Search
Close this search box.

Afval update: een rustig weekje

Afval update: een rustig weekje

Dit weekend was ik ziek en de rest van de week voelde ik me ook nog niet helemaal top fit. ‘Helaas’ was ik niet ziek dat ik geen zin meer had in eten, maar juist alle snoepjes naar binnen werkte om maar niet te hoesten of een zere keel te hebben. De hoestsiroop en honing ging er in als zoete pap en mijn beweging deze week was nihil. Tot zo ver dacht ik niet echt een fantastische week te hebben gehad.

Ik was eigenlijk van alles van plan, weer te gaan sporten (maar waar haal ik de tijd vandaan?!) en ik wilde ook nog een eet dagboek bijhouden, maar daar is helemaal niets van gekomen. Wat ik dus wel de hele week heb gedaan is rustig op de bank liggen, af en toe een stukje naar buiten voor de frisse lucht en eigenlijk vrij weinig omdat ik me gewoon niet helemaal 100 voelde. Alle plannen vielen dus in het water, maar toch heb ik een redelijke week gehad.

Afval update: een rustig weekje

Het weekend was ik echt ziek en heb ik dan ook niet echt gegeten, mijn smaak was compleet weg dus echt plezier had ik er ook niet van. Ik at dus maar een simpel soepje en wat vla, niet heel bijzonder. Na het weekend ging het maandag en dinsdag ook prima met de punten en voelde me daardoor eigenlijk wel goed. Tot dat ik woensdag met de trein ging en ik het buiten verrekte koud vond en ineens zin had ik chocolademelk, heel veel chocolademelk en lekkere broodjes (want ja de trein had vertraging, het was koud en je kent het wel), dus die dag is niet echt goed geweest voor de punten. Ook de dag daarna op het werk heb ik de verleiding niet kunnen weerstaan en is er in plaats van een banaan een worstenbroodje naar binnen gewerkt en ’s avonds werd het een simpele maar niet zo gezonde lasagne.

Het was dus een week met goede en slechte dagen, maar ik moet zeggen dat het niet dramatisch was, ik heb me enigszins kunnen inhouden en naast die missers wel  goede keuzes kunnen maken. Ook nu ga ik er weer voor om gewoon gezond en bewuster te eten en dat werpt toch wel zijn vruchten af en dat is prettig. Langzaamaan komen we weer in het oude ritme en dat voelt ergens toch ook wel goed. Als ik foto’s van mezelf weer per ongeluk tegen kom van een jaar geleden is het toch wel duidelijk dat ik dat echt niet meer wil. Ik mocht dan wel vrede met mezelf hadden, maar het zag er gewoon ongezond uit.

VORIGE WEEK

 • Gewicht: 86,9 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 62 cm
 • Armomvang: 31 cm

DEZE WEEK

 • Gewicht: 86,5 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

Waar ik vorig week bang voor was is niet gebeurt er zijn geen kilo’s of grammen bij gekomen maar er juist af! En daar ben ik natuurlijk heel erg blij mee. Ik hoop dat ik nu echt het jojo effect achter me kan laten en door kan gaan naar de eindstreep. Dat hoeft echt niet met kilo’s tegelijk, maar langzaamaan is ook helemaal prima. Ik merk dat het er dan ook veel beter vanaf blijft. Laten we gewoon als doel stellen (ik vind het bijna onmogelijk met de december maand) dat ik aan het eind van het jaar rond de 80 kilo kom te zitten, dat zou toch wel heel erg fijn zijn!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. Fijn dat het beter gaat!
  Je weegt je wel wekelijks, en ieder mens weegt de ene dag meer dan de andere dag. Misschien eens de cijfertjes per maand erbij pakken, dan kun je de resultaten veel beter analyseren!

 2. Dag Aranka, ik ben al lang een stille lezer van jouw site. Ik vind jouw artikelen leuk omdat je niet zo’n typische beautyblogger bent maar meer ’the girl next door’. Ik heb daar veel meer mee. Daarnaast respect dat jij, naast je baan, het presteert om zo veel artikelen te plaatsen. Echt, daar kunnen ‘grotere’ bloggers nog een puntje aan zuigen!

  Qua afvallen begrijp ik hoe dat zit. Ook ik val af, kom langzaam weer bij een dan begint het hele feest weer opnieuw. Ik heb inmiddels wel geleerd dat ik een Bourgondiër ben in hart en nieren dus stel ik mezelf realistische doelen van 1 kilo per maand. Ik wil wel meer per maand maar ik weet hoe ik ben, ik hou van het goede leven en ik wil niet mezelf steeds teleurstellen. Dus jouw doel van 80 kilo eind van het jaar. ….niet doen, wordt je niet blij van. .. Hou het leuk voor jezelf, je bent al zo ver gekomen.
  Keep up the good work!

  1. Aaah dankjewel Flurrie, dat vind ik heel leuk en fijn om te horen. Daar doe het natuurlijk allemaal voor!

   Wat je zegt over een Bourgondiër zijn, dat ben ik ook. Ik hóu van eten en gezellig doen en nee, dat gaat bij niet met komkommertjes en radijsjes. Ik ben inderdaad blij dat ik afval, maar ik hoef geen kilo’s per week te verliezen, dat werkt bij mij gewoon niet zo. Ik ben blij dat het stap voor stap gaat en er ook echt af blijft. Dankjewel, jij ook succes! <3

 3. Knap hoor, dat je gewoon blijft volhouden. Kan me helemaal voorstellen dat je soms gewoon ZIN hebt in lekkere slechte dingen. Helemaal als je je niet lekker voelt. Fijn dat het nog steeds naar beneden gaat qua gewicht: houden zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *