Afval update: nieuw jaar nieuwe kansen

Afval update: nieuw jaar nieuwe kansen

Vorig jaar begon ik het jaar goed met het Weight Watchers programma waar ik eerst best veel moeite mee had maar toen ik er eenmaal in zat de kilo’s er ook echt vanaf gingen. Ik begon het jaar met drie cijfers voor de komma en dat was voor mij de druppel. Ik was niet ontevreden met mezelf maar boven de 100 kilo mocht echt niet. Ik werd toen benaderd door Weight Watchers en greep die kans toen aan. Nu een jaar later is er 15 kilo af en wil ik nu graag voor de laatste 10 kilo gaan.

Afval update: nieuw jaar nieuwe kansen

Als ik foto’s van mezelf van een jaar geleden terug kijk schrik ik toch wel een beetje. Ik had zelf helemaal niet het idee dat ik dikker was, maar als ik deze foto zie ben ik dat toch zeker wel. Ik ben er nu nog langer niet, maar ben wel tevreden met het resultaat tot nu toe. Ik zit op het randje van een gezond gewicht dus er mag nog best wel wat af. Goed, vanaf volgende week (maandag) begin ik dus weer met Weight Watchers en hoop ik die laatste 10 kilo er af te krijgen. Het hoeft niet meteen in een paar weken, want het langzame afvallen bevalt me prima en levert ook blijvend resultaat op.

Vorig jaar november vertelde ik het afvallen echt even op een laag pitje te zetten omdat ik het ontzettend druk had en niet alle ballen hoog kon houden. Ik merk wel dat ik de touwtjes wat heb laten varen, want heb toch best wat ongezonde keuzes gemaakt die tijd. Tijd om de balans op te maken en naar de cijfertjes nu te gaan kijken.

Afgelopen november

 • Gewicht: 87,7 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 60 cm
 • Armomvang: 31 cm

DEZE WEEK

 • Gewicht: 88,2 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

Tot mijn grote verbazing is mijn lichaam qua gewicht en afmetingen redelijk hetzelfde gebleven, terwijl ik wel echt slechter heb gegeten dan normaal. Met de verhuizing is het vooral afhaal geweest en vergeet vooral de feestdagen niet. Ook ging er weer vaker een lekkere brownie of saucijzenbroodje in, in plaats van een gezond stuk fruit. Maar dat is na vandaag ook weer afgelopen. Ik ga weer streng aan de WW en ben heel benieuwd naar de resultaten. Mijn programma is best streng en mag nog maar 35 punten per dag, maar het gaat me lukken er weer iets van te maken. En als ik die 75 kilo kan behalen ben ik super blij!

Ik ga er weer voor en ben benieuwd of er hier meer met me meedoen met afvallen! Succes aan mezelf en jullie allemaal. Ik ga dus weer verder met deze updates omdat het voor mezelf ook een ontzettend goede stok achter de deur is. Want met deze artikelen heb ik heel erg de drang mezelf te moeten bewijzen en niet af te willen gaan. Hoe vaak willen jullie deze updates zien? Elke week of om de week? Tot volgende week met hopelijk positieve resultaten!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

29 reacties

 • Reply
  Cindy
  14 januari 2017 at 06:32

  Succes! Je mindset is in ieder geval goed, dat is het belangrijkste. Goed dat je het ook even hebt laten gaan de laatste tijd toen dat niet zo was.
  Vind het wel leuk om updates te lezen, doe zelf ook WW sinds 10-10, inmiddels 12 kg afgevallen. Er moeten er nog 23 af, maar dat gaat me lukken.
  Net een weekje naar Fuerteventura geweest, heel lekker gegeten, maar wel opgepast, geen tussendoortjes of ijsjes. En maar 2 ons aangekomen. Ga er dus weer lekker tegenaan vanaf vandaag.
  Succes!

 • Reply
  Lesley
  14 januari 2017 at 08:01

  Succes! Het is al knap dat je die 15 kwijt bent, maar snap dat je nog verder wilt. Ik ben weer met een nieuwe ronde Green Happiness begonnen. Vorig jaar aardig wat mee afgevallen en dat was er op een kilo na nog allemaal af. Even wat rustig aangedaan en nu net als jij weer verder!

 • Reply
  chucky1012
  14 januari 2017 at 08:02

  Heel veel succes!
  Je kan het…..

  Xoxo

 • Reply
  Susan
  14 januari 2017 at 08:04

  Veel succes Aranka!

 • Reply
  Yvonne
  14 januari 2017 at 08:34

  Ik ben zeer benieuwd! Je klinkt in elk geval gemotiveerd. Langzaam afvallen is prima! Zo is het een beetje te doen, beter vol te houden en het resultaat inderdaad blijvend (tenzij je natuurlijk weer lange tijd meer eet dan je nodig hebt). Ik heb gisteren sinds tijden weer eens baantjes gezwommen. Dat vind ik de ideal sport voor een ‘lui’ mens zoals ik. ? Want ik haat oefeningen doen om specifieke spieren te trainen (sportscholen vind ik vreselijk), en met zwemmen gebruik je al je spieren tegelijk. Bovendien zweet je niet (ook dat haat ik…) maar behaal je toch veel en snel resultaat tegenover relatief weinig kracht – voor je gevoel dan. Want intussen verbrand je rustig 600 calorieën met een uurtje zwemmen. Iets voor jou? Ik wil dat 2 keer per week gaan doen, dus de lat niet meteen te hoog leggen. Daarnaast eet ik ook weer wat beter en snoep ik minder. Ik ben dan niet te zwaar en nooit geweest ook, maar ik wil het dan ook niet worden. ;-) Ook ik als 40-plusser zal moeten opletten. :) Succes!

 • Reply
  Romy
  14 januari 2017 at 09:16

  Wat ben je al goed bezig geweest en je ziet echt zoveel verschil! Heel veel succes met (letterlijk) de laatste loodjes :)

 • Reply
  Liset
  14 januari 2017 at 09:38

  Je hebt vorig jaar al veel resultaat behaald, wat goed! Ik weet zeker dat die laatste 10 kilo ook helemaal gaat lukken. Succes!

 • Reply
  Maaike
  14 januari 2017 at 10:08

  Heel veel succes Aranka! ??

 • Reply
  heartshapedrosepetals
  14 januari 2017 at 10:15

  Veel succes, ik doe met je mee!

 • Reply
  nicolished
  14 januari 2017 at 10:41

  Wat goed zeg dat je het weer oppakt! Heel veel succes!

 • Reply
  Melissa
  14 januari 2017 at 10:44

  Super knap hoor! Ik wil ook echt weer beginnen. Ik schrik nu ook van mezelf op foto’s af en toe.

 • Reply
  Britt
  14 januari 2017 at 11:29

  Ik weet zeker dat je het kan, dat heb je al regelmatig laten zien, dus heel veel succes!

 • Reply
  Agneta
  14 januari 2017 at 12:38

  We hebben het zelfde streven! Ik moet nu nog 9 kilo, maar heb mijzelf beloofd dat het gewoon rustig aan mag. Niet te streng, maar echt proberen een levensstijl ritme erin te krijgen zodat ik ook niet het wisselende effect houd. Voor mij was idd de drie getallen voor de komma ook helemaal de druppel! Ik weet zeker dat we het kunnen! We hebben het immers al eerder laten zien door de rest af te vallen! Vergeet vooral ook niet te genieten.

  Liefs Agneta

  • Reply
   N
   14 januari 2017 at 23:36

   Ik oook precies hetzelfde ? Alleen zijn het bij mij de zwangerschaps kilooos nog ?

 • Reply
  Amelie
  14 januari 2017 at 12:38

  Met jouw lengte is nu nog 10 kilo afvallen te veel! Een paar ok maar 10 is echt overdreven. Dan raak je ook al je vormen kwijt. (Ik spreek uit ervaring we zijn even lang)

 • Reply
  rachel
  14 januari 2017 at 13:23

  su6 meis!! ik doe niet mee dat snap jezelf ook wel maar blijf je er wel in volgen :D

 • Reply
  By Alien
  14 januari 2017 at 14:24

  Ik doe niet mee want mijn gewicht is op het moment gelukkig prima. Toch zou ik best eens wat gezonder en met meer afwisseling moeten gaan eten. Dus ik laat mij wat dat betreft graag inspireren!
  Ik lees deze updates graag, dus elke week mag hoor! Zolang het voor jou maar goed voelt om te delen!
  Heel veel succes! ♡

 • Reply
  Madelaine
  14 januari 2017 at 14:37

  Succes Aranka! Ik hield WW niet goed vol omdat ik slechts 30 punten per dag mocht. Wie weet geef ik het nog een keer een kans.

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  14 januari 2017 at 14:44

  Wauw, wat een resultaat toch hoor! En super dat je in de tussentijd niet al te veel bent aangekomen, ondankt je ‘pauze’. Ik zou ook nog wel een kilootje of 5 kwijt willen, en dat lukt ook maar steeds niet. Vorig jaar ook een tijdje WW gedaan, maar dat vond ik wel gedoe hoor, alles met punten bijhouden.. En ik viel er ook niet heel veel mee af. Dus twijfel heel erg of ik weer zou begninen.

 • Reply
  Joos
  14 januari 2017 at 16:22

  Hi Aranka!

  Ik ben vorig jaar februari ook begonnen met WW tot mei en ben toen ook 8 kilo kwijt geraakt. Ben sinds december weer begonnen, maar door een gekneusde voet kon ik niet sporten/lopen en er is sindsdien dus ook weinig veranderd. (niet aangekomen, niet afgevallen) Wil het nu ook weer serieus gaan oppakken! Vind het leuk dat jij ook mee doet, want op die manier krijg ik ook weer motivatie! Ik moet nog 8 kilo tot mijn streef, dus ik hoop dat wij er samen komen! Een tip: Connect helpt mij heel erg, voor tips qua eten maar ook motivatie en inspiratie! Good luck, je bent sterker dan je denkt! Maak er een geweldig nieuwe kans van die je dit jaar gaat behalen!

 • Reply
  AnneM
  14 januari 2017 at 17:47

  Aranka wat goed dat je weer het gezonde eten wilt oppakken. Bedenk alleen wel dat wanneer je gezond en happy wilt voelen je een “dieet “moet gaan volgen wat je eigenlijk je hele leven vol kan gaan houden. (Ik vraag mij af of dat met WW mogelijk is) Anders zullen de kilo’s er toch echt (heel)langzaam weer bij komen. Tenzij je het misschien gaat compenseren met sporten. Maar uiteindelijk is het natuurlijk het belangrijkst dat jij doet waarbij je goed voelt.

 • Reply
  Marjoleine
  14 januari 2017 at 18:07

  Heel veel succes Aranka! Ik ben in september begonnen met weightwatchers en inmiddels bijna 12 kilo afgevallen. Wil er nog wel een kilo of 5 af maar die laatste kilo’s zijn echt moeilijk! Ben benieuwd hoe het jou zal vergaan :-)

 • Reply
  Mariska
  14 januari 2017 at 19:08

  Ben heel benieuwd of het je gaat lukken, de 15 kilo is al een hele prestatie vind ik hoor :) zet hem op!

 • Reply
  Heleen
  14 januari 2017 at 20:21

  Supergoed, je ziet inderdaad verschil in de foto’s! Knap! Alleen zijn je wenkbrauwen wel aangekomen in 2017 ;) XD
  Succes!!

 • Reply
  femketje
  14 januari 2017 at 22:46

  wat zie je al een verschil in de foto’s zeg :D good job girl!

 • Reply
  Kim
  15 januari 2017 at 08:34

  Dapper Aranka! Heel veel succes, you can do it!
  Ik zou het leuk vinden om wekelijks updates te lezen. Ik ga vanaf morgen ook weer aan de bak, en jouw updates motiveren me altijd enorm!

 • Reply
  Anna
  15 januari 2017 at 20:55

  Je bent echt goed bezig.
  Zelf wil ik juist aankomen. Heb ondergewicht (is ook niet leuk). Maar dat is moeilijker dan verwacht. Ben nog wat zoekende om het op een gezonde manier aan te komen.

 • Reply
  Marielle van Rees
  16 januari 2017 at 08:13

  Ik reageer eigenlijk nooit, maar wil toch even kwijt dat ik dit ontzettend knap van je vindt! Wat een prestatie, al 15 kilo kwijt. Petje af! En wat een doorzettingsvermogen dat je nog eens doorgaat voor de laatste 10 kilo zeg! Overigens zie je er ook nu al ontzettend gezond en happy uit =)

 • Reply
  Krista
  16 januari 2017 at 12:46

  Super knap Aranka! 15 kg afgevallen is een hele prestatie! Ik heb momenteel hetzelfde gewicht al jou, ben ook ongeveer net zo groot. Ik wil er ook nog 10 kg afhebben, vorige week begonnen aan Sonja Bakker. Ik lees graag wekelijks je updates! Motiveert mij ook :) En hopelijk gaat t ons beide lukken de -10 kg! ??? Ik heb er vertrouwen in :)

 • Laat een reactie achter