Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afval update: veel genieten en eten

Afval update: veel genieten en eten

Vorige week was er geen afval update omdat ik het redelijk druk had. Ik weet het, een slecht excuus, ik had het namelijk vooral druk met leuke dingen doen en even echt genieten. En dat heb ik de afgelopen twee weken vooral gedaan. Ik heb veel dingen gedaan die mij gelukkig maken, en hoe slecht dat ook is, daar hoort voor mij lekker eten ook bij. En vooral als ik in gezelschap van anderen ben is de verleiding slecht te weerstaan.

Afval update: veel genieten en eten

Afval update: veel genieten en eten

Afval update: veel genieten en eten

Afval update: veel genieten en eten

Zeggen de bovenstaande afbeeldingen genoeg? Ja, dat denk ik wel toch? Afgelopen twee weken ben ik vier keer uit eten geweest, hebben we genoten van een heerlijke Paasbrunch, heb ik ontelbaar veel terrasjes gepakt – het is tenslotte heerlijk weer – en hebben we gezellige avondjes met vrienden gehad waar dan weer de zakken chips tevoorschijn komen. Ik ga niet liegen dat ik het heerlijk vind een chipje te eten en dat ik gelukkig kan worden van een stukje taart. Maar mijn valkuil is altijd dat als ik eenmaal iets gegeten heb het einde zoek is, is blijf dan maar doorgaan met eten tot het dan ook echt op is. En ben ik dan echt in een slechte bui, dan begin ik gewoon aan het volgende.

Afval update: veel genieten en eten

Afval update: veel genieten en eten

Vorige week ben ik lekker wezen shoppen qua kleding en eigenlijk had ik daar helemaal geen probleem mee. Ik pakte zonder schaamte de maten XL, 44 en broekenmaat 36 uit de schappen. Ik weet niet wat het is, die maten boeien mij niets, zolang het maar mooi zit en ik mijn er comfortabel in voel. En ik voel me gewoon ook prima en goed. Ik had mezelf – natuurlijk – liever in een maatje 38 gezien, maar ik denk dat dat ook niet bij mij past. Maar, desalniettemin wil ik wel graag gezonder leven en dat vind ik nog wel een ding waar ik aan moet werken. Laten we naar de resultaten kijken. En na twee slechte weken kan dat vast niet veel goeds zijn…

BEGIN 2017

 • Gewicht: 88,2 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

Twee weken gelden

 • Gewicht: 86,7 kg
 • Buikomvang: 100 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

DEZE WEEK

 • Gewicht: 87,7 kg
 • Buikomvang: 100 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

De schade is een kilo in twee weken, maar het is wel weer 2,5 kilo meer dan dat ik een aantal weken geleden was en ik zit ook niet zoveel af van mijn startgewicht dit jaar. Ik moet echt beginnen met meer intensief bewegen maar ik vind het zo lastig. Alleen naar de sportschool gaan vind ik niets aan (en niemand kan ook echt mee omdat ik ‘vrij’ ben op de tijden dat hun werken en andersom) en hardlopen durf ik niet zo goed. Ik ben bang mezelf teleur te stellen of dat iemand wellicht denkt, want is die mafketel aan het doen, die komt niet eens twee meter vooruit. En ik ben ook weer bang dat ik niet de juiste schoenen en outfit heb, dat houdt me allemaal tegen… Maar ik moet het gewoon doen, ik weet het zelf ook wel, maar het is zo lastig! Goed, deze week weer lekker gezond eten, ik kan het!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

25 reacties

 1. Ha Aranka, maar hardlopen is zo leuk. Dacht niet dat ik dat ooit zou zeggen, ik was al iemand die vroeger op school een bloedheter aan de Coopertest, maar nu loop ik 50 minuten. En geloof me, ook ik ben begonnen met 1 minuut met daarna de tong op de schoenen. We hebben een wereldzaak in Zwolle, Run today. Kijk daar eens voor schoenen, Eddy heeft beginnersschema’s en … gewoon beginnen. Jij kan het ook!

 2. Hey meid! Koppie niet laten hangen! Hardlopen heeft er voor mij gezorgd dat ik enorm ben afgevallen (en ik ben het zowaar zelfs leuk gaan vinden ;) ). In het begin is het echt even doorbijten en ik kan je verzekeren: hoe traag of kort ik ook iemand zie lopen, ik denk dan automatisch: ‘yeaaay, joggers for the win!’, omdat je zelf ook ooit zo begonnen bent! Geen enkele recreatieve loper begon vanaf 5 km op 30 minuten hoor, dat bouw je op :) en als jij vrij hebt terwijl anderen werken, zullen weinig mensen rondlopen op straat ook!

  Je kan het!

 3. Lees al een tijdje deze rubriek en vraag me af wat nu eigenlijk je ‘echte’ motivatie is? Herken namelijk veel van je ‘smoesjes en excuses ‘ om niet te kunnen. Denk dat ik vorig jaar precies zo was/dacht. Vanwege wat rugklachten toch maar naar de sportschool gegaan. Daar kreeg ik zo’n schema. Vond het helemaal niks. Heeft 5 maanden geduurd voordat ik daarmee aan de slag ging. Maar begon me steeds energieker en fitter te voelen. Dat in combinatie met gezondere & verantwoorde snacks o.a. naar recept van Rens Kroes, voel ik me echt top! Bedoel het dus echt positief voor je. Lekker snacken kan namelijk ook gezond ;-) oh en uiteraard horen daar wel ook af en toe ongezonde snacks bij (mijn guilty pleasure is Italiaans ijs). Maar gun het je zo om een vaster patroon te vinden! Keep up the good work :-)

 4. Probeer het vol te houden! Een aantal keren uiteten hakt er natuurlijk ookmwel in. Ik vind je nieuwe vest en het jasje je er goed staan. Succes!

 5. Ik denk dat het probleem een slechte planning is en het feit dat je geen regels voor jezelf hebt. Eerst voornemen om ‘hardcore’ te lijnen en daarna helemaal los gaan is denk ik te extreem. Ik ben onlangs naar een diëtist gegaan voor mijn gezondheid, heb geen overgewicht. Ze zei dat planning essentieel is. Mijn enige regels waren maandag doen we weer gezond en in het weekend mag alles. Daardoor ging ik in het weekend overeten omdat het vanaf maandag niet meer ‘mocht’. Ik at daardoor zelfs lekkers als ik vol zat, uit gewoonte etc. De diëtist zei dat haar richtlijn was 2 keer per week iets kleins en 1 keer per week iets groots. Voor de rest gezond, gevarieerd en iedere 2,5 uur eten. Lukt mij prima om me hier aan te houden, verbazingwekkend genoeg. Op mij heeft het het effect dat ik erg goed nadenk over wat ik dan op die lekkere momenten ga nemen. Ik geniet er meer van en kies het bewust. Ik kan het echt aanraden om voor advies naar een diëtist te gaan.

 6. Goed van je dat je er mee bezig wilt zijn maar je hebt voor jezelf niet echt een knop om gezet en gaan met die banaan! Ik lees je update’s altijd en je hebt erg vaak dezelfde smoesjes en excuses…..dit is niet bedoeld om je aan te vallen meid maar op deze manier ga je je doelen nooit halen. Je hebt er ook niets aan als iedereen je maar naar je mond praat. Als JIJ echt iets wil bereiken moet je daar veel voor opzij zetten. Jezelf alles ontnemen moet je natuurlijk ook niet doen, de drang wordt dan alleen maar groter. Uiteindelijk moet jijzelf een goede middenweg zien te vinden. Er worden hier superveel goede adviezen gegeven waar je jammer genoeg ook niets mee lijkt te doen. Is een dieet niets voor jou?! Probeer dan zelf je eetpatroon te wijzigen met een paar cheatmomenten om het “leuk” te houden.

  1. Sluit me hier volledig bij aan. En Aranka, vergeet niet dat je al heel wat bent afgevallen wat natuurlijk super knap is!
   Ik hoop trouwens ook echt dat je deze updates blijft schrijven want ik lees ze graag!

 7. weet je mop ik kijk niet eens meer naar lijstjes maar gewoon naar jou zelf, je lacht, je straalt en ziet er goed uit :D
  en ik vind je kleding helemaal super :D daar houd ik wel van!!
  en ik sluit me een beetje aan bij de comment van sharon hierboven ;)

 8. Niet denken, maar doen! Ik heb ook een hekel aan naar de sportschool gaan, maar je moet het gewoon doen. Muziek in je oren en gaan. En anders lekker gaan wandelen een paar uur, dat is ook gezond!

 9. Je moet het inderdaad gewoon doen! Geen excuusjes maken voor jezelf. Ik vond de eerste keer sportschool in mijn eentje ook heel spannend en niet leuk (dacht ik). Je gaat trots zijn op jezelf als je het hebt gedaan en nu vind ik het heel fijn om in mijn eentje te sporten. Oordopjes in met motiverende muziek en gaan! Als je echt wilt afvallen en resultaat wilt zien dan zul je wel moeten. You can do it!

 10. Ik weer zeker dat er heel veel mensen graag zo kunnen genieten van lekker eten EN er toch zo uit zien als jij.
  Je ziet er gewoon super goed uit hoor.
  Die paar kilo’s zie je waarschijnlijk zelf het meeste.
  HEMA vest is echt tof trouwens.

 11. Iedereen is zoals hij is en je kunt pas afvallen als je ook daadwerkelijk écht de knop kunt omzetten voor jezelf. Ik kan dat niet, hou teveel van lekker eten en drinken en sporten vind ik niks. Als mensen mij gaan pushen zeggen “red bull is slecht, je moet sporten, je moet dit je moet dat”, trek ik mij er niks van aan. Het is mijn leven, ik doe waar ik blij van word en je moet het voor jezelf doen en niet voor iemand anders. Een maat is zeker maar een getal, maar JIJ bent degene die bepaald en de dingen doet waar je gelukkig van wordt. Of je nou 120 kilo of 60 kilo weegt, je bent wie je bent, je karakter verander je je er niet mee.

 12. Heb je weleens aan yoga gedaan? Je kan ook een past DVD ’s bestellen via bol.com. Dan doe je toch iets aan sport maar dan Thuis. En zwemmen is ook goed om te down. Er is vast wel een zwembad in de buurt waar je kan zwemmen. Anders even op google kijken waar her dichtstbijzijnde zwembad is badpak kopen die bij je past maar ook zelf mooi en leuk vindt en gaan. Nog een tip is wat vaker op een dag een wandeltocht maken dan heb je minder trek in foute dingen.

 13. Aranka, ik wil je absoluut niet beledigen, maar je afvalupdates gaan eigenlijk louter alleen maar over hetzelfde, dat je niet wil sporten, je lekker eten niet kan weerstaan. Met zo’n instelling kom je er toch ook niet. Ik zou sporten wel adviseren, zeker omdat je dan extra gestimuleerd word om gezond te eten omdat je anders het effect te niet doet. Groetjes.

  1. Zoiets wilde ik ook zeggen. Ten eerste vind ik dat je een mooi figuur hebt Aranka, dus waarom je wilt afvallen? Een kleiner maatje is ook niet zaligmakend. Als je je in deze kleding en met dit gewicht prettig voelt, laat het dan lekker zo.
   Er is geen motivatie om met WW door te gaan, was er al niet. Dus voor wie doe je het dan?
   Je zoekt ook elke keer excuses voor het overmatig eten/snoepen.

   Probeer wel gezonder te gaan eten, want op de lange termijn kan je lichaam hier echt last van gaan krijgen. Denk aan hart- en vaatziekten, diabetes, etc.etc.
   Dat zou toch motivatie genoeg moeten zijn. Maar goed, ben zelf jarenlang veels te zwaar geweest, dus weet dat het niet altijd tot iemand doordringt.
   En sporten in de sportschool of hardlopen is ook niet echt nodig, volgens mij wandel je al af en toe, probeer daar plezier in te krijgen zodat je het vaker gaat doen, en probeer dan om elke dag minstens 30 minuten te gaan lopen.
   Toen ik net begon ging ik met tegenzin lopen, nu heb ik er plezier in.

   Succes!

 14. Je hoeft je echt niets aan te trekken van wat anderen zeggen of denken! Ongeveer drie jaar geleden kon ik amper drie minuten na elkaar lopen. Ik had ook geen ‘echte’ loopkledij. Ik hoopte ook dat niemand mij bezig zag. Maar uiteindelijk let niemand op jou hoor. Ondertussen ben ik er al in geslaagd om 12km te lopen. Dat ben ik uiteindelijk ook alweer kwijt hoor want ik moest daar best veel voor trainen. Maar het voelde wel goed om te weten dat ik het kon. Nu loop ik zo’n twee keer een 5tal km in de week, soms iets meer. En dat is voldoende om een basis conditie te onderhouden. Wat ook stimulerend werkt is jezelf een doel stellen en als je het gehaald hebt, jezelf belonen met een paar loopschoenen, loopbroek, … . Veel succes ermee!

 15. Ik reageer eigenlijk nooit, maar wellicht is het Kayla Itsines boek wat voor je? Ik kan het je toesturen per mail, dan kun je het evt. proberen.. simpele oefeningen die je thuis kan doen waar je weinig tot geen extra spullen voor hoeft te kopen!

 16. Hoi Aranka, ik denk dat het woord dieet bij jou best wel stress oplevert. Als je nou eens gewoon gaat eten in plaats van een dieet volgen? Volgens mij ben je dan serieuzer bezig om niet nog meer aan te komen dan wat je nu doet. Al met al ben je maar een pond afgevallen sinds je begonnen bent. Je ziet er goed uit meid, kwel je zelf toch niet zo.

 17. Goed dat je toch wat meer wil gaan bewegen! Ik zou zeggen: gewoon doen. Jammer als het niet in 1 keer heel goed gaat, dat komt vanzelf. Niemand is goed in dingen die ze nog nooit hebben gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *