Ik wilde het zo lang al een keertje maken, aardbeientiramisu. Alleen ik vond maar geen juist moment met meerdere mensen (want ik ga zo een volle schaal echt niet alleen opeten). Mijn moeder vierde haar verjaardag door thuis met het hele gezin te eten en toen wist ik het, eindelijk kan ik de aardbeientiramisu maken!
Aardbeientiramisu met bastogne koekjes
Om de koekjes te weken gebruikte ik van Coolbest de Strawberry Hill sap. Maar je kunt een sap naar keuze gebruiken. Wil je hem met alcohol maken? Gebruik dan een witte wijn, Licor 43 of limoncello. Een tiramisu wordt natuurlijk vaak met lange vingers gemaakt, maar mij leken Bastogne koekjes ook ontzettend lekker.
Ik maakte de aardbeientiramisu in een grote ovenschaal, maar je kunt het ook in aparte glaasjes maken als je dat leuker vind om te serveren. Ik denk dat dit genoeg is voor 6 ruime glaasjes.
Aardbeientiramisu met bastogne koekjes
Ingrediënten
- 500 gram aardbeien
- 250 gram slagroom
- 250 gram mascarpone
- 50 gram poedersuiker
- 150 gram aardbeienjam
- 1 pak bastogne koekjes
- 150 mililiter (aardbeien/sinaasappel)sap
Instructies
- Klop de slagroom stijf en voeg wanneer de slagroom stijf is de mascarpone toe. Meng dit tot een glad geheel.
- Voeg poedersuiker toe naar smaak om het wat zoeter te maken. Ik gebruik 50 gram poedersuiker.
- Schenk een klein laagje sap in de schaal en verdeel de bastogne koekjes over de bodem. De koekjes zuigen zich vol met de sap waardoor ze zacht worden.
- Over de koekjes brengen de we helft van het mascarpone en slagroom mengsel aan.
- Vervolgens breng je een laag jam aan over het mascarpone en slagroom mengsel.
- Daarna weer een laagje koekjes, jam en het slagroom en mascarpone mengsel.
- Top de tiramisu af met aardbeien, wat bastogne kruimels en poedersuiker.
- Laat de tiramisu voor minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Ik dacht dat het best lastig een tiramisu te maken, maar dat valt eigenlijk heel erg mee. Het is alleen wel even een klus. Als eerst beginnen met met de slagroom stevig te kloppen. Als deze stevig is doen we er de mascarpone doorheen en meng dit tot een geheel. Doe er naar eigen wens (poeder)suiker in voor de zoetheid. Ik gebruikte 50 gram poedersuiker.
Nu beginnen we met het bouwen van de tiramisu. Als eerst doe ik een klein bodempje sap onderin de schaal en verdeel de Bastogne koeken over de bodem. De koekjes zuigen het sap op waardoor ze lekker zacht worden. Daarna stort ik de helft van het slagroom en mascarpone mengsel over de koekjes heen. Vervolgens breng ik een dun laagje jam aan en daarna weer een laagje koekjes, jam en het slagroom en mascarpone mengsel.
Om de aardbeientiramisu helemaal af te maken verdeel ik nog een hele bak met verse aardbeien in stukjes over de tiramisu. Daarnaast ook nog wat Bastogne kruimels en poedersuiker.
Vervolgens laat ik de aardbeientiramisu voor minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Daarna is het klaar om gegeten te worden en het is echt heerlijk. Het is zeker geen gezond recept, maar wel ontzettend lekker en feestelijk. Ik zou zeggen eet smakelijk!
6 reacties
Dit recept heb ik even opgeslagen, het ziet er zo lekker uit!
Liefs
Dit wil ik wel eens proberen! Ziet er echt heel lekker uit ?
ook weer zoiets lekker wat voor mij weer en no go is maar laat hem de meiden zeker een keer maken want die lusten dit wel :D
Yummie heerlijk lijkt me dit…. ;-)
De combinatie van de bastogne koekjes en de aardbeien lijkt me wel erg lekker!
Het was heerlijk!