Search
Close this search box.

Afval update: schade na de vakantie

Afval update: schade na de vakantie

Het is jullie vast niet ontgaan dat ik afgelopen twee weken op het prachtige eiland Zakynthos vakantie aan het vieren was. Twee weken zon, zee, strand en een heleboel lekker eten. Danny en ik zijn fan van vakantie’s met niet al te veel bij het hotel en elke dag lekker uit eten gaan. En dat hebben we dan ook gedaan, elke dag weer ergens anders eten en van de lekkere Griekse keuken genieten. Helaas was dat ook op de weegschaal terug te zien…

Mijn vorige afval update schreef ik drie weken geleden en toen was ik weer druk bezig met mijn eten en het sporten, waaronder natuurlijk hardlopen. Alleen op vakantie heb ik er 0,0 rekening mee gehouden, ik wilde gewoon lekker genieten. Achteraf misschien een beetje spijt van, maar aan de andere kant, ik heb wel echt genoten. Heerlijke gerechten, toetjes, ijsjes en natuurlijk veel zoete cocktails, ja daar kan je me wel blij mee maken. En een echte actieve vakantie hadden we ook niet om het er allemaal af te bewegen, want we lagen vooral te relaxen aan het zwembad. Het was echt een vakantie om weer energie van te krijgen en lekker uit te rusten en dat is gelukt.

Eenmaal terug in Nederland is het altijd weer even wennen aan het Nederlandse ritme dus echt gezond hebben we nog niet gegeten en aan sporten ben ik ook nog niet toegekomen maar vanaf maandag wil ik er weer vol tegenaan gaan, dan begint ook weer gewoon een nieuwe week en is de vakantie toch echt voorbij. Helaas heb ik ook mijn maandelijkse periode dus tel daar ook nog maar een kilo bij op. Laten we naar de schade gaan kijken…

Afval update: schade na de vakantie

BEGIN 2017

 • Gewicht: 88,2 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

DRIE WEKEN GELEDEN

 • Gewicht: 88,9 kg
 • Buikomvang: 100 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

DEZE WEEK

 • Gewicht: 92,9 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 62 cm
 • Armomvang: 31 cm

Het is erger dan ik dacht, vier kilo erbij, in twee weken, oeps! Ik heb dan wel heel erg gek gedaan. In mijn hoofd maak ik me stiekem een beetje gek dat het vast vocht is door het warme weer en wat extra kilo’s door mijn maandelijkse feestje… Maar helaas zal het wel echt door het eten komen en dan moet ik nu hard aan de slag om die kilo’s weer kwijt te raken. Maar de motivatie is er wel, want boven de 90 kilo wilde ik echt niet meer komen. Tijd om er weer vol voor te gaan en gelukkig is mijn motivatie en energie ook weer terug na de vakantie, dus dat moet goed komen. Hopelijk volgende week positieve resultaten!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

 1. Oeps, genieten is wel iets anders dan helemaal overboord gaan natuurlijk :-) ik volg je afval updates al sinds het begin, maar heb nooit een reactie geplaatst (lurker haha). Ik heb zelf het idee dat je pas echt resultaten gaat boeken met (bijv.) een persoonlijke coach. Daarmee bedoel ik niet iemand die je elke dag toch het uiterste pusht, maar iemand die je aanleert om langzaamaan een gezonde levensstijl te ontwikkelen waar jij je goed bij voelt, iemand waarbij je terecht kan als je in een moeilijke periode zit, geen motivatie hebt etc., want jij hebt zo’n persoon zo te zien niet in je directe omgeving, en zo te zien vind je het lastig om dit zelf te ontdekken en jezelf te motiveren. (zeer begrijpelijk!)

 2. Het is vaak echt wel extra vocht dat je vast houd hoor , je hebt nu natuurlijk ook zouter gegeten en er zijn zoveel factoren die meespelen.
  Er alvast wat aangekomen zijn maar vaak is dat met een beetje extra beweging en kleine aanpassingen zonweer okay.
  Niet teveel stressen dan ben je op je mooist.

 3. Ja dat is wel veel in kilo’s. het is vaak vocht wat je vasthoudt. Zouter eten dan thuis. Maak je geen zorgen. Het is gewoon anderhalve kilo vocht wat je vast houdt, in een Klein weekje thuis gewoon gezond eten en veel beweging ben je daar het grootste feel van kwijt. De rest komt van zelf. Door veel water te drinken en veel naar het toilet gaan raak je ook nog wat kwijt.

 4. Zeker dat men met zeer warm weer flink wat vocht vasthoudt.
  Nou, jammer dan op holiday moet je kunnen genieten en heerlijk relaxen.
  Het gaat met jou wel goed komen….

  Fijn weekend Xoxo

 5. Wel ballen hebben dat je het zo deelt. Ik ben in een maand tijd bijna 10 kilo afgevallen door 4x per week zumba + gemiddeld 1200 kcal per dag te eten. Veel water drinken. Al besef ik me wel dat het in het begin makkelijker gaat dan later in het proces. Komt allemaal goed! Als ik dit kan, kan jij het ook zeker. :) we zijn allebei even lang, je hebt nog wel voordeel dat het niet allemaal op 1 plek hebt zitten. Want je ziet er helemaal niet superdik uit ofzo. Heb op Instagram genoten van je foto’s, wat mooi daar! Succes!

  1. 1200 calorieën per dag is echt te weinig! Dat is een crash dieet en hou je dus nooit lang vol. Beter is langzamer af te vallen door kleine dingen aan te passen.

   1. Nee hoor, dit doe ik nu al 6 weken inmiddels. Wel onder begeleiding overigens en dit gaat verrassend makkelijk.

    1. Het is inderdaad wel aan de erg lage kant. Is het begeleiding van een dietist of een coach? Diëtisten zullen niet zo gauw voor 1200 kcal per dag gaan namelijk. Zeker als je er veel bij sport. Maar als het voor jou werkt, dan is dat mooi natuurlijk en dan zou ik zeggen: vooral zo doorgaan!

 6. Ik snap je hoor dat je op vakantie lekker hebt genoten, dat is ook het doel van vakantie toch. Nu je weer terug gaat naar ‘normaal’ en minder cocktails en ijsjes eet gaat het er hopelijk ook weer snel af. Succes in elk geval.

 7. Pff, boeiend, zoveel is vier kilo niet voor een vakantie van twee weken. Als de hitte voorbij is, dan zijn die kilo’s zo weer weg. Enne, straks in Zuid-Afrika gaan we ook lekker uit eten hoor ;-)

 8. Ik vind het eigenlijk nog meevallen. Meestal ben ik na vakantie ook wat zwaarder door ander eten. Meestal duurt het dan weer een week of twee voordat het lichaam is gereset. Misschien is dat bij jou ook het geval. Hier gewoon weer de draad oppakken. Succes!

 9. Komt helemaal goed met jou. Succes straks in Afrika. En wat een mooie foto’s van je vakantie. Ik kwam vroeger ook altijd drie kilo aan in twee weken, maar tegenwoordig is het vaak een halve tot een hele kilo. Ligt eraan hoeveel zout ik extra heb gegeten. En ja ik zwem en sport ook op vakantie. Vooral yoga en pilates doe ik veel, maar ook lekker even aan het zwembad liggen en uit eten gaan doe ik ook hoor. Als ik anderhalve week op skivakantie ben dan val ik vaak een halve kilo af, maar dat is omdat ik dan de hele dag aan het skiën ben of als ik ga sneeuwschoenwandelen. Door het vele bewegen en gewoon eten zoals thuis komt het vaak goed. Ja misschien eet ik dan ook iets zouter dan thuis maar ik val toch af. En denk eraan als je weer gaat sporten bouw het dan rustig op en ga niet als een malle te snel beginnen, daar bereik je weinig mee. Ik doe na de vakantie altijd 3 x gewoon fitness ,pilates en zwemmen en na een paar weken weer thuis doe ik weer gewoon aan zumba en cx worx. Veel plezier in Afrika en maak mooie foto’s. Dat doe ik vaak ook op vakantie een hele dag inplannen dieren kijken,foto’s maken en natuurlijk af en toe lekker zwemmen.

 10. hoi
  vol goede moed verder gaan hoor met je gezonder eten plan :) veel sucses en laat je niet gek maken door de cijfers op de weegschaal ;) :)

 11. oeps maar hey op vakantie ga je daar niet echt vol opletten toch ;) en ja zal best beetje vocht bij zitten maar niet alles maar goed je bent weer terug in nederland dus kan je het weer oppakken toch :D, je hebt genoten en dat is ook belangrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *