Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afval update: een vliegende start

Afval update: een vliegende start

Vorige keer werd mijn afval update duizenden keren bekeken en stiekem vind ik dat ook wel weer een fijne stok achter de deur. Een paar weken geleden begon ik weer aan Weight Watchers want ik wilde de rest van die kilo’s er ook af hebben. Ik moet zeggen, de eerste week ging als een speer en verloor lekker wat gewicht een vliegende start kun je wel zeggen! Ik vertel je meer over mijn afgelopen twee weken.

Afval update: een vliegende start

Ik was foto’s van mezelf aan het vergelijken en schrok toch wel even van deze bovenstaande foto die genomen is in december, voordat ik begon aan afvallen en dus 101 kilo was, wat een dikke kop heb ik hier zeg… Ben blij dat die 10 kilo er al af is. Nu ik begon twee weken geleden was ik 91,5 kilo en na mijn eerste weegmoment een week verder woog ik al 89,8 kilo! Ik moet zeggen dat ik ook fanatiek was begonnen en vooral veel thuis of op het werk was.

De tweede week ging wat minder, vooral omdat ik veel met vrienden was, buiten de deur at en verjaardagen had. Je raadt het al, dan gaan die kilo’s er niet zo makkelijk af. Ik merk ook dat ik echt grote moeite heb met lekkers te laten staan of in mate te nemen als het voor mijn neus staat. Ik heb soms echt nog de vuilnisbak modus en kan alles eten wat los en vast ligt. Daar moet ik nog heel erg mijn weg in vinden.

Ik was bijvoorbeeld op een verjaardag en hield me heel lang in wat te eten, want ik ken mezelf, als ik één ding eet is het hek van de dam, dan blijf ik eten. En ik hield me flink tot ik dacht, een paar cashewnootjes zijn niet zo erg. Je raad het al, het schaaltje was zo leeg en daarna vond ik de chips en borrelhapjes ook wel erg lekker, FAAL!

Afval update: een vliegende start

En deze foto is van een paar weken geleden, jeetje wat kan je het verschil goed zien en eigenlijk wil ik er dus nog 10 kilo af hebben, ben benieuwd hoe mijn gezicht er dan uit ziet. Het gezonder eten en bewuster eten gaat me goed af als ik gewoon thuis ben of op het werk. Op het werk kan ik me weer goed inhouden een lekker brownie of croissant te nemen, in plaats daarvan neem ik gewoon een banaan of ander stuk fruit. Ook in de pauze gaat er geen pizza meer in de oven maar kies ik voor een lekkere salade of stoommaaltijd.

Goed, maar dan nu de resultaten. Ik denk dat jullie de updates wel leuk vinden (tenminste als ik naar de statistieken kijk) en wil om de twee weken een update in het weekend geven. Mijn weegmoment is vlak voor het weekend dus vandaar. Ik deel met jullie de resultaten van week 26 en 27.

Week 26:

 • Gewicht – 89,8 kg
 • Buik – 104 cm
 • Been – 67 cm
 • Arm – 33 cm

Week 27:

 • Gewicht – 90,3 kg
 • Buik – 103 cm
 • Been – 66 cm
 • Arm – 33 cm

Helaas sta ik de laatste week een beetje stil, ook niet heel gek want ik heb niet super gezond geleefd. Met al die feestjes, uit eten gaan en met vrienden afspreken vind ik het echt verrekte moeilijk om me netjes aan mijn punten te houden. Ook denk ik dat mijn ongesteldheid er een rol in speelt, want altijd als ik ongesteld moet worden kom ik wat aan. Goed, op naar een betere week want die kilo’s moeten er toch echt af! Ik houd jullie op de hoogte! En lekkere, simpele, gezonde recepten zijn zeker welkom!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

18 reacties

 1. Hoi Aranka wat super knap!
  Maar “zondigen” hoort erbij hoor, anders houd je het toch nooit vol?
  Ik geloof in de 80-20 regel, niks schappen maar alles met mate.
  80% gezond en 20% genieten van wat je echt lekker vind.
  Ik maak als diner of lunch wel eens een dikke (!) plak bloemkool die ik rooster in de oven of pan en beleg ik met Huttekäse en tomaatjes, chasewnootjes, eventueel wat verse basilicum en wat peper en zout.
  Of met tonijn uit blik of gerookte zalm en die verzier ik dan met wat ik in huis heb of lekker vind.
  Klein beetje magere kaas erop en in de oven of in de pan met deksel erop eventjes laten smelten. Vult als een gek, het is gezond en qua calorieen en vet heel laag.
  Op Googel vind je allerlei foto’s en verschillende variatie’s.

 2. Sociale situaties zijn ook erg lastig om te beheersen vind ik.
  Ik heb laatst voor 2 euro een handig kookboekje gekocht bij Action met koolhydraatarme recepten. Heel handig boekje voor inspiratie. Ik probeer zelf producten meer door een alternatief te vervangen dan mezelf veel te weigeren. Bijvoorbeeld een waterijsje ipv roomijs of een Magnum. Ik ben echt minder opgeblazen doordat ik minder zuivelproducten eet en meer volkorenvarianten neem. Of ipv koolhydraten veel groente met daarbij kip of vis. Laatst een lasagne gemaakt met ‘bladen’ van courgette. Lekker en ook vullend. Breaker heeft handige tussendoortjes waar minder suiker in zit dan de gewone en veel eiwitten, weinig vet: staat op de verpakking, iets met proteïne. Succes met afvallen! Je kunt het!

 3. heel goed bezig!! en je moet ook niet te streng zijn voor jezelf als je maar op die koolhydraten let!! vet maakt echt niet zoveel maar koolhydraten word je gewoon dik van klaar :) su6 meis maar heb er alle vertrouwen in dat je je doel gaat bereiken

 4. Goed bezig hoor Aranka. Inderdaad een vliegende start. Kan gebeuren dat het nu wat stil staat, maar op zich is dat helemaal niet erg. Je bent erg goed bezig en daar mag je trots op zijn! Het is al heel wat dat je ervan bewust bent hoe je eetpatroon werkt en dat je uberhaupt bewust bent van wat je allemaal inneemt!

 5. Succes Aranka! Echt super goed wat je nu al bereikt hebt. Je geeft mij veel motivatie om zelf ook actiever te werken aan afvallen.

 6. Je bent echt goed bezig en natuurlijk is het niet makkelijk. Ik ben ook zo iemand die 1x begint met eten en dan niet meer kan stoppen. Heel veel succes!

 7. Wel knap al hoor! Met feestjes en gezellige avonden met vrienden is het altijd moeilijk om gezond te blijven haha. Ik ben zelf ook aan het proberen gezond te eten, en af en toe te sporten. Soms lukt het, soms ook niet. Blijft lastig af en toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *