Afval update: hoe gaat het na de vakantie?

Afval update: hoe gaat het na de vakantie?

Long time no see, tenminste als het om mijn afvalupdates gaat. Ik heb heerlijk van de zomer(vakantie) genoten en ik denk dat ik daar niet de enige in ben. Lekker terrasjes pakken, ijsjes eten, barbecueën, uit eten gaan en natuurlijk op vakantie ook lekker gegeten! Tijd om de schade (of juist niet) op te maken, hoe is mij deze zomer vergaan?Ik schreef al eerder dat ik niet meer heel bewust met afvallen bezig ben, maar dat ik gewoon wat meer op mijn voeding let. Maar ik moet eerlijk toegeven dat het de afgelopen maanden best lastig was. Lekker weer? Dan steken we de barbecue even aan! Loop je door de stad en is het warm? Een ijsje eten bij je favoriete ijssalon is dan wel heel verleidelijk. Met andere woorden, ik heb lekker genoten maar niet heel erg ‘bewust’ bezig geweest.

Ook met het sporten en bewegen ging het niet al te best, ik ging vaak zwemmen maar daar hield het ook wel mee op. Sporten in een sportschool zonder goede airco was geen pretje met die warme temperaturen en buiten kwam ik liever ook niet. Maar gelukkig was zwemmen met dit warme weer wel erg lekker om te doen en ik pakte ook lekker veel de fiets om toch nog een beetje beweging te krijgen.

Gelukkig is het de afgelopen weken weer redelijk normaal weer in Nederland en merk ik ook dat het normale leven langzaamaan weer begint en ik ook weer bewuster bezig ben en daar ook wel aan toe ben. Het was lekker van de zomer genoten te hebben, maar het is nu tijd om weer normaal te doen en me te focussen op werk en bewuste voeding. Ik heb mijzelf genoeg getrakteerd op ijsjes en ongezonde tussendoortjes.

Afval update: hoe gaat het na de vakantie?

Weight Care Wednesday

Samen met Weight Care ga ik aan de slag met Weight Care Wednesday om weer in het gareel te komen. Weight Care Wednesday houd in dat ik op woensdag een soort van balansdag hou en mijn ontbijt, lunch en tussendoortjes vervang door een Weight Care product. Zo kies ik ervoor om te ontbijten met een lekkere shake zoals deze Havermout Framboos of melk te mengen met de Maaltijd Muesli, ook lekker is daar wat vers fruit aan toe te voegen! Ook kun je de lunch vervangen door een drinkmaaltijd die je ook heel gemakkelijk mee kunt nemen. Dit flesje past precies in mijn tas en ik vind ze super lekker, vooral deze yoghurt-appel.

Woensdag is altijd zo’n dag dat je zin hebt in wat lekkers, vroeger was dat al zo. Op woensdag was je vrij en mocht je vaak tussen de middag wat lekkers en eigenlijk blijft dat systeem er een beetje in zitten (of misschien heb je dat systeem wel weer omdat je kinderen hebt). Ik vind het heerlijk om af en toe wat lekkers te nemen en mijzelf te trakteren met bijvoorbeeld lekkere brownies, maar gezond zijn die niet. Weight Care heeft naast de welbekende shakes en repen ook hele lekkere tussendoortjes zoals de Havermout Sinaasappel & Cacao en Fruitreep Appel, Perzik en Abrikoos. Deze tussendoortjes bevatten weinig calorieën en toch geven ze je een verzadigd gevoel. Ik vind de repen echt heel erg lekker, je proeft echt de smaken die op de verpakking staan en dat maakt het echt een traktatie. Goed, natuurlijk houden jullie ook de cijfertjes van mij tegoed.

Afval update: hoe gaat het na de vakantie?

BEGIN 2018

 • Gewicht: 96,0 kg
 • Heupomvang: 109 cm
 • Beenomvang: 62 cm
 • Armomvang: 34 cm
 • Vetpercentage: 31,7 %

TWEE MAANDEN GELEDEN

 • Gewicht: 93,6 kg
 • Heupomvang: 100 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm
 • Vetpercentage: 29,9 %

DEZE WEEK

 • Gewicht: 92,5 kg
 • Heupomvang: 99 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm
 • Vetpercentage: 29,6 %

Hoe is het bij jullie in de zomer gegaan? Heb jij je ook wat meer laten gaan en lekker genoten? Of ben je streng geweest en netjes op je voeding en beweging gelet?

Dit is een betaalde samenwerking met Weight Care

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply
  racheltjuh
  18 september 2018 at 09:30

  fijn dat je het nu gewoon zo doet ipv er de hele tijd mee bezig te zijn :D

 • Reply
  Jessica J.
  18 september 2018 at 10:06

  Op kantoor eet ik gezond, maar daarbuiten … not so much. :’) Ik begin binnenkort ook terug te sporten, want ik voel me eerlijk gezegd al geruime tijd niet meer goed in m’n vel.

 • Reply
  Evelyne
  18 september 2018 at 10:38

  Uhm Aranka… je realiseert je toch dat je ondanks dat ‘niet bewust’ eten van je, je wel bent afgevallen…. betekend dit niet gewoon dat je een mate van balans gevonden hebt? En ondanks dat ik snap dat deze advertorial geld in het laatje brengt, stort jij jezelf niet weer in die afval ellende?

 • Reply
  nicolished
  18 september 2018 at 16:01

  Ik vind dat je echt goed bezig bent!

 • Reply
  Loes
  18 september 2018 at 16:22

  Hoi Aranka, vraag jij je niet af waarom diëtisten dit soort producten niet voorschrijven of aanraden? O.a. omdat ze ongelooflijke hoeveelheden suiker bevatten. Ga maar eens bij de diverse specificaties van de weight care producten kijken.

  Voor wat betreft calorieen: Een chocolate chip cookie ( uit een willekeurige supermarkt) bevat volgens het voedingscentrum ongeveer 51 calorieen, een chocolade hazelnootreep van weight care volgens hun eigen specificatie 71 calorieen. En daarvoor betaal je dan de hoofdprijs, 5 euro voor 8 reepjes. Een geweldig verdienmodel hebben die fabrikanten van afslankproducten.

  Ik begrijp dat er geld in het laatje moet komen maar toch………….hier krijg ik een erg vieze smaak van in mijn mond.

  • Reply
   Francisca
   18 september 2018 at 17:58

   Een beetje jammer van de advertorial… Ik snap dat je geld wilt verdienen en ik geloof wel dat de producten fijn lijken, maar goed zijn ze niet. Alle diëtisten raden deze producten af, en zo’n leefwijze is op de lange termijn ook helemaal niet haalbaar. Voor gezonde voeding heb je helemaal geen speciale producten nodig! Ze spelen vooral in op de behoefte van mensen die willen afvallen maar er eigenlijk niet mee aan de slag willen, een quick fix.

 • Reply
  Susan
  18 september 2018 at 18:43

  Goed dat je de draad weer oppakt na de vakantie. Ik zou alleen wat meer letten op koolhydraten (waarvan suikers). Als je daar goed oplet en dus koolhydraatarm/suikerarm eet scheelt dat hééél erg!! Bedoel het niet als kritiek maar als een tip! Succes!

  • Reply
   Susan
   18 september 2018 at 18:48

   Oja, en ik doe nu elke dag een 7 minute workout via Youtube, kost dus niet veel tijd en best leuk om te doen!

   • Reply
    Yara
    18 september 2018 at 22:31

    Welke 7 minute workout doe je?

 • Reply
  Natasja
  18 september 2018 at 21:29

  Ik doe weight watchers maar momenteel lukt t even niet zo. Kan even de motivatie niet vinden en dat is heel irritant! Ik was echt goed bezig namelijk. Maar ja, langzaam probeer ik het weer op te pakken.

 • Laat een reactie achter