Action Footsteps Eeltsokken – werkt het echt?

Action Eeltsokken

Eeltsokken zie ik wel vaker voorbij komen en hoor hier eigenlijk alleen maar goede verhalen over. Je doet de eeltsokken aan, laat het een tijdje intrekken en na een paar dagen valt het eelt zo van je voeten af. Begin dit jaar kocht ik twee verpakkingen bij de Action voor een paar euro en Danny testte ze eerst uit. Het resultaat was fantastisch en dat wilde ik ook graag proberen zo voor de zomer.

Action Eeltsokken

Je kent de beelden misschien wel. Mensen die eeltsokken hebben gebruikt waarvan daarna de vellen (met dus eelt) aan je voeten hangen. Ik geloofde hier niet zo in maar zag dat het echt zo was nadat Danny ze had gebruikt. Na een paar dagen beginnen je voeten te vervellen en hou je echt ontzettend mooie en zachte voeten over.

Zo voor de zomer wilde ik dat ook wel. Helaas heb ik last van eelt en kleine kloofjes, niet echt charmant in de sandalen of op de slippers. Ik had nog een pakje in huis liggen en besloot de eeltsokken ook aan te trekken en er een review van te maken. Want ik denk dat velen hier gewoon erg benieuwd naar zijn.

Action Eeltsokken
Action Eeltsokken

Ik kocht de eeltsokken voor € 1,69 bij de Action wat echt spotgoedkoop is. Ze zitten in een kartonnen doosje (liggen bij de pleisters en dergelijke) met daarin een zakje met de eeltsokken. Op de verpakking staat duidelijk uitgelegd hoe het werkt. Door de speciale gel die de sokken bevatten wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen versneld. Hierdoor laat de bovenste laag van de huid los en neemt dit ook het eelt mee.

Wel is het belangrijk om goed de verpakking door te lezen en te kijken of je de sokken wel kunt gebruiken. Ik ben niet zwanger, heb geen diabetes en geen wondjes en krassen op mijn voeten dus kan de eeltsokken gewoon gebruiken.

Action Footsteps Eeltsokken – werkt het echt?

Op de verpakking staat duidelijk aangegeven in tekst en plaatjes hoe de eeltsokken werken. Je knipt de sokken open en stopt je voeten erin. Daarna plak je ze zicht met de bijgeleverde sticker en laat ze voor maximaal 2 uur zitten. Ik doe sloffen of sokken over deze sokken aan zodat ze goed blijven zitten. Vervolgens haal je je voeten uit de sok en spoel je ze grondig af. Na 5 tot 7 dagen zouden ze moeten gaan vervellen.

Action Eeltsokken

In de verpakking zitten twee sokken met gel. Je moet ze eerst nog even open knippen en daarna doe je je voeten er in. Ik zal ze alleen niet helemaal open knippen als je niet al te grote voeten hebt, anders is het gat wel heel erg groot.

Om de sokken beter te laten zitten doe ik er eigen oude sokken over heen of ruime sloffen.

Action Eeltsokken

En zo zit je dan 1 tot 2 uur. Ik zal je meteen al een tipje van de sluier doen oplichten, ik heb de sokken maar een uurtje aan gehad en Danny toen twee uur. Mijn voeten zijn niet zo mooi verveld als die van Danny toen. Ik zou je dus echt aanraden 2 uur de sokken aan te houden.

Ook moet je van de voren zachte voeten hebben. Douche dus eerst van te voren of neem een voetenbadje zodat je voeten lekker zacht zijn geworden.

Action Eeltsokken

Dit zijn mijn voeten voor de behandeling. Zoals je ziet erg droog en behoorlijk wat eelt.

Action Eeltsokken

Dit zijn mijn voeten na 7 dagen. Het begint los te laten maar niet zoals ik gedacht of gehoopt had. Bij Danny zag het er na twee uur echt uit zoals op deze foto’s van het gebruik na eeltsokken en bij mij brokkelde het alleen maar af en liet het niet al te gemakkelijk los.

Wil je dat je voeten sneller gaan vervellen, doe dan elke avond even een voetenbadje als ze beginnen te vervellen.

Action Eeltsokken

Uiteindelijk heb ik wel veel zachtere voeten gekregen, maar het is onder mijn hak en bal van de voet na 3 weken nog wel een chaos. Moet echt elke dag mijn voeten met de rasp zacht maken en van alle losse stukjes ontdoen. Bij Danny kon ik toen gewoon de vellen er makkelijk vanaf trekken.

Een les dus als je deze eeltsokken gaat gebruiken. Maak je voeten van te voren goed zacht en laat de sokken echt twee uur zitten. Na een week kun je na het douchen, een bad of een voetenbadje zo de vellen met eelt eraf trekken.

Action Eeltsokken

Ik kreeg ook nog de vraag of het niet pijn deed. Nee, het doet totaal geen pijn. Als je voeten in de sokken zitten irriteert het de huid niet en ook tijdens het vervellen doet de huid niet pijn. Wel kunnen je voeten wat gevoeliger zijn dan normaal omdat de huid daarna dunner is. En ja het kan pijn doen als je zelf de vellen los gaat trekken (wat dus eigenlijk niet de bedoeling is).

Ja, mijn ervaring is dat de eeltsokken echt heel erg goed hun werk kunnen doen. Zorg dus voor zachte voeten en hou de sokken lang genoeg aan. Ik waag zeker nog een keer een poging want die € 1,69 is een stuk goedkoper dan een pedicure. Hebben jullie de eeltsokken wel eens geprobeerd?

Dit artikel bevat zelf gekochte producten – uitleg

Dit vind je misschien ook leuk

32 reacties

 • Reply
  Lisa
  10 juli 2019 at 06:52

  Fijne review! Toch twijfel ik om het te proberen. Bij mij is het alleen nodig voor m’n hiel en de rest is prima. Die sokken zijn voor je hele voet. Gebruik nu de electrische eeltvijl van het Kruidvat.

 • Reply
  Marloes
  10 juli 2019 at 08:02

  Wat een verschil in resultaat wanneer je de sokken één of twee uurtjes draagt.

  In het verleden heb ik ook eens dit soort sokken uitgeprobeerd ( merk Maybeauty) . Die werkten als een tierelier! Qua prijs zijn die wel een tikkeltje duurder.

  • Reply
   Sandra
   28 november 2019 at 14:33

   Dank u voor de uitleg
   Ik ga ze morgen halen
   Heb mijn schouder op 3 plaatsen gebroken
   Kan mijn voeten nu slecht verzorgen en heb last van eelt

 • Reply
  Rachel
  10 juli 2019 at 08:21

  wauw wat bizar zeg, haha bij Danny werkte het dan beter! Ik heb er ”gelukkig” nog niet zo’n last van! dus voor mij is dit nog niet echt nodig.

 • Reply
  Amélie
  10 juli 2019 at 09:02

  Ik ga liever naar de pedicure, vind dit toch een beetje eng dat de vellen er bij kunnen gaan hangen, dan lijkt het me veel te sterk/chemisch spul.

 • Reply
  Natascha
  10 juli 2019 at 09:33

  Wat een interessante review! Ik ben trouwens wel benieuwd waarom je de sokken niet kunt gebruiken als je zwanger bent. Wat zou er in zitten waarom dat niet kan? Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt, wil het ook eens gaan proberen!

  • Reply
   Aranka
   10 juli 2019 at 09:49

   Ik heb werkelijk geen idee. of ze nemen het zekere voor het onzekere?

   • Reply
    Anne
    10 juli 2019 at 18:34

    Er zit een hoge dosis salicylzuur in de vloeistof. Het gebruik van salicylzuur wordt afgeraden tijdens zwangerschap.

 • Reply
  rachel
  10 juli 2019 at 09:42

  heerlijk artikel als je net een hap neemt van je ontbijt hahaha. en klinkt goed, heb er zelf geen last van maar de rest in huis wel dus zal er eens naar kijken :D

 • Reply
  Claudia
  10 juli 2019 at 11:07

  Ik heb deze ook wel eens gebruikt en ze werken inderdaad top! Ik gebruik ze nu ongeveer 1 keer elke 3 maanden om mijn voeten lekker zacht te houden.

 • Reply
  Kelly
  10 juli 2019 at 11:20

  Dit ziet er niet verkeerd uit! Fijn prijsje ook :)

 • Reply
  Tessa
  10 juli 2019 at 13:32

  Dit klinkt erg interessant. van de week maar eens naar de Action

 • Reply
  Sabrina
  12 juli 2019 at 21:17

  Ik heb ze vandaag alvast gekocht. Ben benieuwd ga het over 2 mnd proberen, wil om de 3 mnd dit doen en mijn voeten verzorgen in de tussen tijd.

  Had vorige maand de sokjes van Starskin gekocht bij Douglas werkte wel als een tierelier en mijn voeten vervelde mijn voeten zijn zo goed als nieuw.

 • Reply
  Vier manieren om eelt te verwijderen | byAranka.nl
  14 april 2020 at 06:00

  […] de laatste manier is het dragen van eeltsokken. Je hebt van verschillende merken eeltsokken en ik testte samen met mijn vriend een jaar geleden […]

 • Reply
  Noemi
  29 april 2020 at 18:43

  Heb het een paar keer gebruikt en het werkt heel goed. Alleen jammer dat ik het nergens meer kan vinden.

  • Reply
   Irma
   28 mei 2020 at 21:28

   Ik heb ze van de week gewoon nog bij de action kunnen kopen

   • Reply
    BdlR
    20 juli 2020 at 20:21

    Ligt erg aan de vestiging in Hoofddorp hadden ze er genoeg

 • Reply
  Sabrina
  29 mei 2020 at 16:45

  Lucky you Irma ik heb bijna alle Actions in Rdam afgelopen en helaas niet :-( heb ze weer van Starskin gekocht

  • Reply
   joanne
   13 juni 2020 at 14:31

   Bij de vierhavenstraat vandaag 2 pakjes kunnen scoren

   • Reply
    Sabrina
    13 juni 2020 at 19:46

    Yes ze hebben ze weer! Morgen alvast 1 voor de volgende keer kopen Had laatst maar die weer van Starskin gekocht

 • Reply
  agata
  27 augustus 2020 at 00:14

  Dit is inderdaad top, ik zag trouwens dat er nu ook een Nederlands merk op https://eeltsokken.nl met verschillende geuren. Ben benieuwd of die ook goed werken. Iemand al ervaring?

 • Reply
  Theo
  5 december 2020 at 03:31

  Helemaal super !
  Een paar jaar geleden was ik erg voorzichtig, een uurtje hooguit.
  De vellen vliegen er pijnloos vanaf ! (Niet scheuren of forceren!)
  Ik ga nu verder voor mijn hielen, een paar keer twee uur.
  Ik kan het iedereen die pijn heeft van eelt aanbevelen !
  Om de kosten hoef je deze niet te laten.
  Een beter resultaat dan (automatisch of niet) vijlen !

 • Reply
  Lennart
  14 december 2020 at 14:03

  Wow! Jezus, zelden een dame gezien met zo’n grote voeten zeg.

  • Reply
   Lennart
   14 december 2020 at 14:03

   Wel fijn dat het werkt trouwens’

 • Reply
  Anita van Beusekom
  2 januari 2021 at 14:43

  Ik heb ze gebruikt en m’n voeten beginnen al een beetje te vervellen.
  Het is me alleen niet duidelijk of ik nu dagelijks wel of niet m’n voeten moet insmeren met crème.

  • Reply
   Sabrina
   2 januari 2021 at 17:19

   Ik weet toen ik die van Starskin kocht dat de medewerkster van Douglas zei dat je alleen je voeten met water en een washand mocht schoonmaken en geen cremes of zeep

 • Reply
  Wil
  11 maart 2021 at 20:40

  Goededag
  Mijn vraag is?
  Helpen de eeltsokken echt?
  Heb er n paar besteld.
  Mvg

 • Reply
  Lief dagboek en lezeressen week 12 – 2021 | byAranka.nl
  30 maart 2021 at 16:29

  […] Maandag ben ik natuurlijk weer de hele dag aan het werk en ’s avonds probeer ik dit voetenmasker. Het is zo’n masker waarbij je voeten gaan vervellen. Aangezien het mooie weer eraan komt en ik best veel eelt heb leek het mij een goed moment om deze eens te gebruiken. Hij is trouwens van de DM in Duitsland, eerder gebruikte ik altijd de Action eeltsokken. […]

 • Reply
  Eveline
  24 juni 2021 at 10:40

  Wat een fijne review. Ik heb er zelf veel over gehoord, maar ze nog nooit geprobeerd. Bizar dat het bij Danny zo goed werkte. Wat fijn zeg. Ik ga ze toch zeker in het achterhoofd houden. :)

 • Reply
  Sara
  5 juli 2021 at 23:07

  Ik heb deze sokken 4 dagen geleden gebruikt, het werkt in mijn mening niet heel goed omdat ik nog steeds eelt plekken heb en ik heb helemaal geen gevoel in mijn tenen meer. Ik ga morgen naar de huisarts en het laten checken.

 • Reply
  Jannie
  28 augustus 2022 at 23:11

  Ik heb ze geprobeerd en ze werken super goed, had het van mijn broer gehoord die was ook super blij er mee

 • Reply
  Anoniem
  9 april 2023 at 14:53

  Ik zou het ook echt niet langer dan de 2 uur laten zitten. Ik ben een keer met de sokken in slaap gevallen en mijn voeten zaten onder de brandwonden!

 • Laat een reactie achter