3 Oldskool series om te bingewatchen!

3 Oldskool series om te bingewatchen!

Door Vera – We zijn er tegenwoordig allemaal gek op of zelfs verslaafd aan; series! De zomervakantie komt er voor velen aan en dat betekent dat veel van ons weer op zoek gaan naar een serie om te bingewatchen, waar al voldoende seizoenen en afleveringen van uit zijn, om je een paar dagen compleet van de buitenwereld af te sluiten. Eigenlijk wel zonde van het mooie weer, maar ja.. als we eenmaal ‘hooked’ zijn, kunnen we niet meer stoppen.

Ik ga het hier onder hebben over een paar series die ik zelf al meerdere keren van voren en van achteren bekeken heb. In schoolvakanties toen ik jonger was (ja, de verslaving begon bij mij al vroeg) en bijvoorbeeld toen ik een tijdje geleden anderhalve week in het ziekenhuis lag.

THE O.C. 2003-2007

Voor de series liefhebbers die deze nooit gezien hebben, je zou je eigenlijk moeten schamen. Dit is dé serie waar het hele tijdperk mee begon. Kort gezegd gaat het over een ‘probleemjongere’ die wordt opgevangen door een rijke familie in een rijke buurt, Orange County, wiens eigen zoon de grootste nerd is van de school en de buurt. Er ontstaat een unieke, komische vriendschap. Uiteraard is er aan schoonheid geen te kort en ontstaan er al snel wat spannende romances. Wat ik mooi vind aan deze serie, is dat het niet schuwde om bepaalde moeilijke onderwerpen aan te snijden, zoals homoseksualiteit, iets wat in 2004 toch nog wel gewaagd was. Enkele steekwoorden die deze serie omschrijven: Vriendschap, romantiek, bedrog, lust en vooral drama en nog meer drama. En nog één reden om deze serie te kijken: de soundtrack is waanzinnig! Onder andere de band The Killers kennen hun doorbraak door The O.C.

BUFFY THE VAMPIRE SLAYER 1997-2003

Was je teleurgesteld dat The Vampire Diaries afgerond is? Ga dan lekker van voren af aan beginnen met Buffy! 7 seizoenen met maar liefst 22 afleveringen (m.u.v. het eerste seizoen, dat 12 afleveringen kent), dat houdt je wel even zoet. Natuurlijk zijn de special effects van toen, 1997, niet te vergelijken met die van nu, maar het leuke van bingewatchen is dat je ziet dat het elk seizoen beter wordt. En niet alleen de special effects verbeteren met elk seizoen, maar ook de verhaallijnen en als het ware groei je op met de cast, die ook een steeds volwassenere rol vervullen. Houdt je van dit thema en van echte girlpower? Dan zou ik het zeker eens proberen. Krijg je er daarna geen genoeg van? Er is ook een spin-off gemaakt, Angel, waar je ook nog wat uren mee kan vullen.

ONE TREE HILL 2003-2012

Dit is echt mijn all time favorite. Ik kan de tekst inmiddels bijna meepraten, maar dat maakt niet uit. Elke keer dat ik deze serie weer begin te kijken, leef ik nog net iets meer met de karakters mee als de keer er voor.  In het kort gaat het over 2 halfbroers, de ene woont bij zijn biologische moeder, de ander bij de biologische vader en zijn vrouw, ze zitten op dezelfde High School en belanden samen in het basketbal team. Naast halfbroers, maakt dit ze ook aartsrivalen. Mooie mensen, herkenbare karakters en de problematiek is wat realistischer dan bij The O.C., daar zit de kracht van deze serie. En ook voor One Tree Hill geldt, dat je door de seizoenen heen enorm meegroeit met de cast. Wat maakt deze serie mijn favoriet, naast de realistische problematiek? Brooke Davis! Mijn favoriete seriekarakter ooit. De beeldschone, bitchy cheerleader, met de bijbehorende geweldige oneliners, die uitgroeit tot de meest onzelfzuchtige, ambitieuze vrouw die je maar kan bedenken.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply
  chucky1012
  4 juni 2017 at 06:17

  Leuk om op deze manier naar series te kunnen kijken.

  Fijne dag Xoxo

 • Reply
  Susan
  4 juni 2017 at 07:59

  Jaaaa One Tree Hill is ook echt mijn favoriete serie ooit! En the OC staat zeker in de top 5<3 Love it.

 • Reply
  Romy
  4 juni 2017 at 08:29

  Oh leuk! Ik heb er weer wat te kijken bij :) One Tree Hill lijkt me wel wat!

 • Reply
  Quinty
  4 juni 2017 at 10:42

  buffy the vampire slayer lijkt me zoo leuk!

 • Reply
  Willemijn
  4 juni 2017 at 13:03

  Hihi one tree Hill heb ik al 2x helemaal gekeken, blijf het zo leuk vinden! OC was ook top!

 • Reply
  Annika - Mrs. Marvelous
  4 juni 2017 at 20:46

  Groot Buffy-fan hier! The OC vond ik niet zo, mijn broer heeft ze wel allemaal gezien en ik heb dus hier daar wat opgepikt, Rachel Bilson is tof. En bij One Tree Hill ben ik afgehaakt toen ze een paar jaar vooruit gingen in de tijd en er opeens een paar karakters weg waren, mijn favorieten natuurlijk.

  Veronica Mars heeft ook 3 seizoenen om te bingen, plus nog een film. Gilmore Girls is ook erg leuk.

 • Reply
  Nynke
  4 juni 2017 at 21:57

  Dit zijn dus allemaal series waarbij ik halverwege ben afgehaakt, haha.
  Vond de eerste seizoenen wel steeds leuk!

 • Reply
  rachel
  5 juni 2017 at 11:36

  ik ben geen serie fan, ja prison break en zelfs dat moet ik allemaal nog terug kijken haah maar manlief en oudste dochter zijn echte serie junks iig

 • Laat een reactie achter