Search
Close this search box.

Afval update: elk pondje…

Afval update: elk pondje…

… gaat door het mondje, dat is wat mijn moeder tenminste altijd tegen mij zei als ik weer eens een snoepbui had. Ik was de afgelopen weken zó goed bezig en heb zulke mooie resultaten gehaald. Maar de afgelopen drie weken zijn echt niet goed voor mij geweest en dat bewijst zich dan ook keihard terug op de weegschaal. Ik zei het de vorige keer ook al, maar er moet echt verandering in komen.

Ik heb er de afgelopen maanden zo mijn best op gedaan om er kilo’s af te halen en uiteindelijk woog ik dan 87 kilo wat voor mij al een hele prestatie was, maar toen kwam die stomme vakantie en het lekkere weer. Iets waar ik me dan nog niet tegen kan weren om nee tegen terrasjes, lekker uit eten en andere snacks kan zeggen. Onder de noemer gezelligheid doe ik dan ook maar fanatiek mee. Maar dat is de afgelopen drie weken dus ontzettend fout geweest en daar pluk ik nu de vruchten van.

Afgelopen week was ook een slechte week. We aten veel afhaal omdat we beiden nog helemaal in de vakantiestemming zaten en vooral nergens zin in hadden, laat staan eten koken. We waren dus grote vrienden met de snackbar, pizza bezorger en afhaal Chinees. Maar iedereen weet dat dat niet de beste keuze’s zijn om te eten. En ’s avonds lekker een film of serie kijken met een zak chips erbij of de verleiding niet kunnen weerstaan de chocolade kruidnoten te kopen in de winkel en dan vervolgens die zak toch helemaal leeg te eten.

Afval update: elk pondje…

Ik heb het echt helemaal aan mezelf te danken dat we weegschaal een paar kilo meer aangeeft, maar het doet toch wel een beetje pijn. Heb ik weken zitten zwoegen en lekkers voor wat te laten om die kilo’s eraf te krijgen en vreet ik me in een vakantie helemaal vol en alles zit er weer aan. Maar het heeft me dan ook wel weer wakker geschud en ben de afgelopen twee dagen weer fanatiek bezig met Weight Watchers, maar toch blijft het begin weer lastig. Op het werk merk ik dat ik weer moeite heb iets gezonds te pakken in plaats van zo een lekker broodje. En ook de lunch is een groot gevaar op het werk met al dat lekkers. Maar volgens mij zit de schrik er goed in en hopelijk helpt dat mij voor betere keuzes te gaan!

Vorige WEEK

 • Gewicht: 88,7 kg
 • Buikomvang: 102 cm
 • Beenomvang: 63 cm
 • Armomvang: 31 cm

DEZE WEEK

 • Gewicht: 89,0 kg
 • Buikomvang: 103 cm
 • Beenomvang: 63 cm
 • Armomvang: 31 cm

Ik dacht dat er eigenlijk meer aan gewicht bij was gekomen, maar 89 kilo is natuurlijk absoluut geen 87 kilo meer waar ik zo blij mee was. Het is dan welliswaar ‘maar’ twee kilo, maar daar heb ik wel hard voor gewerkt. En nu ga ik écht weer hard werken om alles eraf te krijgen, want die 80 kilo is nog steeds mijn doel. Misschien is voor de kerst een beetje enthousiast doel, maar ik wil dan wel zelfverzekerd in een jurkje kunnen lopen met ieder geval nog een paar kilo’s eraf. Deze week ga ik er weer voor, lekker veel groente en fruit eten, salades en nog een keer barbecueën met de familie en uit eten bij de wok met familie maar daarna is het echt over en let ik weer netjes op mijn punten en gewicht. Hopelijk kan ik jullie de volgende week een positiever bericht vertellen. Hoe gaat het bij jullie? En hebben jullie tips om na de vakantie weer in het gareel te komen?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

24 reacties

 1. Je leeft tenslotte maar 1 keer maar je bent nog steeds erg goed bezig.
  Waarom doe je dit volgende niet….
  Dat jij in het weekend desnoods zaterdagavond dat je tijdens het warme eten iets zoals frites of een pizza eet?
  Dan is het jouw moment om ervan te genieten.
  Want je hebt dan de hele week erg veel moeite gedaan om gewicht te verliezen en denk je maar zo dat het een goede beloning voor jezelf is.
  Frites wel zonder zout en een snackje erbij.
  Zeg tegen jezelf dat jij die beloning hebt verdient.
  Bij mij had het gewerkt.
  Ik weet dat het moeilijk is.

  Xoxo

 2. Het is super goed hoeveel je er al af bent gevallen..maar soms lees ik met verbazing hoeveel “cheat” momenten je jezelf gunt. Als je echt iets wil, dan kan je het (eigen ervaring!). BBQ kan je gewoon meedoen, maar je moet met jezelf afspreken max 2 stuk vlees, geen saus en veel groenten. Minder alcohol, koekjes afslaan, geen frisdrank met suiker. Zelfde als patat eten, gewoon niet meedoen en misschien een paar patatjes van een ander meepikken, maar maak voor jezelf iets anders. In t begin is t moeilijk (ook eigen ervaring), maar eenmaal de discipline gevonden en de knop om krijg je ontzettend veel respect voor jezelf en van anderen er voor terug. Dan is die 80kg zo in zicht.

 3. Begin dit jaar heb ik het boek van Mieke Kosters gekocht: Het geheim van slanke mensen. Dat was voor mij een echte eye-opener. Wellicht ook voor jou? Sindsdien ben ik 18 kg kwijt al. Als ik het kan..kun jij het ook!

 4. Ik heb geleerd door een rotervaring(relatie uit, niet eten dior het verdriet) dat je lichaam helemaal niet veel voedsel nodig heeft. Er waren dagen dat ik alleen maar wat fruit at(ook een beetje heftig, maar tis een voorbeeld) en dat ik daar ook gewoon alles mee kon doen. Ik ben in die periode van 3 weken 7 kilo kwijtgeraakt, en mijn maag is gekrompen. Ik hoef nu veeeel minder te eten, zit sneller vol, en blijf mooi op de 60 kilo, en kan mijn oude kleren weer aan. Het punt is dus, verklein ook eens je porties. Ja in het begin gaat je maag rammelen, en heb je trek (ik zeg expres geen honger). Zodra je daar doorheen bent, merk je dat je veel minder hoeft te eten en dat je lichaam het daar ook prima op doet.

  1. Lijkt me niet handig om hier te promoten dat je ook alleen wat fruit eten. Dit is geen gezond eetpatroon; je hebt zuivel, vlees, vezels etc nodig in een gezond eetpatroon. Zeven kilo kwijt in 3 weken is ook veel te veel dus niet verstandig.

 5. Bij mij gaat het niet zo goed om na de vakantie weer gezonder te gaan eten, maar ik denk dat je gewoon ‘cold turkey’ gelijk weer alleen maar gezond moet gaan eten (met natuurlijk lekkere cheats tussendoor), zodat je het snelst went aan een nieuwe lifestyle

 6. Ik snap dat je baalt. Het is maar 2 kilo maar inderdaad heb je daar wel veel moeite voor moeten doen. Aan de andere kant geloof ik dat afvallen een proces is met vallen en opstaan. Geef niet op! Een terugval hoeft niet het einde te betekenen. Zolang je jezelf weer op tijd tot de orde roept en gewoon weer doorgaat (en dat kun je, want je bent al zover gekomen) zoals voorheen, komt het weer goed, dat weet ik zeker! Succes meid, heb er vertrouwen in en vooral in jezelf.

 7. Helaas heel erg herkenbaar voor mij! Het is er altijd veel sneller terug bij dan dat het er af ging… Maar zeker blijven doorzetten! Ik denk dat altijd je strikt aan je voornemens houden heel erg moeilijk is, maar dat je misschien de momenten dat je weet dat je toch al een ongezonde dag/week/ periode niet moet denken à la “nu is het toch al te laat” maar sneller proberen herpakken? Ik heb ook de ideale aanpak nog niet gevonden hoor, een beetje hetzelfde: ik weet wel wat ik zou moeten doen, en wat dan ook echt werkt, maar het lukt me niet om me daar altijd aan te houden. Veel succes nog!

 8. Bij mij (ook een WW-er) was het herpakken na de vakantie ook lastig. Voor een volgende keer maak ik voordat ik op vakantie ga een mealplanning voor de week na de vakantie.
  Sowieso is mealplanning wat het mij een stuk makkelijker maakt, ik plan alles incl tussendoortjes op werk.
  Zit je ook op connect? Daar haal ik veel maaltijdinspiratie.

 9. Wees niet te streng voor jezef joh. Je hebt die vakantie toch dubbel en dwars verdiend, hard voor gebikkeld? En van vakantie’s moet je genieten. Je bent het waard om er van te genieten meid en je bent het waard om het nu langzaam aan weer op te pakken. Waarom zou afvallen in 1 x meteen hardstikke goed gaan? Alle moeilijke dingen gaan met ups en downs. Je bent goed je doet goed en nu na de vakantie doe je weer iets beter zelfs… Zet ‘m op, niet boos of teleurgesteld zijn…..je kunt het meid!

 10. Ik snap de verleiding hoor van al het lekkere eten. Toch vind ik dat je wel heel goed bezig bent omdat je zo bewust bent van het eten wat je in je mond stopt. Je hebt dan nu een terugval maar volgens mij ben je streng genoeg voor jezelf om de draad weer op te pakken. Overigens heb ik altijd een cheatday per week. Dan eet ik lekker chips en allerlei andere ongezonde dingen ;-). Succes, je kunt het!!

 11. Tussen de regels door lees ik dat die twee kilo niet de grootste zorgen zijn, maar meer de verleiding die je nu weer hebt gevoelt (en voelt) om naar vetter eten te grijpen. Zeker als je met z’n 2en bent dan moet je elkaar daarin helpen, maar ook je collega’s en vrienden kunnen je steunen als ze het weten. Minder patat bestellen en de helft van je frikadel doorschuiven. Vraag erom dat ze je tegenhouden als je naar vet eten grijpt en streng naar jou zijn. Soms kan het even hard zijn, maar het werkt wel: dit hoef je echt niet alleen te doen!

 12. Met de juiste spirit ben je er zo weer en kun je het afvallen weer oppakken! Probeer ook genoeg te sporten en dan zeker krachttraining, werkt bij mij super! Een goede effectieve krachttraining draagt goed bij aan de verbranding, je wordt strakker en gaat je veel beter in je lijf voelen! Succes!

 13. nogmaals wees niet te streng voor jezelf en als je echt de kilos wat sneller kwijt wil waarom doe je dan niet kh arm?of kh beperkt, het gok dieet zou wel wat voor je kunnen zijn

 14. Ik vind echt dat je het goed gedaan hebt tot nu toe! Er is al behoorlijk wat af!
  Wel denk ik dat je meer succes zou kunnen hebben als je wat minder excuusjes voor jezelf zou bedenken. Je zegt namelijk best vaak “ja, maar ik had een feestje/BBQ/weekend/vakantie” of “er komt binnenkort nog een verjaardag, maar daarna ga ik het weer oppakken”. Maar feestjes, uiteten etc. zullen er je hele leven zijn, en mijn punt is dat je ook op die gelegenheden verstandige keuzes kan maken. Anders blijf je altijd bezig met “zwaktemomenten weer goedmaken” en is weinig balans.

 15. Misschien kan je proberen om wanneer je uit eten gaan (barbecue, wok, wat dan ook) een betere keuze te maken dan je nu doet. Dus minder vlees en aardappelsalade maar juist meer gegrilde groenten, gepofte zoete aardappel, of wok met veel groenten en een sojasausje ipv heel veel vlees. En als je pizza eet, neem er dan een zonder kaas maar juist wel met lekker veel groenten. Je hebt nu heel veel uitspattingen en je moet die levensstijl omgooien voor de rest van je leven, anders blijf je maar jojo’en. Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *