Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afval update: nieuw jaar nieuwe kansen

Afval update: nieuw jaar nieuwe kansen

Vorig jaar begon ik het jaar goed met het Weight Watchers programma waar ik eerst best veel moeite mee had maar toen ik er eenmaal in zat de kilo’s er ook echt vanaf gingen. Ik begon het jaar met drie cijfers voor de komma en dat was voor mij de druppel. Ik was niet ontevreden met mezelf maar boven de 100 kilo mocht echt niet. Ik werd toen benaderd door Weight Watchers en greep die kans toen aan. Nu een jaar later is er 15 kilo af en wil ik nu graag voor de laatste 10 kilo gaan.

Afval update: nieuw jaar nieuwe kansen

Als ik foto’s van mezelf van een jaar geleden terug kijk schrik ik toch wel een beetje. Ik had zelf helemaal niet het idee dat ik dikker was, maar als ik deze foto zie ben ik dat toch zeker wel. Ik ben er nu nog langer niet, maar ben wel tevreden met het resultaat tot nu toe. Ik zit op het randje van een gezond gewicht dus er mag nog best wel wat af. Goed, vanaf volgende week (maandag) begin ik dus weer met Weight Watchers en hoop ik die laatste 10 kilo er af te krijgen. Het hoeft niet meteen in een paar weken, want het langzame afvallen bevalt me prima en levert ook blijvend resultaat op.

Vorig jaar november vertelde ik het afvallen echt even op een laag pitje te zetten omdat ik het ontzettend druk had en niet alle ballen hoog kon houden. Ik merk wel dat ik de touwtjes wat heb laten varen, want heb toch best wat ongezonde keuzes gemaakt die tijd. Tijd om de balans op te maken en naar de cijfertjes nu te gaan kijken.

Afgelopen november

 • Gewicht: 87,7 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 60 cm
 • Armomvang: 31 cm

DEZE WEEK

 • Gewicht: 88,2 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

Tot mijn grote verbazing is mijn lichaam qua gewicht en afmetingen redelijk hetzelfde gebleven, terwijl ik wel echt slechter heb gegeten dan normaal. Met de verhuizing is het vooral afhaal geweest en vergeet vooral de feestdagen niet. Ook ging er weer vaker een lekkere brownie of saucijzenbroodje in, in plaats van een gezond stuk fruit. Maar dat is na vandaag ook weer afgelopen. Ik ga weer streng aan de WW en ben heel benieuwd naar de resultaten. Mijn programma is best streng en mag nog maar 35 punten per dag, maar het gaat me lukken er weer iets van te maken. En als ik die 75 kilo kan behalen ben ik super blij!

Ik ga er weer voor en ben benieuwd of er hier meer met me meedoen met afvallen! Succes aan mezelf en jullie allemaal. Ik ga dus weer verder met deze updates omdat het voor mezelf ook een ontzettend goede stok achter de deur is. Want met deze artikelen heb ik heel erg de drang mezelf te moeten bewijzen en niet af te willen gaan. Hoe vaak willen jullie deze updates zien? Elke week of om de week? Tot volgende week met hopelijk positieve resultaten!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

29 reacties

 1. Succes! Je mindset is in ieder geval goed, dat is het belangrijkste. Goed dat je het ook even hebt laten gaan de laatste tijd toen dat niet zo was.
  Vind het wel leuk om updates te lezen, doe zelf ook WW sinds 10-10, inmiddels 12 kg afgevallen. Er moeten er nog 23 af, maar dat gaat me lukken.
  Net een weekje naar Fuerteventura geweest, heel lekker gegeten, maar wel opgepast, geen tussendoortjes of ijsjes. En maar 2 ons aangekomen. Ga er dus weer lekker tegenaan vanaf vandaag.
  Succes!

 2. Succes! Het is al knap dat je die 15 kwijt bent, maar snap dat je nog verder wilt. Ik ben weer met een nieuwe ronde Green Happiness begonnen. Vorig jaar aardig wat mee afgevallen en dat was er op een kilo na nog allemaal af. Even wat rustig aangedaan en nu net als jij weer verder!

 3. Ik ben zeer benieuwd! Je klinkt in elk geval gemotiveerd. Langzaam afvallen is prima! Zo is het een beetje te doen, beter vol te houden en het resultaat inderdaad blijvend (tenzij je natuurlijk weer lange tijd meer eet dan je nodig hebt). Ik heb gisteren sinds tijden weer eens baantjes gezwommen. Dat vind ik de ideal sport voor een ‘lui’ mens zoals ik. ? Want ik haat oefeningen doen om specifieke spieren te trainen (sportscholen vind ik vreselijk), en met zwemmen gebruik je al je spieren tegelijk. Bovendien zweet je niet (ook dat haat ik…) maar behaal je toch veel en snel resultaat tegenover relatief weinig kracht – voor je gevoel dan. Want intussen verbrand je rustig 600 calorieën met een uurtje zwemmen. Iets voor jou? Ik wil dat 2 keer per week gaan doen, dus de lat niet meteen te hoog leggen. Daarnaast eet ik ook weer wat beter en snoep ik minder. Ik ben dan niet te zwaar en nooit geweest ook, maar ik wil het dan ook niet worden. ;-) Ook ik als 40-plusser zal moeten opletten. :) Succes!

 4. Je hebt vorig jaar al veel resultaat behaald, wat goed! Ik weet zeker dat die laatste 10 kilo ook helemaal gaat lukken. Succes!

 5. We hebben het zelfde streven! Ik moet nu nog 9 kilo, maar heb mijzelf beloofd dat het gewoon rustig aan mag. Niet te streng, maar echt proberen een levensstijl ritme erin te krijgen zodat ik ook niet het wisselende effect houd. Voor mij was idd de drie getallen voor de komma ook helemaal de druppel! Ik weet zeker dat we het kunnen! We hebben het immers al eerder laten zien door de rest af te vallen! Vergeet vooral ook niet te genieten.

  Liefs Agneta

 6. Met jouw lengte is nu nog 10 kilo afvallen te veel! Een paar ok maar 10 is echt overdreven. Dan raak je ook al je vormen kwijt. (Ik spreek uit ervaring we zijn even lang)

 7. Ik doe niet mee want mijn gewicht is op het moment gelukkig prima. Toch zou ik best eens wat gezonder en met meer afwisseling moeten gaan eten. Dus ik laat mij wat dat betreft graag inspireren!
  Ik lees deze updates graag, dus elke week mag hoor! Zolang het voor jou maar goed voelt om te delen!
  Heel veel succes! ♡

 8. Wauw, wat een resultaat toch hoor! En super dat je in de tussentijd niet al te veel bent aangekomen, ondankt je ‘pauze’. Ik zou ook nog wel een kilootje of 5 kwijt willen, en dat lukt ook maar steeds niet. Vorig jaar ook een tijdje WW gedaan, maar dat vond ik wel gedoe hoor, alles met punten bijhouden.. En ik viel er ook niet heel veel mee af. Dus twijfel heel erg of ik weer zou begninen.

 9. Hi Aranka!

  Ik ben vorig jaar februari ook begonnen met WW tot mei en ben toen ook 8 kilo kwijt geraakt. Ben sinds december weer begonnen, maar door een gekneusde voet kon ik niet sporten/lopen en er is sindsdien dus ook weinig veranderd. (niet aangekomen, niet afgevallen) Wil het nu ook weer serieus gaan oppakken! Vind het leuk dat jij ook mee doet, want op die manier krijg ik ook weer motivatie! Ik moet nog 8 kilo tot mijn streef, dus ik hoop dat wij er samen komen! Een tip: Connect helpt mij heel erg, voor tips qua eten maar ook motivatie en inspiratie! Good luck, je bent sterker dan je denkt! Maak er een geweldig nieuwe kans van die je dit jaar gaat behalen!

 10. Aranka wat goed dat je weer het gezonde eten wilt oppakken. Bedenk alleen wel dat wanneer je gezond en happy wilt voelen je een “dieet “moet gaan volgen wat je eigenlijk je hele leven vol kan gaan houden. (Ik vraag mij af of dat met WW mogelijk is) Anders zullen de kilo’s er toch echt (heel)langzaam weer bij komen. Tenzij je het misschien gaat compenseren met sporten. Maar uiteindelijk is het natuurlijk het belangrijkst dat jij doet waarbij je goed voelt.

 11. Heel veel succes Aranka! Ik ben in september begonnen met weightwatchers en inmiddels bijna 12 kilo afgevallen. Wil er nog wel een kilo of 5 af maar die laatste kilo’s zijn echt moeilijk! Ben benieuwd hoe het jou zal vergaan :-)

 12. Supergoed, je ziet inderdaad verschil in de foto’s! Knap! Alleen zijn je wenkbrauwen wel aangekomen in 2017 ;) XD
  Succes!!

 13. Dapper Aranka! Heel veel succes, you can do it!
  Ik zou het leuk vinden om wekelijks updates te lezen. Ik ga vanaf morgen ook weer aan de bak, en jouw updates motiveren me altijd enorm!

 14. Je bent echt goed bezig.
  Zelf wil ik juist aankomen. Heb ondergewicht (is ook niet leuk). Maar dat is moeilijker dan verwacht. Ben nog wat zoekende om het op een gezonde manier aan te komen.

 15. Ik reageer eigenlijk nooit, maar wil toch even kwijt dat ik dit ontzettend knap van je vindt! Wat een prestatie, al 15 kilo kwijt. Petje af! En wat een doorzettingsvermogen dat je nog eens doorgaat voor de laatste 10 kilo zeg! Overigens zie je er ook nu al ontzettend gezond en happy uit =)

 16. Super knap Aranka! 15 kg afgevallen is een hele prestatie! Ik heb momenteel hetzelfde gewicht al jou, ben ook ongeveer net zo groot. Ik wil er ook nog 10 kg afhebben, vorige week begonnen aan Sonja Bakker. Ik lees graag wekelijks je updates! Motiveert mij ook :) En hopelijk gaat t ons beide lukken de -10 kg! ??? Ik heb er vertrouwen in :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *