Afval Update: een drukke week

Afval Update: een drukke week

De weken vliegen op dit moment echt voorbij. Ik werk minimaal 30 uur per week bij de Albert Heijn en probeer daarnaast nog zoveel mogelijk aan mijn site te doen en aan het huishouden. En als het uitkomt probeer ik ook nog de gezelligheid met familie en vrienden op te zoeken. Maar omdat ik zo druk was deze week heb ik lekker actief gedaan en eigenlijk helemaal geen tijd voor snoepen gehad. Ik moest me in de Albert Heijn wel even inhouden om niet voor een lekkere koek te kiezen in de pauze, maar het is me redelijk gelukt!

Het weekend begon natuurlijk fout met het Stratenfestival en stappen. Er gingen veel te veel mierzoete drankjes naar binnen en borrelhapjes. Maar het valt me mee dat ik me heb ingehouden niet de shoarmazaak na het stappen binnen te stappen, daar was ik best een beetje trots op. De rest van het weekend was ik aan het werk dus heb ik gewoon netjes gedaan, behalve zondag heb ik een ijsje gehad (naast de gezonde voeding).

Van maandag tot en met vrijdag heb ik iedere dag bij de Albert Heijn gewerkt en daar heb ik wel echt op mijn eten gelet. Tussendoor fruit en lunch gewoon een broodje met mager beleg. Ontbijt is met kwark en thuis tussendoor eet ik mijn light Weight Watcher tosti met 2 volkoren broodjes, een plakje 30+ kaas en een plakje ham/kipfilet/casselerrib. Het ontbijt en de lunch heeft een puntenaantal van 10 dus dan kan ik gewoon lekker meedoen met het avondeten (maar wel zonder toetje tegenwoordig). Naast de croissantjes van donderdag heb ik me dus goed aan de punten gehouden en heb ook nog eens vrijwel iedere dag 15.000 stappen gehaald. Bij de Albert Heijn werken is wel goed voor je stappen, dat zal ik straks wel gaan missen ;).

Goed, laten we naar de resultaten kijken!

BEGIN 2017

 • Gewicht: 88,2 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm
 • Vetpercentage: 33,9 %

VORIGE WEEK

 • Gewicht: 91,2 kg
 • Buikomvang: 103 cm
 • Beenomvang: 63 cm
 • Armomvang: 31 cm
 • Vetpercentage: 27,8 %

DEZE WEEK

 • Gewicht: 90,3 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 63 cm
 • Armomvang: 31 cm
 • Vetpercentage: 28,0 %

Deze week is er bijna een hele kilo af en daar ben ik blij mee! Ik merk ook dat mijn broek losser gaat zitten aan de buik en dat mijn riem echt een standje dichter moet. Mijn vetpercentage is wel iets gestegen, maar misschien is dat een onnauwkeurigheid in de weegschaal, of het zijn de croissantjes, haha! Maar het is gelukkig niet meer de 34 % die ik een paar weken geleden standaard had. En volgende week begint de uitdaging echt, dan werk ik niet meer bij de Albert Heijn en dan sta ik er alleen voor, hopelijk kan ik me thuis goed inhouden en genoeg beweging krijgen… Spannend!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply
  Mariska
  26 augustus 2017 at 08:16

  Goed bezig! uiteindelijk telt het gewicht natuurlijk minder dan hoe je je voelt en hoe je kleding valt, denk ik :)

 • Reply
  chucky1012
  26 augustus 2017 at 10:26

  Zo dat is goed van jou ;-)

  Xoxo

 • Reply
  racheltjuh
  26 augustus 2017 at 12:25

  kijk het lukt wel ;)

 • Reply
  Anne
  26 augustus 2017 at 19:33

  Goed bezig! Nog tip om het thuis ook vol te houden. Haal gewoon fruit en wortels, tomaten etc in huis om te snacken en zorg ervoor dat je geen ongezonde dingen in huis haalt. Ook niet voor je partner die moet dan maar gewoon mee doen;).

 • Reply
  nicolished
  26 augustus 2017 at 20:56

  Je bent echt mega goed bezig. Het vet percentage is echt top gezakt!

 • Reply
  Fleur
  26 augustus 2017 at 21:32

  Wat goed dat je echt verschil ziet (in cijfers) en het daadwerkelijk ook merkt!
  Ik heb juist het idee dat als ik een dag thuis ben dat ik minder snoep dan op Mn werk, ik hoop dat bijnjou ook dat geval is, want dan zou het goed moeten gaan toch;p? You can do it!

 • Reply
  Wendy (B)
  27 augustus 2017 at 10:10

  Komaan Aranka!
  Je kan het!

 • Reply
  Joyce - LemonyLifeNL
  27 augustus 2017 at 13:23

  Wat goed en fijn dat er een kilo af is!

 • Reply
  Nathalie
  27 augustus 2017 at 16:53

  Goed hoor Aranka. Je doet goed je best. Wil je toch iets lekkers snoepen thuis? Bij Ah hebben ze ook snoepgroente. Is super lekker en gezond. Zo snoep je toch iets , maar dan werk je ook vitamines naar binnen.

 • Reply
  Jessica J.
  28 augustus 2017 at 16:42

  Goed dat je ook echt aan je lichaam begint te merken dat je begint af te vallen!

 • Laat een reactie achter