Zoek
Sluit dit zoekvak.

8x leuke cadeautips voor kinderen

Automatische concepten

Als je geen kinderen hebt is het best lastig een leuk cadeau uit te zoeken voor een kind. Maar volgens mij is het sowieso lastig om voor kinderen een cadeau te halen. Hebben ze het al, vinden ze het wel leuk of wordt het al meerdere keren gegeven? Mocht je het net zoals ik best lastig vinden een cadeautje te geven aan een kind, dan heb ik hier een paar handige cadeautips voor je.

Bron afbeelding: Shutterstock

Houten poppenwagen

Meisjes zijn vaak helemaal gek op poppen en moedertje spelen is natuurlijk geweldig. Maar hoe vervoer je zo’n pop nou? Een houten poppenwagen is daarom super handig én heel erg leuk om te geven. Je kunt het natuurlijk zelf zo gek mogelijk maken qua prijs en accessoires.

Boeken

Een cadeau wat altijd goed is, zijn boeken. Voor elke leeftijd heb je wel verschillende geschikte boeken. Boeken zoals Ruspje Nooit Genoeg, Kikker en dergelijke doen het altijd goed. Zelf heb ik ook een aantal keren boeken van Boer Boris cadeau gedaan en na horen zeggen was dat ook een groot succes.

Watertafel

Voor in de zomer is een watertafel een super leuk én verkoelend cadeau. Je hebt ze natuurlijk in verschillende soorten en maten, het is maar net wat het beste past. Zo heb je leuke varianten die op pootjes staan. Je vult de tafel met water en de kinderen hebben de grootste lol door de accessoires die erbij zitten.

Tent

Tegenwoordig zijn de tenten helemaal hip. Je kunt natuurlijk een hippe tipi tent kopen, maar je hebt ook heel veel leuke tentjes bij de IKEA (iets minder interieur vriendelijk) voor niet al te veel geld. Wij hebben onze neefjes ooit een tentje van de IKEA gegeven en dat was een schot in de roos. Ze zijn niet al te groot, kunnen prima op de slaapkamer staan en natuurlijk naar buiten met mooi weer. Ik weet van mijzelf ook dat ik vroeger heel veel in een tentje heb gespeeld.

Lego en Playmobil

Ik denk dat ieder kind wel met Lego of Playmobil heeft gespeeld. Het blijft door alle jaren heen een ontzettend populair iets. Helaas is het niet altijd even goedkoop, maar vaak als je zoekt kun je wel een goedkoop setje op de kop tikken bij bijvoorbeeld de drogisterij. Het is dan alleen vaak wel de vraag of je het cadeau niet dubbel gaat geven.

Klei

Het blijft leuk om te doen, kleien. Voor volwassenen is het weer net zo leuk om mee te doen met de kinderen. Alleen het nadeel van klei is wel dat het overal in kan gaan zitten. Misschien even checken of de ouders wel blij zijn met dit cadeau. Ook dit kun je vaak in de aanbieding scoren, scheelt toch weer geld!

Knutsel spullen

Wat dacht je van stiften, kleurpotloden, kleurboeken, stickers, vouwblaadjes, stempels en dergelijke? Creatief bezig zin met kinderen is natuurlijk leuk en ontzettend goed voor ze. Je kunt dit ook voor vaak voor een klein prijsje kopen en kinderen zijn er ontzettend blij mee. Vroeger maakte je mij echt blij met een nieuw setje gelpennen, maar ik heb eigenlijk geen idee meer of dat nog bestaat.

Regenlaarzen

Kinderen groeien natuurlijk hard, de regenlaarzen zijn daarom ook in een mum van tijd te klein. Laarsjes zijn natuurlijk super handig voor bijvoorbeeld in de speeltuin en als het heeft geregend. Kunnen ze zorgeloos in de plassen stampen.

Hebben jullie kinderen en wat geef of vraag jij vaak cadeau aan de kinderen? Ik ben benieuwd! Mocht je nog handige tips hebben voor inspiratieloze mensen zoals ik, deel ze dan zeker in de comments. Zo kunnen we elkaar weer helpen aan een goed cadeau!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

  1. Handige tips! In speelgoedzaken kunnen ze je vaak ook erg goed helpen. Cadeaubon van de winkel voelt misschien wat onpersoonlijk, maar Als kind werd ik erg blij van het idee zelf iets te mogen uitzoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *