Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afval update: hoe gingen de eerste twee weken?

Afval update: hoe gingen de eerste twee weken?

Er zijn twee weken voorbij en het is tijd om de eerste balans op te maken. Ik haalde iedere dag mijn stappendoel, ik ging drie keer per week sporten en lette met regelmaat op mijn voeding. Natuurlijk zaten er wel momentjes van genieten tussen maar in grove lijnen is het heel goed gegaan.

En ik moet zeggen dat ik het echt merk, mijn conditie sprint als een gek vooruit. Ik had begin een rusthartslag van 72 en zit nu op de 61, een heel verschil toch? Merk dat ik de oefeningen steeds beter kan uithouden in de sportschool en dat ze zelfs wel zwaarder kunnen. Ook vind ik het gewoon leuk om samen met een vriendin te doen en lekker bezig te zijn. Omdat ik ook meer rust heb van één artikel per dag en lekker vooruit kan werken sta ik ook veel rustiger in de sportschool en kijk ik niet op de klok om om zo laat weer thuis te zijn.

Naast het sporten probeer ik ook iedere dag mijn stappendoel van 8.000 te halen. Ik heb geen doel van 10.000 omdat ik dat gewoon echt niet haal omdat ik alleen maar thuis ben. Als ik de 10.000 moet halen moet ik er echt op uit gaan of sporten om dat te halen en daar heb ik gewoon niet altijd tijd voor omdat ik verschillende dingen af moet hebben en natuurlijk nu ook weer werk. Maar de 8.000 daar kom ik elke dag wel aan en ook bijna iedere dag wel aan de 10.000 stappen of meer.

Qua eten gaat het goed maar heb ik toch ook wel mijn zwakke momenten als er meer eten voor het grijpen staat dan lief is. Zoals eten met alles uitgestald of tafel of een maaltijd wat ik erg lekker vind en veel van blijft liggen of staan. Dan is de verleiding groot om meer te nemen dan goed voor je is. En ik vind het lastig als Danny of iemand anders wat lekkers eet of iets wat er nog was en echt op moet. Maar goed dat zijn weer de bekende excuses waar jullie het over hebben. Laten we gaan kijken naar de cijfers.

BEGIN 2018

 • Gewicht: 96,0 kg
 • Heupomvang: 109 cm
 • Beenomvang: 62 cm
 • Armomvang: 34 cm
 • Vetpercentage: 31,7 %

Twee weken geleden

 • Gewicht: 94,4 kg
 • Heupomvang: 108 cm
 • Beenomvang: 62 cm
 • Armomvang: 34 cm
 • Vetpercentage: 30,4 %

Deze week

 • Gewicht: 94,4 kg
 • Heupomvang: 105 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 33 cm
 • Vetpercentage: 29,2 %

Balen er is echt niets vanaf gegaan qua gewicht, maar ik heb best veel gesport (en ben ongesteld geworden terwijl ik me heb gewogen) dus misschien is dat ook een beetje de reden. Maar er zijn wel behoorlijk wat centimeters af en daar ben ik blij mee en dat kan ik ook al wel echt merken aan mijn buik! De broeken zitten minder strak en het volgende gaatje in mijn riem gebruik ik steeds vaker.

De aankomende twee weken ga ik weer enthousiast verder en hoop het drie keer per week sporten vol te houden en gewoon gezonder te eten. Het voelt inderdaad wel goed om lekker bezig te zijn!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

14 reacties

 1. Vergeet niet dat spiermassa meer weegt dan vetmassa! Dat je dus in buikomvang de centimeters kwijt bent is alleen maar gunstig ? Ga zo door!

 2. Hou vol meid!!! Kijk niet naar de kilo’s! Soms weeg je minder maar voel je je niet slanker of mooier!!! Gezond bezig zijn geeft je n super gevoel!! Als het van binnen goed zit straal je dat uit!! Keep up the good work! ?

 3. Goed bezig! Fijn dat de knop weer om is! Hier begint die ook langzaam maar zeker om te draaien, blijvend hoop ik haha.

 4. Knap hoor! Heel begrijpelijk dat een stappendoel van 10.000 echt teveel is als je alleen maar thuis werkt. Over een paar weekjes ga ik ook weer beginnen met sporten, voor nu is mijn doel om twee keer per week naar de sportschool te gaan!

 5. Wel knap dat je aan het afvallen bent. Het is altijd zo dat je een paar moeilijke weken hebt waarin je gewicht stabiel blijft. Tijdens je ongesteldheid is het normaal dat je gewicht schommelt,dus niets aan de hand. Centimeters zijn belangrijker dan gewicht. De rest kom vanzelf. Beter langzaam afvallen dan een jojo effect. Als je eens per week een paar ons afvalt dan bereik je veel meer dan te gaan crashen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *