Afval update: kabbelend weekje

Afval update: kabbelend weekje

Jeetje de weken vliegen echt voorbij. Het was prachtig weer, daar genoten we volop van. Het weekend sloofde ik me weer uit in het park met de bootcamp, ik fietste heel Zwolle door in plaats van de auto te pakken en ging eindelijk eens naar de fysiotherapeut waar het toch allemaal niet zo goed bleek te zijn. Ik klets jullie weer helemaal bij en vertel jullie hoe het met de kilo’s gaat.

Ik merk dat als mijn gevoel minder is, ik het lastig vind positief te blijven en gezond te eten. Ook vind ik het lastig vol te houden als ik toch al gezondigd heb. Tel daar nog eens mijn vermoeidheid en maandelijkse feestje bij op wat er dus helemaal voor zorgt dat ik alleen maar aan eten kan denken. Natuurlijk allemaal weer smoesjes, maar ik vind het allemaal verdomde moeilijk. Helemaal als je naar mensen kijkt die na – in mijn inzicht – twee muizenhapjes vol zitten. Ik kan gewoon dooreten en volgens mij is het lang geleden dat ik me echt vol heb gevoeld. Ik ben daar soms best jaloers op, als ik me nou eens vol voelde, dan had ik vast ook veel minder zin in eten. Maar goed, ik zit weer allemaal onzin redenen op te noemen.

Deze week was niet dramatisch hoor, daar niet van. Maar ik heb wel een lekkere snack gehad in het weekend, bij de vriendinnenavond en een softijsje woensdag toen het zo warm was. Ook ben ik deze week ongesteld en daar kom ik altijd van aan en mijn stoelgang ligt dan altijd op zijn kont. Het resultaat is dat ik dus al drie dagen niet naar de wc ben geweest en dat zal vast meehelpen aan de kilo’s.

Het echte sporten staat even op een laag pitje vanwege de verschrikkelijke pijn aan mijn schenen. Na heel wat zeuren van vrienden heb ik dan eindelijk de fysiotherapeut gebeld maandag en ik kon meteen terecht. Het was al snel duidelijk wat ik heb, Shin Splint, daar waarschuwden al veel mensen voor. Omdat ik dat heb mag ik 4 weken niet belastend sporten voor mijn benen dus ik doe niets meer aan hardlopen en aan cardio in de sportschool. Ik mag wel krachtoefeningen doen en fietsen en rustig wandelen dus dan doe ik dat maar gewoon. Ik pak overal de fiets naar toe en wandel lekker. Ik had nog wel bootcamp gedaan van het weekend in het park maar eigenlijk mag ik dat nu ook niet doen. Tenminste ik mag alleen de oefeningen doen met spierkracht, helaas dus niet rennen, touwtje springen of dat soort dingen.

Ik ben nu in behandeling voor mijn pijn en afgelopen maandag hebben ze mijn rechterbeen behandeld met dry needling wat verrekte pijnlijk was maar ik merk wel dat het werkt. Dinsdag is mijn andere been aan de beurt en ben er best een beetje bang voor. Mochten jullie daar meer over willen weten of mijn uitgebreide ervaring willen weten kan ik daar misschien wel eens een keer een artikel over maken.

Het is nu dus vooral rust nemen en goed herstellen. Samen met mijn fysio ga ik daarna kijken naar een schema qua beweging wat bij mij past en of ik überhaupt wel weer mag gaan hardlopen. Want mijn lichaam, de houding en mijn achtergrond is niet echt gemaakt voor hardlopen, dat was al snel duidelijk.

Qua eten heb ik dus het redelijk gedaan, maar niet fantastisch. Laten we naar de resultaten gaan kijken.

BEGIN 2017

 • Gewicht: 88,2 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

VORIGE WEEK

 • Gewicht: 91,0 kg
 • Buikomvang: 104 cm
 • Beenomvang: 66 cm
 • Armomvang: 32 cm

DEZE WEEK

 • Gewicht: 91,0 kg
 • Buikomvang: 104 cm
 • Beenomvang: 65 cm
 • Armomvang: 32 cm

Helaas geen hele spannende week, maar er is wel een centimeter van mijn beenomvang af! Gelukkig heb ik deze week helemaal niets qua feestjes of afspraken op de planning staan dus hopelijk komt het deze week goed. Geen verleidingen meer en mijzelf maar streng toespreken. Tot volgende week!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply
  femketje
  22 juli 2017 at 08:01

  ik vind dat je het helemaal niet slecht doet! <3

 • Reply
  chucky1012
  22 juli 2017 at 08:11

  Sterkte en beterschap Xoxo

 • Reply
  Susan
  22 juli 2017 at 08:23

  Balen van je shin splints joh!

 • Reply
  Hafsa
  22 juli 2017 at 11:49

  Is cambridge niet een idee voor jou? En daarna je leefstijl aanpassen zodat je op gewicht blijft? Bij mij helpt het in ieder geval.

 • Reply
  Kelly
  22 juli 2017 at 13:02

  Beterschap! Rustig aan doen, de kilo’s en cm’s komen vanzelf wel!

 • Reply
  Annika
  22 juli 2017 at 16:18

  Ik merk ook dat ik meer moeite heb met mijn eetpatroon als ik niet lekker in mijn vel zit. De afgelopen weken gaat het goed, gelukkig. Het is en blijft een marathon en geen sprint, helaas.

 • Reply
  Charlotte
  22 juli 2017 at 21:59

  Ik lees zo nu en dan je updates en vind het zo onwijs knap dat je blijft doorzetten!

 • Reply
  Anneke
  23 juli 2017 at 10:47

  Ik heb dry needling in mijn onderrug en billen gehad. En inderdaad, dat doet echt heel zeer, maar het heeft mij ook geholpen. Ik zou daar dus zeker mee doorgaan!
  Ik wil eigenlijk ook nog een keer mijn nek laten doen i.v.m. hoofdpijn, maar dat komt nog wel haha.

  Ik vind ook dat je het niet slecht doet. Heb soms het gevoel dat je het voor jezelf heel moeilijk maakt, waardoor je gefrustreerd raakt, en daardoor weer sneller terugvalt. Een soort van vicieuze cirkel dus.
  Onthoudt dat de kilo’s er niet in 2 weken aan zaten, dus ze gaan er ook niet in 2 kilo af, neem je tijd.

  Ikzelf eet al geruime tijd (2 jaar) koolhydraatarm. Ik merk dat ik me daar het meest prettig bij voel. Het heeft ook even geduurd voor ik echt de knop om kon zetten, maar het is nu echt een gewoonte geworden, en niet iets wat je even doet als je broek weer wat strakker zit.
  En ik heb ook geaccepteerd dat het niet erg is om soms te zondigen, maar kan daarna wel de draad weer oppakken.

  Ik denk dat het ontwikkelen van een gezond eet- en bewegingspatroon op de lange termijn beter resultaat geeft dan om de zoveel weken jezelf in een soort crash dieet te storten. Dat kan niemand vol houden.
  Succes!

 • Reply
  Maerlous
  24 juli 2017 at 23:56

  Wil het toch even zeggen, maar pas goed op met je shin splint. Ikzelf had meer dan 10 jaar gelden mijn eerste klachten en heb ze nooit serieus genomen /genegeerd. Met als gevolg dat ik nu, zo’n 10 jaar later, nog steeds met klachten rondloop. Dat wil zeggen, kan geen leuke /goedkope schoenen meer aan ivm slecht voetbed. Ben helemaal afhankelijk van mijn steunzolen, zonder kan ik echt niet meer. Dit klinkt niet zo vervelend, maar op een zomerdag zou ik ook wel graag op slippers rondlopen. Tevens sla ik feestjes en festivals meestal over omdat ik het óf niet de hele avond volhoudt, of wekenlang napijn heb dat ik het niet waard vind. Tegenwoordig draag ik met sporten en feestjes wel compressiesokken, waardoor het wat draaglijker is. Maar klachten na die tijd houd ik altijd. Ik heb al vanalles geprobeerd om het weer weg te krijgen, maar ik dit geval: voorkomen is beter dan genezen. Ik wil je ook echt niet ontmoedigen want je bent super goed bezig!! Maar ik wil je alleen waarschuwen want shin splint is een serieuze blessure die de rest van leven (negatief) kan beinvloeden. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar je ervaring met dry needling want dat ik het enige (naast een operatie) dat ik qua behandeling nog nooit geprobeerd heb. Ik wens je in ieder geval veel succes met het herstel en luister goed naar je lichaam! Groetjes Marlous

 • Reply
  byrenate
  1 augustus 2017 at 22:25

  je bent goed bezig. maar hou vol….wat ik jou kan aan raden is bodie boost echt dat is echt een super dieet / andere levenstijl. gezond eten met verplicht snoepen…..het boek kun je bestellen bij bol.com en ze hebben een site en instagram…… ik doe het al een tijdje wat een verademing….. zo makkelijk te volgen… ben benieuwd of je het wat vind.

 • Laat een reactie achter