Afval update: ik voel me goed!

Vorige week was er geen afvalupdate omdat ik hem helemaal vergeten was, ik dacht dat er nog maar één week voorbij was maar dat waren er blijkbaar al weer twee. De tijd vliegt en ik ben ook ontzettend druk met allemaal leuke dingen en vaak hoort daar ook wat lekkers bij. Ik moet zeggen dat ik daar wel op probeer te letten, als ik wat lekkers neem het met mate te doen en daar ook zeker mijn voeding van de rest van de dag op aanpas. Benieuwd hoe mijn afgelopen drie (blijkbaar) weken vergingen, kijk dan verder!

Laten we meteen de eerste grote vooruitgang zeggen, ik ben tevreden met mijzelf! Als ik naar een foto kijk zie ik mijzelf en zie ik daar gewoon een mooie wat vollere vrouw staan. Ik heb niet het idee dat ik dik of te dik ben. Ik heb natuurlijk mijn lengte mee en ik heb ook het geluk dat het vet niet overal op één plek zit maar redelijk verdeeld over mijn lichaam zit. Mijn riem kan vanaf het begin 3 gaatjes strakker dicht en van shirtjes kan ik nu een L en maat 42 aan en dat kon ik een hele tijd ook niet meer. Mijn broeken zitten minder strak en toen het mooi weer was had ik geen problemen om met een korte broek de straat op te gaan.

Ik ben best wat afgevallen, niet zo zeer in kilo’s maar wel in centimeters. Of dat door het sporten of het eten komt, ik weet het niet. Maar als ik naar mijzelf kijk ben ik tevreden en vind ik dat ik er mag wezen en dat vind ik oprecht. Natuurlijk zou het beter zijn een paar kilo minder te wegen (en dat doel wil ik ook wel halen). Alleen dat doe ik dan wel op mijn rustige manier zodat het er langzaam af gaat, maar niet meer bij komt.

De afgelopen tijd heb ik veel lekkers gegeten, maar daar staat wel tegenover dat ik de hele maand april elke dag minimaal 10.000 stappen heb gezet en me hier ook heel netjes aan heb gehouden. Ik ga bijna overal met de fiets heen of lopend. Heb dansend in de kroeg gestaan en lette op mijn drinken. Ging per week weer minimaal twee keer sporten en op deze manier is het leuk en vol te houden. Stiekem verwacht ik dat er niets af is maar eigenlijk vind ik dat niet zo erg. Ik ben blij en gelukkig hoe ik nu ben en dat meen ik oprecht.

BEGIN 2018

 • Gewicht: 96,0 kg
 • Heupomvang: 109 cm
 • Beenomvang: 62 cm
 • Armomvang: 34 cm
 • Vetpercentage: 31,7 %

DRIE WEKEN GELEDEN

 • Gewicht: 89,7 kg
 • Heupomvang: 97 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm
 • Vetpercentage: 27,7 %

DEZE WEEK

 • Gewicht: 89,9 kg
 • Heupomvang: 97 cm
 • Beenomvang: 59 cm
 • Armomvang: 29 cm
 • Vetpercentage: 26,8 %

Ik had het wel verwacht dat er niets af zou zijn en wellicht iets bij aan was gekomen, maar eigenlijk is het ook wel weer stabiel gebleven. In de sportschool ben ik naast cardio ook flink mijn armen en benen aan het trainen en ik merkte al aan mijzelf dat ik daar steeds beter en sterker in werd. Blijkbaar heeft zich dat ook beloond in centimeters en mijn vetpercentage. Omdat ik gewoon rustig doorga met mijn afval proces en er niet iedere week kilo’s af vliegen is het misschien niet zo boeiend dit iedere week of twee weken te lezen. Misschien is het daarom leuker dit één maal per maand te doen. Dan blijf ik doorgaan en de motivatie houden om cijfers te moeten delen en mijn best te doen en jullie kunnen mij af en toe een hart onder de riem steken. Tot over een maand!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply
  Nathalie
  28 april 2018 at 09:56

  Wat ben je goed bezig! Het belangrijkste zeg je zelf eigenlijk al; tevreden zijn met wat je in de spiegel ziet! Super hoor

 • Reply
  Stephanie
  28 april 2018 at 10:57

  Goed bezig! Ik zou je updates wel graag 2 wekelijks willen blijven zien!

 • Reply
  Rachel
  28 april 2018 at 11:23

  heel goed meis!!

 • Reply
  sneeuwkipje / Jessica
  28 april 2018 at 16:36

  Knap om te zien dat je nu helemaal aan het omschakelen bent en tevreden kan zijn met jezelf. Dat is het allerbelangrijkste wat er is. Succes met het laatste beetje wat je er af wilt hebben.
  Als het inderdaad niet zo hard gaat, wat ook niet hoeft, is het niet interessant om ongeveer iedere 2 weken hetzelfde te zien. Je mag het rustig naar 1x in de maand van maken.

 • Reply
  Anne
  28 april 2018 at 21:43

  Super hoor Aranka, vooral dat je een stuk gezonder leeft (en je waarschijnlijk fitter voelt) maar ook dat je tevreden met jezelf bent!

 • Reply
  Iris
  29 april 2018 at 07:17

  Goed bezig. Je hebt inderdaad je lengte mee, want ik weeg 65 kilo en draag ook shirtjes maat 42. Eens per maand een update kan ook, wat je zelf wilt.

 • Reply
  Cindy Helmich
  29 april 2018 at 09:22

  En daar gaat het om, of je je goed voelt. Heb af en toe een behoorlijke kritische comment geplaatst. Gewoon om je even een soort van “schop onder je kont” te geven. Goedbedoeld uiteraard.
  Maar je bent nu goed bezig, hebt een soort van balans gevonden, gezond eten, sporten. Maar ook ruimte voor af en toe wat lekkers (en dat is meestal toch iets ongezonds, bij mij ook hoor!)
  Ben zelf 27 kg afgevallen met WW. Ben vorig jaar oktober gestopt omdat ik niet meer afviel en eigenlijk tevreden was. Probeer nu alsnog wat extra’s af te vallen, en mijn 2 “kerstkilo’s” kwijt te raken, maar lukt niet. Ook niet met opnieuw aanmelden bij WW en weer alles registreren.
  Vind ik dat erg? Stiekem niet, omdat ik gewoon tevreden ben, sport nog steeds 2 keer per week. Eet meestal heel gezond, loop elke dag minstens 10.000 stapppen en vind het goed zo.
  Die kilo’s gaan er denk ik wel af als ik niet af en toe dat ijsje neem, of iets anders lekkers. Weet dondersgoed waar het van komt.
  Maar wil ik dat? Misschien, in een later stadium, voor nu vind ik het even goed zo.

 • Reply
  chucky1012
  30 april 2018 at 09:07

  Zo goed van jou!
  Jij bent goed bezig en zo is het….
  Als jij zelf gelukkig bent en doen kunt wat jij zelf wilt moet je dat doen…..
  Jij ziet er heel goed uit ??

  Xoxo

 • Reply
  Patricia
  30 april 2018 at 20:59

  Je straalt op de foto en dat is toch uiteindelijk waar het om gaat :) Dat je blij wordt van jezelf en het leven. Ga zo door! Die laatste kilo’s gaan er uiteindelijk echt nog wel af met deze positieve instelling :)

 • Reply
  Naat1623
  5 mei 2018 at 11:01

  Supergoed bezig! Ook ik gaf weleens misschien on aardig commentaar. Maar dat was om je goed te kunnen helpen. Nu zie ik dat het goed gaat. Supergoed. De laatste kilo’s gaan vanzelf. Beter langzaam en blijvend afvallen, dan snel en dat alles er zo weer aanzit. Succes je kunt het.

 • Laat een reactie achter