Afval update: een week na de vakantie

Afval update: een week na de vakantie

Een nieuwe week, nieuwe kansen en ik ging er deze week dan ook lekker voor. Mijn vakantie was heerlijk, ik heb met volle teugen genoten maar weer terug in Nederland te zijn en het dagelijkse leven weer opgepakt te hebben moest ik toch echt weer normaal eten en lekker sporten. De schade van de vakantie was 4 kilo en die moet er zo snel mogelijk weer af, want zien jullie die zwembandjes, dat mag natuurlijk niet!

Ik schrok er best van, die vier kilo. Nou was het natuurlijk niet totaal onverwacht, want ik heb flink zitten genieten, maar het is toch altijd wel balen. Ik heb namelijk ook wel eens vakanties gehad dat ik lekker ben wezen eten en dat er niets tot amper iets bij aan zat. Nou moet ik ook wel toegeven dat deze vakantie niet de meest actieve vakantie was en dat andere vakanties vaak wat actiever zijn (en dan bedoel ik wandelen, zwemmen en dat soort dingen). Goed, we zijn een week verder en hoe ging het?

Eigenlijk ging het heel erg goed, ik ben bewuster gaan eten, ’s avonds na het eten niets meer. Oké, ik heb een keer een handje chips en een cracker met filet american gehad, maar geen koekjes en dergelijke. Ik drink tussendoor lekker veel water, let op wat ik tussen de middag eet en ’s avonds eten we gewoon aardappels, groente en vlees, maar een keer nasi of dat soort dingen op zijn tijd kan ook gewoon.

Door het slechte weer ben ik deze week maar één keer wezen hardlopen, maar ik heb wel samen met een vriendin een sportschool abonnement genomen bij de sportschool hier op de hoek. Ik was al wel sponsorend lid van de Fit For Free, maar dit zat net even te ver weg om heen te gaan, en naar mijn nieuwe sportschool kan ik lopend toe. En ik ga samen met een vriendin en dat is natuurlijk ook motiverend. En blijkbaar sporten er meer bekenden dus ik hoop dat dat me vaker over de streep trekt om te gaan.

Ik ben dus weer lekker aan het bewegen – op dit moment verga ik ook van de spierpijn – en let meer op mijn voeding. Ik laat niet alles staan, maar ik weet dat dat voor mij ook niet werkt, dan krijg ik enorme vreetbuien. Laten we naar de resultaten gaan kijken, hopelijk is er wat af!

BEGIN 2017

 • Gewicht: 88,2 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

VORIGE WEEK

 • Gewicht: 92,9 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 62 cm
 • Armomvang: 31 cm

DEZE WEEK

 • Gewicht: 91,6 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 62 cm
 • Armomvang: 31 cm

Gelukkig is er toch meer dan een kilo af en daar ben ik blij mee, we zijn er nog langer niet maar we gaan gewoon enthousiast verder, want ik moet echt onder die 90 kilo komen. We gaan gewoon lekker door met sporten en bewust eten en hopelijk zit ik volgende week nog dichterbij die 90 kilo. Ik moest de riem na de vakantie trouwens twee gaatjes losser zetten en hij kan nu alweer één strakker, hopelijk volgende week het laatste gaatje!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reply
  chucky1012
  1 juli 2017 at 07:23

  Fijn dat je weer bent afgevallen ;-)
  Je moet inderdaad weleens wat lekkers kunnen eten…..
  Is het niet verstandig om overdag en ’s avond wat fruit te eten met bv magere yoghurt?
  Je kan op zaterdags een dag houden waar je wat dingen eten die jij lekker vind.
  Bij mij werkt dit laatste wel.
  Maar wel met mate doen.

  Xoxo

 • Reply
  femketje
  1 juli 2017 at 08:29

  you go girl :D 4 kilo is wel aardig veel van 1 vakantie, ik kom eigenlijk nooit meer aan dan een halve kilo tot 1 :o maar als je voor de rest gewoon lekker een chill vakantie had, who cares right! :D

 • Reply
  Yvonne
  1 juli 2017 at 10:00

  Dat is toch de beste manier; bewust en op vaste tijden eten, verantwoorde tussendoortjes en heel af en toe zonderen en meer bewegen. Het gaat dan langzaam, maar die overtollige kilo’s zijn er ook niet in een paar weken bij gekomen (behalve dan de vakantiekilootjes), dus gaan ze ook niet binnen een paar weken weg. Ik trek momenteel een paar baantjes in het zwembad. Iets voor jou? Ik haat recreatief zwemmen (dat gespetter van anderen…grrr…en die hitte en drukte in kleedhokjes) maar banen trekken tussen een paar rustige mensen en op rustige momenten vind ik heerlijk. Je gebruikt al je spieren en je verbruikt veel energie, zonder het gevoel te hebben dat je hard aan het werk bent door het gewichtsloze gevoel in het water. En je zweet niet, haha. :) Verder vind ik een bordje brinta heerlijk om de dag mee te starten. 220 ml (magere of halfvolle melk) + 5 eetlepels brinta, eventueel gezoet met honing of 2 zoetjes. Wat fruit erdoor kan ook, zoals een halve banaan in plakjes en wat kaneel. Daar kan ik de hele ochtend op teren door de eiwitten, vezels en langzame koolhydraten. En bevat minder calorieën dan 2 kale bruine bolletjes. En in plaats van chips (als ik trek heb in iets hartigs), neem ik een volkorencracker met filet american, maar dat doe je al lees ik! En als ik zin heb in zoet: een volkorencracker met halvajam. Beter dan een stuk gevulde koek oid! Tip: neem de crackers van Fjord. Die bevatten volgens de consumentenbond de meeste volkoren. Daarbij zijn ze lekker bros en knapperig én spotgoedkoop! Je vindt ze vaak onderin het schap (bij Dirk o.a.). Succes meid, gewoon weer doorgaan!

 • Reply
  rachel
  1 juli 2017 at 18:32

  ik blijf het zeggen maar skip een gedeelte koolhydraten want je blijft heen en weer jengelen zo ;) maar je bent wel een doorzetter!!

 • Reply
  Danielle Springer
  1 juli 2017 at 19:03

  Balen dat je toch nog vrij veel was aangekomen door de vakantie, maar het gaat je vast en zeker lukken. Good luck met sporten! Ik durf zelf ook al maanden niet meer op de weegschaal te staan eerlijk gezegd. Moet zelf ook echt aan de bak.

 • Laat een reactie achter