Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afval update: de week na carnaval…

Ik zei het al in mijn vorige afval update, dat dit een verkeerde week ging worden. Ik vierde namelijk de helft van de week carnaval en daar gaat slecht eten mee gepaard. Dat wist ik van te voren en ik was eigenlijk ook niet van plan op de gezonde tour te gaan, alle kilo’s die erbij aan zouden komen is dus mijn eigen schuld. Alleen mijn hele week was meteen verpest want ik dacht, ach dit is toch al een slechte week dus ik kan best wel wat meer slechte dingen eten…

Afval update: de week na carnaval…

Ik kan carnaval snel en makkelijk samenvatten, veel zoete drank en veel vet eten. Chinees, patat, snacks, ijsjes en ga zo maar door zijn voorbij gekomen. Slecht ik weet het, maar ik heb er echt van genoten en het was vooral heel erg gezellig. Maandag begon het normale leven weer en was het de bedoeling dat ik weer normaal aan de slag ging met gezond eten…

Afval update: de week na carnaval…

Alleen ik kan je vertellen dat dat niet helemaal is gelukt. Ik ben lekker gaan wandelen met een vriendin en het was zou koud en guur dat we even wilde opwarmen met een drankje. Ik kon de verleiding van een warme chocolademelk en een stuk appelgebak niet laten en bestelde er ook nog een flinke dot slagroom bij. Ook thuis aten we niet al te gezond, het was lasagne, nasi, aardappeltjes met groente en pizza. We zaten nog helemaal in de luie carnavalsdip en maakte vooral lekker makkelijk eten.

Afval update: de week na carnaval…

Maar aan het einde van de week besefte ik wel dat hier verandering in moest komen en ging weer fris aan de slag met fruit en op het werk at ik ook gezond. Druifjes mee in de trein in plaats van een broodje en een lekkere grote kop thee dat ook goed vult. Laten we naar de resultaten kijken…

BEGIN 2017

 • Gewicht: 88,2 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

VORIGE WEEK

 • Gewicht: 85,6 kg
 • Buikomvang: 100 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

DEZE WEEK

 • Gewicht: 86,9 kg
 • Buikomvang: 100 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

Zoals je kan zien zijn de nodige kilo’s er helaas bij aangekomen en ik had eigenlijk ook niet anders verwacht. Het is balen maar ik ben vol goede motivatie om deze week weer gezonder door te gaan. Ik heb voor mijn verjaardag van Danny een Airfryer gekregen en daar ben ik super blij mee! Dus ik moet nog even uitvogelen hoe ik daar gezond en lekker maaltijden in kan maken. Als jullie dus nog tips of recepten hebben, laat het me weten want ik ben nog echt een Airfryer noob. Ik vier zondag natuurlijk mijn verjaardag dus dan zal ik wel niet al te gezond eten, maar ik zit er aan te denken een Wappeltaart te maken, misschien geeft dat motivatie! In ieder geval tot volgende week en ik hoop dat er dan weer lagere getallen staan!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

25 reacties

 1. Nou… jij bent maar zo weinig aangekomen.
  Ik vindt dat je het netjes hebt gedaan.
  Een airfryer is super handig.
  Als je heerlijke snacks of frites erin wilt bereidden kijk dan op de verpakking van het product als je in de supermarkt bent, want dan staat erop of men het het kan bereidden in de airfryer.

  Xoxo

 2. Je hebt het vooral over eten, maar met drinken kun je ook al best veel bereiken. Stop met bijvoorbeeld door de week met het drinken andere fris en alcoholische dranken. Drink eigenlijk alleen water en thee.. zo n 2 liter per dag.

  Zelf ben ik sinds januari begonnen met groene smoothies. Opbouw gemaakt en waar het eerst als extra goede voedingstoffen was vervang ik tegenwoordig een lunch of mijn ontbijt met een liter groene smoothies.

  Ik probeer vooral erg variërend te eten. Ene dag aardappelen de andere pasta en dan weer een grote salade en vlees vis en vegetarisch wisselen elkaar af. En 1 a 2 keer per week eet ik ongezond, lees patat of pizza of Chinees… ook de lunch of ontbijt wissel ik af met wraps of brood of speltcrackers of juist eens een lekker broodje of tosti. Door zo te variëren krijg je alles en mis je ook geen eten. Plus het is ook goed om juist af en toe verkeerde vetten te nemen.

  Is er feestje en taart en hapjes? Dan kies ik bijvoorbeeld dat de dag ervoor en er na sowieso een gezonde dag is. Vaker eten op een dag en kleinere porties helpt ook erg goed.

  Dit alles in combinatie met 3x bewegen per week.. hardlopen, uur wandelen en korfballen heeft ervoor gezorgd dat ik sinds januari weer 6 kilo lichter ben. Dat is 3 kilo per maand en dat is mij betreft mooi rustig tempo.

  Daarnaast is soms een uitschieter zoals je carnaval week ook niet erg.. ik denk zelfs dat je kilo ’s met goed water drinken deze week ervoor zorgt dat het ook snel weer verdwijnt.

  Succes!

 3. Als je maar genoten hebt! De rest komt wel goed. Ik heb alleen ervaring met frietjes in de airfryer! Tijd om hem ook eens wat meer te gebruiken!

 4. Dit valt nog mee hoeveel je bent aangekomen. Laat voortaan wel die warme chocomelk met slagroom staan en ook appeltaart met slagroom is een calorievreter. Ga deze week weer ertegen aan. En je zal zien dat je dit gewicht niet meer zal zien op de weegschaal. Succes!

   1. Ik snap haar reactie wel. Het is elke week een soort van ‘ja maar….’, en ook al moet ze dat natuurlijk helemaal zelf weten, het is ook voor haar niet fijn om van zichzelf iets te moeten maar er toch niet echt aan te voldoen. Gewicht verliezen zit hem in het veranderen van de levensstijl en daar lijkt het tot nu toe nog niet echt op. Zoals ik al zei, haar keuze, maar je kunt er beter 100% voor gaan, of het helemaal loslaten en lekker doen en laten wat je wilt.

    1. Precies dat ja. Heb al vaker gereageerd, maar motiverende berichten helpen niet. Ik doe zelf ook WW, inmiddels 17 kg afgevallen, moet er nog 19. Ben super gemotiveerd, daarom lees ik dit echt hoofdschuddend en durf ik dit ook te zeggen. En ja, ook ik ben afgelopen week de mist in gegaan, paaseitjes gegeten. Nou, dan weet ik nu dus dat ik die niet meer in huis moet halen. En ga er weer voor komende week. Hier zie ik elke keer die vette en zoete bende, en dan niet 1 dag, maar meerdere dagen. En elke keer excuses zoeken. Met WW kun je best wel lekkere dingen nemen, sterker nog, ik doe dat bijna elke week wel een keer. Maar je moet keuzes maken. Of een patatje, of een pizza, of een gebakje. Of whatever. Maar niet alle dagen dat soort dingen. 1 dag en dan 6 dagen je weer aan je nieuwe eetpatroon houden. En niet 1 dagje wat druiven eten…
     Prima wat je allemaal doet Aranka, maar stop met WW, of geef jezelf een flinke schop onder je kont en ga ervoor.

     1. En bijna vergeten… vind het vervelend voor je dat je weinig steun krijgt van je vriend en vriendinnen. Dat scheelt denk ik ook veel. Hieronder zie ik ook wat comments die dat benoemen. En wat Es hieronder zegt sluit ik me ook volledig bij aan.

  1. Sorry Aranka, maar ik ben het met Cindy1969 eens. En ook met es trouwens. Ga er écht voor of stop er mee, zoals het nu gaat kun je nog heel lang doorgaan, zonder resultaat.

 5. Ik vind het ook nog best meevallen! Zoals iemand hierboven ook zegt: in dranken kan veel verborgen suiker zitten. Mijn zoontje dronk ooit een periode alleen maar een bepaald drankje. Toen hij is korte tijd flink was aangekomen (hij was nog niet te zwaar maar ik zag het letterlijk gebeuren en de schoolarts zei er iets van), zijn we overgestapt op suikervrije drankjes. Sindsdien is hij weer terug waar hij was en niet meer aangekomen. Zelf drink ik ook de hele dag door thee. Frisdrank komt hier eigenlijk alleen in huis als er een feestje is en als ik al eens trek heb in een glas cola, neem ik altijd de zero-versie. En zoetstoffen zijn echt niet zo slecht als men maar blijft denken. Dat is een heel hardnekkig verhaal. Zelfs KWF-kankerbestrijding beaamt dat zoetstoffen geen gevaar voor de gezondheid zijn en juist een goede suikervervanger. Tenzij je een bepaalde ziekte hebt (weet even de naam niet). En andere alternatieven, zoals honing of ahornsiroop, die zijn net zo calorierijk als gewone suiker. Het lichaam maakt daar echt geen onderscheid in en verwerkt dat op dezelfde manier als suiker uit een pak. Misschien goed om te weten. ;)

 6. Ach af en toe een paar daagjes genieten moet kunnen toch! Hierna gewoon weer lekker gezond gaan eten en dan is er niks aan de hand!

 7. Hoi aranka! Wederom leuk om je afvalupdate te lezen.
  Wat mij erg opvalt, is dat je vooral ongezond eet met anderen. Motiveren zij jou tijdens het afvallen? Ik zou ervoor proberen te zorgen dat Danny en je vriendinnen je echt steunen, zodat wanneer het idee komt van appelgebak na het wandelen, je vriendin je er in kan steunen om het te weerstaan. Hetzelfde geldt voor het avondeten na de carnaval, ik weet dat Danny een lastige eter is (Haha het is alsof ik hem persoonlijk ken, dit maak ik alleen op uit de verhalen die jij vertelt) maar ik hoop dat hij ook bereid is om gezonder mee te eten met jou en je erbij te steunen.
  Super zeg, die airfryer! Wij hebben er thuis nu een jaar een en ik gebruik hem van vaak! En nee, niet voor patat en snacks zoals velen denken. Maar voor krieltjes (die uit de koeling, zonder voorbereid te zijn in olie!) en kipfilet! De kipfilet is in zo’n 8 minuutjes klaar en heerlijk mals. Perfect! Ben benieuwd naar je ervaringen. Succes, je weet dat je het kan!

 8. Ik volg al enige tijd je afvalupdates en ik bewonder de manier waarop je dit deelt met anderen. Niet iedereen kan / wil dit namelijk delen. Éen punt valt mij op en ik hoop dat je er iets aan hebt.

  De Eetsmoes: je zegt zelf dat je je eetgedrag laat afhangen van geen zin, gezelligheid, carnaval, feestjes, stronthumeur, koud weer enzovoorts. Tegelijkertijd bekritiseer je je eigen gedrag ‘ik weet dat ik gezondigd heb, sorry me’. Gevolg: dieet, uitspatting, op de vingers tikken, teleurstelling >>> en mentaal duw je jezelf in een negatieve vicieuze cirkel. De smoezen trekken je mentaal omlaag in je vicieuze cirkel (alsof je in een tornado blijft afdalen). Gevolg: remmen los en (vr)eten.

  Zolang je je eetpatroon laat afhangen van externe omstandigheden (situaties/gevoelens), zul je nooit toewerken naar een gezonde levensstijl. Als je straks 20 kilo bent afgevallen met WW, dan vliegen de kilo’s er weer aan omdat je in je basisgedrag terugvalt, ofwel in extreme uitersten wat betreft eten. Wezenlijks verander je niks aan je eetrelatie; Ongezond eten is je copingsmechanisme bij storm, zon en regen.

  Een gezonde levensstijl is niet extreem vervallen in konijnenvoer maar een gezonde eetrelatie opbouwen. Eten beslaat een gigadeel van je levensstijl waar jij op de lange termijn wel/niet gelukkig van wordt. Ik raad je aan om op een volwassen manier goudeerlijk te zijn naar jezelf: eten is een levensstijl, het moet passen in (nieuwe!) gewoontes en persoonlijke motivaties waar jij op de lange termijn gelukkig bij wordt/blijft. Last but not least: beweging zorgt ook voor mentale rust :)

  Misschien kun je dit met je coach eens bespreken?

  1. Dit vind ik wel een goede en opbouwende reactie. Natuurlijk is het leuker om te horen dat het allemaal wel meevalt maar op de lange termijn gaat de manier waarop je nu met eten omgaat niet helpen om blijvend af te vallen. Wat mij hielp bij gezonder eten, is heel stapsgewijs wat kleine veranderingen door te voeren en het ook vooral leuk te maken zodat het niet als volhouden aanvoelt. Dus wat toegankelijke kookboeken of website van bijv. Mieke Koster, Chicks love Food of Paulines keuken etc. Die zijn voor mensen die niet te lang in de keuken willen staan met allerlei exotische ingrediënten een prima hulpmiddel (geen aandelen). En van daaruit bijvoorbeeld beginnen met een gezond ontbijt of lunch of avondeten. Ik zie dat je, ook al heb je een ‘gezonde’ week erg veel suiker, zout en verzadigde vetten wegtikt en daar is best op een makkelijke manier wat winst mee te behalen. En ook ik eet bijna iedere week een superlekker taartje maar het is niet en-en. Weet je, het is jouw gezondheid en zou vooral doen waar je je echt goed (op lange termijn) bij voelt. Succes!

 9. zelfs bij sonja b hadden we een sas dag (sch#it aan sonja dag) dus af en toe zondigen moet gewoon kunnen ! Fijn weekend, geniet ervan :)

 10. Ik snap dat je baalt, maar genieten moet kunnen. Ik denk er hetzelfde over! Ik heb me ook een beetje laten gaan tijdens Carnaval.. Maar nu gaan we er weer vol voor!

 11. Vol blijven houden meid, ik ben er ook mee bezig maar als je eenmaal weer naar slechte dingen pakt doe je het gelijk extra.. helaas.. herken het want gisteren had ik ook twee koekjes opeens erin gepropt, ben en jerry ijs en kontje kaas! :(

 12. Ik vind het mee vallen hoor
  Het zijn kilo’s en geen centimeters nml
  Dus is het ook veel vocht dat je vast houd door het zoutere eten e.d.
  Je hebt genoten dus super goed toch?

 13. Iedereen is anders en ik snap best dat je af en toe wilt genieten. Ik doe zelf niet aan afvallen en doe gewoon wat ik altijd doe, denk er niet aan. Als je wilt afvallen is het veel moeilijker om dingen te laten staan en als je jezelf dingen gaat verbieden is het nóg moeilijker om het niet te pakken. Genieten van het leven, gezellig doen met vrienden en mooie herinneringen maken vind ik sowieso belangrijker dat altijd maar op eten letten :)

 14. Ik ben echt een airfryer fan! Maak er hele gerechten in, zo bereid ik zo goed als al mijn vlees en vis erin, maak ik er groente schotels in etc. Ik gebruik hem wekelijks meerdere keren.
  Er zijn op facebook Airfryer pagina’s, wellicht kan je daar een keertje kijken en tips op doen.

  Indien ik wel patatjes erin bereid pak ik overigens niet de airfryer of oven variant. Dit omdat daar veel meer vet/olie in zit dan de normale frituur variant. En ik moet zeggen, ik vind de normale frituur varianten (persoonlijk) net zo lekker uit de airfryer!

 15. Het valt nog best mee met hoeveel je bent aangekomen met carnaval hoor! Heel veel succes de komende week en veel plezier met je airfryer. Echt zo een handig ding!

 16. Ik vind dat ‘de schade’ op zich nog meevalt, aangezien je aangeeft dat de week voor jou toch al verpest was en je net zo goed slecht kon blíjven eten… Wat drink je eigenlijk op een doordeweekse dag? Want frisdrank en alcohol schrappen en enkel water en groene thee drinken, doet op zich ook al wonderen!
  Blijven doorzetten, meid!

 17. Ik waardeer het dat je aangeeft dat het niet lukt. Ik heb ook al eens eerder aangegeven dat je de verleiding nu weer hebt gevoelt (en voelt) om naar vetter eten te grijpen. Ik begrijp nog steeds niet waarom de mensen om je heen je niet tegenhouden als je naar vet eten grijpt en strenger voor jou zijn. Daar zijn echte vrienden voor: die helpen je erbij. Hebben jullie er samen al eens aan gedacht om naar een dietiste te gaan die jullie beide kan ondersteunen in gezonder eten? Ik zie het net als roken: als je het alleen doet is het moeilijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *