers te eten en te snoepen.
  Op deze manier zal er nooit iets veranderen.

  1. Daar moet ik mij helaas bij aansluiten.
   Als je echt wilt afvallen zul je je levensstijl moeten veranderen.
   Afvallen is een keuze, het hoeft niet.
   Maar als je er dan voor gaat, ga er dan ook volle 100% voor! Jojo effect is zo zonde van je tijd…

   1. Inderdaad.. dit heb ik jammer genoeg altijd bij je Afval updates. Je blijft constant hangen qua gewicht of er komt soms wat bij ipv af. Maar je mag de moed echt niet opgeven en misschien gewoon het over een andere boeg gooien? probeer eens een sport die je nog nooit gedaan hebt, zorg voor een ochtendroutine met elke dag 10 minuutjes sport? kan zeker ook wat uitmaken! Veel succes alvast.

 2. Door het vele sporten en bewegen bouw je spiermassa op! Dus dat er geen gewicht af is kan heel goed. Je bent dus goed bezig, bewegen is altijd goed. Gewoon doorgaan zo!

 3. ^ Als het spier zou zijn, zouden er cm af moeten zijn. Want spier neemt minder ruimte in dan vet. Dus om het daaraan te koppelen is een beetje onzin.

 4. Hi Aranka, het vetpercentage dat een weegschaal meet is niet heel betrouwbaar. Vooral een ’thuis’ exemplaar niet. Zelfs de exemplaren van 1000en euro’s die ze op de sportschool hebben, zijn niet betrouwbaar. Het percentage wordt namelijk gemeten door een soort van elektrische schok die door je lichaam gaat, maar die komt maar tot ongeveer je onderbuik. Zo’n weegschaal maakt een verdeling in vocht, vet en spiermassa op basis van die resultaten. Heb je meer vocht in je lichaam? Dan is je vetpercentage ook direct anders. Je kunt beter op de sportschool vragen of ze met een huidplooimeter je vetpercentage willen meten. Je moet het ook niet zo vaak meten want vetpercentage wisselt helemaal niet zo snel. Je moet al veel moeite doen om 1% – 2% vet kwijt te raken dus er kan niet zomaar 0,5% bij zijn of af zijn. Verder vind ik dat je goed bezig bent hoor, maar ik zou proberen om even door te pakken! Stabiel blijven is goed, maar als je wil afvallen moet je er een paar weken HELEMAAL voor gaan en dan kun je weer wat uitstapjes maken naar de ongezondere kant. Is het niet wat om door een gewichtsconsulente een schema op te laten stellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *