Zoek
Sluit dit zoekvak.

Voor een prikkie de Action Kamado barbecue

Het barbecue seizoen komt er weer aan! Tegenwoordig is het helemaal hot om een Kamado in de tuin te hebben staan, maar laten we eerlijk wezen, deze luxe barbecues bevatten een behoorlijk prijskaartje. Niet gek, want deze keramieken barbecue is wel even iets anders dan een ijzeren bak met wat kooltjes. Je maakt hier de meest lekkere vleesgerechten op en is ook echt een aanwinst voor je tuin. Heb je nou nog geen Kamado en wil je er wel eentje voor niet al te veel geld? Dan scoor je een nieuwe Kamado echt voor een prikkie bij de Action!

Budgetvriendelijke Kamado bij de Action

Wil jij graag een Kamado hebben maar houd de prijs je een beetje tegen? Dat snap ik, want de gemiddelde prijs van een Green Egg, Grill Guru, Bastard of ander soort Kamado ligt al snel rond de 700 of 800 euro als het niet meer is, best een investering dus. Gelukkig heeft Action online in hun webshop drie verschillende budgetvriendelijke Kamado’s! Online shop je de volgende modellen:

Kamado Barbecue van de Action

De Kamado is niet meer weg te denken uit onze tuin. Het hele jaar door kun je hier de lekkerste (vlees)maaltijden op bereiden. Denk aan heerlijke spareribs of een goed stuk vlees. Door het ventilatierooster onderaan de barbecue én op de top van de deksel (ook wel de margietschijf genoemd) bepaal je de luchttoevoer nauwkeurig. Met de temperatuurmeter bovenop houd je goed in de gaten hoe heet het in de barbecue is.

Door het keramische materiaal van de kamado blijft de warmte binnenin de barbecue. Hierdoor zijn de mogelijkheden oneindig: je kunt er mee grillen, roken, koken, bakken en stomen. Maar je kunt ook je maaltijd slow cooken! Kortom eigenlijk wil je die kamado barbecue gewoon in je tuin hebben staan.

Kwaliteit Action Kamado barbecue

Goed, misschien verwacht je het al een beetje. De kwaliteit is natuurlijk wel wat minder dan van de duurdere kamado barbecue’s. Wanneer ik de handleiding erbij pak zie ik meteen dat er maar één jaar garantie op de Action Kamado barbecue wordt gegeven, dat is niet heel veel. Zelfs het keramieken gedeelte is uitgesloten van garantie. Bij andere merken krijg je minimaal 2 jaar garantie. Omdat het keramiek nog al snel kapot kan gaan is dat toch wel een dingetje om over na te denken.

Voor de rest koop je ook echt een kale kamado barbecue zonder andere accessoires erbij. Zo zit er geen heat deflector of platesetter bij, die je eigenlijk wel nodig hebt. Ook zit er geen los mandje bij voor de kolen zodat je hem gemakkelijk leeg kan maken of schoonmaken. Mijn ervaring is dat dit allemaal kleine dingen zijn die je wel zult gaan missen.

Action Kamado barbecue kopen

De Action Kamado barbecue is te koop vanaf 19 maart 2024 exclusief online in de webshop van Action, dus niet in de winkels. Wil je de Action Kamado barbecue kopen? Reken er dan nog wel € 24,95 verzendkosten bij. Wat zou jij doen? Voor de budgetvriendelijke Action Kamado of ga je voor het echte werk? Heb jij hem al gekocht? Deel dan in de comments je review, ik ben namelijk heel benieuwd!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *