Afval update: dit is mijn week niet

Afval update: dit is mijn week niet

Dit was mijn week gewoon niet, ik sukkel al een aantal dagen sinds vorige week door en voel me gewoon niet fit, net zoals half Nederland. Ik moet wennen dat de zonnestralen dan nu echt verdwenen zijn en dat heeft meteen effect op mijn lichaam. Ik voel me niet fit, ben zo verkouden als ik weet niet hoe en heb gewoon nergens zin en puf in. Om het maar even in de volksmond te noemen, ik had gewoon een klote week en dat heeft zijn effecten.

Afval update: dit is mijn week niet

Deze week had ik het vrij druk met elke dag wel afspraken of moest werken. Ik voel me als een vaatdoek en heb eigenlijk nergens puf in. En je raadt het al, als je dat niet hebt dan laat je snel die motivatie varen. Het weekend was sowieso al geen goed weekend, we verhuisden vrienden en met het avondeten was het even snel een pizzaatje. Zondag gingen we als afsluiter met de vriendengroep wokken en ik heb het dan heel zwaar om me netjes aan de punten te houden want onbeperkt softijs en tussendoor kroepoek en frikandellen (vr)eten als je op je wok of grill maaltijd aan het wachten bent.

Afval update: dit is mijn week niet

Maandag besloot ik er weer vol tegenaan te gaan en dat lukte goed! Ik hield me netjes aan mijn punten en hield zelfs over. Alleen daarna ging het al snel mis. Dinsdag ging ik naar Amsterdam en probeerde me zo goed als mogelijk aan mijn punten te houden, maar tijdens de eerste afspraak ging het al fout met een PR activiteit voor McDonalds en het volgende event was goed geregeld met allemaal lekkere hapjes en als je dan toch een beetje trek hebt is dat fout. Ik was pas om 7 uur thuis en toen hadden Danny en ik beiden geen zin meer in koken, een makkelijke nasi maaltijd was toen snel gemaakt.

Afval update: dit is mijn week niet

Woensdag zat ik de hele dag bij de kapper, dat ging prima! Alleen ik was iets later gepland thuis en Danny en ik hadden beiden weer geen zin in koken, ik voelde me ellendig en wilde alleen maar hangen op de bank. Een frietje was dus zo gehaald, oeps.

Afval update: dit is mijn week niet

Donderdag ook de hele dag onderweg en ’s avonds naar Utrecht waar ik gezellig met Sanne en Elise uit eten ging. Ik moet zeggen dat ik daar niet heel slecht heb gedaan, maar het kwaad was de rest van de week al geschiet. Wat een dramatische week en wat heb ik het slecht gedaan. Ik had gewoon nergens zin en puf in en ik voelde me gewoon ellendig om het zo maar even te zeggen. Dit was alles behalve waar ik behoefte aan had. Ik wilde me gewoon goed voelen en er lekker tegenaan gaan, ik had zulke goede resultaten vorige week. Met deze week zal het me niets verbazen als er weer heel wat bij is gekomen.

Ik schrijf dit nu op vrijdag en schrik er toch wel een beetje van, dit moet anders! Ik beloof mezelf plechtig dat het vanaf vandaag anders moet. Ik ben de hele ochtend thuis en eet op het werk, dat wordt dus maar weer een salade! Zaterdag eet ik ook op het werk, zelfde verhaal en zondag is het gewoon streng en géén afhaal. Maandag tot en met dinsdag ben ik vrij van het werk en wil ik zo goed en gezond mogelijk leven en dat moet prima lukken thuis. De rest van de week ben ik wel aan het werk en ga ik me gewoon netjes aan mijn punten houden en weet je wat, ik ga ook gewoon nog sporten!

En dan nu de dramatische cijfers van deze week in vergelijk met vorige week…

Vorige WEEK

 • Gewicht: 86,7 kg
 • Buikomvang: 103 cm
 • Beenomvang: 63 cm
 • Armomvang: 32 cm

DEZE WEEK

 • Gewicht: 88,1 kg
 • Buikomvang: 103 cm
 • Beenomvang: 63 cm
 • Armomvang: 32 cm

Dit is echt ernstig, alles wat ik vorige week zo goed had gedaan ging nu zo fout… Ik blijf ook al echt weken rond de 87 kilo met mijn gewicht zitten. Ik moet nu toch echt een patroon doorbreken om weer meer af te kunnen vallen, maar ik vind het zo lastig. Goed, vanaf nu heb ik het weer rustiger qua werk (nouja volgende week nog niet) en daarna moet het echt gaan lukken en hoop ik me ook iets fitter en energieker te voelen. Tot volgende week!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

 

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reply
  Susan
  1 oktober 2016 at 07:12

  Balen Aranka! Hopelijk gaat het vanaf nu weer beter!

 • Reply
  Yvonne
  1 oktober 2016 at 07:23

  Balen voor jezelf dat je deze week de teugels hebt laten vieren. Als je het zo opschrijft is het inderdaad confronterend maar ook goed om te zien dat je betere dagen hebt gehad; dan geef je jezelf misschien weer even die schop onder je kont. ;-) Herkenbaar ook! Niet dat ik te zwaar ben, maar ik moet wel blijven opletten nu ik ouder word/ben heb ik gemerkt. Overigens had ik deze week juist veel energie gekregen door het mindere weer! Ik ben geen zomermens; word juist loom en moe van warmte. Daarbij heb ik gedurende de lente en zomer veel last van hooikoorts en de medicijnen maken me ook nog eens slaperig. Dus nu dat voorbij is kan ik letterlijk opgelucht zijn. :) Deze week mijn kledingkast onder handen genomen en de trapkast uitgebaggerd. Die was al een jaar of 10 niet aangepakt. Weg oude zooi! Heerlijk. Hoe dan ook: succes met het heroppakken van afvallen. Komt wel goed. Zolang je hier niet in blijft zitten is er niets verloren.

 • Reply
  Olga
  1 oktober 2016 at 07:34

  Heb ganse week ook al zo een dipje …. Ik ben dan boos op mijzelf en zeg dan NEXT WEEK WILL BE BETTER

 • Reply
  Anouk
  1 oktober 2016 at 08:11

  Vervelend voor je zeg :(
  Ik doe ook aan de online WW, en heb vaak geen zin om te koken na een lange vermoeiend dag werken… Ook hier niet fit, en een drukke peuter helpt ook niet altijd mee! Weet je wat ik vaak doe? Macaroni, nasi of lasagne ofzo maken voor 4 personen. Ik gooi dan voor 2 personen in de vriezer, en warm dat op de minder makkelijke dagen op… Scheelt mij enorm! Zelfde doe ik trouwens ook met soep, maar vaak 1 of 2 punten soepjes, dat neem ik bevroren mee naar m’n werk. Eenmaal daar is het ontdooit en dan lekker een boterham of crackers of salade erbij :)

 • Reply
  Lara
  1 oktober 2016 at 08:17

  Niet wanhopen Aranka! Volgende week weer een nieuwe kans! Maar aangezien je het zo moeilijk hebt met koken soms, is het dan geen idee om van gezonde maaltijden meer te koken en dan een deel in te vriezen? Hoef je niet altijd naar fastfood te grijpen! :)

 • Reply
  Rian
  1 oktober 2016 at 10:57

  Ik snap inderdaad dat je, als je je niet fit voelt, weinig zin hebt om te koken.. Misschien is het een idee om (wat ik al eerder in een comment las) grotere portie’s te maken van gezonde avondmaaltijden zodat je die kunt opwarmen. Juist als je niet fit bent is het lekker en belangrijk om gewoon je vitamientjes die in verse groentes zitten binnen te krijgen hihi. Daar krijg je waarschijnlijk meer energie van dan vette happen :) Maar meis, alles gaat met vallen en opstaan dus misschien heb jij dit “dalletje” even nodig om straks weer mega te pieken! Goodluck!

 • Reply
  rachel
  1 oktober 2016 at 12:15

  balen maar hup draad weer oppakken en door meis ;)

 • Reply
  Sonja Timmerman
  1 oktober 2016 at 12:25

  Meid, ik zag je gisteren bij de AH en je zag er fantastisch uit! Volgende week weer een week hoor. Komt goed!

 • Reply
  Luna
  1 oktober 2016 at 19:07

  Nieuwe week, nieuwe kansen. :)
  Komt goed!

 • Reply
  Annem
  1 oktober 2016 at 22:32

  Probeer eens op een vrije dag of middag wat extra te koken en vries het in. Maak op vrije dag wat gezonde /voedzame snacks. Doe 2x in de wek boodschappen en zorg dat je altijd iets in huis hebt om snel een gezonde maaltijd te maken en haal geen koekjes, snoep en chips in huis. Dan kun je het namelijk ook niet opeten. Het klinkt misschien vervelend maar als je gezonder wilt gaan eten moet je echt ook een andere levensstyle aannemen. plan voor de drukke dagen gerechten in die je snel kunt maken. en bedenk dat je als gaat koken met tegenzin het daarna extra goed voelt als je aan het eten bent! Je kunt het echt wel Aranka! Maar wees niet zo obessief bezig met gewicht en cm’s en punten tellen. Maar ga vooral lekker en gezond eten en doe dingen waar je blij van wordt en energie van krijgt!

 • Reply
  J
  2 oktober 2016 at 12:59

  hoi
  nieuwe week nieuwe kansen !
  fijne zondag :) knuffel voor mila

 • Reply
  Mar
  2 oktober 2016 at 13:45

  Hey!
  Als je niet lekker in je vel zit, is het dan niet verstandiger om het afvallen even op een lager pitje te zetten?
  Dit bedoel ik alles behalve onaardig, maar als je niet lekker in je vel zit en eigenlijk op je lijn wil letten maar daar simpelweg niet aan toe komt is het wat mij betreft eerder verspilde energie. :)
  Je baalt van jezelf omdat het niet is gelukt, maar de motivatie ontbreekt -op dit moment- dus dat is helemaal niet gek.
  Ik zou er eerst even voor zorgen dat je weer wat beter in je vel komt te zitten, en als dat een stuk beter gaat kun je je beter focussen op het verliezen van gewicht.
  De motivatie heb je (kijk naar je eerder behaalde resultaten), dus dat je dat weer op kunt pakken wanneer je wil is bekend.
  De mentale strijd over wel/niet afvallen is gewoon zonde als je er niet voor de volle 100% kunt gaan.
  Joe!

 • Reply
  chucky1012
  3 oktober 2016 at 07:03

  Dat is balen dat je ziek was.
  Maar geef niet op meid.
  Je kan het ……..

  Xoxo

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  3 oktober 2016 at 09:08

  He jammer Aranka, maar je verandert nu niets meer aan de afgelopen week. Laat het los (*insert Frozen-tune Let it gooooooooooo*) en begin weer met goede moed! Laat je niet kisten, want je bent al zo ver! Je kunt het!

 • Laat een reactie achter