Search
Close this search box.

8 Tips om dicht bij jezelf te blijven

8 Tips om dicht bij jezelf te blijven

Mensen omschrijven mij altijd als simpel, down to earth en gewoon heel erg girl next door. Nu moet ik zeggen dat sommige dingen in het leven je tot een ander persoon kunnen maken. Maar ik heb in het verleden allang geleerd om dicht bij jezelf te blijven, dat maakt je een stuk gelukkiger. Elke dag kom ik weer in aanraking met andere mensen, andere persoonlijkheden, situaties. Maar hoe lukt het mij dicht bij mezelf te blijven?

Accepteer wie je bent

Het belangrijkste is misschien wel zelfacceptatie, ik ben gelukkig met mezelf en wil me niet veranderen. Ik ben ik en dat zal ik ook altijd blijven. Zelf heb ik wel eens periodes gehad waarin ik iemand anders voordeed dan wie ik echt was. Dat heeft me vriendschappen gekost en eigenlijk helemaal niets opgeleverd, je bent wie je bent en je mag er zijn!

Spiegel je niet aan anderen

Als ik dat had gedaan in het bloggerswereldje had ik al minstens 2 Mulberry tassen moeten hebben, liep ik op Isabel Marants en ging ik naar de mooiste vakantiebestemmingen. Maar eerlijk, dat past niet bij het persoon dat ik ben. Ik ben een simpel persoon die daar stiekem wel van droomt maar mij niet gelukkig maakt. Ook past het niet bij mijn leven, kom ik met zo een tas thuis bedenk ik me (en word me wel even verteld) dat dat 2 maanden huur is.

Blijf dichtbij je dierbaren

Hoe gek het ook klinkt, ik denk wel dat je familie en vrienden die je nu hebt uit hetzelfde milieu komen. Tenminste als ik naar mijn vriendenkring en familie kijk hebben wij allemaal dezelfde waarden en normen. Dit houdt mij met twee benen op de grond en mijn vrienden en familie behoeden me voor misstappen. Hier ben ik ze elke dag weer dankbaar voor.

“Ik ben dik hè?”

Hier herkennen genoeg vrouwen zich vast in, vissen om goedkeuring of complimenten. Het is iets wat me misschien allemaal ombewust doen, weten dat je er prima uitziet maar toch even zegt dat je wat dik in dit shirtje lijkt. Waardoor de ander zegt, “welnee joh!”. Voel je je hier echt beter door? Je weet zelf toch wel dat dat shirtje je fantastisch staat!

Wees tevreden

Ik kom uit een heel Hollands gezin waar we geen bijzondere luxe kennen, ik ben heel tevreden en bescheiden opgevoed en dat is me ook echt meegegeven vanuit huis. Toen ik begon met bloggen en veel geld om handen had (ik werkte veel, kreeg stufi en met bloggen verdiende ik ook wat) kocht ik alles wat los en vast zat. Was ik tevreden? Nee, het zorgde dat ik alleen maar meer wilde. Nu ben ik gelukkig met de dingen die ik heb.

Veroordeel anderen niet

Wist je eigenlijk dat we mensen veroordelen op dingen die we zélf wel goed kunnen of juist mee bezig zijn. Het is eigenlijk heel egoïstisch. Een voorbeeld over mezelf, ik zal een dikker iemand niet snel veroordelen, maar ik heb soms wel mijn woordje klaar over hele dunne mensen. Juist, je probeert jezelf stiekem beter te voelen over je eigen situatie, dit moet je helemaal niet doen.

Voel je dankbaar

Kijk eens om je heen wat je allemaal hebt. Ik heb een prachtig huis waar ik samen mag wonen met een fantastische vriend. Ik heb al mijn familie nog, ik heb geen hand vol maar een land vol vrienden voelt het die ik vaak zie. Ik heb mooie kleren, ik heb een fijne baan en mag de tofste dingen doen. Eigenlijk heb ik alle basisdingen die een mens nodig heeft. Daar ben ik heel dankbaar voor, oprecht.

Laat dingen los

Zijn mensen negatief over je of denk je negatief over jezelf? Laat het los! Dat is één van de dingen die ik in het leven heb geleerd. Krijg ik vervelende comments, dan kan ik daar heel makkelijk mee om gaan. Ik heb mezelf geaccepteerd en doe jij dat niet is dat niet mijn probleem. Hoe vaak ik wel niet comments krijg over mijn grote neus, scheve tanden of dat ik wéér een spellingsfout maak, het doet me vrij weinig. Ik ben ik, ik wil zeker inzetten om mezelf te verbeteren, maar aan sommige dingen ‘kan’ of ‘wil’ ik gewoon niets doen. Laat het los.

Dit waren mijn tips om jezelf te blijven, het is niet altijd makkelijk maar wel heel fijn als je het kunt. Heb jij wel eens een situatie gehad dat jij niet meer jezelf was of kwijt was? Hoe ben je er toen mee omgegaan? Of blijf jij gewoon koste wat kost jezelf. Deel je ervaringen in de comments!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

31 reacties

 1. Mooi geschreven en mooie tips. Ik merk dat hoe ouder ik word (ben pas 21, maar toch haha) hoe meer vanzelfsprekend dit gaat. Af en toe is het nog lastig hoor, ik vergelijk me al gauw met anderen.

 2. Wat een geweldige tips!
  Ik heb allang geleerd om mezelf te accepteren want anderen kunnen je zoveel pijn doen.
  Ook ik ben niet de slankste en vroeger erg veel gepest.
  Maar daar ben ik overheen.
  Dus bekijk ik alles positief ;-)

 3. Wat een mooi geschreven stuk! Dicht bij jezelf blijven en geloven in jezelf zijn daar heel belangrijk in. Die Mulberry droom vind ik wel een grappig voorbeeld, om die reden ga ik ook niet voor die enorm dure designtertas

 4. Leuk artikel! Wat denk ik ook erg belangrijk is, heb je eigen mening. Laat je geen dingen door andere vertellen. Jou mening is ook belangrijk, dat ik heb ik de afgelopen jaren erg geleerd.

 5. Hoi Aranka. Heel mooi geschreven! Dat had ik net even nodig, dankjewel :-) Toevallig dacht ik laatst nog dat jij altijd heel normaal bent (dat bedoel ik positief) zo van: doe maar gewoon, ook qua wat dingen kosten. Blijf zo doorgaan, dat siert je!

 6. Dank je ( oprecht) wel !
  Hier kan ik echt wat mee…..
  Een mooie gedachte om dit weekend eens goed over na te denken.
  Word me vaak thuis verteld, maar soms komt het via een ander kanaal gewoon beter binnen.
  Ik ga dit zeker wat vaker over lezen.

 7. Wat een mooie lijst heb je gemaakt zeg. Je slaat echt de spijkers op hun koppen om het zo maar te zeggen en ik sta achter ieder punt dan ook met 100%. Zoveel dat ik het geschreven zou kunnen hebben haha! :)

 8. Een heel mooi artikel! Ik ben nu 14 jaar, en ben tot nu toe eigenlijk altijd mezelf gebleven. Ik ben dat ook van plan om te blijven doen, want wat heb je eraan om je karakter en je persoonlijkheid die je vanaf jongs af aan hebt mee gekregen te veranderen? Helemaal niks!

 9. Wat een mooi stukje, goed geschreven en helemaal waar! En ook inderdaad wat jij zegt dat je de negatieve dingen van mensen moet los laten. Sommige ensen hebben toch altijd wat te klagen, wie je ook bent, wat je ook doet en hoe je er uit ziet. Je kan nooit een ieder plezieren.
  Je bent mooi zoals je bent :-D

 10. Goede tips! Ten eerste vind ik het echt belachelijk dat mensen reactie’s plaatsen over je neus, tanden of spelling. Hebben ze werkelijk niks beter te doen? Wel fijn dat je het los kan laten. Ik vind het moeilijk om me niks van anderen aan te trekken en in dingen los laten ben ik ook geen held. Ondanks dat ik niet zo tevreden ben met ‘ik’, ben ik wel altijd mezelf gebleven en zal dat ook altijd blijven doen. Ik zou misschien veel meer vrienden hebben als ik me voor zou doen als iemand anders, maar ik ben van mening dat je daar niks aan hebt als je nooit jezelf kan zijn. Ik heb liever een kleinere groep vrienden ( al mag ik niet klagen hoor) die mij accepteren wie ik ben, waar mijn passie’s liggen en hoe ik met dingen omga. Ik denk als je dat soort mensen om je heen hebt, je ook sneller tevreden kan zijn met jezelf. :-)

 11. Bedankt voor je openheid. Daarom lees ik graag artikelen van jou, omdat je gewoon een fijne dame bent! Blijf zo doorgaan!

 12. Ik lees je blog al jaren maar heb nog nooit een comment achter gelaten, maar bij deze dus toch maar even :). Jouw blog is echt één van de weinige blogs die ik met regelmaat lees. Ik lees ook een paar blogs van wat grotere beauty bloggers, inderdaad die meiden die alle dure tassen kopen en beeldschoon zijn. Maar weet je, juist omdat jij zo dicht bij je zelf blijft kan ik me veel meer aan jou relateren! Blijf dus vooral zo, jij en je blog zijn echt awesome :D!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *