Search
Close this search box.

4x mascara’s: Rimmel, NYC en Bourjois

 photo Test_zps945a5065.png

In het nieuwe jaar zijn de kerstcollecties weer klaar en focussen merken weer op hun oude en vertrouwde schapinhoud. Tijd om de boel eens te vernieuwen dus! Daarom komen Rimmel, NYC en Bourjois allemaal met een nieuwe of meerdere nieuwe mascara’s uit! Ik testte ze voor jullie uit en heb natuurlijk mijn eigen eindoordeel. Benieuwd naar de nieuwe mascara’s die eraan komen? Kijk dan met me mee!

 photo Test4_zps756179d2.png

Als eerst eventjes een shotje van mijn wimpers zonder mascara, handig om te vergelijken hoe ze dan worden met mascara.

 photo Test2_zps127573b7.png

Rimmel Scandaleyes Curve Alert mascara

Rimmel combineert het liften en definiëren van wimpers met een uniek gebogen borsteltje. Hiermee geef je je wimpers extra krul en veel volume. De gebogen vorm is zo ontworpen dat zelfs de allerkleinste wimpertjes worden bereikt. We kenden het gebogen borsteltje al wel, maar ik had hem nog niet eerder zo groot gezien. Maar dat kan natuurlijk ook niet anders met een Scandaleyes mascara, al deze borsteltjes zijn huge.

 photo Test3_zps88fdd178.png

Dankzij de dikke en gebogen borstel belooft Rimmel met deze mascara wel 12x meer volume en tot wel 70% meer lift voor volle wimpers. Klinkt goed niet waar? Zelf ben ik altijd fan van grote borstels en vind het dan ook fijn ze te gebruiken, vaak geeft het je wimpers net iets meer dan een kleinere borstel.

 photo Test5_zps3da39c1b.png

Aangebracht op mijn wimpers ziet hij er zeker niet slecht uit. Alleen ik vind wel dat mijn wimpers aan de binnenkant van mijn ooghoeken erg aan elkaar plakken. Door het gebogen borsteltje kan je er lastig op een andere manier bijkomen. Maar voor de rest vind ik het een erg fijne mascara. Hij klontert niet – dat belooft de mascara ook – en geeft geen zwarte waas af in de loop van de dag.

De Rimmel Scandaleyes Curve Alert mascara is verkrijgbaar vanaf februari voor € 12,99.

 photo Test6_zpsccc64a28.png

Bourjois Volume Seduction mascara

Bourjois komt de laatste tijd met nieuwe dingen tevoorschijn, zo hadden we laatst al een uitwisbare eyeliner en nu hebben we een mascara met een handig hulpstukje. De mascara zelf is een maxi volume mascara met en wimperkruller accessoire voor 10 keer meer volume en een perfecte krul. Ik ben erg benieuwd, maar mijn onderbuik gevoel zegt dat deze handige accessoire niet echt een baanbrekend iets zou gaan zijn.

 photo Test7_zps4c09371e.png

Bourjois heeft zich met deze mascara en hulpstukje laten inspireren door de echte make-up artists, dit soort handige tools zie je wel vaker achter de schermen op de catwalk. Het ziet er mooi als een strikje uit en moet een mooi resultaat geven met het gebruik in combinatie met de mascara. Je gebruikt hem door het kammetje langs de rand van je wimpers te plaatsen en dan de mascara aan te brengen en die drukkend aan te brengen met de wimpers tegen het kammetje aan. Omdat de bovenkant van het strikje dicht is hoef je niet bang te zijn om te knoeien.

 photo Test8_zps676790a2.png

Hmm, het gebruik met het strikje vind ik persoonlijk maar niks. Het is onhandig en het werkt niet. Wel vind ik de mascara zonder het strikje erg fijn en mooi. Je wimpers zijn prachtig minimalistisch gescheiden en verlengd. Alleen tsja, die prachtige krul door middel van dit stukje plastic? Nee, daarvan ben ik zeker niet overtuigd.

De Bourjois Volume Seduction met bijbehorend strikje is vanaf nu te koop voor € 13,99.

 photo Test9_zpsc3e2245e.png

Rimmel Scandaleyes Rockin’ Curves

Nog een nieuwe Rimmel mascara met wel een heel stoer uiterlijk. Een gave rode slangenleren huls, die klaar is om jou een dramatische look te geven die ze in de jaren ‘ 80 ook hadden waar deze mascara op gebaseerd is. Wat belooft deze mascara precies? Goed zwarte en exotische wimpers, zoals het er in de jaren ‘ 80 ook uit zeg. Echte wimpers die rocken!

 photo Test10_zpse3d05628.png

Het borsteltje vind ik persoonlijk heel apart, ik snap er de logica niet van waarom dit nou beter zou zijn dan andere borsteltjes. Het moet de vorm hebben van de gebroken hart volgens Rimmel, maar ik zie het niet helemaal. Misschien omdat het een helft van een hart is als ik met een scheef oog kijk, maar overtuigend vind ik het niet.

 photo Test11_zps54b3e1d2.png

Ik weet niet zo goed wat ik van deze mascara moet vinden, eigenlijk ben ik er niet van ondersteboven. De mascara plakt enorm aan mijn andere wimpers vast en ik vind het effect niet echt mooi en duidelijk. Ook met het borsteltje weet ik me niet echt goed raad hoe ik het nou het beste moet gebruiken. De mascara ziet er grappig uit, maar de uitwerking vind ik wat minder. Wel blijft hij de hele dag goed zitten en zorgt het niet voor panda ogen aan het einde van de dag.

Rimmel Scandaleyes Rockin’ Curves is in februari te koop voor € 12,99

 photo Test12_zps737441e3.png

NYC City Proof Buildable Mascara

In het eerste opzicht ziet dit er uit als een goedkope en niet zo bijzondere mascara. Dat komt misschien door de simpele verpakking die het product heeft. Maar NYC belooft met deze mascara juist anders te zijn dan alle andere mascara’s. Je kunt deze mascara namelijk opbouwen in laagjes zonder dat de wimpers aan elkaar gaan plakken en het een rommelig effect geeft.

 photo Test13_zps5c95b75e.png

Het borsteltje is eigenlijk heel simpel en saai, zoals vroeger alle borsteltjes waren, daarom verwachtte ik er eerlijk gezegd ook niet heel veel van. Maar toch wist deze mascara mij te verassen! De laagjes zijn inderdaad goed op te bouwen tot een effect wanneer jij er tevreden mee bent en het er goed uit vind zien. De wimpers gaan niet aan elkaar plakken en het ziet er naar mijn mening gewoon goed uit.

 photo Test14_zps3220ead2.png

Ik heb hier twee laagjes op en ik ben erg tevreden! Dit is toch wel een fijne mascara! Ondanks hij er misschien niet heel erg interessant uit ziet.

NYC City Proof Buildable mascara – € 3,49

 photo Test1_zpsd91486ff.png

Favorieten van mijn zijn de Rimmel Scandaleyes Curve Alert en de NYC City Proof Buildable mascara. De Bourjois mascara vind ik ook erg fijn, alleen het kammetje snap ik voor geen meter en werkt ook niet. De Rimmel Scandaleyes Rockin’  Curves mascara vind ik helaas een beetje tegenvallen. Welke mascara spreekt jullie het meeste aan?

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

29 reacties

  1. Ik weet wel zeker dat doordat ik hele lange wimpers van mezelf heb dit alles niets voor mij is. Want dan gaan mijn wimperharen er warrig uit zien.
    Ze zijn dan allemaal over elkaar heen. Ok draag een bril en dan is het fijn om toch de mascara te gebruik van een veel duurder merk.
    Ik gebruik er 1 van een veel duurder merk.
    Fijn dat je dit alles had getest maar een mooi resultaat is het niet.

  2. hmmm.. ik blijf toch echt bij mijn Essence I ♥ Extreme mascara, budget en lekker veel volume!

    Wel handig artikel, hoef ik ze zelf niet meer uit te proberen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *