Search
Close this search box.

Afval update: te druk en stres

Afval update: te druk en stres

Mijn agenda staat bomvol en achter de schermen is er ook veel aan de hand waardoor ik ’s nachts nog wel eens wakker wil liggen en mijn nagels bij wijze van spreke niet meer zo lang zijn. Dit alles maakt dat ik me een beetje geleefd voel. Niet erg, dat komt helemaal goed! Maar nu de drukke dagen er op mijn site en werk er aan komen en er dus van alles speelt heb ik gewoon geen zin meer om op mijn eten te letten en neig ik snel naar comfort food.

Afval update: te druk en stres

Ik probeer me zo goed mogelijk aan de standaard maaltijden te houden en deze redelijk bewust te houden. Goed, het kan altijd beter, maar een extreem dieet of food junk ben ik niet. Laten we voorop stellen dat dit beter is dan een patatje. Maar waar het op dit moment bij mij fout gaat zijn de snacks en tussendoortjes. Op het werk ben ik moe en troost ik mezelf met een lekker broodje in plaats van een stuk fruit. ’s Avonds wanneer ik eindelijk lekker op de bank plof en de tv aanzet of een serie is het wel zo lekker daarbij iets te snacken. Daar gaat het fout en dat vind ik toch best even lastig.

Ik ben echt een troost en vervelingseter, ik kan mezelf zoveel beter voelen van een heerlijke maaltijd of een lekkere snack, het klinkt heel slecht, maar het is wel zo. Op dat moment maakt het me echt even niets uit en echt spijt heb ik daarna niet. Maar als ik er weer beter over ga nadenken denk ik stom, waarom heb ik dat nou weer gedaan. Het gaat op dit moment echt met ups en downs en vind het maar lastig me in deze drukte goed aan mijn punten te houden. Eigenlijk moet ik toegeven dat ik al een paar weken de app van Weight Watchers niet meer gebruikt heb, misschien moet ik dat maar weer eens netjes gaan doen! Om het even zwart op wit te krijgen en me er weer bewust van te maken wat ik eet.

Afval update: te druk en stres

Wel probeer ik altijd iets in mijn tas te hebben om te eten. Want ik ken mezelf, ik kan beter een koekje eten dan dat ik weer een saucijzenbroodje of iets dergelijks onderweg haal. Ik heb nog ontzettend veel van deze Nakd repen over van mijn campagne en die passen makkelijk in je tas. Wat ook handig is van deze repen dat je er zo vol van gaat zitten dat je daarna echt geen zin in nog wat anders hebt. Maar goed, laten we naar de cijfertjes kijken.

VORIGE WEEK

 • Gewicht: 86,4 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 60 cm
 • Armomvang: 31 cm

DEZE WEEK

 • Gewicht: 87,0 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 60 cm
 • Armomvang: 31 cm

Helaas heeft het snoepen wel effect gehad op mijn gezicht en dat viel eigenlijk ook wel te verwachten, ik zit er gewoon niet meer zo actief in als eerst en dat is toch wel jammer. Ik denk dat het misschien ook een beter idee is dat ik deze updates om de twee weken ga doen, ik heb eigenlijk vrij weinig meer te vertellen en ik vrees dat ik het deze twee laatste maanden van het jaar het heel erg druk ga krijgen en het niet zo gaat als ik zou willen. Maar dat is even niet anders en misschien moet ik als goede voornemen maar nemen voor het volgende jaar dat we er dan weer volop tegenaan gaan. Dus hierbij, tot over twee weken, ik ben benieuwd! Het is trouwens niet zo dat ik nu elke dag weer in de snackbar te vinden ben, haha!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

18 reacties

 1. Ik begrijp het heel goed. Het is wel goed van jezelf dat je inziet waar jouw valkuilen liggen. Door het probleem te (h)erkennen heb je het al voor de helft opgelost. Eigenlijk zou je op zoek moeten gaan naar gezondere snacks. En snacken op zich is niet zo erg, zolang je maar niet meer eet dan je verbruikt. Toevallig hebben we gisteren een snackschaal op tafel gezet. Dit doen we wel vaker maar dan dus in plááts van avondeten. En dan kies ik voor minder vette (smeer)kazen en een plakje komkommer als ’toastje’. Een plakje komkommer belegd met bijv. filet American is erg lekker! En als ik tussendoor trek heb in iets hartigs, neem ik een drinksoepje. Ik krijg altijd een vol gevoel van warme dranken en soepen. Wil ik iets zoets, dan neem ik een volkorencracker belegd met halvajam. Altijd beter dan een stroopwafel oid. Kortom: ik geloof in compenseren en alternatieve snackmogelijkheden. Maar ik snap je wel. Succes meid, zet ‘m op!

 2. Goed van je dat je weet wat je zwakke punten zijn, kun je daar eventueel aan werken. Het is ook een mindset, knop moet volledig om zijn.
  Zo te horen is dat bij jou niet zo. Geeft niet, wellicht verstandig om het dan even op een lager pitje te zetten en het later weer op te pakken. Snap het wel hoor, zoetigheid zoals bv chocolade kan echt troostfood zijn.
  Heb zelf al jaren werkstress, vooral het laatste jaar heel erg. Toch ben ik nu al een jaar gestopt met roken (na 33 jaar te hebben gerookt…) en ben ik nu bezig met WW om 30 kilo af te vallen. Ben nu 3 weken bezig en bijna 4 kilo afgevallen.
  Wil er een jaar over doen, ook omdat ik mezelf de ruimte wil geven af en toe te genieten van leuke feestjes of lekker eten.
  Maar ik wil het ook echt, dus dan lukt het wel. Dat was ook zo met stoppen met roken.
  Ik merk dat ik het fijn vind om op zaterdag en woensdag (dat is mijn vaste vrije dag in de werkweek) een planning te maken voor 3 a 4 dagen. Alles invullen in de WW app en de boodschappen ervoor in huis te halen. Is even werk maar geeft daarna een stukje rust.

  Succes!

 3. Hallo Aranka! Ik reageer eigenlijk nooit op je artikelen, ook al volg ik je al jaren, maar ik wilde hier toch iets op antwoorden. Je geeft aan dat je toch steeds de verkeerde keuzes maakt. Ik begrijp dit niet zo goed; als je boodschappen doet, maak je dan een planning voor de week? En doe je voor de hele week boodschappen of ga je elke dag met je mandje langs de schappen? Wat voor mij heel goed werkt is om echt maar 1x per week boodschappen te doen en dan ook een weekplanninkje maken. wat je dan in huis haalt, gaat op (want ‘straks is het niet goed meer’) En je zal niet snel voor een makkelijke ongezonde keuze gaan. Want jij geeft jezelf toch echt die keuze: je neemt zelf je boodschappen mee en daar begint het.
  Nog een tipje: Stel je hebt zin om te zondigen, spreek dan met jezelf af dat je eerst iets gezonds eet (bv een appel, worteltjes, schaaltje yoghurt) en als je dan écht nog trek hebt, dan neem je iets lekkers. Wedden dat je erna niet meer zoveel zin erin hebt en het veel vaker laat staan?
  Heel veel succes je bent al zo goed bezig qua afvallen!

  1. De boodschappen die ik haal zijn wel bewust. Alleen ik werk in een supermarkt, daar gaat het vooral fout. Thuis eet ik prima, maar buiten de deur blijf ik het lastig vinden. Zoals ik al zei kies ik dan vaak voor een lekker broodje in de pauze in plaats van een banaan. Ben ik onderweg en moet ik wachten, dan haal ik snel even wat te eten om de tijd te doden en een beetje uit verveling. Dus thuis gaat alles prima, maar buiten de deur is het vooral erg lastig.

   1. Is het dan een idee dat je je eigen eten meeneemt? Zelf thuis lunch maken of voor ’s avonds een bakje meenemen met zelfgemaakt gezond eten wat je in de magnetron opwarmt? Ik ken weinig beroepen waarbij mensen eten van hun werk krijgen. Dus meenemen is zo gek nog niet en dan heb je het zelf in de hand.
    Ook zou je met jezelf kunnen afspreken dat als je bijv. een week niet zondigt, je een beloning mag. Bijv. een nieuw paar schoenen, oid. En dat de beloning de motivator wordt.
    Je zit een beetje in de ‘slachtoffer’ rol, terwijl je toch echt zelf bepaalt wat je in je mond stopt. Jij hebt zelf de regie. Go Aranka! Je kan het best! Geen smoesjes meer, gewoon ervoor gaan!

    1. Toch snap ik het wel hoor, toen ik in de supermarkt werkte was het ook heel verleidelijk om dingen te kopen. Zit je aan de kassa, komen al die lekkere dingen voorbij! Wat Anna ook zegt, misschien helpt het wel om op je werk streng voor jezelf te zijn en zelf eten mee te nemen, en je pinpas thuis laten liggen. Of 2x per week wat lekkers (mee)nemen!

 4. Voor mij hoef je geen updates te plaatsen, maar voor jezelf misschien wel. Het wekelijks beschrijven van je eetpatroon, valkuilen en resultaten zijn ook confronterend en aan de afgelopen week kun je niets doen, aan de komende week wel. Verschuif je dat naar twee weken dan is het twee weken “mis” gegaan en ach, nog twee weken om het weer op de rit te krijgen. En voor je het weet, is het eens per maand en is je doel weg. Je snapt wat ik bedoel… er is altijd wat.

  1. Daar heb je een punt! Als ik dan met mijn weegmoment op de weegschaal sta denk ik. Shit, dit kan ik toch niet op mijn blog verkopen en dan is de motivatie er weer om het op te pakken! Het is voor mij inderdaad een grote stok achter de deur, misschien moet ik het dan toch maar wekelijks blijven doen.

 5. Hallo Aranka, ik zie nu al een paar weken dat je eigenlijk teveel stress hebt. Dan is het ook veel moeilijker om niet terug te grijpen naar snacks en dergelijke. Kortom, stress aanpakken. Misschien iets minder artikelen plaatsen zodat je weer wat meer ruimte hebt? Je bent ongelofelijk productief maar jij en je gezondheid zijn toch echt belangrijker.
  En misschien kleine eetdoelen formuleren? Zoals ’s avonds verhoudingsgewijs meer groenten en minder van het andere of elke dag een zelfgemaakte groenten/fruitsmoothie of vul maar in. In de loop van de jaren ben ik zo steeds wat gezonder gaan eten en dat werkt. Voor mezelf mag ik bijvoorbeeld 1x in de maand chips maar wel elke week 1 taartje in het weekend. Zo blijft het leuk en is een gewoonte geworden. Heel veel succes!

 6. Mijn tip: maak je er vooral niet te druk om! Daar voel je je alleen maar ellendiger door. Heel vervelend dat je in een supermarkt werkt (haha), want snap wel dat je dan soms gewoon de verleiding niet kunt weerstaan. En ben het ook helemaal met je eens dat er ’s avonds op de bank gesnacked moet worden. Daarom heb ik ook nog steeds 5 kg teveel..

 7. Herkenbaar ? maar bedenk je wel…lijnen is levenslang en om eerlijk te zijn ..laat het los als het niet zo goed ging want je frustratie daarop maakt dat je weer gaat snaaien om dat rotgevoel te compenseren. Ik persoonlijk denk juist dat je dit niet moet bloggen het is echt een heel persoonlijk levenslang gevecht en niet voldoen aan je streven geeft extra stress en we weten drommels goed wat dat inhoud toch ? leef je leven , wees blij en gelukkig en wees lief voor jezelf want dat ben je waard!

 8. Misschien is het te moeilijk om het alleen te doen en kan een diëtist, lifecoach, psycholoog oid helpen? Eerst de stressoren en ingesleten patronen aanpakken/doorbreken? Ik merk zelf dat de blik van een buitenstaander in de vorm van een professional vaak heel verhelderend werkt. Veel succes Aranka.

  1. Dat heb ik al gedaan het afgelopen jaar wat me heel erg heeft geholpen. Waar ik nu stress om heb is positief, maar wel heel spannend, haha! Bedankt voor je lieve berichtje!

 9. ik blijf zeggen dat je teveel suiker binnen krijgt ;) een broodje of een stuk fruit….beide vol met suiker!!!het klinkt gek en voor heel veel beangstigend maar vet is beter dan suiker!! suiker zet zich om in vet en vet zet zich om in energie!! mijn kinderen en man eten al geen fruit meer nee die nemen een bifi worstje of stukje kaas tussendoor en mijn man is flink afgevallen door het minderen van koolhydraten en heeft ook totaal geen jojo effect ;). kijk iedereen doet op zijn eigen manier!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *