Afval update: stomme maandelijkse periode

Afval update: stomme maandelijkse periode

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, dit was echt een kwalitatief uitermate teleurstellende week om het zo maar even te noemen. En dan bedoel ik niet dat ik een rotweek achter de rug heb, nee juist hartstikke leuk. Maar wat betreft afvallen was het echt een slechte week en dan heb ik ook nog eens last van mijn maandelijkse feestje… Je kan je voorstellen dat ik met grote spanning op die weegschaal ging staan.

Afval update: stomme maandelijkse periode

Afval update: stomme maandelijkse periode

Afval update: stomme maandelijkse periode

Al dat eten wat je hierboven ziet was van afgelopen weekend. Ik kan je wel vertellen uit eten gaan bij all you can eat gaat gewoon fout bij mij. Ineens zijn dan alle remmen los en dan bestel ik ook gewoon wat ik lekker vind en vooral niet gezond is. En daarna stappen is ook niet goed voor je, want de mierzoete suikerdrankjes vloeide rijkelijk. Ik denk dat ik mijn Weight Watchers weekpunten er in één avond door heb gejaagd. Zondag begon ik goed en hield me netjes aan mijn punten tot dat ik weer werd verleid door vrienden om lekker te gaan ‘snacken’. Deze lekkere schnitzel met aardappelkroketjes en een milkshake gingen dus zo naar binnen oeps!

De rest van de week heb ik me gelukkig wel goed aan mijn punten gehouden maar mijn maandelijkse feestje begon en ineens kwamen er alleen maar kilo’s bij in plaats van af. Ik kan je vertellen, dat is echt heel erg demotiverend. Maar goed, als het goed is zijn die kilo’s er volgende week ook weer af – hoop ik – en komt er weer een beter getal te staan. Laten we naar de resultaten kijken.

BEGIN 2017

 • Gewicht: 88,2 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

Vorige week

 • Gewicht: 87,1 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

DEZE WEEK

 • Gewicht: 88,4 kg
 • Buikomvang: 102 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

Dit is echt heel erg confronterend om te zien, ik ben gewoon weer bij af en weeg gewoon meer dan eerst, shit! Ik weet dus alleen niet of het ligt aan de ongesteldheid of dat het komt omdat ik me dat weekend zo ontzettend heb laten gaan. In ieder geval ik baal er ontzettend van en ben bijna van plan me te gaan uithongeren om maar niet meer aan te komen. Dat doe ik natuurlijk niet hoor, maar het geeft wel motivatie om nog meer op mijn voeding te letten.

En ik kon trouwens echt wat met jullie tips voor een goed ontbijt waar ik lang op kon teren. Meerdere malen is mijn havermout aangeraden en dat maak ik nu vaker klaar en het vult inderdaad erg goed! Het mag dan wel niet mijn favoriete hapje zijn – een krentenbol met lekker veel kaas is veel lekkerder – maar het vult goed en is goed voor de lijn.

Deze week zal ik het wel weer lastig hebben dit weekend omdat ik een personeelsfeestje heb en een verjaardag waarbij we uitgebreid gaan eten. Ik hoop gewoon dat ik me wat in kan houden en dat er volgende week een positieve uitslag op mijn site staat, want hier schaam ik me toch wel een beetje voor. Hoe gaat het bij jullie? Meer mensen hier aan de Weigtht Watchers?

Dit vind je misschien ook leuk

23 reacties

 • Reply
  Chichi
  4 februari 2017 at 07:21

  Ik volg geen Weight Watchers maar heb wel mijn dieet drastisch veranderd. Minder zuivel,geen chips,geen wit brood etc. Meer lichaamsbeweging en dat gaat heel goed.
  Ik wil wel zeggen dat je je niet hoeft te schamen of schuldig te voelen. Zodra ik ongesteld ben,eet ik ook weer troep en groeit mn buik. Het gebeurt nou eenmaal. Als je het gewoon weer oppakt is er niks aan de hand! Veel succes liefs

 • Reply
  typischsuus
  4 februari 2017 at 08:08

  Ik ook aan de WW! Nadat ik 4 jr geleden 32 kg afviel ging het op gewicht blijven heel goed, tot ik een nieuwe liefde kreeg ? 8 kg in 8 maanden die niet meer weggingen! Ingrijpen dus. Want 101 kg NOOIT MEER. Maar het is pittig! Het gaat langzaam, met maar kleine stapjes. Maar ik zet door…en als ik het kan kan jij het ook! Kop op!

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  4 februari 2017 at 08:22

  Wees niet teveel teleurgesteld! Je hebt even een lastige eet-week gehad, maar je gaat er gewoon weer voor. Die hormonen geven nou eenmaal aan dat je meer zin in eten krijgt en dan is de verleiding gewoon groot. Nu weer de knop om en gaan! Komt helemaal goed :).

 • Reply
  Annet
  4 februari 2017 at 08:42

  Ik volg je al een tijdje en normaal gesproken reageer ik niet maar nu wil ik dat wel graag doen.
  Ik lees vaak terug dat je je makkelijk laat verleiden. Misschien kun je jezelf op dat moment afvragen hoe belangrijk het afvallen is en hoe belangrijk het ‘slechte eten’ voor je is. Heeft snacken of all you can eat zoveel waarde voor je dat je accepteert dat je later met een negatief gevoel op de weegschaal staat?
  Weten je vrienden dat je hiermee bezig bent en wat het voor je betekent? Ik kan me voorstellen dat het vervelend is wanneer je goed je dieet wilt volgen en mensen je gaan overhalen om toch te snacken.

  Succes komende week!

  • Reply
   Sharon
   4 februari 2017 at 19:44

   Wou net een soort gelijk verhaal gaan tikken totdat ik jou antwoord las….ben het helemaal met je eens!! Snap dat het niet echt makkelijk is natuurlijk maar misschien is dit wel niet de juiste manier van afvallen voor Aranka?!

 • Reply
  chucky1012
  4 februari 2017 at 09:03

  Ik vindt toch dat jij het erg gedaan hebt.
  Hou vol……

  Xoxo

 • Reply
  Susan
  4 februari 2017 at 09:08

  Jammer Aranka, hopelijk wordt deze week weer een betere week! Kop op :)

 • Reply
  Arenda
  4 februari 2017 at 09:12

  Wees niet al te teleurgesteld, het leven gaat ook om genieten en daar komt bij dat ik van mezelf weet dat als ik m’n feestje heb ik altijd vocht vast hou dus daardoor automatisch ook zwaarder en wat meer “opgeblazen” ben. Gewoon weer vol goede moed verder! ?

 • Reply
  Maartje
  4 februari 2017 at 09:23

  Hey Aranka, ik maak ook vaak havermout en dan als “overnight oats” en ik doe er vaak yoghurt en een beetje smoothie (van innocent of ah) bij voor de smeuïgheid en dan nog wat diepvriesfruit. En dan een nachtje in de koelkast en dan heb ik elke ochtend een lekker ontbijt. En zo lekker veel afwisseling afhankelijk wat erin zit.
  Veel succes deze week! Het gaat vast beter.
  En belangrijk is ook dat je wel genoten hebt van deze week en al die “slechte” dingen toch!

 • Reply
  Veerle
  4 februari 2017 at 09:23

  Ik ben ook weer begonnen sinds een week of 2. Geen vast programma maar probeer veel meer groenten te eten, dus naar het werk ’s middags sla met linzen of met een veggie burger, worteltjes en een yoghurtje als tussendoortjes, avondeten met veel groenten, … ben denk ik al wel een beetje afgekickt van de suiker want het gaat nu gemakkelijker dan de eerste dagen. Maar gisteren uit eten en dan toch een ijscoupe als dessert. Proberen de rest van het weekend niet te veel uit de hand te laten lopen. De eerste week heb ik ook veel gewandeld met mijn fitbit maar deze week had ik het veel te druk met werk. Ik merk al wel wat resultaat dus dat is fijn, maar het “telt” nog niet want in mijn app staat nog het gewicht waar ik vorige keer ben afgehaakt en daar zit ik nog 2kg boven.

 • Reply
  Cindy
  4 februari 2017 at 09:32

  Ja, ik volg ook WW, sinds oktober. Wil er 36 kilo af hebben, en er is nu 15 kg af in ca 16 weken. Dus gaat prima. Wil komende oktober mijn streefgewicht behalen.
  Heb al vaker gereageerd, en wil niet belerend overkomen, maar wil je succesvol afvallen moet je mindset goed zijn. Ik zie ook overal lekkernijen, maar neem het “gewoon” niet.

  Snap dat dat niet voor iedereen makkelijk is. Maar ik hou mijn doel voor ogen: een gezond gewicht behalen. En daarna behouden, dus ik ben echt mijn eetpatroon aan het aanpassen, permanent.

  En uiteraard is er ruimte voor iets lekkers af en toe. En vooral dat laatste is belangrijk: af en toe. Ik heb bv afgelopen weekend kroketten met brood gegeten. Maar de andere 6 dagen van de week hou ik me netjes aan mijn weekmenu. Dus niet de volgende dag ook nog eens iets vets/ongezonds eten. Maar zo af en toe moet kunnen, anders hou je het ook niet vol.

  Het is maar net wat je belangrijker vindt. Klinkt cru, maar als je er niet voor de volle 100% achter staat heeft het m.i. helemaal geen zin om WW te doen.

  Succes!

 • Reply
  Joyce - LemonyLifeNL
  4 februari 2017 at 09:44

  Wat logisch dat je baalt! Maar ik zou het toch proberen even los te laten want in je stomme maandelijkse periode weeg je nou eenmaal wat meer dan anders! Ik durf te wedden dat dat volgende week weer anders is!

 • Reply
  Rietje
  4 februari 2017 at 10:16

  Maak je niet te druk over de kilo’s Aranka! Je zegt zelf al dat je in je maandelijkse periode zit en heel veel vrouwen zijn dat ietsje zwaarder doordat je vocht vasthoud. Als je daarbij optelt dat je in het weekend uiteten bent geweest en dus aardig wat zout binnen hebt gekregen (waardoor je ook meer vocht vasthoud) is het logisch dat je ietwat aankomt! Meestal gaat dit binnen twee dagen (mits je weer normaal “gezond” eet en lekker veel water drinkt) er zo weer af!

 • Reply
  rachel
  4 februari 2017 at 10:37

  snap dat je baalt maar dit zie ik elke keer bij je gebeuren….dan gaat het even goed en dan alle remmen los….. disipiline issue?
  is een ander dieet proberen geen optie ?
  maar schouders er weer onder meis en op naar een nieuwe week toch :D

 • Reply
  Amelie
  4 februari 2017 at 12:15

  Het lijkt soms idd of je steeds weer valt voor te vaak “slecht” eten, te weinig zelf gezond kookt etc. Jammer dat je vrienden je niet steunen want dan is het echt moeilijk. Kies voor jezelf!!

 • Reply
  sonja
  4 februari 2017 at 13:35

  Komt wel goed meis. Zulke weken zijn nu eenmaal lastig ivm. de hormonen. Volgende week vliegen de kilo’s er weer af! En je bent helemaal niet dik!

 • Reply
  Jessica J.
  4 februari 2017 at 14:03

  Je hoeft je hier toch niet voor te schamen? Het kan niet altijd goed gaan, toch? Valt me, zoals anderen ook zeggen, wel op dat je je erg gemakkelijk laat verleiden. Bij een all-you-can-eat hóéf je je niet vol te proppen (toegegeven, dat doe ik daar ook wel, haha), die milkshake had je kunnen vervangen door bv. bruiswater met eventueel een smaakje … Vooral ook véél water en groene thee drinken en bergen groentjes eten. :-) Succes!

 • Reply
  Luna
  4 februari 2017 at 16:24

  Lieve Aranka, is het misschien een idee om even te stoppen met WW en bijvoorbeeld Sonja Bakker te volgen, dan heb je een boek én richtlijn.

 • Reply
  Yolanda
  4 februari 2017 at 18:23

  Ik heb nog nooit gelijnd omdat ik nou eenmaal geen aanleg heb om dikker te worden maar herken wel de momenten waarop ik veel trek heb in eten dat – ook als je niet lijnt- gewoon niet goed voor je is. Momenteel sport ik weer wat meer omdat ik train voor een hardloop evenement en in periodes van veel trainen, snack ik ook veel minder omdat ik dan blijkbaar in een gezonde flow zit. Ik weet niet of jij sport maar ik denk dat dat behalve een calorieën verbrander ook een extra motivatie kan zijn om gezonder te eten.
  Succes !

 • Reply
  Lisa
  5 februari 2017 at 11:30

  Hoi aranka! Normaal reageer ik nooit, maar ik wilde een tip delen die voor mij erg goed heeft gewerkt.
  Ik snoep vN mezelf ook heel veel, zeker van de snackbar en chocoladerepen. Sinds ik ben begonnen met afvallen heb ik mijn voeding in myfitnesspall gezet, dan kan je gelijk zien hoeveel kcal vet etc iets bevat. Dit had echt me ogen geopend kan ik je zeggen!! Ik kan nu makkelijker voor iets gezonders kiezen, omdat ik weet als ik me laat gaan gelijk de helft van de kcal voor die dag heb vebruikt en ik wil wel heel graag een paar kilootjes eraf.
  Misschien dat het voor jou ook werkt, soms moet je misschien even wat afwegen zodat je daarna wel ongeveer weet hoeveel gram je van iets eet, dat hoeft eigenlijk alleen jn het begin, dan weet je het voor derest wel!
  Wat ik ook wel eens heb is dat ik die dag zo gezond heb gedaan (zonder honger uiteraard!!) dat ik aan het eind van de dag een paar honderd kcal over heb, en dan kan ik alsnog iets lekkers nemen!
  Groetjes lisa

 • Reply
  Emma
  5 februari 2017 at 14:30

  Hoi Aranka,

  Ik ontbijt altijd met havermout, ik doe het als volgt: eerst doe ik een beetje kaneel bij mijn havermout, en erna kokend water. Dan doe ik het een minuut in de magnetron op 900 watt, zodat de havermout kookt. Erna snij ik een banaan in stukjes en prak ik dit er doorheen. Warme banaan is heel zoet! Ik gebruik water ipv melk omdat ik lactose intolerant ben, maar hierdoor heeft het ook minder kcal.

  Veel succes!

 • Reply
  cynthiagroothuis
  5 februari 2017 at 15:55

  Hoi Aranka!

  Ik heb al eerder geprobeerd te reageren maar volgens mij ging er toen iets fout. Nog maar een keer dan. Ik lees dat je wel de motivatie hebt om af te vallen, maar dat het nog niet altijd zo goed wil lukken. Ik ben sinds kort ook begonnen met een mega lifestyle change (Het paleo dieet) en heb misschien wat tips voor je.

  Het valt me op dat je voor jezelf vaak smoesjes en excuses hebt over waarom het niet lukt om gezonde keuzes te maken. (Gezellige etentjes, maandelijkse periode, drukke dagen etc.). Probeer dit zo min mogelijk te doen. Voor mij werkt het bijvoorbeeld totaal niet als ik denk: ik mag een klein beetje ongezond doen als ik dat etentje heb. Dan ga ik gewoon totaal de mist in. Ik probeer dus zo creatief mogelijk te zijn met wat ik wėl mag eten en hier van te genieten.
  Dus zelfs als ik uit eten ga, blijf ik me aan mijn dieet houden. Ik merk dat dit het beste werkt, voor mij in iedergeval.

  Het werkt ook veel beter om, in plaats van te denken: ‘ Als ik naar dat feestje ga, mag ik niet snacken’. Te denken: Als ik naar dat feestje ga, mag ik van mezelf lekker wat komkommertjes of fruit pakken’. Zo focus je niet op wat je niet mag, maar juist op wat wel allemaal kan.

  Ik merk ook dat het werkt om doelen te herhalen. Wanneer je het gevoel hebt dat je weer iets ongezonds wil eten. denk dan: ‘Ik ben bezig met afvallen. Ik wil me graag lekker en gezond voelen en voeding is vooral belangrijk om mijn lichaam van noodzakelijke voedingsstoffen te voorzien, ik zal me veel beter voelen als ik dit keer het toetje oversla.’
  Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is echt zo dat je je achteraf veel beter voelt door de snack niet te nemen. Je voelt je tijdens het snacken even voldaan omdat het zo lekker is, maar daarna voel je je al snel schuldig en dat is zonde!

  Probeer ook zo creatief mogelijk te zijn met het maken van gezonde en lekkere dingen om te eten. Je mag best veel eten, als het maar gezond is. Dus lekker veel groente, salades en fruit!

  Het is lastig je balans te vinden. Vooral als je zo van lekker eten houdt. Ik herken dit zo erg! Het boek: ‘ Je bent wat je doet’ van Roos Vonk heeft me heel erg geholpen om van zelfinzicht naar gedragsverandering te gaan. Wellicht zou dit jou ook kunnen helpen. Problemen met voeding heeft namelijk ook alles te maken met je manier van denken en de bijbehorende psychologie.

  Heel veel succes gewenst!

 • Reply
  Caitlin
  7 februari 2017 at 10:25

  Hoihoi, ook ik doe aan weight watchers. sinds ik samenwoon sluipen die kilo s eraan en ik zit nu op ongeveer hetzelfde gewicht als jou. Weight watchers gaat met vallen en opstaan bij mij. Ik heb een hele lieve vriend die alles kan eten wat die wil en nog zo mooi slank blijft. Dat is natuurlijk ook niet altijd even gezond maar wel frustrerend af en toe.
  Wat mij erg helpt is de Connect bij weightwatchers. Daar kun je ook lekker je frustraties kwijt maar ook veel ideeen opdoen.

  Ennuh, je hoeft je echt nergens voor te schamen!!

  Veel succes deze week.
  Liefs Caitlin

 • Laat een reactie achter