Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afval update: Volgens mij is de knop weer om

Afval update: Volgens mij is de knop weer om

Soms heb je dat even nodig, keihard op de feiten gedrukt te worden. Kleding dat weer strakker gaat zitten, een getal op de weegschaal dat stijgt in plaats van daalt en het gewoon klaar zijn met mijn eeuwige gevreet. Ik vertelde al dat ik na de vakantie behoorlijk was aangekomen en dat was ook te merken, ik ging me toch minder lekker voelen in mijn lichaam, hier had ik vorig jaar niet zo hard mijn best voor gedaan. De knop is weer om en deze week heb ik mij heel netjes aan mijn punten gehouden én drie keer gesport.

Foto door Ilsoo van Dijk 

De week begon goed met het weekend, ik moest zeggen dat ik er toen nog wel een beetje moeite mee had. Maar ik heb met mezelf ook afgesproken dat als ik iets lekkers mag, dat dan in het weekend is. Door de weeks is het gewoon streng en in het weekend mag ik best een chips of iets dergelijk, het moet natuurlijk wel leuk blijven. Natuurlijk moet in wel in acht houden dat dat dan met mate moet en niet een zak chips en een halve worst tegelijk.

Daarna had ik drie dagen afspraken buiten de deur met allemaal heerlijke lunches. Gelukkig waren ze vooral heel gezond en lekker. Natuurlijk moet je dan alsnog wel oppassen, maar ik voelde me een stuk minder schuldig omdat het helemaal natuurlijk en dus gezond was, dan kun je wel iets meer nuttigen toch? De rest van de week heb ik me weer keurig netjes aan mijn Weight Watchers punten gehouden, want ik merk dat dat voor mij toch het beste werkt.

Ik eet gewoon normaal, maar kies daarin wel de dingen die gezond zijn en weinig punten bevatten zoals kwark, groentes, fruit en dat soort dingen. Ook vind ik de producten van Modifast erg lekker en zijn super laag in punten dus die neem ik ook graag tussendoor als ik zin in iets lekkers heb zoals een koekje of die heerlijke milkshakes.

En dan hebben we natuurlijk het sporten nog maar ik fanatiek mee bezig ben. Ik heb deze week twee keer hardgelopen – waar ik nu helaas weer heel erg last van mijn schenen van heb – en een keer een flink uur in de sportschool bezig ben geweest. En ik zorg dat ik ook iedere dag mijn stappendoel van 10.000 stappen haal met met Fitbit. Ik ga dus overal lopend naar toe waar dat kan en fietsend naar toe waar dat kan. Mijn auto staat al twee weken te stoffen op de parkeerplaats, goed hè?

Afval update: Volgens mij is de knop weer om

Maar laten we naar de resultaten gaan kijken, ik hoop echt dat er wat af is want ik ben voor mijn gevoel echt goed bezig geweest deze week!

BEGIN 2017

 • Gewicht: 88,2 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

VORIGE WEEK

 • Gewicht: 91,6 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 62 cm
 • Armomvang: 31 cm

DEZE WEEK

 • Gewicht: 90,9 kg
 • Buikomvang: 105 cm
 • Beenomvang: 66 cm
 • Armomvang: 32 cm

Misschien is het eerste wat je denkt, waarom is ze zoveel centimeters aangekomen? Ik moet eerlijk zeggen dat ik me een tijdje niet had opgemeten omdat ik mijn meetlint kwijt was en soms nog wel eens sjoemelde of niet op de juiste plek had opgemeten. Maar daar heb ik natuurlijk alleen mijzelf maar mee, dus dit is de echte stand van zaken en daar moet natuurlijk wat vanaf. Ik merk dat mijn nieuwe BH’s in de omvang strak zitten, ik merk dat niet meerekkende shirts meer strak bij de armen zitten en mijn broeken ook aan mijn bovenbenen en daar baal ik van want dat was al een stuk losser en beter of eigenlijk gewoon goed. Deze week gaan we er weer vol voor en hoop volgende week uit de 90 kilo te zijn, fingers crossed!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

17 reacties

 1. Stoer dat je het deelt! En weer goed bezig geweest, met resultaat, top. Vraagje: hoe meet je de omvang elke keer op de juiste plaats?

 2. Wow super goed bezig! Tip: pas wel op met iedere dag 10.000 stappen zetten. Ik heb dit ook een tijd gedaan en kreeg toen doorgezakte voeten. Heel pijnlijk en ik kon toen een tijd amper lopen. Het is goed om het lopen ook af te wisselen met fietsen. En goede schoenen en eventueel een inlegzool op maat doen ook veel goeds.

 3. Wat goed dat jij die afspraak met jezelf gemaakt hebt voor het weekend en het zijn tips die goed bedoeld zijn.
  Ook adviseer ik je mocht je van noten houden neem dan ongezouten noten bv. cashewnoten.

  Xoxo

 4. Wat goed weer, dit is een motiverend begin. Goed dat je het lekkers in het weekend wel toestaat, zodra je het jezelf helemaal verbied wordt het alleen maar moeilijker. Alles met mate scheelt al een hoop en veel water drinken is ook erg belangrijk.

 5. Je klinkt gemotiveerd! Goed zo! In het weekend ben ik ook wat losser…máár, toch nog wel bewust, want anders zou ik die hele week waarin ik heb opgelet weer teniet doen. Voor mij is het bijvoorbeeld al echt een extraatje als ik tijdens de lunch 1 vers, zacht bruin kadetje met boter en (pure) hagelslag neem, naast 3 volkorencrackers (ook met beleg uiteraard), waar ik doordeweeks 4 crackers neem (dus geen bolletje). Soms ook een gekookt eitje erbij. En sinds ik ontbijt met brinta (250 ml magere melk + 5 eetlepels brinta en 2 zoetjes) en lunch met volkorencrackers en mager merk ik nu, na een paar weken, duidelijk dat mijn broeken weer minder strak zitten en dat ik meer ‘silhouet’ heb. Maar net heb ik toch gewoon lekker rood wijntje gedronken met een paar kaas-tukjes hoor…:) En morgen ontbijt ik weer met brinta of een schaaltje kwark met muesli! :) En als ik in het weekend een verjaardag heb, neem ik gewoon die bitterbal enzo. Maar dan eet ik de dag ervoor al wat magerder. Zo houd ik het al jaren in balans. Succes meid!

 6. Top dat je bent gaan hardlopen! Wel opletten dat je jezelf geen blessure aan je schenen rent, dan kun je een paar weken tot maanden uit de roulatie zijn. Rustig aan beginnen met echt goede dempende hardloopschoenen, dan kun je lang genieten van hardlopen. Succes!

 7. Wat supergoed dat je zo veel beweegt! En inderdaad, ook de kleine beetjes helpen, zoals voor een korte afstand toch even te gaan lopen in plaats van met de auto, of een keer de trap pakken in plaats van de lift. Het is heel belangrijk jezelf ook af en toe wat te gunnen, want zo kun je het het best langdurig volhouden! Volgens mij ben je supergoed bezig, ga zo door!

 8. Goed dat je weer bezig bent met sporten en bewegen. Er is misschien iets minder af in gewicht dan vorige week maar daar is niks mis mee. Natuurlijk wil je onder de 90 kilo komen en dat gaat je lukken als ik zo lees hoe goed je bezig bent. Ik denk dat je zelfs 89,5 kilo weegt als je zo goed blijft bewegen zoals nu. En super dat je de auto laat staan en lopend en fietstend overal heen gaat. Scheelt ook in benzine. 1 minpuntje heb ik wel even: probeer die shake te laten staan dat is troep en je kan last van maag krijgen als je het langer blijft gebruiken. Ik heb ook eens een week of 2 aan shakes gedaan en ik werd er misselijk van en kreeg last van mijn maag. En eet niet teveel koekjes,daar zit een hoop suiker in,je kan dan beter een appel of een banaan nemen als je tussendoor iets wil eten. 1 keer in de week mag je iets lekkers, maar probeer wel op te letten. Drink je genoeg water tijdens het sporten? Als je water drinkt dan krijg je minder honger en je zit sneller vol.

 9. Probeer om 2 stuks fruit per dag te eten, dat is supergezond en je wordt er niet dik van. Neem voor het sporten een appel, dan heb je iets gegeten en kan je er vol tegenaan. Die koekjes van modifast klinken ook als troep en wat dacht je van de tussendoorreepjes? Ook daar zitten suikers in. Wel minder calorieën maar de suikers zitten er gewoon in verborgen. Tip: pak toch maar beter een stuk fruit of een zakje snoepgroente,is veel gezonder en je hebt gelijk vitaminen naar binnen.

 10. Ik heb er respect voor dat het je probeert om af te vallen.
  Wil dat ook proberen, maar dat is zo moeilijk.
  Doe mee met je winactie voor Modifastproducten, om een beginnetje te maken.
  Heb een herseninfarct gehad en ben altijd erg moe, dus sporten enz zit er voor mij niet meer in.
  Knap van jou om zo sportief bezig te zijn.
  Ik wens je veel succes en volhouden, he?
  Alle begin is eerst een beetje moeilijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *