Aardbeientiramisu met bastogne koekjes

Aardbeientiramisu

Ik wilde het zo lang al een keertje maken, aardbeientiramisu. Alleen ik vond maar geen juist moment met meerdere mensen (want ik ga zo een volle schaal echt niet alleen opeten). Mijn moeder vierde haar verjaardag door thuis met het hele gezin te eten en toen wist ik het, eindelijk kan ik de aardbeientiramisu maken!

Aardbeientiramisu

Wat heb je nodig?

 • 500 gram aardbeien
 • 250 gram slagroom
 • 250 gram mascarpone
 • 50 gram poedersuiker
 • 150 gram aardbeienjam
 • 1 pak Bastogne koekjes
 • 150 ml (aardbeien/sinaasappel)sap

Om de koekjes te weken gebruikte ik van Coolbest de Strawberry Hill sap. Maar je kunt een sap naar keuze gebruiken. Wil je hem met alcohol maken? Gebruik dan een witte wijn, Licor 43 of limoncello. Een tiramisu wordt natuurlijk vaak met lange vingers gemaakt, maar mij leken Bastogne koekjes ook ontzettend lekker.

Ik maakte de aardbeientiramisu in een grote ovenschaal, maar je kunt het ook in aparte glaasjes maken als je dat leuker vind om te serveren. Ik denk dat dit genoeg is voor 6 ruime glaasjes.

Aardbeientiramisu

Ik dacht dat het best lastig een tiramisu te maken, maar dat valt eigenlijk heel erg mee. Het is alleen wel even een klus. Als eerst beginnen met met de slagroom stevig te kloppen. Als deze stevig is doen we er de mascarpone doorheen en meng dit tot een geheel. Doe er naar eigen wens (poeder)suiker in voor de zoetheid. Ik gebruikte 50 gram poedersuiker.

Nu beginnen we met het bouwen van de tiramisu. Als eerst doe ik een klein bodempje sap onderin de schaal en verdeel de Bastogne koeken over de bodem. De koekjes zuigen het sap op waardoor ze lekker zacht worden. Daarna stort ik de helft van het slagroom en mascarpone mengsel over de koekjes heen. Vervolgens breng ik een dun laagje jam aan en daarna weer een laagje koekjes, jam en het slagroom en mascarpone mengsel.

Om de aardbeientiramisu helemaal af te maken verdeel ik nog een hele bak met verse aardbeien in stukjes over de tiramisu. Daarnaast ook nog wat Bastogne kruimels en poedersuiker.

Aardbeientiramisu

Vervolgens laat ik de aardbeientiramisu voor minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Daarna is het klaar om gegeten te worden en het is echt heerlijk. Het is zeker geen gezond recept, maar wel ontzettend lekker en feestelijk. Ik zou zeggen eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  Tineke
  16 augustus 2019 at 07:05

  Dit recept heb ik even opgeslagen, het ziet er zo lekker uit!
  Liefs

 • Reply
  Lien
  16 augustus 2019 at 09:02

  Dit wil ik wel eens proberen! Ziet er echt heel lekker uit ?

 • Reply
  rachel
  16 augustus 2019 at 09:40

  ook weer zoiets lekker wat voor mij weer en no go is maar laat hem de meiden zeker een keer maken want die lusten dit wel :D

 • Reply
  chucky1012
  16 augustus 2019 at 15:54

  Yummie heerlijk lijkt me dit…. ;-)

 • Reply
  Mariska
  17 augustus 2019 at 11:23

  De combinatie van de bastogne koekjes en de aardbeien lijkt me wel erg lekker!

 • Reply
  Josje
  19 augustus 2019 at 09:07

  Het was heerlijk!

 • Laat een reactie achter