Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afval update: Hoe gaat het er mee?

Afval update: Hoe gaat het er mee?

Begin dit jaar begon in met afvallen in samenwerking met Weight Watchers. Ik deed dat de eerste maanden fanatiek en viel daarmee 10 kilo af, een hele prestatie vind ik zelf. Helemaal omdat ik echt een snoepkont ben en gaat een chippie of een lekkere snack eet. Toen de samenwerking voorbij was merkte ik toch langzaam weer een beetje terug te vallen in mijn oude patroon tot dat ik het van de week zat was.

Begin dit jaar benaderde Weight Watchers me voor een samenwerking. Daar stond ik met beide armen voor open omdat ik nu toch écht wel eens wat aan mijn lichaam wilde doen. Ik had geen hekel aan mijn lichaam, maar er stonden ineens drie cijfers voor de komma… 101 kilo woog ik, dat kon écht niet. En op dat moment kwam ook WW op mijn pad waar ik toen echt heel blij mee was. Vol enthousiasme stortte ik me op het programma en afvallen.

Afval update: Hoe gaat het er mee?

Weight Watchers vond ik oprecht een heel fijn programma en het werkt echt. Ik vulde netjes mijn punten in en dat heb ik 2,5 maand volgehouden en toen ben ik 10 kilo afgevallen. Daarnaast heb ik ook fanatiek gesport wat natuurlijk ook meewerkt. Daarna ging het een tijd minder goed met mij, zeg maar gewoon helemaal niet goed. Ik had een burn-out en dat afvallen kon me gestolen worden en snakte weer naar die lekkere koekjes en chips. Maar gelukkig ging dat redelijk in proporties. Want tot op de dag vandaag heb ik mijn gewicht weten te behouden en ben ik nog steeds 10 kilo kwijt.

Afval update: Hoe gaat het er mee?

Ik weeg dus nog 91 kilo en ben blij dat die 10 kilo er al af is, maar 91 kilo is natuurlijk nog steeds te veel. Ik ben dan wel een lange vrouw van 1.87 een gewicht van 91 kilo past daar niet bij. Mijn streefgewicht is op dit moment 80 kilo. 75 zou ik helemaal geweldig vinden, maar het moet wel bij mij passen. Vroeger ben ik altijd erg dun geweest, maar ik denk dat dat gewoon niet meer bij mij en mijn bouw past.

Dus ik wil die 11 kilo er nog graag af hebben en ben deze week op eigen initiatief begonnen (en zelf betaald, dit keer geen sponsor deal) en moet zeggen dat het me weer goed af gaat! Ik ben in die paar dagen al een halve kilo kwijt. Ik heb gewoon écht die stok achter de deur nodig om gewoon even zwart op wit te zien wat ik heb gegeten en wat ik mag eten. En nu ik er ook zelf voor betaal is de motivatie nog wat groter. Het is nu echt zonde van het geld er niets meer mee te doen. Ik ga weer aan de slag en wil weer lekker in mijn vel zitten en kleren aankunnen waar ik mijn buikje niet verberg.

Laat die 80 of misschien wel 75 kilo maar komen! Die foto van hierboven doen we maar niet, ik weet niet of ik dat nou zo mooi vind als volwassen vrouw, haha. Zijn er hier nog Weight Watcher kandidaten en hoe gaat het met jullie?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

31 reacties

 1. Heee! Wat goed van je om weer te beginnen! Ik heb het een tijd lang ook gedaan en ben toen 17 kilo afgevallen, na een operatie en een rot tijd verder zat dat er zo weer aan. Ben nu weer een tijdje bezig (niet met WW maar gewoon goed opletten met wat ik in mn mond steek en af en toe zie ik een diëtist) en het gaat best goed gelukkig! Succes met afvallen! X Marijke

 2. Applaus voor jou dat je zoveel kilo’s in zeer korte tijd tijd kwijt was.
  Zo knap van je dat jij weer zelf begonnen bent met afvallen!
  Ga zo door en hou vol…..
  Neem de tijd voor jezelf en verplicht je tot niets.

  Xoxo

 3. Wat goed dat je er al eens 10 kilo mee bent kwijtgeraakt en dat die kilo’s eraf blijven. Ik ben nu met weight watchers (en personal training) 7 kilo kwijt in 12 weken, super tevreden mij, en goed vol te houden programma vind ik. Succes! :) you can do it

 4. Goed bezig!! :) zelf ben ik bezig met EGA! Dat is een dieet waar je heerlijke dingen mag eten :) Het gaat goed maar merk dat het niet zo hard gaat als ik wil maar de aanhouder wint :) Succes!! En sterkte op de momenten dat het moeilijk word!

 5. Wat goed zeg! Soms is het ook fijner en behapbaarder als je het in delen doet. Ik ben vanaf afgelopen december ook bijna 10 kilo afgevallen. Een deeltje al zelf en daarna via het programma van the green Happiness. Een hele andere manier van eten en ben na de 50 dagen afgerond te hebben al 1,5 zelf goed op gewicht gebleven. Wil er nog iets af hebben maar wilde niet direct weer verder. Eerst even stabiliseren want het ging met dit programma voor het eerst echt rap. Binnenkort komt hun zomerboek uit en ga ik daarmee verder weer een programma van 50 dagen. Dan hoop ik wel op mijn streefgewicht te zitten :-). Ik ken veel mensen die ook weight watchers doen en die vallen daar ook super mee af. Het is maar net even wat op dat moment bij je past :-) Ben benieuwd hoe het je die laatste periode bevalt! Succes!

 6. Lieve Aranka, wat super goed en knap van je!
  Het klinkt zo afgezaagd maar afvallen is niet zo moeilijk, maar het op gewicht blijven wel.
  Het hele fanatieke sporten…dat is maar voor weinig mensen weggelegd om dat op de lange termijn vol te houden, het moet ook leuk en leefbaar blijven. Net als snoepen, uit eten en snacken….het leven moet wel gezellig zijn toch? Door gewoon wat bewuster te gaan leven en ook te blijven genieten…als dat in balans is kom je vanzelf op het gewicht dat bij je past. Een happy face en gezond lichaam us het aller mooiste wat er is. Ongeacht je gewicht!

 7. Ik doe ook WW, er plakken nog wat extra kilo’s aan me na de bevalling van mijn jongste dochter. Vind het zelf een heel fijn programma omdat het te combineren is met borstvoeding (je krijgt dan aangepaste punten). De klad is er alleen een beetje in geraakt de laatste paar weken en ik merk het gelijk -.-‘ na de vakantie maar weer flink aan de bak ;).

 8. Ik ben geen weight watchers kandidaat maar wil je toch even veel succes wensen! Respect hoor, dat je al eens 10 kilo bent afgevallen en dat dat er nog steeds af is. Bij de één gaat het nou niet zo makkelijk als bij de ander. Hopelijk lukt het je deze keer weer. Al moet ik heel eerlijk zeggen dat ik nooit van jou had gedacht dat je rond de 100 kilo was want je ziet er wel gewoon goed uit! En dat mag ook wel eens gezegd worden ;)

 9. Wat knap dat je al 10 kilo bent afgevallen! En goed dat je het weer gaat oppakken. Ik kan een slowjuicer echt aanraden. Ik maak iedere ochtend een sap, de ene keer van wortels, de andere keer spinazie en de andere keer met romaine sla, die ik op de nuchtere maag drink. Halve komkommer erbij, zure groene appel, halve citroen en stuk gember. Het is niet heel lekker, maar ik merk dat ik gedurende de dag minder behoefte heb aan zoet. Verder helpt het mij om vervangende producten te vinden, zodat het niet is alsof ik niets mag. Ik eet nu desembrood en verder alles volkoren. En niet teveel koolhydraten, maar vaker groente en eiwitten. Zeker als je ook een burn-out hebt (gehad) is gezond eten heel belangrijk. Helaas heb je daar dan vaak geen zin in en energie voor. Ik was altijd megadun. Nu nog steeds niet overgewicht ofzo, maar ik heb door een zware burn-out en eetpatroon een buikje gekregen. Wist je dat een teveel aan stresshormonen ervoor zorgt dat vet sneller opgeslagen wordt bij je buik? Zoethout thee is met mate ook erg goed (niet bij een hoge bloeddruk). Ik wens je heel veel succes met afvallen en WW. Je kan het!

 10. Het viel me totaal niet op dat je 101 kilo woog! Op de eerste foto vind ik je er goed uitzien. En op de tweede foto ben je inderdaad weer aan de (iets te) dunne kant. Ik ben niet te dik, heb een normaal bmi, toch wil ik er een kilo of 4/5 af hebben. Ik heb 10 jaar geleden een borstverkleining gehad en elke kilo die ik aankom blijft daar plakken. En ook rondom mijn taille. Nu ik 41 ben merk ik dat het lastiger wordt om de kilo’s te verliezen, vroeger ging dat veel sneller. Hoe dan ook: zet ‘m op! Knap dat je toch op je gewicht bent blijven zitten en dat je dus niet weer 10 kilo bent aangekomen. Dat is op zich al een hele prestatie!

  1. Ik ken het: ben bijna 43 en het is nu gemakkelijker om er kilo’s bij te eten en moeizamer om ze weer kwijt te raken dan toen ik twintiger was. Begin dit jaar 10 kg afgevallen, maar in mijn vakantie er toch weer 2 bijgegeten….Ben niet te zwaar, maar moet ook niet zwaarder worden, dus doel is de komende 6 weken 3-4 kg kwijt te raken, dus daar gaan we weer! Ik heb het geluk dat ik een smalle taille heb: mijn kgs gaan om heupen en bovenbenen zitten. Vrouwelijk wordt gezegd, maar niet altijd even handig met kleding kopen als je een broek nodig hebt met taillemaat 36-38 en bovenbeenmaat 40.

 11. Oh ja, vandaag heb ik een verjaardag. Daar kan ik dan echt van balen. Ik heb bijna elke week wel ergens een verjaardag en dan lukt het natuurlijk nooit. Of nou ja, ik moet dan gewoon even door de zure appel bijten en zoveel mogelijk lekkere dingen afstaan. Een taartmens ben ik gelukkig niet. Die eet ik alleen als ik die ECHT lekker vind, niet omdat het hoort.

 12. Je bent goed bezig Aranka! Super knap dat je al 10 kilo bent afgevallen. Respect dat je dit volhoud en ga zo door!

 13. Goed gedaan! Maar voor een lengte van 1m87 (ben ik zelf ook) is een gewicht van 87 kilo prima. Dat staat veel mooier dan 75 kilo dan zou je echt lang en dun zijn. Maar goed ieder zijn smaak en waar je je goed bij voelt.

 14. Super motiverend om te lezen! Ik vind het ook heel gaaf om steeds op Snapchat te zien wat je eet. Hou vol topper! Je bent al super veel gewicht kwijt en vooral gezond bezig!

 15. Goed bezig!
  Houd je niet teveel bezig met die cijfertjes hoor. Met jouw lengte zou een gewicht van 80kg sowieso helemaal prima zijn, maar ook al blijf je daarboven.. Wat maakt dat uit! Je ziet er goed uit :)

 16. Wat goed dat die kilo’s eraf zijn gebleven zeg! Dat alleen zou ik al een motivatie vinden! Ik ben 1,63 en was hard onderweg naar mijn streefgewicht van 68 kilo. En toen raakt ik zwanger :). Moet wel zeggen dat met de gezonde eetgewoonten die ik had aangeleerd het gezond eten nu ik zwanger ben wel makkelijker is! En na de zwangerschap gaat het er allemaal weer af want ik weet dat ik het kan!

 17. Knap van je! Ik snap het ook van een stok achter de deur. Ik heb een tijdje een grafiek bijgehouden voor mn gewicht, toen ging het wel lekker. Daarna was ik aan het einde van mn blaadje en ben ik gestabiliseerd. Deze week maar een nieuw blaadje opgehangen, haha. Er is 13 kg eraf sinds oktober, en er moet nog 8 af voor een uberhaupt gezond gewicht.
  Ik heb ooit gelezen dat een bmi van 21 het gezondst is, dan mag ik ook nog even door en heb dan nog 15 kg te gaan. Slik.
  Succes en ik hoop dat je erover blogt, afvalverhalen vind ik heel leuk.

 18. Wauw Aranka, respect voor je openheid en je doorzettingsvermogen! Heel herkenbaar, dat van die stok achter de deur. Ik was voor mijn bruiloft vorig jaar met een koolhydraatarm dieet mooi wat kilootjes verloren. Helaas is daar na mijn zwangerschap niks meer van te zien. Inmiddels vind ik het tijd om daar weer mee aan de slag te gaan, maar ik moet nog even de motivatie vinden! ?

 19. Goed bezig! Ik doe sinds 9 mei 2016 aan ww. Ik stond vandaag op de weegschaal en die gaf aan -5,2 kilo. Ik ga voor de -8,0 kilo. Dus ben al over de helft. Ik plan op zondag mijn hele week. En doe maandag boodschappen. Zo voorkom ik dat ik snack etc ga halen. Rijstwafels met slankie smeerkaas zijn mijn beste vrienden! En snack a jack bbq is ook een favo! Succes!

 20. Hoi! Fijn om te zien dat je weer met WW bezig bent. Ik vroeg me al af hoe het ermee ging :)

  Ik ben sinds februari bezig, maar heb ook aantal weken daarvan gehad dat ik niet kon tellen of zoveeel feestjes had dat het niet meer te tellen was wat ik voor drankjes oid op had. Ik ben nu 7 kilo kwijt. Ik ga dus niet extreem hard, maar denk wel: eraf is eraf! Ik zit midden in mijn studentenleven en heb dus vaak leuke feestjes en etentjes. Daar wil ik ook optimaal van kunnen genieten en nja, dan gaat het maar wat langzamer… Ik wil er nu nog 4 kwijt en dan ben ik weer op mijn gewicht van toen ik 16 was (4 jaar geleden). Ik moet zeggen dat ik de laatste weken vergeet om mijn punten in te vullen bij WW. Ik let echter nog wel steeds op met wat ik eet en sta nog steeds elke dag op de weegschaal, maar het zit nu al meer in mijn systeem wat ik wel en wat ik niet mag eten.

  Daarnaast zou ik je ook erg Connect aanraden! Dat is zo’n leuke plek waar iedereen zo positief is en elkaar kan helpen. Ik heb daar een aantal meiden leren kennen met wie ik een whatsapp groepje heb, daar heb ik veel steun aan!

  Succes, you can do it!

 21. je mag super trots op jezelf zijn, want 10 kilo afvallen is niet zo simpel als het lijkt. Zelf ook net terug begonnen, niet met weight watchers gewoon op mezelf. maar alles is zo verleidelijk. nog heel veel succes en hopelijk haal je jouw doel!!

  1. Oh ik ken het! Het beste is gewoon alleen thuis zitten en helemaal niets lekkers tot je beschikking hebben. Als je dan buitenshuis bent gaat het altijd fout!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *