Afval Update: buiten de deur is het lastig

HEMA Melting Lip Butter

Week nummer twee is weer achter de rug en ik moet zeggen dat het best lekker gaat. Alleen dan moet ik ook wel meteen toegeven dat ik het lastig vind om me aan mijn punten te houden als ik buiten de deur ben. En dat is dan ook waar het nu fout gaat, tenminste, waar ik me niet helemaal zeker over voel. Thuis gaat het allemaal prima, tot ik een voet buiten de deur zet, dan gaat het fout. Maar gelukkig zijn de resultaten van deze tweede week wel goed!

HEMA Melting Lip Butter

Begin 2017

 • Gewicht: 88,2 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

Vorige week

 • Gewicht: 88,1 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

Op vrijdag is mijn weegmoment en dat is heel bewust. Dan heb ik me weer een week thuis kunnen uitsloven en mag ik me in het weekend weer een beetje laten gaan. Het ging dus goed de hele week tot het weekend. Ik werk vooral in het weekend en dat vind ik heel lastig. Ik werk staand en moet veel lopen en kan dan echt niet teren op een kommetje kwark of een banaan. Ik moet echt een goed en voedzaam ontbijt hebben maar dat is nog niet zo makkelijk om dat te vinden zonder al te veel punten, dus als jullie tips hebben, heel graag!

Maar het weekend bestond deze keer uit verjaardagen en toen het woordje chocoladetaart viel was ik helaas al verkocht, de hapjes kon ik niet weerstaan en om het allemaal nog even wat erger te maken reden we ook nog langs de frietzaak om even snel een patatje te halen. Het weekend was geen goed weekend.

HEMA Melting Lip Butter

Maar zondag moest ik toch de hele dag werken dus herstelde me snel. Op het werk at ik een volkoren boterham met rookvlees en negeerde deze heerlijke koekjes. ’s Avonds genoot ik nog wel van een lekker broodje, maar geen toetje voor mij dit keer. En ’s avonds was het streng… Oké, ik heb een paar olijfjes verorbert, maar die mogen toch?

HEMA Melting Lip Butter

En de rest van de week zag het eten er eigenlijk zo uit, lekker veel fruit, lichtgewicht crackers met filet, kipfilet, smeerkaas of rookvlees. En als ik een zwaardere dag had nam ik twee volkoren broodjes met kip en een banaantje.

HEMA Melting Lip Butter

En als lunch mijn mislukte bananenpannenkoekjes die altijd lekker vullen. Ik weet trouwens nu waarom ze mislukken, je moet 1 banaan op 2 eieren doen. Ik deed twee bananen op twee eieren, dat gaat dus niet. Maar het vult goed met een handje havermout er door heen! Laten we naar de resultaten gaan kijken.

DEZE WEEK

 • Gewicht: 87,1 kg
 • Buikomvang: 101 cm
 • Beenomvang: 61 cm
 • Armomvang: 31 cm

Er is dus toch even lekker een hele kilo vanaf en dat motiveert me nog meer om door te gaan. Helaas weer geen centimeters, maar misschien moet ik daarvoor wel de sportschool in. Vorige week was ik ook met een vriendinnetje aan het winkelen die ook heel veel is afvallen en gewoon weer in een maatje 36 paste. Toen ik mezelf in de spiegel bekeek dacht ik meteen, wat zal het toch fijn zijn als ik richtig die 75 kilo ging en toch ook wat zekerder in kleding kon zijn zoals rokjes en jurkjes. Deze week gaan we gewoon weer verder en hoop dat jullie nog goede tips voor mij hebben wat betreft gezonde en voedzame maaltijden die niet al te veel punten bevatten, ik hoor het graag!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

24 reacties

 • Reply
  Susan
  28 januari 2017 at 07:17

  Super goed gedaan Aranka! Ik denk dat een sportschool ook zeker zal helpen.

 • Reply
  Yvonne
  28 januari 2017 at 08:28

  Ik zou juist niet op vrijdag durven wegen. Want als het tegenvalt durf ik het hele weekend niets te nemen en is mijn weekend bij voorbaat ‘verknalt’ en/of wordt het juist lastiger om me eraan te houden (want verjaardagen enzo). ? Als ik op maandag weeg is er meer schrikeffect als het tegenvalt voor mij en een betere stimulans om me de hele week strikt aan normale/gezondere eetgewoontes te houden. En maandag is toch al vaak een k*tdag, haha!

  • Reply
   Yvonne
   28 januari 2017 at 08:29

   *Verknald* (Ben net wakker) ?

 • Reply
  Cindy Helmich
  28 januari 2017 at 09:33

  Ik doe ook WW, en ik wok ’s avonds veel. Makkelijk en laag in punten als je biefstuk of kipfilet gebruikt.Lekker veel groenten erbij en rijst of Amoy noodles. Bord vol daardoor.
  Maar heb dan ook geen lastige eter als vriend ;-)
  Kan ook niet leven op kwark (lust ik niet eens) of fruit dus ik eet gewoon bruin brood bij ontbijt en lunch. 30+ kaas met magere ham en wat komkommer, of serrano ham met komkommer erop. Heerlijk.

  Mag nog maar 30 punten en kom er eigenlijk prima mee uit.
  Hou niets over voor tussendoortjes, maar ook dat went
  En lekkernijen kan ik goed weerstaan omdat ik weet waar ik het voor doe. Mijn wilskracht is enorm goed.
  En ja, ik geniet ook wel van lekkere dingen hoor, eens in de zoveel tijd (toevallig vandaag) geniet ik bijvoorbeeld van kroketten op brood. Heerlijk. Maar neem dan niet ook nog eens chocolade taart of frietjes. Het is of/of en niet en/en.
  Zal dit op de lange termijn (levenslang) ook vol moeten houden, dus beter nu al aanleren.

  Succes!

 • Reply
  Silvana
  28 januari 2017 at 09:43

  Aranka heb je weleens kvarg geprobeerd? ik ben zelf 55 kilo kwijt. ik eet dat in de ochtend zo’n 300 gram en het vult ontzettend. ik heb ook wat lekkere recepten voor je met veel eiwitten die vullen namelijk. Vooral geen vetten weglaten, juist zalm noten lijnzaad pindakaas etcetera eten. En krachttraining doen. Je mag me best mailen als je wat tips wilt?

 • Reply
  mi
  28 januari 2017 at 10:17

  Knap gedaan! Elke kilo is er 1! Ik ontbijt zelf vaak met een havermout papje met half lactose vrije melk en half water. Dan doe ik er vaak ook nog een appeltje, wat rozijntjes en kaneel doorheen en soms wat blauwe bessen. Dit is ook een stevig ontbijtje waar ik het lang op vol kan houden.

  • Reply
   Aude
   29 januari 2017 at 08:44

   Klopt, wou ik ook zeggen! Ik ontbijt ook elke ochtend met havermout en fruit, het is gezond en je kan er zeker tot de middag mee verder :)

  • Reply
   Nikki
   29 januari 2017 at 09:22

   Hier nog een voor #teamhavermout!
   Ik eet nu al een tijdje elke morgen een bord leeg en zit tot een uurtje of 1 echt wel vol. En ik ben ook hierdoor al wat kilo’s kwijt geraakt :)

  • Reply
   Eem
   29 januari 2017 at 09:35

   Ja op havermout kan je erg lang vooruit! Ik doe meestal 40 g havermout op 200 ml amandelmelk, en met rozijntjes erdoor verwarmen. Vervolgens een appeltje erbij en kaneel en klaar!

 • Reply
  Mariska
  28 januari 2017 at 10:36

  Goed bezig. Ik kan het aanraden om eens een paar uur de tijd te nemen om vooruit te koken en de vriezer te vullen. Ik lees namelijk ook vaak dat jullie geen zin meer hebben om te koken en dan patat halen. Ik heb echt een gruwel hekel aan koken en doe dit nu sinds kort. Het geeft mij veel rust en ik eet vaker gezond. Ik maak vaak tomatensoep en linzensoep van Lekker en Simpel en een bonenschotel van Deliciously Ella en voeg daar zelf biologische runderworst aan toe. Zo heb ik altijd iets achter de hand voor als ik geen zin heb om te koken. Ook maak ik vaak de krentebollen van Jet van Nieuwkerk met kwark, havermout en rozijnen. Die vullen echt enorm en zijn makkelijk om mee te nemen.

 • Reply
  Mariska
  28 januari 2017 at 10:43

  Ps mijn ervaring is dat crackers er alleen maar voor zorgen dat je later op de avond honger hebt en meer gaat eten. Het vult niet, je wordt gammel. Volgens mij kun je dan beter een zelf gemaakte soep voor lunch eten en volkoren brood met kipfilet.

 • Reply
  rachel
  28 januari 2017 at 10:52

  die sportschool gaat zeker een bijdrage leveren ;) en idd voorruit koken omdat naar slechte dingen te grijpen te vermijden

 • Reply
  Britt
  28 januari 2017 at 11:09

  Hahaha die pannenkoekjes! Maar je bent er op den duur toch nog achtergekomen dan! Succes nog verder!

 • Reply
  Chantal
  28 januari 2017 at 11:10

  Ik eet het liefst havermout (overnight outs, warme havermout vind ik niet te eten) met melk, banaan, rozijnen en kaneel in de ochtend of kwark (bijna de hele bak) met blauwe bessen en soms muesli. Vult goed! Zelf vind ik het juist thuis het lastigst om niet te snacken, buiten de deur gaat het prima.

 • Reply
  chucky1012
  28 januari 2017 at 14:40

  Zo goed van je!
  Ga zo door….

  Xoxo

 • Reply
  Nathalie
  28 januari 2017 at 16:40

  Ik zou niet al te dun worden. Ik denk dat tussen de 78 en 80 kilo een perfect gewicht voor je zal zijn. Ook dan kan je gewoon een rok aan. Ik weeg zelf 56 kilo en ik voel me nu veel beter dan wanneer ik 53 kilo weeg. Want bij dat gewicht kan je gewoon mijn ribben zien en dat is geen gezicht en dan heb ik ingevallen wangen ook niet mooi. Eet niet en chocoladetaart en friet en dan ook nog eens krokettten. Kies dan uit 1 van de 3 en laat het daarbij. Je kan ook gaan sporten en op je tussendoortjes letten. Heel knap van je dat je de chocoladekoekjes hebt laten staan. Ga zo door.

 • Reply
  Jessica J.
  28 januari 2017 at 20:32

  Elke kilo is er één. :-) Doe zo verder! Knap dat je die koekjes laten staan hebt!

 • Reply
  Amelie
  29 januari 2017 at 09:36

  75 kg is met jouw lengte echt niet mooi hoor! !! 85 of 80 niet minder

 • Reply
  Noortje
  29 januari 2017 at 10:17

  Hoi!
  Normaal reageer ik nooit, maar ik wilde toch even zeggen: super goed bezig! Ik probeer ook wat af te vallen en meer te sporten en deze blogposts geven me altijd veel motivatie om door te gaan:)
  Zet m op, we can do it!

  Groetjes, Noor

 • Reply
  Francisca
  29 januari 2017 at 11:35

  Een goed vullend ontbijt wat ik elke ochtend is een kom yoghurt met havermout, een beetje honing en pecannoten. Dan zit ik tot een uur of 11 wel vol.

 • Reply
  cynthiagroothuis
  29 januari 2017 at 13:16

  Hey!
  Ik lees al een tijdje mee maar reageer eigenlijk nooit. Ik ben ook begonnen met een dieet, het Paleo dieet en ik ben zelf tegen een aantal dingen aangelopen en heb misschien wat tips die je verder zouden kunnen helpen. Ik ervaarde namelijk dezelfde problemen als jij.

  Allereerst wil ik wel even zeggen dat je vet goed bezig bent!
  Mijn tips:
  -Probeer niet te denken in: wat mag ik niet eten. Maar probeer creatief te zijn in wat je wel mag eten. Lekker veel groentes als tussendoortjes bijvoorbeeld.
  Ook wanneer je op een feestje bent, probeer niet te denken: Ik ga naar een feestje en mag niet snacken. Maar probeer te denken: Ik ga naar een feestje en ik zal daar lekker eten wat ik wél mag, zoals komkommertjes.
  -Ook is het goed om je doel te blijven herhalen: Ik ga de taart overslaan, want ik ben nu al zo goed bezig met afvallen en wil graag zo doorgaan, ik zal me zoveel beter voelen over mezelf als ik de taart uiteindelijk niet genomen heb.

  -Probeer de stemmen in je hoofd die zeggen dat je wel iets ongezonds mag eten, te negeren. Dit zal zo’n fijn gevoel van controle geven.

  -Probeer zo min mogelijk smoesjes en excuses te maken voor waarom het niet lukt om gezonde keuzes te maken.

  Het boek: ”Je bent wat je doet’ van Roos Vonk heeft mij heel erg geholpen in te zien hoe je van zelfkennis naar gedragsverandering kan gaan. Misschien is het ook wat voor jou :)

  Dit was even mijn verhaaltje over diëten haha, hopelijk heb je er iets aan.
  Heel veel succes met het verdere proces!

 • Reply
  Eke
  29 januari 2017 at 16:19

  Beste Aranka,

  Allereerst wat super goed dat je gezonder wil gaan leven. Hartstikke top!

  Daarbij, ik wil niemand kwetsen, of zijn/haar manier van leven afkraken. Ik heb respect voor iedereen die op zijn/haar manier aan een gezonder leven werkt. Dit is gewoon mijn kijk op dieten en op punten tellen, calorieën tellen enz. :)

  Maar toch zit ik steeds met verbazing je Afval updates te lezen. En eigenlijk wil ik elke keer gaan reageren, maar steeds doe ik het niet. Omdat ik me niet wil ‘bemoeien’ met iemand die ik niet ken. Maar ik herken me zo goed in jou, ik deed precies hetzelfde.

  Elke keer ben je óf enorm goed bezig, óf het gaat het gewoon niet. Het lijkt of je veel te streng voor jezelf bent. Al die diëten, al die vreemde manieren van eten. Waar het om gaat, is dat je je levensstijl veranderd. Een dieet of punten tellen is voor tijdelijk, dat kun je niet je hele leven blijven doen. En er is ook geen mens die dat z’n hele leven volhoudt. Je moet je manier van leven aanpassen, steeds een klein beetje, zodat je het je rest van je leven vol kan houden. Niet een dieet waarin alles ‘moet’ en waarin je helemaal niks meer ‘mag’. Het hoeft ook niet allemaal in 1x. Het is beter om elke week 1 klein dingetje aan te gaan passen. Niet in een keer rigoureus je hele leven omgooien.

  Ik hoop dat ik jou een tip mag geven, zonder dat ik reclame wil maken. Ik weet ook helemaal niet of ik het hier mag zeggen. Ik heb heel veel gehad aan de Optimavita. Ze heeft nu ook een heel leuk evenement op Facebook. Elke week krijg je weer nieuwe opdrachten. Dat gaat steeds in kleine stapjes, zodat je leert om stap voor stap gezonder te gaan leven. Daarnaast heeft ze elke week 2 ‘genietmomentjes’. Dus dan mag je gewoon lekker nemen wat je wilt en, heel belangrijk, daarvan te genieten. Haar evenement is trouwens in januari begonnen, maar je kunt net zo goed gewoon nu beginnen.

  Dus ik zou zeggen, stop met die punten tellen. Want ik denk niet dat je dat je hele leven vol kunt houden. Zie jij jezelf je rest van je leven punten tellen? Ga proberen zo gezond mogelijk te eten, elke week weer een klein stapje verder. Hoeft niet allemaal perse nu. Neem de tijd. Zodat je het je ‘eigen’ kan gaan maken en je het je rest van je leven vol kan houden.

  Maar nog belangrijker; wees gelukkig met wie je bent. Je bent jezelf en ik denk dat dat het mooiste is wat je kan zijn.

  Ik heb deze reactie nu al tig keer getypt en ook alweer tig keer weggehaald. Nu heb ik hem heel snel nog een keer getypt, ik ga hem maar niet meer nalezen op fouten. Ik plaats hem nu toch maar snel, voordat ik weer alles verwijder. :)

  Groetjes en veel succes!

 • Reply
  Rietje
  29 januari 2017 at 17:10

  Ik zweer echt bij havermout! Ik werk in de kinderopvang dus ben de hele dag druk in de weer en dan is een stevig ontbijt echt belangrijk! Als ik een boterham of kwark eet als ontbijt heb ik na een uur al trek maar na mijn havermoutpapje met 50 gram havermout en 250 ml lactosevrije melk & 50 ml water, wat kaneel & gedroogde cranberry’s zit ik zo 4 uur vol! Verder zal inderdaad sporten ook helpen, ikzelf vind krachttraining erg fijn om mn lichaam wat meer te “shapen”.

 • Reply
  Mirte
  30 januari 2017 at 13:43

  Havermout!!! Ik heb het al meer gelezen in de comments, maar havermout is echt geweldig. Heb vanochtend om 8:15 een kommetje havermout met sojamelk gehad, en ben zonder tussendoortjes (of honger) nu aan het lunchen. Kun je erg lang op teren! Verder misschien een tip, ik zie dat je best veel vlees eet. Vlees is in principe niet ongezond, maar overmatige vleesconsumptie kan wel degelijk negatieve effecten hebben op je gewicht en je algehele gezondheid. Nu hoef je natuurlijk niet meteen vegetariër te worden, maar een paar keer per week vlees skippen heeft een positieve invloed op vetinname en cholesterol. Maar het is natuurlijk aan jou!

 • Laat een reactie achter