Aardbeien Mascarpone Taart

 photo Aardbeien Mascarponetaart6_zpsmudxbdbh.png

Mama was vorige week jarig en ik had wel weer eens zin om een zelf gemaakte taart te maken. Zelf had ik thuis niets te ‘vieren’ voor een hele taart, dus deze gelegenheid kwam goed uit. In de familie zijn we altijd gek op kwark en monchou taart dus ik bedacht me dat een mascarpone taart wellicht ook wel in de smaak zal vallen, met aardbeien natuurlijk.

 photo Aardbeien Mascarponetaart_zpsyup84dql.png

Wat heb je nodig?

 • heel pak Bastogne koekjes
 • 100 gram boter
 • 400 gram aardbeien
 • 500 gram mascarpone
 • 500 gram Griekse yoghurt
 • 150 gram suiker
 • zakje vanille suiker
 • 12 gelatine blaadjes

 photo Aardbeien Mascarponetaart1_zpsihzmo68j.png

Als eerst beginnen we met het verkruimelen van de koekjes, ik doe dit altijd in een vijzel. Maar je kunt de koekjes ook in een plastic zak doen en daarna kapot ‘slaan’ met een deegroller. Als het hele pak fijn gemalen is doen we 100 gram boter in een pannetje en smelten dit op laag vuur om tot een vloeibare massa. Daarna doen we de koek kruimels daarbij en roeren het goed door zodat de gesmolten boter goed verdeeld is.

Voor deze taart gebruik ik een wat grotere springvorm, waarvan ik de bodem bedek met een stuk bakpapier. Hier doen we met mengsel van koek kruimels en boter in en stampen het mooi plat voor een stevige bodem. Daarna gaat het bakblik met bodem de koelkast in om hard te worden.

 photo Aardbeien Mascarponetaart2_zpsqg2kbjas.png

Vervolgens leggen we de gelatine blaadjes in een laagje met water om zich vol te laten zuigen. Alle 12 de gelatine blaadjes die in een pakje zitten gebruiken we voor dit recept. Als de gelatine blaadjes rond de 5 tot 10 minuten hebben gelegen knijpen we ze goed uit. Ondertussen verwarm je alvast een pannetje met 4 eetlepels water op laag vuur en voeg je de uitgeknepen gelatine toe. Roer hier goed in tot de gelatine is opgelost. Draai daarna het vuur uit.

 photo Aardbeien Mascarponetaart3_zpsoay4ambr.png

Daarna gaan we snel verder met het mascarpone mengsel, wat gelukkig heel gemakkelijk te maken is. Alle overige ingredienten doen me in de kom en mengen het door elkaar heen. Dat zijn dus de suikers, mascarpone en yoghurt. Als laatst spatelen we het gelatine mengsel er ook door heen. Dit is trouwens echt nodig, anders blijft het een yoghurt zachte taart.

 photo Aardbeien Mascarponetaart4_zpsmxaxmk3v.png

De aardbeien vonden wij leuk door het beslag heen. De helft sneden we dus in stukjes voor door het mengsel. Roer dit daarna goed door en giet het in de springvorm. De andere helft snijden we in plakjes en bedekken de bovenkant er mee.

 photo Aardbeien Mascarponetaart10_zps7lolibag.png

Laat de taart vervolgens een paar uur opstijven in de koelkast. Bij ons was hij al in 2 uur klaar om opgegeten te worden, maar blijf het even goed in de gaten houden wanneer hij niet meer zacht is. Dan is het natuurlijk tijd om de taart aan te snijden.

 photo Aardbeien Mascarponetaart5_zpsofatcqdf.png

 photo Aardbeien Mascarponetaart9_zpsran2tgyi.png

De taart was een groot succes en ontzettend lekker. Let er wel op dat het een erg machtige taart is door de yoghurt en mascarpone, kleinere stukjes van deze taart kunnen dus geen kwaad. Maar een groot stuk is ook zeker geen straf omdat hij zo lekker is.

 photo Aardbeien Mascarponetaart7_zpszwjmcclu.png

 photo Aardbeien Mascarponetaart11_zpslxehdusv.png

De aardbeien kun je ook prima vervangen door ander fruit, het is maar net wat je lekker vind. Ik vond aardbeien nu wel bij het seizoen passen. Maar ik denk dat het ook erg lekker is met frambozen, bessen of misschien zelfs wel banaan.

 photo Aardbeien Mascarponetaart8_zpsvk632nsg.png

De smaak is heel vol en romig, een beetje monchou achtig vond ik het wel. Het was zeker een geslaagde taart, jammer was wel dat ik hem vrij duur vond om te maken, alles bij elkaar kostte me € 10,-. Maar ik kwam laatst ook mascarpone bij de Lidl tegen en die was een stuk goedkoper, volgende keer dus even bij de Lidl shoppen. Eetsmakelijk!

 

Dit vind je misschien ook leuk

29 reacties

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  19 augustus 2015 at 06:49

  Ik heb nog nooit een mascarpone taart op, maar met aardbeien lijkt me het heel erg lekker! Leuk dat de bodem van koek is!
  Liefs, Iris

 • Reply
  Renske
  19 augustus 2015 at 07:09

  Ooo, goddelijk! Het wordt tijd dat ik ga ontbijten, want deze taart geeft mij lekkere trek, haha!

 • Reply
  chucky1012
  19 augustus 2015 at 08:09

  Mmmm op deze vroege ochtend is dit toch heerlijk ;-)

 • Reply
  sharon
  19 augustus 2015 at 08:10

  Aranka het is 8 uur smorgens. Wat doe je me aan! Ik wil het NU als ontbijt lijkt me verrukkelijk ♡♡

 • Reply
  Sandra
  19 augustus 2015 at 08:19

  Oeehh dat ziet er echt heel lekker uit!

 • Reply
  Laura Steenks
  19 augustus 2015 at 08:24

  Wat ziet dit er heerlijk uit! Lekker voor bij warm weer, alleen is dat helaas een beetje over. Dit ga ik daarom zeker onthouden!

 • Reply
  Kelly
  19 augustus 2015 at 08:58

  Mjam! Ziet er goed uit!

 • Reply
  Yvonne
  19 augustus 2015 at 09:03

  O! Mijn! God! Wat zie dat er verrukkelijk uit! Ik probeer juist net een beetje op mijn lijn te letten, dus ik klik dit maar snel weg, haha. ;-)

 • Reply
  lonneke
  19 augustus 2015 at 09:05

  Oh dat ziet er zo lekker uit!
  ook al is het pas 9 uur ‘ s ochtends. Dit zou er prima ingaan haha!
  Liefs Lonneke

 • Reply
  Margot
  19 augustus 2015 at 09:14

  Oh dit blijft lekker!

 • Reply
  Danielle
  19 augustus 2015 at 09:19

  Oh dit vind ik zo lekker.. nu heb ik trek haha!

 • Reply
  Femke
  19 augustus 2015 at 09:43

  Lekker!!!!

 • Reply
  manon
  19 augustus 2015 at 10:15

  Wat weer een heerlijk recept!

 • Reply
  Danielleeee
  19 augustus 2015 at 10:16

  Dat ziet er zooo lekker uit!

 • Reply
  Beautydiarynl
  19 augustus 2015 at 10:27

  Ziet er lekker uit!

 • Reply
  Denise
  19 augustus 2015 at 10:52

  Wat een heeeerlijk recept, mmm <3

 • Reply
  Amy
  19 augustus 2015 at 11:50

  Ziet er heel feestelijk en zomers uit, yumm!

 • Reply
  Sincerely Lara
  19 augustus 2015 at 13:18

  Ziet er heerlijk uit! Goede tip van de mascarpone bij de Lidl. Ik maak ook vaker cheesecake en ik verbaas me ook telkens dat de ingrediënten vrij prijzig zijn..

 • Reply
  Verena
  19 augustus 2015 at 13:40

  Oh jammie! Lijkt me erg lekker! En gefeliciteerd met je mams.

  Lots of love!

 • Reply
  Jimmy Meijer
  19 augustus 2015 at 14:10

  Hmmmm, ziet er heerlijk uit! Met frambozen of mango lijkt me ook lekker! Ik zal mijn vriendin deze eens tippen, wie weet heb ik geluk :)

 • Reply
  Michelle
  19 augustus 2015 at 15:14

  Oeii, dat ziet er heel lekker uit! X

 • Reply
  Marion
  19 augustus 2015 at 15:38

  Ziet er heerlijk uit, ben nog opzoek naar een lekkere taart voor mijn verjaardag volgende week.

 • Reply
  Stephanie
  19 augustus 2015 at 16:05

  Mmm heerlijk! Ik ben bijna jarig dus misschien maak ik wel deze!

  Een andere tip ook voor een monchoutaart is een bodem van crunchykoekjes met stukjes chocola erin. Die koekjes heb je bij AH volgens mij. Dat is ook superlekker! Ik hou dan ook erg van chocola…;)

 • Reply
  Lisa's Beautybabbels
  19 augustus 2015 at 19:28

  Jammie, wat ziet dit er heerlijk uit!

 • Reply
  Manon
  19 augustus 2015 at 20:08

  Dat ziet er heel yummy uit !

 • Reply
  Nicole
  19 augustus 2015 at 21:57

  Ah heerlijk!

 • Reply
  priscilla
  20 augustus 2015 at 07:25

  Dit ziet er echt HEERLIJK uit! <3

 • Reply
  Daphne
  20 augustus 2015 at 22:06

  Oeh, dit ziet er zo lekker uit! En je food foto’s zijn zo mooi altijd :)

 • Reply
  Nathalie
  28 augustus 2015 at 23:47

  De aardbeienkwartaart die je maakt met het pakje van Dr oetker is echt de allerlekkerste :)

 • Laat een reactie achter