Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afval update: shit…

Afval update: shit…

Het is jullie vast allemaal niet ontgaan dat ik pfeiffer heb en het de laatste tijd wat rustiger was op mijn site. Ook mijn afvalupdates waren verdwenen, simpel om het feit dat ik absoluut geen zin had in afvallen of überhaupt op mijn eten te letten. Ik had een flinke portie zelfmedelijden – ik zeg het maar gewoon eerlijk – en mijn troost was helaas veel en lekker eten. Ik kan er gewoon niets aan doen, door eten word ik gewoon een stuk gelukkiger. Toen ik vorige week dan ook even op de weegschaal ging staan schrok ik me rot.

Jullie kennen me, ik ben gek op lekker, veel en slecht eten, dat ontken ik niet. Ik ben ook een enorme eter wat betreft te tijd te doden of om maar wat te doen. Sinds ik weet dat ik pfeiffer heb lig ik vooral voor pampus op bank of in bed. Als ik me iets beter voel verkas ik naar de bank met een dekentje en een serie op Netflix. Alleen dat gaat bij mij vrijwel altijd gepaard met wat lekkers, tegen het stilzitten.

Ook had ik dus een flinke portie zelfmedelijden en had eigenlijk alleen maar zin in lekker en slecht comfortfood. Ik ben de tel kwijt geraakt zoveel chocolade naar binnen is gegaan en over de lekkere lunches maar niet te spreken. Afvallen, daar was de afgelopen weken totaal geen sprake van.

Maar het omkeerpunt kwam dat toen ik vorige week na een aantal weken niet meer gewogen te hebben op de weegschaal ging staan. Nou ik kan je vertellen dat dat even schrikken was, er stond namelijk 92 kilo, shit…

Goed gewicht is maar een getal, maar mijn zielige eetgedrag is zeker niet om naar huis te schrijven, daar moest dus drastisch wat aan veranderen. Ik besloot meteen naar de winkel te gaan en alleen maar gezonde dingen te halen. Gezond eten moet ik nu echt doen en is sowieso ook veel beter voor mij en mijn pfeiffer. Ik heb een week zo goed als gezond geleefd en dat is gelukkig ook meteen terug te zien op de weegschaal. Maar helaas nog langer niet in de buurt van mijn oude gewicht…

BEGIN 2017

 • Gewicht: 88,2 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

EEN MAAND GELEDEN

 • Gewicht: 87,1 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

DEZE WEEK

 • Gewicht: 89,2 kg
 • Buikomvang: 104 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 32 cm

Afval update: shit…

Ook als ik weer naar foto’s van mezelf kijk moet ik even slikken, ik heb helaas weer een behoorlijk opgezet hoofd. Nu weet ik alleen niet of het komt door het vet of door de pfeiffer, want mijn lymfeklieren zijn behoorlijk opgezet in mijn gezicht, dus daar kan het ook door komen. Maar in ieder geval, ik ben niet blij met wat ik zie en vind het dan ook achteraf jammer dat ik het zo ver heb kunnen laten komen en baal hier best wel van.

Daarom eet ik nu echt weer gezond – of in ieder geval, ik let er zoveel mogelijk op – en ben weer gaan sporten. Ik ben begonnen met hardlopen en wil dat eigenlijk uitbreiden tot echt goed te kunnen hardlopen. Ik heb van de week mijn eerste rondje gemaakt van 2,5 kilometer in 18 minuten. Ik bak er nog helemaal niets van, maar ik hoop wel dat het snel verbeterd, want het is goed voor mij, mijn conditie en mijn afvalproces natuurlijk. Helaas heb ik nu zoveel spierpijn dat het me niet verstandig lijkt het om de dag te doen, even kijken hoe de spierpijn van het weekend valt en of ik dan weer een rondje kan doen.

Mochten jullie dus nog goede hardloop tips hebben voor deze noob, dan hoor ik ze graag! In ieder geval ik ga er weer tegenaan en de kilo’s moeten er echt vanaf, dit kan natuurlijk niet. Zo zie je maar weer, ik heb deze updates echt nodig om niet helemaal de verkeerde kant op te gaan. Ik hoop dat volgende week ik weer met positieve getallen kan komen. Tot volgende week!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

22 reacties

 1. Zo herkenbaar! Je kunt het meid! Soms is het ook lekker om er even niet aan hoeven te denken, maar uiteindelijk voel je je beter als je gezond eet en lekker in je vel zit.

 2. Is het wel een goed idee om nu al te gaan sporten Aranka? Misschien wacht je er beter nog mee tot de Pfeiffer uit je bloed is, ik weet het niet… Dat opgezetten hoofd had ik ook hoor! Dat trekt wel weer weg. Niet te hard zijn voor jezelf hoor!!

 3. Heel veel succes! Dat troost eten herken ik helemaal, maar weet helaas ook geen gouden tip om er vanaf te raken… Leg je focus zeker eerst op genezen! Dat gezonde eten is daar zeker positief bij, voor het hardlopen misschien even checken bij je dokter?

 4. De truc van hardlopen is een schema gebruiken dat rustig opbouwt. Als je nu al zoveel spierpijn hebt heb je teveel gedaan en ga je het niet volhouden.

 5. Hoi! Ik weet niet of net zoals de reacties hierboven al zou moeten sporten maar mocht t goed zijn, de hardloop app van evy! Ben zelf ook noob en die app helpt me enorm! Voor 3,- heb ik genoeg punten gekocht om 30 trainingen te unlocken waarmee ik kan trainen tot 10km in 30min.. ze wisselt af tussen rennen/lopen om zo telkens langer achter elkaar te kunnen rennen zonder te lopen :). Wel even opletten.. evy is Belgisch en zegt lopen tegen rennen en wandelen tegen lopen :). Had ik het eerste rondje niet direct door lol :).

 6. Goed dat je de knop weer hebt omgezet! Maar onthou ook dat afvallen altijd gepaard gaat met vallen en opstaan! Tenzij je echt een ultieme fitgirl bent zal iedereen wel eens van die zwaktemomenten hebben en dat is volkomen logisch! Onthou dat ook! :)

 7. Wat jammer dat je zo teleurgesteld bent in dat cijfertje op de weegschaal
  Je zal best wat aangekomen zijn, maar pfeifer is dan ook niet niks toch.
  Als je jezelf de rust gunt en je concentreert op beter worden komt de rest , het afvallen weer vanzelf.
  Hard lopen en sporten met pfeifer , ik heb er geen verstand van, maar lekker elke dag een stukje wandelen klinkt mij gezonder dan je lichaam zo zwaar te belasten met sporten terwijl het juist energie nodig heeft om beter te worden.
  Lekker je best doen doen met gezonder eten en af en toe wat lekkers, een beetje bewegen en vooral snel beter worden is volgens mij veel gezonder
  Ik vind het zowiezo hardstikke knap dat je toch nog blogt, werkt en alles zo goed mogelijk draaiende houd.
  Je zou juist trots moeten zijn op jezelf

  1. Dit. Ik schrik er best van. Je herstelt van Pfeiffer. Je lichaam heeft z’n energie hard nodig. Met hardlopen verbruik je juist veel energie. Dit is niet het goede moment. En mocht je daaraan twijfelen, overleg dan met je huisarts Wat wandelen is nu gezonder en levert je op de lange termijn meer op.
   En ook met eten. Ik begrijp dat je baalt maar probeer eerst wat kleine veranderingen door te voeren. Misschien is nu afvallen niet het goede moment.
   Het valt me op dat je ontzettend veel van jezelf moet; werken, bloggen, hardlopen en afvallen terwijl je niet beter bent. Als je beste vriendin dit allemaal tegen jou zou vertellen wat zou je dan adviseren? Wees maar lief voor jezelf. Succes!

 8. je blijft maar jo jo jo effect houden meis :( en elke keer lees ik vanaf nu ga ik gezond eten…. en een week of 2 later is het weer fout gegaan. disipline is heel belangrijk en het woord afvallen en lijnen krijg ik persoonlijk de rillingen van want beide werken niet. als je slanker wilt worden zou je je levensstijl aan moeten passen en geloof me je mag zoveel lekkers eten en toch afvallen ;)

  anyway voor nu zou ik me niet druk maken meis, zou eerst lekker opknappen en beter worden en dan een plan voor jezelf gaan maken. xxx

 9. Wat voor mij heel erg helpt met gemotiveerd zijn (en blijven) om gezond te eten en te sporten (wat in jouw geval misschien geen prioriteit heeft, maar enfin) is lid zijn van een fitness Facebook groep. Ik ben nu lid van een groep van de Grace Fit Guide en het is in feite een groep van 8000 meiden die allemaal bezig zijn met gezond leven. Sommige mensen zijn enorm (tot 100 kilo) afgevallen, anderen willen juist graag aankomen. Iedereen helpt elkaar en de meiden zijn zo supportive! Ik hoef mezelf nu niet meer te ‘dwingen’ om gezond te eten en te sporten, ik ben gewoon vanuit mezelf gemotiveerd en ik heb er nu zelfs zin in! Maar ze benadrukken ook dat balans belangrijk is, dus af en toe iets lekkers moet zeker kunnen. Ik weet niet of het iets voor jou is, maar mij helpt het enorm!

 10. Ik denk dat je niet te streng voor jezelf moet zijn. Geef jezelf ook de tijd om te herstellen. Misschien is het goed om een paar gesprekken met een psycholoog( of iets anders) aan te gaan om samen te kijken naar een andere manier om om te gaan met als je even niet lekker in je vel te zitten en naar eten te grijpen. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen, ik hoop dat je hierbij ook steun krijgt vanuit je vriend dat hij je helpt bij een gezondere lifestyle. Meid je ziet er prachtig uit, probeer ook de mooie dingen van jezelf te zien want dat verdien je ook gewoon al is dat soms lastig. Reageer eigenlijk nooit op je site maar voel nu toch heel erg de behoefte om je dit te zeggen, ik vind het ook ontzettend knap dat je dit allemaal deelt met je lezers en laat zien dat het ‘gewone’ leven niet altijd alleen maar leuk en makkelijk zoals andere bloggers

 11. Als ik jou was zou ik een coach gaan zoeken, iemand die je kan helpen en motiveren om het allemaal op een verstandige manier te doen. Dan heb je meerdere vliegen in één klap; je kunt gezond(er) gaan eten en dus misschien wat afvallen, en tegelijkertijd je ziekte zo goed mogelijk ’te lijf’ gaan c.q. het genezingsproces bevorderen.

 12. Oh, troosteten. Zo herkenbaar! Maar hè, soms moet het even kunnen.
  Wat hier verder al staat, geen idee of hardlopen en pfeiffer een goede combinatie zijn.. Maar als je het wil opbouwen, zou ik interval training doen! En dan echt gewoon opbouwen. Beginnen met 10 keer 1 minuut rennen en 1 minuut wandelen. Het stukje rennen steeds langer maken (2, 3, 5 minuten) en het stukje wandelen daar ook op aanpassen. Werkt echt veel beter dan in 1 keer stug gaan rennen zo lang je het kan. Succes!

 13. Ik ken je niet persoonlijk, maar heb het idee dat we aardig op elkaar lijken op dit gebied. Ik kan als ik me rot voel geen weerstand bieden aan die zak chips of aan die rol koekjes. Ook ik kan dan weer ineens helemaal omslaan naar gezond. Maar, Aranka, ik waardeer zo ontzettend je eerlijkheid. Wees niet te hard voor jezelf en gun jezelf de tijd om te herstellen. En, ook tijdens het afvallen, trakteer jezelf op wat lekkers zo nu en dan. Dat is voor iedereen het meest plezierig!

 14. hoi, herstel maar eerst ‘ns van de pfeiffer, dat afvallen komt later wel ..
  fijne zondag :) knuffel voor Mila

 15. Hoi Aranka,

  Ik ben zelf begonnen met hardlopen met de app c25k, deze bouwt langzaam op. Elke week heb je 3 lessen en dat dan 10 weken lang, dan zou je een halfuur aan een stuk moeten kunnen rennen. Of dat me gaat lukken weet ik niet, maar het gaat tot nu toe heel goed, heb vandaag les 1 van week 3 gedaan. De app is enorm handig, je hoeft hem alleen maar aan te zetten en na zoveel seconden zegt hij wanneer je moet joggen of wanneer je moet lopen. En hij is gratis in de appstore en je hoeft geen internet of locatie ofzo aan te hebben. En wat ik zelf fijn vind, de stem zegt geen motivatie dingen zoals Je bent er bijna! ofzo, dat vind ik vaak heel irritant haha. Je kan gewoon aanklikken welke les je wanneer wil doen, dus je kan ook een keer overslaan als het niet lukt of een les juist 2 keer doen als je rustig aan wil doen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt :)

 16. Wat anderen hierboven ook al aangaven, als ik jou was zou ik niet gelijk gaan hardlopen terwijl je nog ziek bent. Begin eerst eens met iedere dag een half uur tot een uur wandelen, eventueel in een stevig tempo. Rennen kan altijd nog. Verder zou je 1x in de week boodschappen kunnen doen en dan maar 1 stuk snoep/chips/chocolade kopen. Wat je niet in huis hebt, kun je ook niet opeten. Verder alleen thee en water drinken. Kleine stapjes, want als je in 1x teveel probeert te veranderen, houd je het never nooit vol. Ik wens je beterschap en succes!

 17. Neem je niet te veel hooi op je vork? Ik zou mijn energie richten op herstellen, afvallen komt later wel weer. Al herken ik wel wat je doet, hoor. Ik ga te vaak over mijn eigen grenzen heen, en daar word ik later voor afgestraft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *