Zoek
Sluit dit zoekvak.

4 dingen die je niet moet vergeten bij online shoppen

Handige tips voor startende ondernemers

Veel mensen geven tegenwoordig de voorkeur aan online shoppen in plaats van ‘fysiek’ winkelen. Niet gek, want dit is een stuk makkelijker. Daarbij komt dat het aanbod online een stuk groter is dan in een ‘echte’ winkel. Er zijn alleen wel een aantal dingen die je niet moet vergeten bij online shoppen. In deze tekst hebben wij er 4 voor je op een rijtje gezet.

1. Kijk of je een product elders goedkoper kunt krijgen

Zoek je een specifiek product en heb je al een idee bij welke webshop ze deze verkopen? Dan ga je misschien rechtstreeks naar de betreffende webwinkel. Als ze het product hier inderdaad verkopen, heb je mogelijk de neiging om het direct te kopen. Hier valt wat voor te zeggen, want je hebt het dan vaak al binnen een paar dagen in huis.

Ondanks dat je doel geslaagd is, bestaat de kans dat je onnodig veel betaald hebt. Andere webshops bieden hetzelfde product mogelijk voor een lagere prijs aan. Kijk daarom altijd of je een product ergens anders goedkoper kunt krijgen. Via een vergelijkingssite ontdek je snel waar je de laagste prijs betaalt. Je kunt het product ook opzoeken in Google. Je krijgt dan een overzicht te zien van webshops die het product aanbieden, inclusief de prijs.

2. Zoek uit of je korting kunt krijgen

Korting krijgen is altijd fijn. De prijs van het product valt dan immers nog lager uit. Geeft een webshop geen korting op het product dat jij wilt kopen? Neem hier dan niet direct genoegen mee. Er zijn namelijk verschillende manieren om een kortingscode te bemachtigen. Schrijf je bijvoorbeeld eens in voor de nieuwsbrief van Amazon als je hier een product wilt kopen. De kans is aanwezig dat je via dit communicatiemiddel een kortingscode Amazon in je bezit krijgt.

Wil je niet overspoeld worden met nieuwsbrieven? Dan betekent dit niet dat je geen korting kunt krijgen. Er zijn namelijk websites waarop kortingscodes en -acties verzameld worden, zoals Trustdeals. Kijk daarom altijd eerst even of je via zo’n site korting kunt krijgen voor de webshop waar jij het product wilt bestellen.

3. Lees reviews en bekijk beoordelingen

Er zijn genoeg mensen die niet naar de verkopende partij kijken voordat ze een product bestellen. Heb je ervaring met de verkoper? Dan is dit niet nodig. Als je de aanbieder niet kent, is het niet verstandig om hier blind een bestelling te plaatsen. Lees in dat geval eerst reviews door en bekijk beoordelingen. Op deze manier krijg je een goede indruk van de verkoper en ontdek je of hij betrouwbaar is.

4. Verdiep je in de retourvoorwaarden

Als je online een product koopt, is het altijd maar de vraag of hij aan je verwachtingen voldoet. Zo kan een kledingstuk bijvoorbeeld te klein of te groot zijn. Gelukkig kun je online bestellingen vaak terugsturen. De voorwaarden kunnen per verkoper alleen wel sterk verschillen. Lees daarom altijd eerst de retourvoorwaarden door voordat je een bestelling plaatst. Je voorkomt zo dat je achteraf voor verrassingen komt te staan.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *