Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afval update: genieten van het mooie weer

Afval update: genieten van het mooie weer

Afgelopen week is het prachtig weer in Nederland geweest, echt weer om lekker buiten te zitten en van het zonnetje te genieten. En dat heb ik dan ook veelvuldig gedaan afgelopen week. Ik liet het werk een beetje links liggen en besloot gewoon lekker veel leuke dingen te doen. Lekker buiten te wandelen, op het terras te zitten en gewoon lekker van de zon te genieten. Ik deed dit gezellig met een aantal vrienden en kan me dan weer niet inhouden om iets lekkers te bestellen of een mierzoet biertje.

Afval update: genieten van het mooie weer

Afval update: genieten van het mooie weer

Afval update: genieten van het mooie weer

Ken je dat, dat je van die periodes hebt dat je echt even intens gelukkig bent met een niet zo’n gezonde keuze? Ik heb dat als ik heerlijk van het weer of een bepaald moment aan het genieten ben. Zoals nu met de zon kan ik echt intens genieten van een ijsje of een lekker koud Liefmans biertje. Beide dingen zitten natuurlijk bomvol calorieën, maar op dat moment maakt mij dat niet zoveel uit. Helemaal niet als ik in het gezelschap van vrienden of familie ben, dan gaat het me alleen maar makkelijker af, want dat is namelijk ‘gezellig’ vind ik, om samen wat te eten of te drinken.

Dat mooie weer is dus goed voor mijn humeur, maar slecht voor mijn motivatie om af te vallen. Als eerlijk gezegd die motivatie er al is, want volgens mij is die de afgelopen weken op vakantie gegaan. Ook kan ik de vreetbuien wel een beetje verklaren door mijn gemoedstoestand. Ik voel me op dit moment wel echt beter dan een hele tijd geleden, maar ik zit toch even in een dipje. Ik zit vast, kom niet vooruit en voel me gewoon een beetje down en niet helemaal mijzelf. Nu mijn hulp afgelopen is, sta ik er – zo voelt het – alleen voor en dat valt me toch wel zwaar. Ik heb niet even iemand die mij over de streep trekt en mij daarin begeleid. En ik ben al niet iemand die het initiatief zal nemen, dus ik heb het idee dat ik vast zit en dat wil ik niet.

Daardoor voel ik me wat minder goed, dingen lukken niet, ik zoek overal uitwegen voor en heb ik veel dingen gewoon geen zin. Ik zoek toevlucht in het doen van leuke dingen en dingen die mij gelukkig maken. En dat is nog steeds eten bij mij, ik kan intens van eten en die lekkere smaken genieten. Zoals ik al zei vind ik het op dit moment lastig om me te concentreren op dingen die gedaan móeten worden, zoals mijn werk thuis, het huishouden of mijn werk bij de Albert Heijn. Eigenlijk lig ik het liefst gewoon lekker in bed – want ik ben super moe – of doe iets leuks. En eten is voor mij ook een manier om bezig te zijn en me niet te vervelen… Je herkent je daar wellicht misschien in, het is tijd dodend.

Goed, genoeg gekletst, zoals je ziet zal dit ook niet de meest succesvolle week zijn geweest. Ik heb het wel echt geprobeerd, thuis heb ik gezond gegeten en ik heb geprobeerd het te beperken tot minimaal. Maar als je dan weer voor het eerst ijs in het jaar kan eten, doe je het meestal wel goed, helemaal als je stad een bekende en té lekkere ijssalon heeft.

BEGIN 2017

 • Gewicht: 88,2 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

TWEE WEKEN GELDEN

 • Gewicht: 87,7 kg
 • Buikomvang: 100 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

DEZE WEEK

 • Gewicht: 87,7 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

Het gewicht is deze week gelijk gebleven, maar dat had ik eigenlijk wel verwacht. Ik heb niet heel erg gek gedaan, maar ook niet gezond zodat er wel wat vanaf ging. Wel ben ik ongesteld deze week en voel me dan ook meteen een stuk voller en meer opgezet. Elke keer zie ik dat ook terug aan mijn updates, dat ik dan ook een kilootje zwaarder ben dan normaal. Deze week heb ik echt een schop onder mijn kont nodig, vooral ook wat betreft werk. Gewoon weer op tijd naar bed, op tijd mijn bed uit, gelijk aan het werk gaan en ook geen afleiding zoeken in leuke dingen doen. Leuke dingen doen mag, maar dan moet mijn werk ook echt af zijn en geen uitvlucht zijn. Ik merk doordat ik mijn werk niet af heb, ik onrustig in mijn hoofd ben en het niet allemaal op een rijtje heb en kan overzien. Ik heb echt even een schop onder mijn kont nodig, hup!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

22 reacties

 1. Misschien is het beter als je stopt met afvallen? Elke week lezen we dat je je hebt laten gaan, dat je dat niet erg vindt en dat je het volgende week weer gaat oppakken, wat vervolgens niet gebeurt. Blijkbaar heb je geen motivatie en daarmee hebben deze updates weinig zin….

 2. Kies dan voor een biertje in plaats van een softijsje met discodip. Het hoorntje bevat ook nog calorieën. Zo’n softijsje bevat al zo’n 200 calorieën ,de dip zo’n 100 calorieën en dat hoorntje zo’n 150 calorieën. Dat is 450 calorieën totaal. Een biertje bevat 120 calorieën. Laat de volgende keer dus dat ijsje staan en ga voor dat biertje. En een croissant is 500 kcal en dat stokbrood 300 kcal. Kies dan voor een stokbrood samen, of ga voor een groene salade met twee stukjes stokbrood. Je moet gewoon een flinke schop onder je kont hebben.

 3. Zeg tegen je familie en vrienden dat je aan de lijn bent. Dat het jouw lijf is en dat ze je moeten steunen bij het afvallen en niet zeggen dat je meer moet eten. Probeer dan wat meer water te drinken.

 4. Nou, volgens mij heb je die schop onder je kont al een paar keer gehad in de comments haha! En elke keer een excuus, carnaval, koud weer, mooi weer, verjaardagen, maakt niet uit wat er is.
  Hou jezelf toch niet voor de gek, en ga gewoon lekker genieten en stop met Weight Watchers. En pak het weer op op een moment dat je wel lekker in je vel zit en gemotiveerd bent.

  1. Het is juist fijn dat je zo kunt genieten van je vrienden , lekker weer en tja daar hoort eten toch bij?!
   Een genietend mens ziet er zoveel mooier en leuker uit dan iemand die krampachtig z’n eet patroon probeert te controleren.
   En echt, ik kan het weten haha.
   Je ziet er zoals altijd super goed uit.

 5. Misschien moet je jezelf niet alleen een schop onder je kont geven, maar moet je ook lief zijn voor jezelf. Als je niet lekker in je vel zit (hoofd) en je voelt je moe, mag je daar ook aan toe geven. Sluit daarin compromissen, en slaap eens lekker uit of schuif eens in de tuin met een boek of tijdschrift. Juist omdat je die burn-out hebt gehad, zou je dit moeten weten ;) Het is lastig (ik zit zelf met hetzelfde probleem en ben aan het reintegreren na een burn-out, dus ben er nog lang niet), en je zult je vast schuldig voelen omdat er nog zoveel moet. Maar jij moet ook van alles om gezond te blijven. Waaronder rustig aan doen op zn tijd!

 6. Klinkt heel erg herkenbaar! Zoals anderen ook al zeggen, ook lief zijn voor jezelf ? Ik zou voorlopig je gewicht goed in de gaten houden of je niet aankomt, zodat je het jojo effect voor kan zijn.

 7. Lastige keuzes elke keer weer. Ik kan mij goed voorstellen dat je het erg moeilijk vindt om vol te houden, zeker met het mooie weer en feestjes. Vooral lief zijn voor jezelf en voor jezelf kijken wat het belangrijkste is op dit moment. Ik ga je geen schop onder je kont geven, zelf zit ik ook in een lastige periode dus ik snap je gevoel en je zo voelen is al rot genoeg. Ik wil zelf graag gezonder en regelmatiger eten, maar mijn hoofd staat er gewoon echt even niet naar nu. Soms is dat gewoon even zo, het hoort erbij denk ik. Als je het echt wilt komt het uiteindelijk wel zeg ik vaak, jij komt er ook wel! Ik vind het top van je dat je zo eerlijk bent in deze updates!
  Succes en ik hoop dat je je snel beter voelt! ♡

 8. ik volg je afval updates nu al een tijdje en je komt niet uit die cirkel waar je in zit. wel motivatie dan weer niet, en zo zal je ook niet verder komen meis. ik snap dat dipjes en emoties mee werken maar als je iets echt wilt bereiken zal je toch een keer een knop om moeten zetten om je doel te bereiken want op deze manier lukt dat dus niet. Dat je moet blijven genieten ben ik helemaal voorstander van maar er zijn altijd gezondere keuzes om te genieten :D su6 meis

 9. Volgens mij heeft het te maken met volwassen worden en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gezondheid. Je mentale en lichamelijke gezondheid op nr. 1 zetten en onverwerkte issues aanpakken. Er zijn tal van professionals die kunnen helpen, psychologen, diëtisten etc. Het is niet makkelijk, maar uiteindelijk zul je je beter voelen.

 10. Misschien leg je jezelf wel teveel druk op. Neem eens rustig de tijd om te ontdekken wat je nu zelf wilt. Op het moment dat je ergens 100% voor gaat is het ook gemakkelijker om het vol te houden.

 11. Hee Aranka,
  Ik herken een hoop van jouw updates. Wat ik zelf altijd deed (in dit heb ik heel veel maanden volgehouden) was:
  Ik wil afvallen –> maar het is bijna kerst dus dan wil ik gewoon slecht eten –> daarna is het oud en nieuw en daarna mijn verjaardag dus ik ga wel afvallen na mn verjaardag –> dan ga ik nu lekker veel en ongezond eten omdat het nu nog mag!
  Vervolgens is mijn verjaardag geweest en heb ik weinig motivatie om te beginnen met afvallen, en tegen de tijd dat ik me ertoe gezet heb bedenk ik me dat het alweer bijna carnaval is en dat wil ik ook gewoon leuk mee doen met bier en uit eten gaan.
  Voor je het weet is het zomer en zit je elke week ijsjes te eten.

  Mijn punt is: er is altijd wel wat. Ik ging zelfs méér slecht eten toen ik eigenlijk wilde gaan afvallen, omdat ik zoals ik hierboven al zei, mezelf een soort van deadline oplegde vanaf wanneer ik nooit meer iets lekkers zou kunnen eten dus dan ging ik voor die periode maar heel veel slechts eten. Daarna ging ik alsnog niet afvallen want er was weer iets anders. Ik kwam juist aan. Dit komt doordat ik CONTINU de focus aan het leggen was op dat ik moest afvallen, te dik was, etc. En als gevolg voelde ik me ongelukkig en alsof ik had gefaald omdat ik nog niet afgevallen was. Om mezelf te troosten ging ik mezelf volstoppen met lekker eten, waar ik me daarna dan weer schuldig over voelde.
  Het is een cirkel en volgens mij zit jij er in. Probeer dus (tijdelijk) je doel bij te stellen: prioriteit 1 is nu niet ‘afvallen’ maar ‘uit de cirkel komen’.

  Bijvoorbeeld: zeg niet ‘ik ging slecht eten omdat *blablabla* *smoesjes*’, maar: ‘vandaag heb ik echt een heerlijk ijsje op en daar heb ik van genoten! Morgen weer een nieuwe dag.’

  Wat ik me ook afvraag: zijn dat kleffe croissantje van de HEMA en dat niet-knapperige stokbroodje het echt waard om je eetpatroon in de war te schoppen? Ik bedoel, als je dan slecht eet, zorg dan in elk geval dat het een lekker vers broodje is dat écht lekker is, zodat je er ook echt van kan genieten. Anders is het gewoon zonde van de calorieën.
  (Dat is mijn mening hoor, dat HEMA broodjes niet de allerlekkerste zijn. Misschien vind jij ze wel geweldig.) En ook: als die ijssalon al zulk lekker ijs heeft, waarom moet er dan nog discodip op? Denk echt dat dit hetzelfde is als wat ik had, zo van ‘als ik het dan toch fout doe dan mag het net zo goed extra fout’. Maar dat is niet waar. Hopelijk kom je uit je cirkel en blijf je goed voor jezelf zorgen.

  X Suzanne

 12. Misschien ga je wel moe en futloos voelen juist door wat je eet….. witbrood, ijs, croissants, zoete alcoholische drankjes. Dat zijn allemaal dingen waar je heel kort energie van krijgt, maar daarna moe van wordt. Ik merk zelf dat ik op de dagen dat ik werk heel gezond eet (heel veel mensen op mijn werk eten erg gezond veel salades bijv.) en dan veel meer energie heb dan op mijn vrije dag, die ik begin met mezelf op croissantjes te trakteren…..
  Succes

 13. Vaak merk ik dat hoe gezonder ik eet, hoe meer ik gemotiveerd ben om ook door te gaan met gezond eten. Zodra ik ‘zondig’ voel ik me ook futloos. Zoals hierboven beschreven zou dat ook goed te maken kunnen hebben met je voeding. Nóg meer motivatie om nu inderdaad echt even aan de slag te gaan. Dan zul je niet alleen afvallen, maar je ook energieker en gelukkiger voelen. Succes!

 14. Juist met mooi weer vind ik gezond eten makkelijker; een salade, water met een smaakje, aardbeien, tomaatjes als snack … en in gezelschap kan ik ook gezellig zijn met gezondere keuzes als bier. Want gezelligheid is een mindset, gezond eten ook. Maar het lijkt of je ontevreden bent met je werk en dat projecteert op je gewicht. En als dat tegen valt, valt alles tegen en ga je van kwaad naar erger. Afleiding vin de vorm van gezelligheid is in feite een excuus om je probleem te parkeren. Even geen werk, geen dieet… kom maar door met de frieten en bier…

 15. Tjah je bent blijkbaar niet klaar voor om af te vallen. Ikzelf ben in januari bgonnen met maat 40 en kan nu al maat 38 aan. Dit door te sporten en gezonder te eten. Zondig ik een keer? Dan beweeg ik meer..heel simpel. Je hoeft niet naar de sportschool,lange wandeling is ook prima..no excuses’ ?

 16. Goed dat je ondanks alles in ieder geval gelijk bent gebleven. Het lijkt me een hele opgave om heel je eetgewoontes te moeten veranderen en zeker als je ongesteld bent!

 17. Volgens mij zou het een groot verschil maken mocht je bewégen. Natuurlijk mag je zondigen, maar je moet dat dan wel compenseren. Na een sportsessie voel je je juist erg energiek en tevreden over jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *