Zoek
Sluit dit zoekvak.

5x leuke manieren om Sinterklaas te vieren

5x leuke manieren om Sinterklaas te vieren

Dat Sinterklaas een feest voor kinderen is weet iedereen, maar het is ook ontzettend leuk voor volwassenen. Of je het nou met kinderen viert of niet, je wilt er natuurlijk wel een feestje van maken. Ben je de traditionele manier een beetje zat of wil je eens wat anders proberen? Ik geef je 5 leuke manieren om Sinterklaas te vieren.

LOOTJES TREKKEN

Dit is de meest bekendste manier om Sinterklaas te vieren. De familie of je vrienden komen een gezellige avond bij elkaar en iedereen maakt een lijstje met zijn wensen daar op. Alle lootjes doe je in een pot en iedereen grabbelt een lootje. Natuurlijk is het de bedoeling dat je dan koopt wat op het lootje staat en er 5 december een gezellige avond van maakt!

SPEEL JE LIEVELINGSSPEL

Het is altijd heel erg gezellig om een spelletje te spelen en vooral met een grote groep. Speel je favoriete spel aan een grote of uitschuifbare eettafel en verbind hier bijvoorbeeld regels aan wanneer je een cadeautje kan verdienen. Bijvoorbeeld wanneer je het spel wint krijg je iets of als je op een bepaald vakje komt. Een leuke en uitdagende manier om je cadeautjes bij elkaar te verdienen, super leuk!

Sinterklaas DOBBELSPEL

Er zijn natuurlijk vele soorten dobbelspellen en regels maar deze variant vind ik zelf altijd heel erg leuk. Iedereen koopt twee cadeautjes voor het afgesproken bedrag en pakt deze in, zodat je niet kan zien wat er in zit. Iedereen pakt daarna willekeurig twee cadeautjes en dan kan het dobbelen beginnen. Voor het dobbelen pak je eerst de cadeautjes uit om te zien wat het is. Spreek van te voren een tijd af hoe lang jullie gaan dobbelen, aan het eind houdt iedereen zijn cadeautjes die over zijn gebleven bij jezelf.

6 – Mag een cadeau uitzoeken tot ze op zijn en alle pakjes in het spel zitten dan is 6 gewoon 6 personen doorgeven.
5 – Alle pakjes gaan 5 plaatsen naar links
4 – Alle pakjes gaan 4 plaatsen naar rechts
3 – Geef je pakje aan je linkerbuurman/vrouw
2 – Geef je pakje aan je rechterbuurman/vrouw
1 – Geef je pakje aan een willekeurig iemand.

Je kan het natuurlijk ook het spel uitbreiden met opdrachten die je naar eigen invulling kan doen, om het wat spannender en gezellig te maken!

SINTERKLAAS VERSTOPPERTJE

Misschien niet echt gepast voor de grote mensen, maar als je het met een grote groep kleine kinderen viert is het heel erg leuk de cadeautjes door het hele huis te verstoppen. Koop kleine en leuke cadeautjes bij de Action en verstop deze door het hele huis, ik weet zeker dat de kinderen daar veel plezier aan hebben! Met Pasen zijn de eitjes toch ook altijd een succes?

GEZELLIGE HAPJES en gedichten AVOND

Sinterklaas is altijd weer een goed excuus om de hele familie op te zoeken. Zijn er geen kleine kinderen meer bij dan hoef je niet meteen aan cadeautjes te doen. Maak er gewoon een gezellige avond van. Als iedereen wat lekkers meeneemt met een Sinterklaas knipoog kun je er natuurlijk een hele gezellige avond van maken. Iemand neemt wat lekker te drinken mee, iemand lekkere snacks of ga gezellig met z’n allen eten met allemaal zelfgemaakte hapjes warm eten.

Wij hebben dit ook een keer gedaan in combinatie met gedichten. We hebben allemaal een heel klein cadeautje gekocht voor de gein maar heel serieus met gedichten bezig geweest. Op een gegeven moment lagen we allemaal te huilen op de bank van het lachen. Goed moment om iemand eens te kakken te zetten of je waardering uit te spreken! Een geslaagde avond gegarandeerd.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

  1. leuke ideetjes ;) hier doen wij er niks aan, gaan misschien gourmetten maar meer niet. en deze 5 december lig ik weer op de pijnbank voor een tattoo dus ik kijk wel hoe ik mij voel erna haha

  2. Thuis nooit Sinterklaas gevierd ivm mijn eigen verjaardag, nu bij mijn schoonouders dobbelspel en ben er net achter dat ze dat ook in mijn stageklas (basisschool) gaan doen! Was al bang dat ik hele surprises moest knutselen ben ik echt niet goed in haha! Wel aanpaste versie met tussendoor liedjes zingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *