Afval update: iets te veel lekker eten

Afval update: iets te veel lekker eten

Afgelopen week was echt een feestje voor mijn maag, die heeft in tijden niet zoveel lekkere dingen gehad als deze week. En ik voelde me bijna schuldig dat ik me zo heb laten gaan. Ik ben namelijk twee keer uit eten geweest, heb gebarbecued en niet al te gezond gegeten. Goed, ik geef jullie weer een update met cijfertjes en al!

Afval update: iets te veel lekker eten

Op donderdag heb ik mijn weegdag dus ik leef van donderdag tot donderdag als mijn week zeg maar. Dat ging hartstikke goed tot zaterdag, want ik had zin in een lekkere lunch met Danny en toen kwamen er al snel de croissantjes. Zondag vierde mijn opa zijn verjaardag voor de kinderen en kleinkinderen met een barbecue. En laat mij nou echt gek zijn op vlees, sausjes, salades en ga zo maar door, ook geen goede dag dus.

Maandag probeerde ik gezond te doen en hield me de hele dag netjes aan mijn punten. Tot dat we ’s avonds nog even de stad in gingen om een rondje Pokémons te vangen, je raadt het al, dat eindigde bij de ijssalon… Ook dinsdag was een slechte dag omdat ik uit eten ging bij La Cubanita, wat ook niet bekend staat als het meest gezonde restaurant. Woensdag ging ik gezellig een dagje met mijn zusje en moeder de stad in en we eindigde al snel bij een sushi tent om te lunchen. Dus ja je leest het goed, ik heb alles behalve WW proof gegeten…

En stiekem baal ik daar wel een beetje van want ik heb nog geen enkele week echt goed aan mijn WW kunnen houden zonder een uitstapje te maken naar verkeerd eten. Maar aan de andere kant, ik blijf wel steeds afvallen dus dat is me ook een raadsel (kun je nagaan hoe slecht ik at voor WW). Goed, ik heb me voorgenomen we deze week (donderdag tot donderdag) echt streng te houden aan mijn WW, gisteren heb ik alleen ’s avonds wat droge plakjes worst gehad en een alcoholisch drankje, maar de rest van de week moet ik streng zijn, dus ben benieuwd wat er straks vanaf is.

Afval update: iets te veel lekker eten

Maar toch zijn de resultaten deze week niet slecht! Al is er niets van de centimeters af (maar ik ben ook ongesteld en merk dat ik dan altijd een opgezet gevoel heb en er plots 2 kilo bij aan zit) maar wel wat in gewicht, zelfs met het slechte eten van de afgelopen week! Komtie:

Vorige week

 • Gewicht: 88,9 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 65 cm
 • Armomvang: 32 cm

Deze week

 • Gewicht: 88,3 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 65 cm
 • Armomvang: 32 cm

Toch nog 600 gram eraf en dat vind ik netjes in een week tijd met dit soort lekkernijen. Wat ik dus al aangaf, ik ben erg benieuwd hoe ver ik het deze week ga schoppen door echt me aan mijn punten te houden (met het weekend met de worst en drank niet meegerekend). Ik hoop dat als mijn ongesteldheid over is ik ook een paar centimeter mag verliezen. Maar in totaal ben ik nu bijna 14 kilo kwijt dus ik ben heel tevreden, hopelijk haal ik aan het eind van het jaar de 20 kilo, of misschien wel eerder! Een gewicht van 75 – 80 kilo zou ik geweldig vinden. Hoe gaat het met jullie en afvallen?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reply
  chucky1012
  6 augustus 2016 at 15:07

  Dat heb je goed gedaan en ach men moet ook nog kunnen genieten….. ;-)

 • Reply
  Laura
  6 augustus 2016 at 16:34

  Er zitten altijd mindere weken tussen maar je bent toch nog afgevallen, super!

 • Reply
  Lot
  6 augustus 2016 at 17:15

  Super goed! Elk grammetje is er eentje en moet ook kunnen. Als je jezelf dit soort dingen niet gunt wordt het afvallen iets naars in je leven terwijl het in mijn ogen juist iets positiefs moet zijn! Ik ben zelf vrij recent gestart met proberen af te vallen door (veel) minder calorieën te gaan eten en ik val daarmee heel langzaam af. Zo een 0.4 kilo per week.. mag ik vragen hoelang jij met weight watchers over die 14 kilo hebt gedaan?
  Liefs!

  • Reply
   Aranka
   6 augustus 2016 at 17:22

   Ik ben 1 februari begonnen. Heb toen twee maand er niets mee gedaan en ben toen vrijwel stabiel gebleven!

 • Reply
  Jessica
  6 augustus 2016 at 17:26

  Misschien doordat je veel werkt en Pokemon go speelt bent afgevallen :).

  Ik ben sinds begin april 9,5kg afgevallen. Om een gezond gewicht (en vet percentage) te halen moet ik nog 10 kg afvallen. Ik volg geen weight watchers maar gebruik de App myfitnesspal en hou alles bij wat ik eet. Ik zorg er voor dat ik genoeg van elke voeding stof binnen krijg. En natuurlijk sporten, de trap nemen, fietsen doet wonderen

 • Reply
  Yvonne
  6 augustus 2016 at 19:19

  Toch nog 600 gram eraf?! Wat fijn! Dat biedt mij ook hoop nu ik net een stuk appelcake op heb en een flink bord patat met volvette mayo. En satésaus. ? Maar goed, het is weekend dus dan vind ik het goed. En ik doe braaf elke ochtend buikspieroefeningen en andere bewegingen op mijn sportmatje. En snoepen doe ik verder niet meer de laatste weken. Morgen ga ik weer stukken gezonder en wat minder eten dan vandaag. Je bent niet meteen verloren als je eventjes minder oplet, toch! ;-)

 • Reply
  Laura
  6 augustus 2016 at 20:11

  Netjes hoor! Ondanks al het lekkere eten toch nog wat afgevallen! Goed bezig :)

 • Reply
  Florence Vlogt
  6 augustus 2016 at 20:16

  Zet hem op Aranka, ben benieuwd wat je behaald als je een week goed je eraan houdt. Je kunt het xx

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  7 augustus 2016 at 09:43

  Goed bezig! Houd vol :)

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  7 augustus 2016 at 10:17

  Goed hoor! Er is steeds ook zoveel lekkers overal, haha. Ik sta zelf al weken stil op hetzelfde gewicht, zo irritant!

 • Reply
  Varenka W
  7 augustus 2016 at 11:03

  Lieve Aranka, gezelligheid hoort bij jouw!
  Liever een zus, vriendin, dochter die gezellig & gezond is dan een super strakke sla blaadjes etende doos….toch?!
  En je blijft afvallen…wow….nou ik vind dat je er super goed uit ziet en je bent je nu bewust van wat je hele dagen in je giegel stopt, vroeger niet, dus hey…dan ben je automatisch al op de goede weg.
  Genieten moet ook kunnen, wat heeft het anders nog voorzin als je heel je leven alleen maar verstandig bezig bent…daar word niemand gelukkig van denk ik.
  Je doet het juist heeeel goed als ik het zo lees.
  Liefs..

 • Reply
  rachel
  7 augustus 2016 at 17:06

  super en had het al eens eerder gezegd, je moet blijven genieten anders word afvallen een hel. en met pokemon vangen ben je ook lekker in beweging :D

 • Reply
  Kim
  8 augustus 2016 at 12:44

  Netjes hoor! Ik ben vandaag gestart met Grip op Koolhydraten en hoop zo wat kilootjes die zijn blijven hangen na de zwangerschap kwijt te raken.

 • Laat een reactie achter