Zoek
Sluit dit zoekvak.

3x duurzame outfits voor de zomer

3x duurzame outfits voor de zomer

Eerlijk? Eigenlijk kijk ik nooit naar de duurzaamheid van kleding, maar daar moet ik eigenlijk wel veel meer op gaan letten. Vaak koppel ik duurzaam met suf, maar dat heeft natuurlijk helemaal niets met elkaar te maken. Steeds meer merken hebben een sustainability collectie, zo ook bonprix! En het fijne is dat deze collectie ook nog heel erg betaalbaar is. Ik laat jullie drie leuke duurzame zomer outfits zien.

Ik vind het goed dat steeds meer merken bezig zijn met duurzaamheid. Het triggert mij daarom ook steeds meer om een duurzame optie te kiezen. bonprix heeft al sinds april 2019 een duurzame collectie in ons assortiment.

De duurzame collectie van bonprix richt zich op kwalitatief hoogwaardige en duurzame materialen, zoals biologisch katoen en gerecycled katoen uit het ‘’Cotton made in Africa’’ initiatief. TENCEL ™ Lyocell, gerecycled polyester en het innovatieve en milieuvriendelijke viscose LENZING ™ ECOVERO ™ werden ook gebruikt in deze stijlvolle collectie. Bovendien worden er waar mogelijk geen labels gebruikt maar wordt het merk direct geprint op de items zelf om grondstoffen en energie te besparen. Ook de verpakkingen zijn Polybags van 100% gerecyclede kunstoffen.

Wat mij vooral verbaasde is dat het duurzame assortiment van bonprix heel groot is, je hebt dus ontzettend veel keuze. Daarnaast zijn de items ook nog eens heel betaalbaar en in vele maten beschikbaar. Het is mij gelukt drie leuke duurzame outfits samen te stellen.

3x duurzame outfits voor de zomer

Dit is een duurzaam jurkje gemaakt van TENCEL en ziet er super zomers uit! Het is een kort jurkje dat super zacht aanvoelt. Ideaal jurkje voor naar het strand of in je vrije tijd. De print heeft leuke takjes en citroenen, super geschikt voor de zomer natuurlijk! De stof zit echt heerlijk, is zacht en luchtig.

3x duurzame outfits voor de zomer
3x duurzame outfits voor de zomer

Voor het werk wilde ik graag een leuk zomers setje, dat netjes maar toch zomers was. Het is een 7/8 stretchbroek geworden met een vrolijke print en daarop een simpele duurzame witte top. De broek draag ik in een maat 46 (maar had 44 had ook wel gepast) en de top in maat 44. De top valt vrij ruim, dus daar kun je wel een maatje kleiner van bestellen.

3x duurzame outfits voor de zomer

En dit is mijn favoriete item, de duurzame jurk EcoVero. Het is een super zachte katoenen blousejurk met een ceintuur. Je hebt hem in drie verschillende kleuren en ik krijg er echt super veel positieve reacties op wanneer ik hem draag. De jurk heeft ook nog twee zakken en de stof is heerlijk luchtig. De mouwen kun je trouwens lang dragen of opstropen zoals bij deze foto.

Kortingscode bonprix

Mocht je nou ook enthousiast zijn geworden over de duurzame collectie van bonprix? Met de code 4YOU2 krijg je 10% korting tot en met 14 juni!

Wat vinden jullie van de outfits en let jij wel eens op of jouw kleding duurzaam is?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met bonprix

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. Aranka, ik heb eerlijk gezegd het gevoel dat je alleen maar artikelen schrijft voor het geld of gratis spullen. Ik weet dat je er de laatste tijd niks aan verdient, maar toch komt het zo over. Op de 1 of andere manier komen je artikelen niet oprecht over. En dat vind ik als lezer heel erg jammer. Je artikelen komen over alsof je er absoluut geen passie voor hebt. Zoals dat artikel over hoe je voor te bereiden op corona, vpn en nu in 1x wil je denken aan duurzaamheid van je kleding.

   Ik weet niet meer hoe, maar ik ben een aantal jaren geleden terecht gekomen op je website en puur omdat het al zo lang geleden is blijf ik meerdere keren per week toch kijken. Maar als ik een nieuwe bezoeker zou zijn, zou ik dit absoluut niet doen. Zie dit aub niet als haat of negativiteit + ik weet dat andere bloggers ook gesponsorde posts plaatsen. Dat is het probleem ook niet, het gaat me echt puur om de oprechtheid.

   1. Hi Esther,

    Bedankt voor je reactie en feedback. Alleen dit is niet hoe ik er zelf in sta. Ik werk al jaren samen met bonprix en vind hun kleding ook erg leuk. En dat ze nu ook een duurzame collectie hebben maakt het alleen maar mooier.

    Ik doe mijn blog naast mijn werk omdat ik het leuk vind. Mocht ik het voor het geld en gratis spullen doen, dan wordt het heel vervelend om dat ik mijn vrije tijd ernaast te doen. Ook krijg ik bijna amper meer spullen of betaalde artikelen in vergelijk met wat het geweest is.

    Om met een blog je hoofd nog een beetje boven water te kunnen houden is SEO heel belangrijk, ik steek de artikelen daarom ook wat meer SEO in dan dat ik voorheen deed. Het corona artikel was daar een voorbeeld van. En het VPN artikel heb ik uit enthousiasme geschreven. Het is super handig als je bijvoorbeeld het gehele Netflix aanbod wilt kijken of als je zoals mij Pokémon GO speelt en je andere Pokémon wilt vangen die hier niet in Nederland te krijgen zijn.

    Ik hou er dus zeker rekening mee of het bij mij past en ik vind persoonlijk dat dit wel bij mij past. Vind het jammer dat het niet overkomt dat ik er geen passie voor heb, want dat heb ik zeker wel. Zeker met dit artikel, want ik vind het stuk voor stuk super leuke kledingstukken en vind het alleen maar goed dat het dan ook nog duurzaam is. Dat wil ik graag delen!

    Liefs,
    Aranka

   2. Ik kan me niet herkennen in je feedback. Ik volg Aranka nog niet zo lang en ik vind het wel heel leuk dat ze over verschillende onderwerpen schrijft. Het komt bij mij niet nep over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *