3 ‘Volwassen’ series die je moet zien!

3 ‘Volwassen’ series die je moet zien!

door Vera – Oké, we hebben het hier al vaker over leuke series gehad, maar eerlijk is eerlijk, eigenlijk voelen we ons soms iets te oud voor die series. We zijn gek op 13 Reasons Why, Riverdale en Pretty Little Liars, maar ze gaan allemaal over ‘high school’ leerlingen. Gelukkig zijn er steeds meer zeer goede, volwassen series die echt het kijken waard zijn!


BIG LITTLE LIES

We beginnen gelijk met mijn persoonlijke favoriet. Big Little Lies is fantastisch geschreven en bestaat uit een sterrencast. Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgard en nog meer grote Hollywood namen spelen de hoofdpersonages uit deze (mini)serie. Het is dan ook geen wonder (en in mijn ogen volledig terecht) dat ze dit jaar maar liefst 8!!! Emmy’s hebben gewonnen.

Het gaat over een aantal moeders van jonge kinderen in een omgeving van rijkdom. Ze leven allemaal met hun eigen demonen, waaronder bedrog,  geweld en misbruik. Vanaf de eerste aflevering wordt het verhaal ook weergegeven vanuit het perspectief van een politieonderzoek. Er is namelijk íemand vermoord, maar pas in de laatste aflevering wordt het duidelijk wie er vermoord is en wie het heeft gedaan.

Het is spannend, boeiend, emotioneel. Een volwassen verhaallijn, met volwassen karakters en volwassen problematiek komt aan de orde. Er is op dit moment één seizoen afgerond.

THE SINNER

Jessica Biel speelt de hoofdrol in deze nieuwe psychologische thriller. Ze is getrouwd en heeft een jong zoontje. En dan zomaar uit het niets, op klaarlichte dag en op een publieke plaats, een daad van extreem geweld. Waarom?! De detective in deze serie gelooft er heilig in dat er een motief moet zijn, ondanks dat iedereen hem voor gek verklaart. Hij zal niet stoppen met graven naar de waarheid, tot hij die gevonden heeft.

Toegegeven, de eerste paar afleveringen ging het mij allemaal wat traag, maar op het moment dat er steeds meer duidelijk wordt over de toedracht van de geweldsdaad en het mogelijke motief, komt deze serie in een stroomversnelling. Na een paar afleveringen zit je er zelf ook zó in, dat je moet en zal weten waarom dit is gebeurd.

Ook van deze serie is momenteel één seizoen afgerond.

THE AFFAIR

Deze serie draait al 3 seizoenen en toch had ik er zelf nog niemand over gehoord. Ook al heeft het 3 Golden Globe’s gewonnen. Toen ik op zoek was naar iets om te bingewatchen, kwam ik deze serie tegen in mijn lijst van Netflix. En het heeft me gegrepen vanaf het eerste moment.

Het gaat over een man, een schrijver, die een affaire begint met een serveerster op zijn vakantiebestemming. De karakters in The Affair zijn gecompliceerd en de serie laat goed zien hoe het leven hen heeft beschadigd en heeft gemaakt tot wie ze zijn.

En ook in deze serie speelt er, net als bij Big Little Lies, een politieonderzoek doorheen in verband met een moord.

Deze 3 series hebben veel met elkaar gemeen; fantastische acteurs, volwassen thema’s en moord. Blijkbaar is alleen drama binnen een familie niet genoeg om kijkers geboeid te houden, dus hebben ze allemaal een duistere climax nodig, maar prima, ik klaag niet. Deze 3 series zijn, ondanks hun overeenkomsten, stuk voor stuk het kijken waard. Ze zijn ontzettend intrigerend en ik weet zeker dat de thema’s en problematiek voor velen van ons herkenbaar zullen zijn.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

19 reacties

 • Reply
  chucky1012
  28 oktober 2017 at 07:48

  Leuke tips om films te kijken.
  Deze films ken ik niet.

  Xoxo

 • Reply
  Angela
  28 oktober 2017 at 07:48

  Maar waar kan ik Big Little Lies kijken? Die staat nl heel erg niet op Netflix ?

  • Reply
   Vera
   29 oktober 2017 at 08:46

   Dat klopt helaas. Big Little Lies is, net als Game Of Thrones, van HBO. Er zijn manieren om deze legaal te kijken, zoals het extra zenderpakket met HBO van Ziggo (of illegaal, beetje creatief zijn en het is te vinden). The Sinner staat ook niet op Netflix helaas.

 • Reply
  Fleur
  28 oktober 2017 at 09:06

  Ik ben al een tijdje opzoek naar een nieuwe serie dus hier ga ik zeker even naar kijken! Ben benieuwd:).

 • Reply
  Joyce - LemonyLifeNL
  28 oktober 2017 at 09:25

  Ik ben erg benieuwd naar Big Little Lies! Die ga ik even onthouden!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  28 oktober 2017 at 09:29

  Ah deze ken ik nog niet! Thanks voor de tips

 • Reply
  Rachel
  28 oktober 2017 at 11:19

  het klinkt leuk alleen heb ik weer eens geen geduld om daar lekker voor te gaan zitten he hahah

 • Reply
  Ilona
  28 oktober 2017 at 11:25

  The affair heeft op netflix maar 2 seizoenen…dus waar is seizoen 3 dan? Ik vind deze serie super en zou graag het volgende seizoen willen zien.

  • Reply
   Vera
   29 oktober 2017 at 08:50

   Seizoen 3 wordt in het eerste kwartaal van 2018 op Netflix verwacht… als je niet zo lang kunt wachten, zul je creatief moeten zoeken.. ;)

 • Reply
  Sija
  28 oktober 2017 at 11:48

  Leuk! Bedankt voor de tips :)

 • Reply
  Eveline Fleur
  28 oktober 2017 at 13:37

  Oh deze ken ik nog niet. Zowel ’the sinner’ als ’the affair’ lijken mij wel wat. Thanks voor de tip!

 • Reply
  Britt
  28 oktober 2017 at 15:34

  Die eerste lijkt me wel wat, die ga ik meteen kijken wanneer ik mijn huidige serie(s) heb afgerond!

 • Reply
  Tess
  28 oktober 2017 at 22:24

  Big Little Lies lijkt me wel wat..
  Klopt dat ie niet op netflix meer staat?

  • Reply
   Vera
   29 oktober 2017 at 08:51

   Het is van HBO, dus helaas niet op Netflix te vinden. Wel beschikbaar bij ziggo of op een andere manier…

 • Reply
  Laura
  28 oktober 2017 at 22:59

  Oeh, ken ze alledrie niet!

 • Reply
  Mevrouw Marloes
  29 oktober 2017 at 09:01

  Big Little Lies lijkt me heel leuk! Jammer dat het van HBO is en je HBO alleen kan krijgen als je Ziggo hebt.

 • Reply
  Tessa
  29 oktober 2017 at 11:12

  Jammer dat er niet bij staat waar je deze series kan kijken. The Sinner is pas vanaf 7 november op Netflix te zien. Tegenwoordig gaan mensen er vanuit dat series die op blogs aangeschreven worden, wel op Netflix staan.

 • Reply
  Daphne Lippmann
  29 oktober 2017 at 18:05

  Bedankt voor de tips! Ik ben persoonlijk erg benieuwd naar Big Little Lies en The Affair

 • Laat een reactie achter