Afval update: die verrekte paaseitjes…

Afval update: die verrekte paaseitjes…

Ik had me zo groot gehouden en een hele tijd de verleiding weerstaan wat betreft paaseitjes en andere lekkernijen die je de afgelopen weken overal zeg. Helaas werd het echt vanuit alle hoeken aangeboden en ik zwichtte gewoon. Helemaal toen er een enorm luxe ei met allemaal bonbons en eitjes ineens in ons huis staat. Ik kan het nooit bij één houden, het moeten er altijd een stuk of vijf worden en de Paasdagen zelf waren ook geen goede dagen om af te vallen. Laten we gaan kijken naar de cijfers…

Desondanks dat ik niet al te gezond heb gedaan wat betreft de Paasdagen en de chocolade eitjes tussendoor heb ik voor de rest mij prima gedragen. Ik heb niet al te streng gedaan de afgelopen tijd maar ik heb zeker wel opgelet met wat ik eet. Geen overbodige sausjes, toetjes laten staan en ’s avonds in het weekend gewoon streng. Van het sporten is het niet echt gekomen afgelopen weken en daar baal ik wel van. Ik had er gewoon geen tijd en zin in. Gelukkig heb ik nog één keer in de weet fitjump waar ik dan wel altijd heen ga. Voor de rest zorgde ik er ook voor dat ik wel iedere dag mijn stappen haalde zodat ik nog iets had gedaan. Voor de rest waren er niet echt spannende dingen en ben eigenlijk heel benieuwd naar wat de weegschaal en centimeters zeggen, ben stiekem wel een beetje bang dat het tegenvalt.

BEGIN 2018

 • Gewicht: 96,0 kg
 • Heupomvang: 109 cm
 • Beenomvang: 62 cm
 • Armomvang: 34 cm
 • Vetpercentage: 31,7 %

TWEE WEKEN GELEDEN

 • Gewicht: 90,2 kg
 • Heupomvang: 99 cm
 • Beenomvang: 60 cm
 • Armomvang: 30 cm
 • Vetpercentage: 29,0 %

DEZE WEEK

 • Gewicht: 89,7 kg
 • Heupomvang: 97 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm
 • Vetpercentage: 27,7 %

Wauw, er is blijkbaar toch nog een halve kilo af! Daar sta ik eigenlijk best van te kijken omdat de dagen hiervoor niet al te gezond waren (want de paaseitjes moeten toch op). Het verbaast mij ook enigszins dat mijn armen en benen wat dikker zijn geworden, misschien komt dat omdat ik al twee weken niet meer in de sportschool ben geweest om echt mijn armen en benen te trainen. En er is wel twee centimeter van mijn buik af en dat begin ik nu ook wel goed te merken. Ik had laatst een (dure) nieuwe spijkerbroek gekocht en die wordt al te ruim en kleren zitten gewoon niet meer zo mooi zo ook mijn favoriete rokjes die ik met kerst kocht afgelopen jaar, zo balen!

Het is niet veel maar wel weer een halve kilo en ik zit eindelijk onder de 90 kilo, daar ben ik echt heel erg blij mee! Vanaf volgende week, na mijn weekendje Praag maar weer fanatiek naar de sportschool gaan dus!

Afbeeldingen Shutterstock: Girl eating chocolate

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply
  chucky1012
  7 april 2018 at 06:42

  Heel goed van jou.
  Goed hoe je mee omgaat.
  Je mag af en toe inderdaad iets lekkers eten.
  Ga zo door….

  Xoxo

 • Reply
  Jessica
  7 april 2018 at 11:21

  Ik zou niet na Praag pas weer aan de slag gaan, maar IN Praag! Ideaal om uren rond te slenteren en zo weer heel wat stappen te zetten. Let ook daar een beetje op je voeding, geniet, maar laat je niet te veel gaan, daar krijg je alleen maar spijt van.

 • Reply
  femketje
  8 april 2018 at 11:11

  you can do it :D en veel plezier in Praag!

 • Reply
  Naat1623
  8 april 2018 at 13:20

  Ja die paaseitjes zijn veel te lekker. Ik ken het gevoel. Ben altijd blij als pasen voor bij is, dan kan ik weer normaal doen. Geniet ervan in Praag maar let wel op je voeding, anders is het voor niks geweest en dat is zonde. Ga lekker wandelen na het avondeten en in je vrije tijd zoveel je kunt. Is ook bewegen en kost niks. Zwemmen is ook goede beweging. Er is vast wel zwembad bij je in de buurt. Kijk maar op google waar er een zwembad bij jou in de buurt is. Een strandwandeling maken op vakantie is ook goed om calorieen te verbranden, maar ook goed voor je benen en billen. Jij hoeft niet meer veel af te vallen, een kilo of 5 en je bent mooi op gewicht.

 • Reply
  Linda
  9 april 2018 at 10:58

  Jeeej, onder de 90 kilo!!!

 • Reply
  Frederieke
  9 april 2018 at 19:57

  Goed bezig, ik zit in het zelfde schuitje. Gelukkig laat ik me niet gaan, maar soms mag ik best iets lekkers. Daardoor hou ik het beter vol, maar dat is altijd nog beter dan na het behalen van het streefgewicht helemaal losgaan! Succes!!!

 • Reply
  Jessica J.
  13 april 2018 at 18:44

  Goed dat je onder de 90 zit! De paaseitjes op kantoor staan letterijk naast mijn bureau: érg moeilijk om te doen alsof ze er niet zijn, haha.

 • Reply
  T.Huisman
  14 mei 2018 at 13:37

  Zwemmen in koud water bevordert de eetlust meer dan zwemmen in warm water. Knap dat je onder dat gewicht zit. Met dat metabolisme op die leeftijd is het ook gemakkelijker om af te vallen dan als je dat op oudere leeftijd doet. . .

 • Laat een reactie achter