Search
Close this search box.

Afval update: Flink stappen zetten en weer sporten

Afval update: Flink stappen zetten en weer sporten

Er zijn weer twee weken voorbij dus dan is het natuurlijk weer tijd voor een afval update. Ik zit er alleen aan te denken de updates een week te verschuiven omdat ik elke keer mijn weegmoment in mijn maandelijkse periode heb en er dan altijd kilo’s bij zitten en de volgende keer weer veel kilo’s eraf. Dus ik zal vandaag nog mijn update met jullie delen en volgende week weer en vanaf dan weer om de twee weken. De afgelopen weken gingen goed, ik lette op mijn eten en was vaak in de sportschool te vinden!

Goed waar moet ik beginnen. Ik heb het afgelopen week eindelijk weer iets rustiger waardoor ik tijd voor mijzelf heb weten vrij te maken om te sporten. Ik begin het nu ook echt prettig te vinden om even die tijd aan mijzelf bezig te zijn en niet naar mijn mailbox of to-do lijst te hoeven kijken. Merk dat ik het te druk heb, mijn hoofd loopt over en weet gewoon niet waar ik de tijd en motivatie vandaan moet halen. Ik kan je vertellen 16 uur werken, een blog, campagnes aanleveren, het huishouden en een sociaal leven hebben best pittig is in een drukke periode. En ik vind het daarom ineens heerlijk in de sportschool te staan en je verstand op 0 te zetten en naar Geheugentrainer op de tv te kijken terwijl je aan het lopen bent op de loopband.

Het sporten en elke dag mijn 10.000 stappen halen doet me goed, ik merk het meteen weer aan mijn conditie en vooral de hartslag wat mijn Fitbit aan gaf, die weken dat ik echt geen tijd had hakte er echt in en ik zit nu weer bijna op mijn oude niveau. Ook doe ik sinds een maandje weer Weight Watchers en dat bevalt ook weer goed. Al vind ik het soms wel lastig aan mijn punten te houden, maar gelukkig heb ik zoveel Activ Points dat ik wel een paar punten kan opmaken (denk aan af en toe 3 punten).

Al met al heb ik voor mijn gevoel een goede twee weken achter de rug. Het resultaat in afvallen zal wel weer wat minder zijn omdat ik nu dus weer ongesteld ben. Volgende week zal dus wel weer een groter gat slaan. De cijfers:

BEGIN 2018

 • Gewicht: 96,0 kg
 • Heupomvang: 109 cm
 • Beenomvang: 62 cm
 • Armomvang: 34 cm
 • Vetpercentage: 31,7 %

TWEE WEKEN GELEDEN

 • Gewicht: 90,8 kg
 • Heupomvang: 99 cm
 • Beenomvang: 60 cm
 • Armomvang: 31 cm
 • Vetpercentage: 30,2 %

DEZE WEEK

 • Gewicht: 90,3 kg
 • Heupomvang: 99 cm
 • Beenomvang: 60 cm
 • Armomvang: 30 cm
 • Vetpercentage: 29,4 %

Er is wat af maar niet veel! Maar toch in combinatie met ongesteld zijn vind ik dat best oké. Ook merk ik dat ik veel meer vocht vasthoud rondom mijn buik (of dat het door het niet goed naar de wc kunnen komt tijdens mijn menstruatie), want mijn riem moet ineens weer een gaatje strakker. Maar ik weet dat dat volgende week (als het goed is) allemaal weer weg is dus dat scheelt. Daarom kom ik volgende week weer bij jullie terug met een nieuwe update en vanaf dan weer om de twee weken. Dan vermijd ik mijn ongesteldheid week en krijg ik iets realistischere cijfers.

Afbeelding: woman feet standing on weigh scales via Shutterstock.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

 

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

 1. Er zit soms zoveel verschil in het gewicht dat is zo raar! Heb ik ook!! Maar goed 10 cm heupomvang minder!!! Dat is super veel!! Ik vind t knap!! Je bent goed bezig!!

 2. Het geeft niets.
  Ik denk dat iedere vrouw de gewichtstoename herkend in die ene week van de maand wanneer de periode is.
  Jij bent een topper en zo goed bezig

  Xoxo

 3. Kan het kloppen dat ik jou laatst zag bij Rebound Zwolle? Ik dacht dat ik je zag, maar durfde je niet aan te spreken. Haha

 4. Rittersport had van die lekkere chocolade met marsepeinvulling en hier kon ik maar moeilijk van af blijven. Ik doseer het nu wel want ander neem ik te veel. Er zijn van die lekkere dingen waar je maar moeilijk van af kunt blijven. Ook die chocoladepaaseitjes met marsepein er in of kersenvulling is heerlijk. Moet me echt inhouden met deze lekkernijen. Brosrepen vind ik ook heel lekker. Chocolade met advocaatvulling en. Butterscotch repen met stukjes suikerkandij er in. Nuts en Snickers.

 5. Minder zout toevoegen en geen zoutjes chips en drop en zoute dingen eten want dit houdt vocht vast. Een natrium arm dieet. Vochtafdrijvende thee drinken. Meer in de sauna zitten dat verliest meer vocht maar als je dat aanvult zit het er zo ook weer bij. .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *