5x nieuwe budget mascara’s van Essence & Catrice

 photo Mascara_zpsac3a0735.png

Essence en Catrice hebben een vernieuwd assortiment, dat is nu wel duidelijk. Beiden hebben ze nieuwe mascara’s in het assortiment gekregen en het leek me wel leuk deze allemaal tegelijk te reviewen, zodat je een duidelijk beeld hebt qua verschil, welke het beste is en welke je misschien wel gaat kopen! Ze zijn allemaal lekker budget, dat is altijd fijn!

 photo Mascara1_zps93483196.png

Essence heeft drie nieuwe mascara’s in het assortiment gekregen en Catrice twee. Ik heb ze toevallig allemaal dus ik kan ze mooi vergelijken met elkaar. Die van Catrice zijn net iets duurder dan die van Essence, maar het maakt niet echt heel veel uit. Hoogstens een euro. Benieuwd naar de swatches en wat ik van de mascara’s vind, kijk dan met me mee!

 photo Mascara2_zpseab18e64.png

Mijn kale wimpers zonder mascara.

 photo Mascara3_zpsc33fd698.png

Essence Get Big Lashes Triple Black Mascara – € 2,39

Zwart, zwarter, zwartst! de populaire Get BIG! Lashes familie krijgt er een nieuwe telg bij met deze diepzwarte mascara. Het grote, innovatieve fiber borsteltje biedt maximaal volume en geeft diepte aan de wimpers. De koolzwarte textuur verzekert je van een expressieve blik met een triple black effect!

 photo Mascara4_zps15e590bc.png

 photo Mascara5_zpsd1f1c759.png

Oeh, deze borstel ziet er goed uit. Lekker groot en veel haartjes, dit kan nog wel eens wat worden. Het wordt ook zeker wat maar daar heb je wel veel geduld voor nodig. Dit is een mascara met een prachtig effect, maar je moet hem wel echt opbouwen. Hij is mooi en subtiel, maar daar had je zeker wel een paar lagen voor nodig. Of jij daar tijd en zin voor hebt is twee. Zelf zou ik dan voor een mascara kiezen waar je iets sneller mee klaar bent.

 photo Mascara6_zps6ba1951f.png

Catrice Better Tham False Lashes Volume Mascara – € 4,59

Better than False Lashes Mascara biedt dramatisch volume, ultieme lengte en extreme krul. Het effect is nog indrukwekkender dan kunstwimpers! De drievoudige volume vezelborstel bedekt elke individuele wimper voor een maximaal “valse wimper effect”. Oftalmologisch getest. Ook verkrijgbaar in Ultra Black en Waterproof

 photo Mascara7_zps373a548b.png

 photo Mascara8_zps0b51dda1.png

Wat een fijne en goede mascara is dit zeg. Je hebt maar een paar applicaties nodig en hij zit er perfect op. Mooie zwarte wimpers die mooi van elkaar gescheiden zijn zonder klontjes. Het borsteltje is fijn en groot, maar niet te groot zodat je makkelijk de huid mee pakt. De dunne achterkant zorgt ervoor dat je ook makkelijk de kleine haartjes mee kan pakken.

 photo Mascara9_zps3545c31f.png

Essence Lash Mania Reloaded False Lash Mascara – € 2,89

Het innovatieve elastomeer borsteltje met kegelvormig uiteinde heeft een accurate grip op je wimpers, zodat deze een push-up effect krijgen. Het resultaat: wimpers met extreem volume en een dramatisch valse-wimper-look. Tip voor insiders: de lash mania reloaded mascara biedt perfecte separatie en kan daarom ook over een andere mascara worden gebruikt als mascara topper. Oftalmologisch getest.

 photo Mascara10_zpsc2ef0b66.png

 photo Mascara11_zpsc600aee2.png

Het borsteltje zag er heel grappig uit, het is een plastic borsteltje in de vorm van een ster als je het van de bovenkant bekijkt. Het heeft dus niet overal haartjes maar grote ruimtes ertussen en dan ineens een strakke lijn ‘haatjes’. Voor het effect was ik al een beetje bang, het spinnenpoten effect en plakkende wimpers. Helaas is dit ook zo. Mocht je er van houden is deze mascara zeker wat voor jou, zo niet zou ik hem skippen!

 photo Mascara12_zps7b26953a.png

Catrice Glamour Doll Volume Mascara Waterproof – € 3,99

Waterproof poppenogen. Het elastomeer borsteltje houdt een grote hoeveelheid mascara vast en dekt daarmee elke individuele wimper met romige zwarte textuur, zonder te verzwaren. De resultaten: wimpers met extra volume, fascinerende lengte en een unieke krul – de hele dag lang! Oftalmologisch getest.

 photo Mascara13_zps3f421084.png

 photo Mascara14_zpsea1b6140.png

Alweer zo een mooie mascara van Catrice die ook nog eens waterproof is! Ik kan je zeggen dat hij waterproof is want tijdens het douchen bleef hij perfect zitten! Het is een subtiel en klein plastic borsteltje wat goed zijn werk doet. Je kan overal makkelijk bij en de wimpers hebben mooie volume en lengte!

 photo Mascara15_zpscd82cb59.png

Essence Lashes Go Wild Volume Mascara – € 2,59

Trendy tube! Deze mascara in trendy tubevorm is absoluut uniek. Het innovatieve, uitlopende borsteltje geeft extra volume en biedt meer dan gewoon een geweldige look! Wimpers worden wild met de lashes go wild van Essence. Oftalmologisch getest.

 photo Mascara16_zpsc704152d.png

 photo Mascara17_zps748e3d89.png

De mascara verpakking vind ik leuk, eens wat anders in een tube in plaats van een huls. Het borsteltje ziet er ook goed uit en doet goed zijn werk vind ik zelf! Alleen over de substantie zelf ben ik niet zo te spreken. De substantie is vrij droog en korrelig, dat kan je ook al zien op het borsteltje en op de wimpers. Als je de mascara ook een tijdje draagt laten er allemaal kleine korreltjes los, niet echt mooi. Jammer van de substantie dus, want het borsteltje en het effect zagen er erg goed uit…

 photo Mascara18_zpse5fce9fb.png

Zo, dat waren alle nieuwe mascara’s! Even mijn persoonlijke top 5:

1. Catrice Better Tham False Lashes Volume Mascara
2. Catrice Glamour Doll Volume Mascara Waterproof
3. Essence Get Big Lashes Triple Black Mascara
4. Essence Lashes Go Wild Volume Mascara
5. Essence Lash Mania Reloaded False Lash Mascara

Welke mascara is jullie favoriet van deze 5?

Dit vind je misschien ook leuk

49 reacties

 • Reply
  Beautydagboek
  23 augustus 2013 at 07:11

  De mascara’s zien er goed uit!

 • Reply
  Sofie
  23 augustus 2013 at 07:15

  Wat een fijne reviews!

 • Reply
  chucky1012
  23 augustus 2013 at 07:16

  Dat ziet er mooi uit! ;-)
  Vandaag is bij een bekende shop een leuke aanbieding van dit merk mascara’s!

  Geniet van een prachtige dag…..

  Xoxo

 • Reply
  beautyju
  23 augustus 2013 at 07:35

  Vijf mascara’s op een rijtje: fijn artikel!! :-) Ik vind Essence Get Big Lashes Triple Black Mascara je erg mooi staan.

 • Reply
  Martina
  23 augustus 2013 at 07:40

  Handig overzicht!

 • Reply
  Kimberly
  23 augustus 2013 at 07:53

  Deze review is heel fijn! Ik vind degene die jij op nummer 1 hebt staan ook het mooiste! Wel jammer van die tube van Essence, die ziet er zo leuk uit!

 • Reply
  bunniesandpeace
  23 augustus 2013 at 08:02

  Wow, ik ben gister de Lash Mania reloaded gaan proberen en ik vind ‘m echt een goed effect geven op mijn wimpers! Bij jou is ie echter inderdaad het minst mooi…

 • Reply
  Frauke
  23 augustus 2013 at 08:04

  Fijn overzicht! Die Catrice Better Than False lashes ziet er goed uit, het borsteltje is ook van de soort die ik graag heb. Die Get Big Lashes van Essence ziet er ook nice uit! Het is maar wat je graag wil qua effect natuurlijk, ik hou van veel volume. ^^

 • Reply
  Rachel
  23 augustus 2013 at 08:08

  Fijn overzichtje! Mij lijkt de Catrice Better Than False Lashes Volume mascara wel wat!

 • Reply
  Dagmar
  23 augustus 2013 at 08:26

  Wat heb je dit overzicht mooi gemaakt, echt handig! De foto’s zijn prachtig en fijn geschreven, leuk! Ik ga voor Catrice!

 • Reply
  Wendy (B)
  23 augustus 2013 at 08:26

  De 2 mascara’s van Catrice zijn het mooist (Alhoewel dat Essence ook fijne mascara’s heeft!).
  (Juist een tip/idee als je zo een soort review doet: op het einde van je artikel nog eens alle “ogen” onder elkaar plaatsen zodat je beter kan vergelijken. Dit bedoel ik niet verkeerd he!)

  • Reply
   Aranka
   23 augustus 2013 at 08:52

   Goed idee, ik zal het de volgende keer doen!

   • Reply
    Wendy (B)
    23 augustus 2013 at 09:03

    ;)

 • Reply
  Tara
  23 augustus 2013 at 08:28

  Fijne review! Ik vind de eerste twee het mooist denk ik :)

 • Reply
  Daniëlle Springer
  23 augustus 2013 at 08:55

  Handig dit. Ik vind Glamour Doll het mooist staan.

 • Reply
  Monique
  23 augustus 2013 at 09:01

  Ze geven (bijna) allemaal een mooi resultaat!
  En wauw, jouw wimpers… prachtig!

 • Reply
  MySimplySpecial
  23 augustus 2013 at 09:07

  Fijn overzichtje zo!

 • Reply
  robin
  23 augustus 2013 at 09:13

  Ik vind de essence get big lashes waterproof erg fijn.

 • Reply
  femketje
  23 augustus 2013 at 09:13

  ze zien er niet slecht uit, ik denk dat het misschien ook wel per persoon verschilt hoe ze bevallen :3

 • Reply
  Joyce
  23 augustus 2013 at 09:26

  Vind de eerste en de laatste twee erg erg mooi uitzien!

 • Reply
  Kim
  23 augustus 2013 at 09:27

  Fijne review! Handig zo’n overzicht :)

 • Reply
  Kim
  23 augustus 2013 at 09:28

  Fijne review! Handig zo’n overzicht :)

 • Reply
  Rosa
  23 augustus 2013 at 09:32

  Ook echt een aanrader: Essence stays no matter what mascara :)

 • Reply
  Charile
  23 augustus 2013 at 09:36

  Goede review :)

 • Reply
  steenseltjuhx
  23 augustus 2013 at 10:22

  Ik heb nu een mascara van Essence, maar zodra die niet meer goed werkt ga ik zeker die Catrice Glamour Doll Volume Mascara kopen!

 • Reply
  Britt
  23 augustus 2013 at 10:29

  Ik heb de niet-waterproof van glamour doll. Het is de fijnste mascara die ik tot nu toe heb gehad. Hij verslaat mijn lancome en maxfactor!

 • Reply
  iscreambeauty
  23 augustus 2013 at 11:01

  Ziet er goed uit! Ik hou zelf het meest van waterproof mascara’s

 • Reply
  Axelle
  23 augustus 2013 at 11:14

  die eerste van catrice lijkt me heel erg fijn!

 • Reply
  Tessa
  23 augustus 2013 at 11:17

  Leuk overzichtje, vind de tube mascara erg leuk!
  X

 • Reply
  Dionne (@Diolifestyle)
  23 augustus 2013 at 11:41

  Wat leuk gedaan!
  Fijne review!

 • Reply
  heartshapedrosepetals
  23 augustus 2013 at 11:45

  Leuke review, altijd handig!

 • Reply
  Lotte
  23 augustus 2013 at 12:06

  Fijn om alle nieuwe mascara’s bij elkaar te zien! Ik vind de twee van Catrice ook het mooist :)

 • Reply
  kristel
  23 augustus 2013 at 12:14

  Ik was vooral heel benieuwd naar de Glamour Doll van Catrice omdat ik de niet-waterproofversie al een tijdje heb en er gek op ben, maar ik toch liever een wel waterproof versie heb. Maar hij ziet er net zo goed uit als de niet-waterproof dus ik denk dat dat mijn volgende aankoop wordt!

 • Reply
  Stephanie m
  23 augustus 2013 at 12:17

  Goed geschreven en ook erg duidelijke fotos. De Catrice Better Tham False Lashes Volume Mascara wilde ik gister bijna kopen, maar ik ben uiteindelijk voor de essence maximum definition gegaan. Bij mijn vorige catrice had ik wel erg het gevoel dat het er zo moeilijk afgaat. En zoals hierboven al werd aangegeven op het einde alle fotos onder elkaar zou handig zijn!

 • Reply
  caylee
  23 augustus 2013 at 12:17

  Mooie mascara’s! Wanneer komt er weer eens een make-up stash filmpje?

 • Reply
  saffirainkiriwang
  23 augustus 2013 at 12:19

  De meeste vind ik er echt goed uit zien! De Get Big Lashes van Essence heb ik zelf ook en vind ik wel fijn. De Better Tham False Lashes Volume Mascara van Catrice vind ik echt een hele mooie huls hebben!
  X Saffira

 • Reply
  Jewelyz
  23 augustus 2013 at 12:25

  Mooie mascara;s! Vooral die waterproof van Catrice ziet er goed uit :D

 • Reply
  Kirsten
  23 augustus 2013 at 12:32

  Erg fijne reviews!

 • Reply
  Nynke-Boudien
  23 augustus 2013 at 13:39

  Ik ben vooral benieuwd naar de mascara’s van Essence, omdat ik de laatste tijd heel tevreden ben over de andere mascara’s in het assortiment.

 • Reply
  Charlotte
  23 augustus 2013 at 14:34

  Wauw, prachtige foto’s Aranka! :)
  Ik ben benieuwd naar die mascara in die tube.

 • Reply
  Miranda
  23 augustus 2013 at 15:00

  Wat een leuke review en prachtige foto’s. Ik heb ook een tijd essence get big landjes gebruikt , maar je moet hem inderdaad echt opbouwen. Ik heb hem ook niet weer opnieuw gekocht , aangezien ik best lang bezig was voordat ik het gewenste resultaat zag.

 • Reply
  Danielleeee
  23 augustus 2013 at 16:34

  Ziet er goed uit, denk dat ik binnen kort ook maar eentje ga proberen .

 • Reply
  Hester
  23 augustus 2013 at 17:17

  Heel erg fijn zo, jij hebt ook zulke handige wimpers voor mascarareviews vind ik! De twee van Catrice zijn inderdaad het mooist wat mij betreft.

 • Reply
  Jana
  23 augustus 2013 at 19:58

  Heel erg handig overzichtje :D xx

 • Reply
  Lisa's Beautybabbels
  23 augustus 2013 at 21:05

  Súper handig dit overzichtje!

 • Reply
  Kelly
  24 augustus 2013 at 09:05

  Ik heb de glamourdoll, die vind ik heel fijn!

 • Reply
  Kimberley
  24 augustus 2013 at 11:25

  Fijne mascara’s! Mijn favoriet komt ook van Essence, de Maximum Definition mascara :)

 • Reply
  Sanne - xminimuis
  25 augustus 2013 at 17:50

  Ik heb gisteren net de Get Big Lashes van Essence gekocht, ik vind het resultaat bij jou erg mooi!

 • Reply
  Roxanne
  26 augustus 2013 at 22:46

  Je nummer 1 en 2 lijken me inderdaad erg fijn

 • Laat een reactie achter