Search
Close this search box.

Afval update: jarig en een lekker recept!

Afval update: jarig en een lekker recept!

Er is weer een week voorbij met onder andere mijn verjaardag – leeslekkere taart en hapjes eten -, mijn airfryer grondig uittesten, lekker veel wandelen en een nieuwe favoriete lunch te hebben ontdekt. Ik heb een drukke maar leuke week achter de boeg en zo goed mogelijk als het kon proberen te leven, maar ik heb het toch lastig en merk dat ik in één of andere sleur zit waarbij het allemaal niet zo makkelijk meer gaat. Misschien kom je op een gegeven moment op zo een punt dat je tevreden met jezelf bent?

Ik had het er van de week nog met een vriendin over die ook bezig is gezonder te leven met af te vallen. Als je op een gegeven moment over het ergste heen bent (hier – 15 kilo) ben je op een gegeven moment tevreden met jezelf en is de nood en dus ook motivatie wat minder. Ik zal niet zeggen dat ik een droomfiguur heb en slank ben, maar ik ben wel tevreden met mezelf. Ik kan naar mijzelf in de spiegel kijken en kijk dan tevreden naar mijzelf. Er zijn altijd puntjes van kritiek, maar als ik slanke mensen mag geloven zijn die er dan nog steeds.

Hierdoor vind ik het lastiger streng voor mezelf te zijn en de touwtjes strak in handen te hebben. Er mag voor de gezondheid echt nog wel een paar kilo vanaf, maar ik kan ook zo intens van eten genieten dat ik het gewoon lastig vind. Gelukkig heb ik vanaf nu een airfryer en kan ik daar super lekkere dingen in maken zonder vet te gebruiken! En een vriendinnetje liet mij de meest lekkere – en redelijke gezonde – salade ooit zien. Ik deel het recept met jullie!

Afval update: jarig en een lekker recept!

Wat heb je nodig?

 • avocado
 • blikje tonijn op water
 • tomaatjes
 • uitje
 • halve eetlepel yoghurt mayonaise
 • peper
 • zout

Afval update: jarig en een lekker recept!

Afval update: jarig en een lekker recept!

Je doet alle ingrediënten in een kom (laat wel de tonijn goed uitlekken), snijdt de tomaat en ui in stukjes en prakt het tot een glad mengsel met daarin natuurlijk wel stukjes tomaat en uit. Smeert het daarna op een broodje en klaar is kees. Dit bovenstaande recept is voldoende voor 4 rijkbelegde broodjes. Dit is echt zo lekker, ik kan het elke dag wel eten. Vooral op een warm en vers afgebakken bruin broodje.Afval update: jarig en een lekker recept!

Voor de rest heb ik ook de meest lekkere honingmosterd kip uit de airfryer gemaakt en snacks zoals aardappeltjes die ik normaal in de pan gooide zijn ook zoveel lekkerder. Maar goed, hoe staat het met de kilo’s? Lees dat ik naast deze gezondere maaltijden ook best wel uitbreid van mijn verjaardag heb genoten en de taart niet in één keer opging dus nog 2 dagen aan gebak had.

BEGIN 2017

 • Gewicht: 88,2 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

VORIGE WEEK

 • Gewicht: 86,9 kg
 • Buikomvang: 100 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

DEZE WEEK

 • Gewicht: 86,7 kg
 • Buikomvang: 100 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

Afval update: jarig en een lekker recept!

Helaas is er niet veel af, maar dat komt denk ik mede door het eten op mijn verjaardag en dat ik weer ongesteld ben geworden deze periode. Ik merk dat ik dan altijd wel 1 tot 2 kilo aankom. Ik heb flink veel gewandeld deze week, ik denk bijna iedere dag toch wel dik een uur en dat bevalt mij wel. Nu het ook beter weer wordt zit ik er zelfs aan te denken te gaan hardlopen, maar dat is nog wel even een muurtje waar ik overheen moet, dus alle tips zijn welkom! Voor nu zit ik weer echt in rustiger vaarwater en hoop dat ik mijn dagelijkse behoeftes en verlangen naar eten wat aan de kant kan zetten en bewuster te gaan genieten. En comments dat ik beter kan gaan stoppen is geen optie. Ik heb deze updates echt nodig als stok achter de deur, ik ben bloed eerlijk over mijn proces. Als ik deze updates niet meer zou schrijven weet ik zeker dat ik een stuk meer ga (vr)eten…

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

13 reacties

 1. Voor hardlopen raad ik EVY aan. Echt hele fijne en realistische opbouw. Prima vol te houden. En lukt een les een keer niet in een keer doe je die nog een keer tot het wel lukt.

  Ik heb een nieuwe stap gemaakt en heb volgende week mijn eerste training met een personal trainer. Ik heb net als jou wel het punt bereikt ik ben gelukkig maar ik weet ook dat er dan vaak een groei weer zit doordat je de touwtjes laat vieren. Dus ik heb besloten om echt nog helemaal alles op alles te zetten en gewoon ervaren en voelen hoe het is om echt slanker en gespierder te zijn. Alleen lukt het mij niet meer en daarom deze stap. Omdat ik het waard ben.

  Wandelen is ook heerlijk! Misschien is een stappenteller een stimulans om nog meer te bewegen.

  Succes!

 2. Dat had ik ook als ik ongesteld moest worden, maar ik schommelde een halve tot anderhalve kilo en geen twee kilo. Probeer eens om te gaan zwemmen en fitness doet ook wonderen als je af wil vallen. Met alleen wandelen kom je er niet. Meer bewegen en sporten is het advies. Als je gaat sporten dan zal je merken dat je minder trek in ongezonde dingen krijgt heeft bij mij ook gewerkt. Je kan ook eens aan een spinning les meedoen, verbrand je een hoop calorieën mee en het is goed voor je billen. Lekker recept met dat broodje tonijn.

 3. Dat klinkt best als een goede week. Wandelen is sowieso goed voor je gezindheid. Heb zelf een stappenteller als stok achter de deur. Vroeg me af of je wat met de comments kan of ze nou kritisch zijn of niet. Dat er dingen instaan waar je wel wat mee kan en wat goed voor je voelt. Hoe dan ook, succes komende week.

 4. gewoon lekker door gaan meis en tevreden met jezelf zijn…..denk dat menig vrouw nooit tevreden is of word me zich zelf. als je je maar goed voelt ;)

 5. Tip voor hardlopen: Live Love Run van Annemerel (ook youtuber – annemerelcom)
  Super inspirerend en zij geeft goede tips!

  Succes!

 6. Oehh wat herkenbaar weer! Ik ben nooit echt ‘dik’ geweest, eerder aan de dunne kant, maar nu ik meer zelfverzekerder ben geworden vind ik het ook wel prima zo. Ik zit beter in m’n vel en sport veel (zonder resultaat, maar ik vind het heerlijk!)

  Lekker blijven bewegen en niet te druk maken om je gewicht!

 7. Wauw, -15 kilo, daar moet ik nog maar zien te komen! Heel knap dat je al zover bent en ieder beetje helpt, dus het is ook niet erg als je eens wat minder afvalt.

 8. Herkenbaar! Bij mij is er in afgelopen tijd -17 af gegaan. Ben zeker nog niet slank, maar wel stuk meer tevreden met mezelf. In de afgelopen drie maanden ook maar 1 kilo afgevallen, maar ook niet streng bezig geweest. Je moet maar zo zien ook dat je ook niet bent aangekomen in ieder geval! Aankomen gaat altijd zoveel makkelijker dan afvallen in mijn geval.. Zet hem op! Ik vind het knap dat je erover blogt ook! En ik moet ook weer streng zijn voor mezelf!

 9. hoi
  als je tevreden bent met hoe je bent ,en ook nog fit(ter), geniet dan hiervan ! :)
  al dat gelijn daar is niemand gelukkig van geworden, maak gewoon gezonde(re) keuzes bij het eten, fijn weekend :) Hoe gaat het met Mila ???

 10. Wat ik me afvraag als ik de updates lees is of je wel echt af wilt vallen? Als je het wilt, ga er dan voor! Maar dan ook echt! Probeer dat eens een maandje en zie of je resultaat hebt. En dan ook echt een maandje goed. Friet, taart, koekjes en toetjes alleen als absolute uitzondering. Als je weet dat er een verjaardag aan komt, dan de dag ervoor en de dag erna even wat strenger. Meestal als je weer eens goede resultaten hebt geboekt, komt de motivatie wel weer terug.
  En als je niet af wilt vallen, ook prima! Toch?! Dan hoef je jezelf in ieder geval niet te kwellen met het idee dat je op dieet bent, maar ondertussen geen resultaten behaald.

  Ik hoop dat dit niet te hard overkomt :) Het is goed bedoeld!

 11. Tevreden is tevreden! Goed in je vel zitten is het belangrijkste. Als je ongesteld bent, heb je dan ook altijd een opgeblazen buik? Ben altijd een stuk boller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *