Search
Close this search box.

Afval update: is de week nu al voorbij?

Afval update: is de week nu al voorbij?

Jeetje, wat is deze week voorbij gevlogen zeg! Ik ben natuurlijk druk met werken bij de Albert Heijn (echt de laatste loodjes) en was druk met afspraken en werken thuis aan mijn blog. Ik heb het idee dat het maandag is maar het is alweer vrijdag en dat betekend dat ik ook mijn weegmoment heb. Ik kan me amper meer herinneren hoe mijn week is gegaan maar er zitten goede en slechte dagen tussen. Wat is de tussenstand?

Eigenlijk heb ik helemaal niet zoveel te vertellen over deze week. Ik was druk en heb daarom amper op mijn eten gelet. Hierbij bedoel ik niet dat ik slecht heb gegeten, nee ik ben er gewoon niet bewust mee bezig geweest wanneer ik wat at. Ik heb over het algemeen wel gewoon lekker gezond gegeten – behalve op de verjaardag van mijn moeder – maar heb natuurlijk wel van het bijzondere eten in Parc Broekhuizen genoten, maar dat was gelukkig geen vette hap dus volgens mij kon dat prima.

Aan sporten ben ik gewoon niet toegekomen deze week. Als je 30 uur werkt en daarbij ook nog eens je site moet bijhouden en allemaal afspraken en deadlines hebt, dan ben je best even druk bezig. Ook merk ik dat de Pfeiffer nog niet helemaal verdwenen is en ik toch wel erg moe ben aan het eind van de dag.

Afval update: is de week nu al voorbij?

Gelukkig heb ik wel goed nieuws gehad bij de fysio en mijn blessure is zo goed als over en ik mag weer lekker sporten en bewegen. Ik mag alleen nog niet hardlopen en springen, want daarvoor moet ik eerst goed aan mijn lichaam werken. Ik heb oefeningen meegekregen om mijn ‘core’ sterker te maken en meer balans te vinden. Ik doe dus netjes elke dag mijn oefeningen en loop ook weer lekker veel zodat ik toch minimaal die 10.000 stappen per dag probeer te halen. Ook probeer ik me zo goed mogelijk aan de Weight Watcher punten te houden dus dat gaat goed! En voor de rest kan ik eigenlijk niet veel kwijt over deze week, hij is totaal aan mij voorbij gevlogen.

BEGIN 2017

 • Gewicht: 88,2 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm
 • Vetpercentage: 33,9 %

VORIGE WEEK

 • Gewicht: 91,0 kg
 • Buikomvang: 103 cm
 • Beenomvang: 63 cm
 • Armomvang: 31 cm
 • Vetpercentage: 29,7 %

DEZE WEEK

 • Gewicht: 91,2 kg
 • Buikomvang: 103 cm
 • Beenomvang: 63 cm
 • Armomvang: 31 cm
 • Vetpercentage: 27,8 %

Ik had wel verwacht dat er niet zoveel vanaf zou zijn, weet niet waarom, maar dat voorgevoel had ik. Ik heb niet slecht gegeten ofzo, maar ook niet heel streng deze week waardoor de kilo’s er af vliegen. Maar mijn vetpercentage is wel weer gezakt en daar ben ik blij mee! Ik denk dat toch door de oefeningen van de fysio (planken, squads, etc) helpen aan sterkere spieren en mijn vetpercentage daarmee afneemt. Ook eet ik veel proteïne producten en misschien werkt dat ook mee. Ik voel ook wel dat alles iets strakker wordt.

Over deze week ben ik niet ontevreden. Er komt weer een chaotische en hectische week aan met alleen maar werken en hopelijk flink vooruit werken omdat ik er de hele maand september niet ben, maar ik hoop wel dat dat tussendoor met een komkommertje en een salade kan. Ik ben blij hoe het gaat, tot volgende week!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

12 reacties

 1. Het is inderdaad goed om het per week te bekijken en fijn dat het meestal ook lukt met de stappen zetten! Voldoende bewegen scheelt echt enorm! Ik ben vorig jaar heel veel afgevallen door veel te sporten en goed op mijn eten te passen. Om nu op gewicht te blijven snoep ik doordeweek niet, alleen in het weekend. Met blijven sporten gaat het gelukkig goed.

 2. Heel goed! Om te kijken naar vetpercentage is eigenlijk ook slimmer dan naar gewicht, aangezien spieren veel zwaarder zijn en het totaalbeeld dus vertekent. Zolang je jezelf goed voelt en strakker voelt worden is het eigenlijk alleen maar goed!

 3. Je fit voelen is belangrijker dan het getal op de weegschaal. Misschien is pilates wat voor je. Dat helpt goed voor je buikspieren, balans etc.

  1. Ja dat klopt. Ik doe al vier jaar aan pilates. En dat helpt voor je spieren. En zo’n uurtje is gezellig met allemaal dames en goede muziek. Maar ook voor je core werkt dit heel goed. Ik doe dit twee keer per week en drie keer per week gewoon fitness en zwemmen.

 4. Iedereen is altijd zo lief voor je.
  Ik vind het gewoon jammer om iedere keer opnieuw te moeten lezen dat je goede en slechte dagen had en dat er weer niet zoveel is veranderd.
  Het is nochtans heel simpel. Als je wil dat er wat verandert dan moet je dat echt zelf realiseren. Keuzes maken er er gewoon voor gaan. Hoop dat je echt eens een knop kan omdraaien.
  Van dit slabakken word je volgens mij alleen maar ongelukkig.

 5. Goed dat je vetpercentage gezakt is. Verder hoop ik dat je binnenkort de knop kan omdraaien en je niet langer elke afvalupdate begint met ‘er waren goede en slechte dagen’. :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *